Last news in Fakti

11 Април, 2024 10:44 2 408 20

Страната на евро пуделите

  • емил йотовски-
  • пари-
  • пудели-
  • европа

Лишете ги от парите им и ще видите как пред очите ви ще се превърнат в най-обикновени помияри

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нека опиша ситуацията. Моето куче има повече от всичко, което сте спечелили в продължителния си живот. Изводът е ясен – бъди правилното куче и ще живееш човешки. Ако се опитваш да бъдеш човек те чака кучешки живот.

В античността животните символизирали власт са били бикове, лъвове, крокодили. В средновековието – глигани и вълци. В годините на прехода – добермани, питбули и ротвайлери.

Днес сме на пудели и болонки. Но като се замисля за розовата слуз, която се мъчи да определя светоусещането ни пудел като властови символ е напълно нормално.

Пуделът днес е сила. Пуделът е евро пудел, което кореспондира с евро лъв. Но как стана така, че пухкавите пудели взеха контрола над живота ни?

Спомнете си за Калигула и неговия кон, който става сенатор. В зората на империята се е налагало на дъртите беловласи сенатори да се съветват с този кон. Да го наричат господин. Да му внимават да не го обидят и дори да го избират спонтанно за председател на някоя комисия, която да решава съдбата на няколко милиарда сестерции. Всичко това само за да запазят беловласите си глави и положението си. Днес е същото само не се случва с коне а с пудели. Добре е да се помни, че винаги зад някой пудел стои по един Калигула.

Иначе животинките са добрички. Не са ловки или креативни, но са предани. Евро пуделите са се наместили в евро хранителната верига някак отстрани. Те не пазят стадото от мечки а паричните потоци от лоши очи. И почти успяват.

Но евро пуделите като се самозабравят - ачкат. Когато това се случи никой не се навежда да го събере, защото всеки започва да страни от гореописаната ситуация. Най-много нааканото да стане медийна нетема (по примера на некоалицията). Следствена тайна. Направо държавна тайна.

Затова по медиите мирише на липса на миризма, ако разбирате това безсмислено словосъчетание. Но каквито са медиите ни, такива са и словосъчетанията.

Като решение на акания проблем господарите на кучето уволняват показно някоя клета секретарка или още по-показно сменете вендинг машината за кафе на етажа.

И така до следващото евро ако.

Като сме се заиграли с породата е добре да се има предвид, че евро пуделите обожават парите, защото само те ги правят пухкави и породисти. Лишете ги от парите им и ще видите как пред очите ви ще се превърнат в най-обикновени помияри.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашков

    41 3 Отговор
    Пуделът е виновен.Носи ми пачки отнякъде и не ще да ги върне!
  • 2 91-во място

    25 5 Отговор
    Не, страната на мисирките, калинките и тулупите!

    Коментиран от #15

  • 3 Последния Софиянец

    40 2 Отговор
    Всеки който познава политиците като мен отблизо знае че са пълни смотаняци.Но по медиите ги правят великани и хората се лъжат.

    Коментиран от #8

  • 4 Българин

    6 44 Отговор
    Браво.
    Чилякът си заработи четири хиляди...
    Така се прави, другари!
  • 5 Бай Ламби

    6 40 Отговор
    Емко, от бая си Ламбя ша знайш, по-добре евро пудел отколкото съветска слуга която сталинският ботуш я е натиснал в калта!Ама кът та гледам младо момче си, може и да не ги знаеш тия ботуши как натискат.По тяхно време само щеше да си мечтаеш за тая брада и тия изтънчени мустачки.

    Коментиран от #11

  • 6 Принципен въпрос

    16 3 Отговор
    Аааа... европуделите полови или безполови са от снимките?

    Коментиран от #7

  • 7 Резонен въпрос

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Принципен въпрос":

    Джендовците или неджендовците са безполови ?
  • 8 Милчо лаков

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    От къде ги познаваш толкова от близо политиците(всичките ли)?Сигурно миеш кенефите в Партийния дом.Навремето познавах един,дето кърпеше седалките в зала Георги Кирков,а приказваше,все едно че е началник на УБО.....
  • 9 Жалки копейки

    4 16 Отговор
    Като почне някакъв непрокопсаник, който още живее на гърба на майка си да раздават морал ....
  • 10 Опа,

    5 13 Отговор
    бай Графоман, къде си? Не знам какво си накъдрил по-горе, но не се съмнявам, че е убийствено тъпо и претенциозно.
  • 11 Бай Ламби, флупав беше

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Ламби":

    и флупав си остана.
  • 12 Даже

    7 4 Отговор
    И да виете не можете пуДлерчета такива, но пък сте жълто красиви, само за едно ставате, не ви го отричам.
  • 13 гьотов

    6 1 Отговор
    кажи не на кристалите !
  • 14 Име

    7 0 Отговор
    Аз лично предпочитам котките. Свободолюбиви са. Не биха принасяли пачки!
  • 15 име

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "91-во място":

    Много е това 91-во място. Бяхме тенденциозно бутнати по-напред в класацията от 114-тото място при боко тиквата. Според мен сега сме на поне 134-то място по свобода на словото.
  • 16 Анонимен

    2 8 Отговор
    Дълбоко психическо разстройство - раздвояване на личността!
  • 17 бегайй

    5 8 Отговор
    И ти си пуделът на Путя, само джафкаш глупости.
  • 18 Пецата

    0 9 Отговор
    Тоя галфон е много прос 😂
  • 19 граф Монте Кристо

    6 0 Отговор
    Лишете ги бе,ама Калигула бди,наложило се е да му устроят засада едни преториански офицери и да го убият в Колизеума.Иначе как,с гласуване ли да го свалят,или сенаторите да го отхвърлят като принцепс.Сега също е диктатура,но донякъде прикрита,не точно персонализирана, а ротационна ,диктатура,днес един ,утре друг,после трети,но това е властта на мръсния капитал,на неопределена сатрапия,безлик деспотизъм и затова е трудно да се посочи врагът на народа,той е като хамелеон,постоянно се променя и приспособява.
  • 20 Димирест

    0 0 Отговор
    А провървяло ти е! Моят пудел само кльопа и то скъпа храна и снася. Пачките ги отнася!