Last news in Fakti

9 Юни, 2023 09:12 2 655 24

Най-хубавият ден в живота ни

  • емил йотовски-
  • сватба-
  • приказка-
  • кумове-
  • млади-
  • празник

Честита ни сватба

Най-хубавият ден в живота ни - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чували сте. Знаете. Най-хубавият ден в живота е бил деня на сватбата.

Е, честита ни сватба.

Събитието е толкова мащабно, че няма да продължи един ден. Нито три, както е в приказките. Повече ще продължи.

При по-внимателно вглеждане младите хич не са млади, но за сметка на това не се обичат. Мразят се. Женят се за да си вредят и накрая да вземат подаръците. Нито булката е съвсем девствена, нито младоженецът толкова потентен. Ако се наложи да оставят любовни следи по брачния чаршаф има от къде да вземат кръв. Кръвта е без пари и е в изобилие.

Кумовете също са наясно с положението. Не изпадат в сватбена еуфория и пестят думите си. Внимават кой ще води хорото и най-вече дали някой от гостите няма да се напие и да прави простотии.

Селския пристав също е поканен. Заредил е пушката с каменна сол и върти мустак и изглежда така все едно и той ще намаже. Знае, че който държи пушката – намазва.

Гостите… гостите са най-очарователната част. Всички са поканени, но с едно малко условие. Всеки сам си плаща гощавката. Освен това плаща гощавката и на гостите от съседните села и също така е задължено, повтарям задължено носи подаръци. Подаръците най-добре в брой. За уважение говорим, все пак.

Очаква се и бой да има. Как така сватба без бой? Специално за случая са докарали един прокурор, който не може да мине за особено прилежен и обективен, но за сметка на това до скоро недосегаем. Затова всички не го обичат. Е, след сватбата вече ще е досегаем и ще го бият на смени, но това малко по-натам.

Младите, както си трябва, ще живеят заедно. Ще има строги правила в отношенията им. На масата ще лапат колкото могат, а вечерта в кревата девет месеца единият е отгоре, девет месеца другия. И така докато им се протъркат възгледите или някой непорочно забременее.

Всички от селото това сме искали? Нали? Ако някой не го е искал –чемадан-Москва или пък баг - Вашингтон. Стига виза да получите. Ако ли не, просто вървете и се застреляйте някъде на скришно за да не разваляте празника на останалите. Самоубийството ви ще бъде отчетено като празничен салют в чест на младоженците.

А сега, честито! Горчиво и наздраве.

А на нас, останалите, каквото остане.

П.П. Самата идея, че има ден, който е най-хубавият ден в живота ни е ужасна, защото предполага всички останали дни да са по-лоши. Но в случая, това е добре, защото и по-лошо може да стане.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    4 10 Отговор
    Безработен съм,но ламтя за пари страшно алчен тип съм!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чобанин

    30 2 Отговор
    ЕЕЕЕ НАЙ НА КРАЯ НЯКОЙ С ДОБРО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР МАКАР ЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ Е СМЕШНО ПО НЯКОГА НЕ СПОДЕЛЯМ ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ТОЯ ПИЧ НО СЕГА ЕВАЛЛА /АЛООООО СЕЛЯНДУРИТЕ ОТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА У ВАШЕ СЕЛО КАК Е/
  • 4 Артилерист

    33 2 Отговор
    Самата истина и то красиво, метафорично! Как се нещяха, ама се взеха. Направиха го публично, пред очите ни, а се напинят да го отричат. Не било туй, дето си мислим.
  • 5 Просто човек

    5 28 Отговор
    Жалка путинска марионетка...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 УВИ

    28 6 Отговор
    На 59 г. съм и не знам дали през целият си живот съм виждал нещо по гнусно ,по идиотско и по безчестно от странната "коалиция" ГЕРБ/СДС/ПП/ДСБ/ДПС !!! Чакат ни страшни времена .

    Коментиран от #13, #16

  • 8 Реалист

    7 19 Отговор
    Хубаво е автора да каже колко са тези "чемадан-Москва" ?
    Защото 3 милиона българи избягаха от руzко-българската мафия на Запад. 79 г. сме под управление на москва и пак Запада и демокрацията им е виновна на хомо-съветикус.
    Автора и той търси виновник за мизерното си съществуване и не, в него не може да е причината

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гледай сега

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    какво направи, изтриха ме, защото не мисля като теб... Истината винаги пречи, защото свети
  • 12 зачуден

    16 4 Отговор
    Ндда ,след почти три години "игра" на гласуване , "мъдрият" българин се наигра ! Сега - д.пе да му е яко . Просто ми е чудно , как е възможно от всички / възможни и невъзможни / варианти , винаги да избираме най лошият ?!
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "УВИ":

    от 33 Години е Вече Така и Май по Зле ще Става Това е Капитализъмът Пазарната Икономика а При Капитализъм и Пазарна Икономика Справедливост Няма
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Касапин

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    АМА ЩО СА СЪРДИШ МА КОЙ КОТ СИ НАПРАЙ И КИРКОКОРЧО НЕ МОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАЙ АДЕ СЕГА ПРОСТИ БЯХМЕ ИЗЛЪГАХА НИ АМИ ВЯРНО Е И ЕДНОТО И ДРУГОТО Е И АЗ КО ДА НАПРЯ СЕГА ЩЕ ПЛАЩАТЕ ПА ДАНО ПОУМНЕЕТЕ АМА ЕДВА ЛИ ТО НЕ БЕШЕ БИЗНЕСБЛОК НДСВ С ЦАРЯ ДБ НА КОСТОВ Е А ДАНО АМА НА ДАЛИ
  • 16 ПРАВ СИ

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "УВИ":

    НО АКО СИ ГЪБАР НЯМАШ ПРАВО ДА РЕВЕШ
  • 17 Що за глупост?!

    3 13 Отговор
    Бил съм на десетки свадби, на нищо то това, описано в това текстче не съм бил свидетел! Какъв е този селски пристав, къде всеки си плаща гощавката…отдавна не съм чел нищо по-глупаво и въобще кой казва, че свадбата е най-щастливия ден??? За моето поколение мъже най-щастлив ден бе уволнението от казармата, например за жените много по щастлив е денят, в който получат предложение, а самата свадба за тях е ден пълен с тревоги, как ще мине, дли няма да се получат изцепки… в русия напрмер има термин “сдадебная драка” , да там побоищата във виф на “мордобой” са често явление, у нас такава глупост, дори не съм чувал…

    Коментиран от #23

  • 18 Както казва Джак Никълсън

    0 13 Отговор
    хората които приказват с метафори, могат да ми изплакнат чатала.
  • 19 ИНЖ

    0 15 Отговор
    Ама не им ли омръзна на разни дилетанти да пишат глупости???? Бг има нужда от Парламент и редовно Правителство!!! Както е гласувал избирателят - така!!! Това е положението....
  • 20 Ми Нет

    8 0 Отговор
    посолството не харесва това
  • 21 Отговор

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    3 милиона избягаха заради плана Ран-Ът.Заради новото правителство още доста вече взеха да стягат куфарите за Терминал 2.Обяват ли мобилизация всички отиваме на протест пред американското посолство в САЩ,защото те разпалват войната и сами си казват как 2014-та година са направили Майдана като са свалили законно избрания президент.Питай Кенеди младши.Той го каза това.
    В голяма грешка си,че сме под руски нотуш.От 30 години сме под американски.Ако не го знаеш това следователно не си българин.
  • 22 Механик

    10 0 Отговор
    Това ми мяза на арабска сватба. Младите не се искат, ама родителите им ги задължават.
    Младите са ГЕРБ и ПП+ДБ, а родителите са посолствата. Зестрата е територията, ресурсите и хората на България.
    Родителите са решили, че приоритетите на младото "семейство" трябва да са :
    Приемане на жендерлъка
    Даване на брадви на Украйна
    Пращане на българи в Украйна
    Теглене на нови заеми за закупуване на ново оръжие (естествено от САЩ и подарено на Украйна)
    Ваксинации на населението
    Задължаванен а производителите да влагат в храните и напитките, брашно от евро-личинки
    Гор-чи-во! Гор-чи-вооооооо!
    п.п.
    Опс, станала е грешка! Дарили кръстника с чорапогащи. Той уж е мъж, ама няма против подаръка.
  • 23 коректор

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Що за глупост?!":

    СваТба - не сваДба ,бе Троли . Много са ти тъпи опорките , ама - много !
  • 24 абе яяя

    2 0 Отговор
    Може ли и ти да не се изцвакаш.