Last news in Fakti

20 Април, 2023 20:00 2 516 20

Иво Сиромахов: Когато посредствеността стане еталон

  • посредствеността-
  • сиромахов

Една от причините за провала на нашето общество е, че не си поставяме високи цели

Иво Сиромахов: Когато посредствеността стане еталон - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една от причините за провала на нашето общество е, че не си поставяме високи цели. Задоволяваме се с малко. Не държим на качеството. Работим на принципа „абе, карай, може и така“. Това дава посредствени резултати, на които се радваме с огромно въодушевление.

Преди известно време, на някаква церемония за връчване на театрални награди, някакво момче, чието име не запомних, беше наречено „актьорище“.

Айде малко по-кротко, ако обичате! Актьорища бяха Наум Шопов, Велко Кънев, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова.

Тоя просто е някакъв ентусиаст бледен, изиграл десетина невзрачни роли.
За „шедьоври на театралното изкуство“ се обявяват някакви спектакли, които едва събират по десетина човека публика.

Кинаджиите пък навсякъде обясняват, че правели „фестивални“ филми. Ми чудесно, ама от кой фестивал са ви наградите? Кан, Берлин, Венеция?

Спортните сайтове току провъзгласяват някой впиянчен несретник за „българския Роналдо“ или българския Меси“. Той, милият, не се е научил да спира топката и след 15 минути тичане ще си изплюе дробовете, обаче за наште е голяма работа.

Извинявайте, ама това е обидно за истинските звезди на българския футбол. Ако всеки некадърник от жалкото ни първенство може да бъде обявен за „гениален“, тогава какъв е Бербатов, който е вкарвал хеттрик на Ливърпул?
Някакви певици, които без плейбек не могат да уцелят два верни тона, са провъзгласявани за „звезди“ и „култови изпълнители“. Това е несериозно.

Летвата във всички области е свалена толкова ниско, че и червей може да я прескочи.

Посредствеността вече е мярка. Тя е еталон.

Според тази мярка всички ние сме гении.

А като се погледнем в огледалото, виждаме все същата жалка картинка.

(от фейсбук страницага на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    4 13 Отговор
    Ние сме си путинофили!
  • 2 Мдаа

    23 0 Отговор
    Аз на това му казвам "синдром на домашното вино". Изразява се в това, че ако ИЗОБЩО човек се захване да прави собствено вино, понеже нито знае как, нито е готов да вложи за да го направи като хората, дори и да знае, в 95% от случаите излиза някаква по- я, дето не става за пиене. Обаче и направилия го, и всичките му приятели се надпреварват да го хвалят. Щото пият НЯКАКЪВ алкохол, щото е на аванта, щото им е приятел и "да не развалят добрия тон", щото тях ги мързи дори повече и ИЗОБЩО не се захващат, щото чакат някоя услуга и т.н. Яко лъжа със задни мисли. И никой не казва, "абе приятел, това дето си го направил не става за нищо, извинявай".
  • 3 Да си спомним героите на България!

    26 1 Отговор
    Днес се навършват 147 години от Априлското въстание!
  • 4 ха ха

    11 1 Отговор
    интересно , кои въведоха лъжата като закон възпяващ най демократичната ценност , ; рекламата ;
  • 5 Самата истина

    3 0 Отговор
    (от фейсбук страницаГа на автора)
  • 6 поглед от страни

    17 10 Отговор
    иво , гледай си чалгата и не се прави на умен моралист. опростачихте народа , а сега бълвате срещу резултата от своята работа. същия си като зуека.
  • 7 напротив

    12 6 Отговор
    Поставяме си високи цели. Затова сте последни в парламента.
  • 8 Боже

    7 8 Отговор
    Това от Славчо ли го научи?
  • 9 Моарейн

    12 4 Отговор
    Знаех си аз, че това вече съм го чела, че и коментирала в същия този сайт, че и в същата рубрика даже. За невярващите ето и доказателството:
    https://fakti.bg/mnenia/772573-kogato-posredstvenostta-stane-etalon
    За цензурата, която ще опита да замаже гафа на "журналиста", преписал от сураттефтеря на Сиромахов: не съм нарушила никакви измислени правила, линкът е към собствения ви сайт.
    По темата: както писах и преди седмица Сиромахов е убийствено точен , което не променя факта, че той и целият сбирщайн около Слави са част (и то огромната част) от проблема, а не от решението му.
  • 10 Така е Сиромахов

    13 0 Отговор
    Караме на принципа:Да вземем парите всички,а пък има кой да свърши работата.Важно е как го даваш и на кого си човек, а не какво можеш/за съжаление/.
  • 11 Гост

    6 5 Отговор
    Този е дефиниция на посредственост.
  • 12 Ивчо хубаво е да

    9 3 Отговор
    Даваш акъл но виж какво сте вие.От 20 години едно и също шоу омръзнало на всички и мислите че сте интересни и някой ви гледа.Ако Славчо не се беше продал на правилните хора досега шоута ви да беше история.
  • 13 ха ха

    4 2 Отговор
    Ивчо, ти нали си постави високи цели...!? Служиш достойно на едно просташко предаване, вече дълги години. Нал тъй, лицемерецо...!?Живей си посредствения живот....и знам, че вдишваш своите колебания вече....!?
  • 14 НЯКОЙ

    9 1 Отговор
    Не гледам съвременните български филми - сценарии съшити с бели конци, слаби режисьори, актьори като самодейци даже нямат чиста дикция - пари хвърлени на вятъра ! А това, че г-н Сиромахов повдига въпроса е малко озадачаващо, защото ерата на посредствеността и простащината тръгна от екипа на Слави Трифонов и въпростия господин !
  • 15 Иво писателя не е прост

    11 2 Отговор
    Сиромахов, ти 20 години насаждаш в съзнанието на хората пошла музика наречена чалга, влизал си в много комедийни роли и си умивал, гаврил си се с много хора и професии. Ти и твоят работодател създадохте еталон на пошлост в българия. Ти толерира простотията в България.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Писател та дрънка

    7 2 Отговор
    Тоя цървул е един от укрепили пошлостта у нас - да не говорим за това какви "книги" издаде с ...ичкин ден, да не говорим за насажданата с години чалга манталитет (заедно с идола му)! и всичко по една формула - опростачване, особено на младите, срещу мангизи! На негово място щях да мълча като бъз!
  • 18 Въпрос

    4 2 Отговор
    Сиромахов, за себе си ли говориш ?
  • 19 Ами

    3 2 Отговор
    Да каже на Слави,да си подаде имуществената декларация,що са направи на утрепан ? Ската се и затихна. Сега не щял да става депутат,Ами как ще иска?

    Коментиран от #20

  • 20 Тъпо е

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ами":

    да се пише по глупавите опорки на лъжеца на мафията кирил петков!