Last news in Fakti

20 Април, 2023 13:00 1 648 18

Стефан Ташев: Сталинградската битка за българската политика

  • герб-
  • пп-
  • дб-
  • парламент

Който разбрал, разбрал

Стефан Ташев: Сталинградската битка за българската политика - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много драми, много клетви, закани и заплахи заради преговорите ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ. Да кажем и нещо алтернативно, например. Изборите на 2 април бяха "Сталинградска битка".

Това коментира във "Фейсбук" Стефан Ташев.

Да поясня. В сражението в Сталинград от юли 1942 до февруари 1943 година загиват над 1,5 милиона души от двете страни. Вермахта контролира 90% от територията на града, но е напълно изтощен, с изчерпани настъпателни възможности накрая. И 6 армия на Паулус попада в клещите на съветското обкръжение. Накрая се водят преговори за капитулация, Паулус първоначално отказва, но накрая се предава с целия си щаб на руснаците.

Горе долу, дори и да не ви харесва сравнението, същото се случва в момента в българската политика след резултатите от изборите на 2 април. Въпреки чудовищният финансов ресурс, изборен туризъм и други тарикатлъци, ПП-ДБ не успя да победи ГЕРБ. Нищо, че един беше написал в американското си издание обратното. И в момента се водят преговори за капитулация с победените. Който разбрал, разбрал.

П.С. Видях сутринта пост на Гошо Боеца, който кълне другарите от ПП-ДБ и обещава да организира протести срещу тях. Сега се замислете кой ще получи по-големи щети от евентуална- коалиция? И кой мисли няколко стъпки напред. Не съм партиен член и никой не ми нарежда какво да пиша.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо и Сачева

    9 3 Отговор
    Сго дих ме се!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 закон на мърфи

    11 1 Отговор
    какъвто ни прехода,направен от комунисти-капиталисти,такава ни и политиката!
  • 4 Хихихи..

    7 4 Отговор
    Ганьовецът никога не е имал своя Сталинград,донеси,отнеси и три теманета - това му е Историята..
  • 5 Гост

    13 5 Отговор
    Въх, какво фото смо.... Сачевата до Кокорчо, хаха и Томката и той кърши китки до тях. Хахаха, резил голям. Кокори до вчера щеше ги изчегъртва. Мале малеееее, резил.

    Коментиран от #7

  • 6 Кочо

    7 7 Отговор
    Напротив! Режисьорите просто Ви посочиха правилния резултат! Евроатлантиците при вас са истински в лицето на ДБ и ПП, и фалшиви, назначени за такива от КГБ в лицето най вече на Греб и ДПС! Нали трябва да се усвоява от ЕС! Не пускат едните да излязат напред и преобърнат нещата, а на другите дават толкова, колкото да не се изплъзнат от Контрол -а! Чели сте Контрол на В. Суворов! При капитулацията на 6 германска армия няма преговори! Паулус казва на Рокосовски, Чуйков и Воронов, че са ги научили да воюват, а те му отговорят, че ще отучат германците да воюват!
  • 7 Кочо

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Изчегъртването бе поезия на ИТН! Най вече! Джипко Бибитко също, но сега са поставили на Тошко усмирителна пижамка и са пуснали на първа писта някакъв не толкова африкански тип!

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кочо":

    Недей прехвърляй топката така интригантски. Помним кой арестува Бацо с белезниците у Банкя, не беше Чалгара.

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Хихихи..

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Чалгарино го търси у Космосо,сос него ли ке са мераме?
  • 10 Град Симитли

    6 2 Отговор
    ".... Въпреки чудовищният финансов ресурс, изборен туризъм и други тарикатлъци, ПП-ДБ не успя да победи ГЕРБ...."
    .... Те, у,, герп,, са сиромаси, само на пенсийката на Бащицата разчитат и хич не ползват мигриращи римляни!
    Да да у!
  • 11 фенче

    2 4 Отговор
    той Паулус поне се е чудил дали да капитулира, нашите и съветските дрогари капитулираха още в началото на 80-те години, по своя воля, не дотам притиснати от обстоятелствата
  • 12 Кочо

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Няма как да е Чалгара, след като е метреса на Баце! Термина чегъртване е йезуитски на ИТН! Уж безкомпромисни бойци на тихия фронт!
  • 13 Има човек има храбрем, няма човек няма

    0 4 Отговор
    Не оставиха ли войниците да умрат от глад край Сталин град самите съветски сталинисти? Ти го знаеха и въпреки това ги отписаха!
  • 14 Бамбука

    5 4 Отговор
    Ама, че глупаво сравнение. Дори и малко образования и умен българин разбира, че трябва да се приемат ЗАКОНИ, жизнено важни за България, ако искаме да вървим напред в ЕС, Шенген, НАТО, където ни е мястото. Това подсказва мъдростта, глупостта е на обратното мнение.
  • 15 демо крати

    6 0 Отговор
    Битката не е за "българската политика". Такава отдавна няма! Тя е за обществените милиарди и тяхното преразпределяне - за това в чии офшорни сметки да се вливат!
  • 16 Козяшките "битки"

    2 1 Отговор
    се водят в спалнята на Бацо.
  • 17 ОГИН ДА ГОРИ БОКО И КИРО

    2 0 Отговор
    В ГЕЕНАТА ! Думата „геена“ буквално означава „долината на Еном“ и се отнася за долина отвъд стените на Йерусалим. В библейски времена жителите на града я използвали за сметище.
  • 18 КОМИЧНА СИТУАЦИЯ С ТИЯ ПАРАЗИТИ И ПРЕДА

    3 0 Отговор
    ТЕЛИ ОТ ГЕРБ И ППДБ.......... НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ОСВЕН БАЙ СТАВРИ ! ТЕ ПЪК ИСКАТ ДА НИ ,,ОПРАВЛЯВАТ"И ОЩЕ ДА КРАДАТ !