Last news in Fakti

1 Юли, 2023 06:00 4 071 222

Защо "Възраждане" е откровена неонацистка заплаха

  • възраждане-
  • герб-
  • румен радев-
  • костадин костадинов-
  • костя копейкин-
  • идеология-
  • неонацисти-
  • заплаха-
  • националисти-
  • уродливата измет-
  • демокрация

"Уродливата измет" - така Костадин Костадинов нарича демократичните български партии

Защо "Възраждане" е откровена неонацистка заплаха - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Иво Беров:

Има определения, които би трябвало се преподават още в началните класове на средните училища. Като например "диктатура", "тоталитаризъм" и "фанатизъм". Оказва се обаче, че малцина са запознати със значението на тези понятия. Като между незапознатите се оказа и българският президент Румен Радев.

Обяснимо е. Образованието на президента е свързано с управление на самолети. Той може много добре да знае какви точно смазочни масла са нужни за даден самолетен двигател, но какво означава "диктатура", например, може и да не знае. За негово сведение, а и за сведение на всички, които не го знаят, тези понятия си имат достатъчно точни определения.

Фасадна демокрация и диктатура

При диктатурата имаме цялостно сливане на законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Нещо което се наблюдаваше в България при управлението на Бойко Борисов, когато с едно обаждане по телефона той можеше да промени изцяло гласуването на мнозинството (неговото мнозинство) в Народното събрание. Това е пример за сливане на законодателната и изпълнителната власт. А пък орташките действия между Борисов и главния прокурор Гешев си бяха пример за сливане на изпълнителна и съдебна власт. Особености, заради които българската демокрация неслучайно биваше наричана "фасадна".

А когато в една "фасадна" демокрация управляващите започнат саморазправа със своите политически съперници, тя се изражда в диктатура. И когато диктатурата ограничи или забрани свободата на мисълта и словото, когато се появи култ към личността, когато държавата започне изцяло да контролира живота на гражданите, и най-вече когато цялото това насилие се основе върху каквато и да била идеология, вече може да се говори за тоталитаризъм. Като идеологията може да бъде всякаква - и комунистическа, и националистическа, и фашистка (с корпоративната държава), но и религиозна (при ислямския или православния фундаментализъм в Русия) или расова (както е при националсоциализма). Неслучайно пропагандистите на Путин трескаво търсят в национализма, православието и в някакво божествено предопределение на руския народ (нещо достатъчно близко до расизма) основа и оправдание за едноличната му власт.

Защо Радев не се стряска от изстъпленията на Костадинов

А пък ако президентът Радев беше запознат с тези обществени явления, нямаше да напише в един свой статус следното: "Записите, които Радостин Василев пусна от партийното заседание на "Продължаваме промяната - Демократична България", са показали "озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм като заявка за тежки закононарушения, за чистки, "подписани с кръв", за погром в институциите, за държавна измяна. А изреченото от партийните лидери ни отдалечава от Европа като ценности и морал".

Нямаше да го напише, защото щеше да осъзнае нелепостта на това съждение. Но дори без основни познания за обществените явления, един президент на демократична европейска държава би трябвало най-малкото да се стресне от следното излияние на Костадин Костадинов, вожд на партия „Възраждане“: "...дълг на всеки един нормален гражданин е да направи всичко по силите си, за да може тази уродлива измет да бъде унищожена - за доброто не само на България, но и на човечеството". "Уродливата измет"- това са демократичните български партии. Румен Радев обаче не се стряска от тези откровено неонацистки заплахи. Дали защото е преценил, че изреченото от Костадинов не ни "отдалечава от Европа като ценности и морал"? Или пък защото вижданията му съвпадат с неговите?

Заплаха за българската демокрация

Не се възмущава от тези антиконституционни заплахи и водачът на партията, спечелила последните парламентарни избори в България - Бойко Борисов, който оприличи изстъпленията на шпиц командите на „Възраждане“ на гражданските протести срещу управлението на ГЕРБ. Като прибавим също подкрепата, която среща Костадинов в Българското Национално Радио чрез прословутия "глас на Путин" - Петър Волгин, а и чрез безхаберието на доста журналисти от националните медии, които охотно дават думата на Костадинов, без да се противопоставят на изблиците му, става ясно, че „Възраждане“ вече се очертава като истинска заплаха за българската демокрация.

Отговорностите на журналистите

И е добре, че в тези доста смутни времена държавата ни случи на образован, умен и възпитан министър-председател, който осъзна неонацистката същност на партия „Възраждане“ и се осмели да я разобличи и да ѝ се противопостави. А иначе партията все още не е срещнала решителната съпротива на обществото ни. А би трябвало. Би трябвало журналистите да осъзнаят своите отговорностите и задълженията си (съвсем неслучайно призивът на министър-председателя Николай Денков ​​​за защита на демокрацията беше предимно към тях). Би трябвало, както се случва в доста европейски страни, демократичните партии да поставят „Възраждане“ в изолация. А стоте интелектуалци, които направиха подписка за коалиционно правителство, биха могла да направят и подписка срещу неонацизма в защита на демокрацията. При всички случаи обществото ни трябва да осъзнае, че заплахата "Възраждане" не е за подценяване.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    191 22 Отговор
    И какво им е демократичното на българските партии?Те са ОПГ та управлявани от главатари.

    Коментиран от #189

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Силвестър Цомчов

    10 20 Отговор
    Не тря а работи.
  • 6 Кой е тоя

    111 18 Отговор
    А иво беров е???
  • 7 Неонацистите ги знаем

    176 29 Отговор
    На първо място Дойче Веле, и след това всички престорени "евроатлантици" и "борци за демокрация". И в САЩ са същия тип, говорят за "права", но само докато споделяш тяхното мнение.
  • 8 Град Симитли

    168 21 Отговор
    Накратко--иска забрана на "Възраждане.... щото е широко скроен" демократ"
  • 9 Глас божи

    166 26 Отговор
    Двете неонацистки партии Герб-ПП (искащи да разрушат антифашистки паметници ) викат "Дръжте карадеца".
    Не се правете, че не знете защо, не само Константинов, но целият народ е бесен. Продажните депутати се опитват да отхвърлят референдума срещу еврото. Но той трябва да се състои без санкция на Народното събрание, защото лигитимните подписи за него са над 400 хиляди.
    Глас народен - глас божи

    Коментиран от #13, #221

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    40 150 Отговор
    Копейкин просто е един тарикат, който е разбрал, че в България има много хора, които не искат да им говориш истината а да им говориш това, което те смятат, че е истина. Тези хора се чувстват прецакани и неуспели в живота и са решили, че ЕС, НАТО и САЩ са виновни за това. И за да им е комфортно искат някой да им каже, че не те самите а някакви тъмни сили са виновни за проваленият им живот. Затова Копейкин непрекъснато повтаря, че България е американска колония, всичко се решава в американското посолство, ЕС ограбва България, западните капиталисти са довели българският народ до просешка тояга а приемането на еврото ще ни унищожи като нация. И предлага просто решение - България да възстанови суверенитета си като излезе от ЕС и НАТО. Но не казва, че ако това стане, България ще спре да съществува.

    Коментиран от #150, #171

  • 12 Киро и Кокоро

    155 24 Отговор
    Казваме ви че Възраждане са неонацисти, защото подкрепата им расте и ще загубим изборите. Нищо лично, просто искаме още власт, за да съсипеме България до просешка тояга, по нареждане от Посолството. Иначе, според Българската конституция, би трябвало да търкаме наровете в Централния Софийски Затвор за национално предателство.
  • 13 Шансовете за референдум

    25 84 Отговор

    До коментар #9 от "Глас божи":

    Са нулеви

    Коментиран от #44

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Киро и Кокоро

    128 25 Отговор
    Забравихме да кажем най важното, че искаме да вкараме Бългия във войната. Така ни наредиха от посолството. Та затова сега говорим нелепи измислици за Възраждане.
  • 16 Край

    113 20 Отговор
    Демократичните български партии са шайки създадени от олигарсите чрез техните телевизии. В момента управлява шайка която има 7 % от гласовете на българите. И това ако не е имитация на демокрация…
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Уса

    96 23 Отговор
    Демократичните партии са неонацистки а не Възраждане.С тая злоба и агресия ще събудите комунизма отново
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Урюрвкос

    84 19 Отговор
    всичко в Европа е фасадна демокрация в която под благовидните лозунги "национална сигурност" или "национален интерес" изпълняваш чужди решения, намираш се под чужд контрол и диктатура. Опиташ ли да си покажеш белите зъбки ти напомнят че на твоя територия има чужди войски които ще възстановят веднага демократичните права и свободи на твоите граждани.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Наблюдател

    20 55 Отговор
    Костя Копейкин милее за независимост и национален суверенитет. Но под крилете на двуглавият орел.
  • 24 Според д велле,

    99 18 Отговор
    когатота американски политици и подлоги говорят да се убиват руснаци навсякъде по света НЕОФАШИЗЪМ няма, когато се крадат активи на руснаци, когато се горят книги на руски език и забраняват руски автори и хора на изкуството, спортисти, когато се събарят исторически паметници и се преследва Православната църква, не било фашизъм! ... Жалката медия е глашатай на Крадеца Вика Дръжте Крадеца!

    Русия не вярва на Сащ, затова взе нещата в свои ръце.

    Все повече хора назапад виждат, че злото има едно име: Сащ! Лъжите на пропагандата им допринасят тези хора да стават все повече.

    Идва нов свят - честен и справедлив!

    Коментиран от #45

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Не ги знам тия

    20 43 Отговор
    Коя партия в фашистка?
    Партията на гагаузите дето бачкат за ТИМ които предоставят мускулите на руското разузнаване с пари и оръжие ли?
    Който не е виждал гагаузин той знае че те не са фашисти или фундаменталисти те само обичат да крадат..братчето Костадинов разиграва едни сценки за пред раята и ги джоби зад гърба което му е в националната характеристика

    Коментиран от #27

  • 27 Максуда

    16 33 Отговор

    До коментар #26 от "Не ги знам тия":

    Коцето да не е от нашите?
  • 28 Наблюдател

    61 14 Отговор
    Просто Киро и Кокоро милеят за "демокрация", но под крилете на Американския двуглав орел / лешояд.
  • 29 Хахаха

    68 16 Отговор
    Всички видяхме образования, умен и възпитан министър-председател беше коленичил пред Урсула и я молеше:))) С тоя министър без топки България удари дъното!!!
  • 30 Пенда

    19 51 Отговор
    Ко пейката и говорителя на Митрафона са отявлвни антибългарски агенти.
  • 31 Леля Гошо

    76 15 Отговор
    Защо Дойче Зеле не коментира съдържанието на записите? Петков и Василев детайлно описват методите си за властови контрол, които много се разминават със ЗАЯВЕНИТЕ демократични ценности. Къде останаха патриотизма, загрижеността за клетия български народ, почтеността, интегриритета, морала, етиката и други "високи нравствени качества" които справедливо се очакваха от Гешев, но не и от политиците които козируват на "големите началници" като отидат в Брюксел.

    Коментиран от #36, #66

  • 32 Номер 1

    49 13 Отговор
    САЩ са неонацист на годината. Тази титла им се присъжда за поредна година.
  • 33 Наблюдател

    18 36 Отговор
    Костя Копейкин е независим политик и патриот и не му диктуват от чужди посолства!

    Коментиран от #195

  • 34 В България няма русофили..

    20 51 Отговор
    В България има руски подлоги.
    Русофил е бил капитан Петко войвода.

    Коментиран от #58

  • 35 Ясно е

    71 18 Отговор
    Ако имах някакво колебание за Възраждане и Костадинов-след този натиск за закриването им и промивките на ДВеле вече съм с Възраждане!!! Щом Велето така упорито пищи и пропагандира-значи Възраждане заслужава доверието ни..!!!!!!!!
  • 36 Долу вредителите ПП и ДБ

    61 12 Отговор

    До коментар #31 от "Леля Гошо":

    Василев не спомена народа в записа нито един път. Явно за него народа е просто формалност да се докопа до лостовете на властта.
  • 37 Шинол

    17 56 Отговор
    На прост народ какво да обясняваш. Вярва на платени русофили. Всички ходили в посолството на краварите. А как един журналист не попита Коцето за руското посолство. Защо не попитат Радев защо винаги държи полата на руската посланика. Аз като гофд потомък на храните неща да ме мешат със славяните от раш истан

    Коментиран от #47

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Руска връзка

    44 8 Отговор
    От интервюто на Мартин Карбовски, публикувано в неговия видеоблог.
    На въпрос на журналиста "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: "Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов."
    „Защо бих постъпила така? Защото може би от всички, да ги наречем условно – опозиционни партии, той най-малкото изразява ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия, не казва, че е за Русия и тогава против кого е? Той изразява абсолютно пробългарска позиция, което аз разбирам“, казва още Елеонора Митрофанова.
  • 40 Кооо

    30 10 Отговор

    До коментар #25 от "Манол Пейков":

    За късите разбрахме а какво ще правим с увисналите от Герб,сдс,ппдб?Там начесване няма

    Коментиран от #62

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 дядото

    38 10 Отговор
    бавно и сигурно вървим към лош период в развитието си.до преди 30 год.имаше една партия и всичко бе ясно.сега се напълни с партии,и малки и големи и почти всички легнали ничком в краката на сащ,нато и ес.на принципа на махалото сменихме един с друг господар,приехме разни харти за права и т.н.тревожното е,че една не голяма група политици и управляващи,лансирани от запада и стоящи мирно,много искат отново да се върне диктатурата-без опозиция,без инако мислещи.страшното е,че има наченки и за започване на разправа с тях-преследване на журналисти,затваряне на медии,преследване на различните от тях партии.дълго е и важното е до къде ще ни доведе.тези хора много игнорират народа,а не осъзнават,че той не е само стадо от купени избиратели и може да удари по масата.и тога горко и на държавата и на народа,но най-вече на този елит,който забрави че са българи.

    Коментиран от #61

  • 43 уйадьз

    45 11 Отговор
    Ивчо Берков, е известен некадърник и лъжец. Още от далечната 1989 г. тоя отпадък дето за нищо не става лъжеше българите където види микрофон. Избираха ги все такива от некадърник и нагоре и ги пускаха да обработват по простите. Та не се е променил този геврек нито на йота, същия некадърник и бок лук. Беше си лъжлив фашист и си остана такъв дори до неизбежния си край. Беро, идва време за Възраждане, и дано да си жив до тогава, че да те вкарат в затвора за цялостно творчество.

    Коментиран от #52

  • 44 Полза няма

    39 12 Отговор

    До коментар #13 от "Шансовете за референдум":

    Цитат от пост 13: Са нулеви

    Да де, защото от еврото няма ползи за БГ. Продажниците от парламента го знаят и затова го въвеждат. Вяравам ,като всеки българин имаш роднини в чужбина. Питай ги за ценовия шок първите три месеца и след 12-18 месеца. Всичко двойно в цената.
  • 45 Прокопий

    14 32 Отговор

    До коментар #24 от "Според д велле,":

    Кои са тия американски политици? Двама kpeтени ли визирсш, защото аз се сещам за две дузини блатни политици, които говорят обратното, но за американците. Много ви куцат днес опорките, откакто готвача каза, че ще закрие фермите! 🤣🤣🤣
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Защото

    38 13 Отговор
    Сте умреле от страх.
    Ще бъдете посмачкамки на следващите избори.
    Успех на Възраждане.

    Коментиран от #51, #59

  • 49 Патологичен лъжец

    13 37 Отговор
    Костя Копейкин е патологичен лъжец, може би защото е роден на 1 април. Така например справка на платформата ”Лъжеш ли?” показва, че Копейкин е изрекъл
    17 лъжи по време на предизборната кампания за вота на 2 април. Редом до него с 11 неверни твърдения се нареждат съпартиецът му Цончо Ганев, както и Делян Добрев от ГЕРБ.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Българин

    7 11 Отговор

    До коментар #48 от "Защото":

    Няма толкова дебили в България!

    Коментиран от #179

  • 52 Идва ви времето.

    18 4 Отговор

    До коментар #43 от "уйадьз":

    Ще се чудите откъде ви е дошло.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гръч

    35 3 Отговор
    Българския парламент е заприличал на украинския през 2014 година.Дано разберете накъде отиваме и бъдете повече българофили вместо соросоиди и русофили
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 КВИПЕНЕТО ДА ЗАПОЧНЕ

    35 8 Отговор
    ИВО БЕРОВ МОЩНО СЕ ИЗХОДИ ОЧАКВАМ ДАЙНОВ ЛОЗАНОВ И ОСТАНАЛИТЕ КОИТО КОСТАДИНОВ ИМА В ПРЕДВИД
  • 57 Човек

    11 41 Отговор
    Тактиката на Възраждане е от учебниците на КГБ - обвиняваш другите в собствените си грехове. Този скъпо платен от Кремъл актьор е национален предател и агент на чуждо влияние на неприятелска държава. Мястото му е в затвора или в неговата господарка Русия.

    Коментиран от #63

  • 58 Обичаме Рисия

    31 8 Отговор

    До коментар #34 от "В България няма русофили..":

    безкористно, както са го правели благодарните ни деди!

    Не обичаме нашите дюшмани англосаксонците, които само са късали от България!

    Коментиран от #60

  • 59 Събират по 500 човека на протест.

    10 35 Отговор

    До коментар #48 от "Защото":

    300 не знаят за какво са на протеста.Толкова за "силата и успехите" на Възраждане

    Коментиран от #76, #97, #123

  • 60 Безплатен русофил на

    9 23 Отговор

    До коментар #58 от "Обичаме Рисия":

    Планетата Земя няма.

    Коментиран от #69

  • 61 Леля Гошо

    22 1 Отговор

    До коментар #42 от "дядото":

    За съжаление, в малките градове и селата местните феодали колят и бесят, а народонаселението е стадо овце което гласува под строй. Ако някой навири глава има избор или да бъде смачкан, или да се пресели в големия град или в чужбина
  • 62 Манол Пейков

    8 18 Отговор

    До коментар #40 от "Кооо":

    Коцето е къс, защото пише с къси букви. Тези, за които говориш с увиснали букви ли пишат или си ги опипвал?

    Коментиран от #140

  • 63 А я кажи

    28 6 Отговор

    До коментар #57 от "Човек":

    за Записа и кое посолство кадрува в България. Над 30 г.
  • 64 Касапин

    32 7 Отговор
    БЕРОВ БЕРОВ РАЗБИРАМ ЧЕ ТЕ Е ШУБЕ И ПРАВИЛНО СКОРО ПАК ИМА ИЗБОРИ И ЩЕ СА БАШ СЛЕД ПРОВАЛА НА КОТРАОФАНЗИВАТА НА ЗЕЛЕНСКИ И ПП И ДБ ЩЕ СА СЪВСЕМ НА БОКЛУКА ТА СТРАХУВАЙ СЕ
  • 65 Свободна Европа

    36 6 Отговор
    Защо всички публикации на бг автори под логото на Дойче веле изглеждат толкова нелепо?

    Коментиран от #79

  • 66 Човек

    8 41 Отговор

    До коментар #31 от "Леля Гошо":

    А ти защо не си слушал сам записите? В тях Кирил Петков казва, че не е важно те да оцелеят като партия, а важно е само бъдещето на България. Това е първият политик истински патриот в модерната ни история, но народът не може да го осъзнае и не го заслужава. Народът си заслужава мутрите и руските агенти, които ни държат стабилно нагазили в блатото.

    Коментиран от #125, #170

  • 67 ДВ а вие защо сте краварска медия?

    36 8 Отговор
    ДВ защо ни лъжете ежедневно и кой ви плаща за това?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Идва

    25 7 Отговор

    До коментар #60 от "Безплатен русофил на":

    нов свят - честен и справедлив! Без американската лъжа.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Адам Хилтън

    21 4 Отговор
    От Българското знаме и лъвче на бял фон "по-нацистко" няма - хаха, тия евро-андрогени са нагли!
  • 72 КовидманЯк

    32 8 Отговор
    Иво Беров е грантаджия на Козяк и безродник предател!
  • 73 Човек

    12 31 Отговор
    Помните ли когато Кирил Петков извади от джоба си една шапка пари и заедно с баща си наеха хеликоптер и търсеха изчезналият алпинист Боян Петров в Хималаите? Това беше 3 години преди да влезе в политиката и никой не беше чувал за него. Къде беше тогава великият "патриот" Костадинов и неговото Възраждане? А, да, спомням си - готвеше се да става кмет на Варна.

    Коментиран от #78

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    Ех Панчо, ех Тъ.Панчо
    При диктатурата има ДИКТАТОР ,
    какво сливане на две, три ... пет власти ‼️
  • 76 Човек

    10 26 Отговор

    До коментар #59 от "Събират по 500 човека на протест.":

    Какви 500 човека? Протестите на Възраждане са от максимум 200 човека. 500 бяха само когато протестираха заедно с ДПС. То там никой не знаеше за какво протестира. Всъщност всички знаеха - за 30 лева.

    Коментиран от #217

  • 77 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 7 Отговор
    Ивоооо, ивООООО,
    френската ти филология е на ниво френска лИбоФ, от каменоделство ти е останало само паветната ЕнтЕлЕгентност, а от разнос на поща мляко и пр. ти е останала само СЕРВИЛНОСТТА ‼️‼️‼️
  • 78 Ти па !

    9 22 Отговор

    До коментар #73 от "Човек":

    Да сравняваш Кирил Петков с Костята,е все едно да сравняваш Мерцедес с Москвич.
    П.п. Москвича не е кола.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 26 Отговор
    Не само израждане са заплаха, а всички продажни русоподлоги продадат и децата си какво остава за България‼️

    Коментиран от #90

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ивак,не приравнявай

    11 4 Отговор
    Нацистите с тези пачавври!
  • 86 Редник

    25 5 Отговор
    Едни празни приказки на един празен човек...
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Израждане

    9 23 Отговор

    До коментар #80 от "Немо":

    Са антибългарска шайка от дубсидаджии,която скоро ще бъде обявена за незаконна .

    Коментиран от #96

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Асан Кокорчев:

    25 10 Отговор
    "Да отидем с наше МВР на изборите". Това въобще не е "сливане на властите" и въобще, ама хич не е фашистко.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния

    23 4 Отговор

    До коментар #88 от "Израждане":

    "ШАЙКА" е книга в която точно и подробно са описани
    Бойко, Цецо и другите ( от ГЕ"П)‼️‼️‼️

    И колко българска е партия създадена и финансирана от чужди НПО ❓❓❓
    Справка реч на лидера на ГЕ"П
    Буци Еднокнижний ‼️‼️‼️

    Коментиран от #103

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ех бероф бероф

    23 3 Отговор
    Мислех те за нещо ама
    Дълбоко съм се заблуждавал.
    Евтината стока се търси в Бг повече, но в съчетание с ниско качество обикновено се.. ИЗХВЪРЛЯ НА БОКЛУКА.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мамул

    7 2 Отговор

    До коментар #101 от "Кикор":

    Ти да не би да знаеш с какво масло ти върви колата? Най-много да си видял етикета и нищо друго!

    Коментиран от #197

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Пурко

    20 3 Отговор
    Беров ,Беров толкова си посинял от евроатлантическа злоба,че не знаеш къде се намираш.Направете проучване и ще видите истинската картина,а тя е ,че така наречените демократи ще се окажете около 30% .
  • 115 Пипи Дългото Грантоядче

    18 5 Отговор
    Да си българин вече било нацизъм. Добре че е посолството да ни каже, че иначе как щяхме да разберем
  • 116 Като Коцето си държи на думата

    7 18 Отговор

    До коментар #112 от "Коз Як":

    Първо да върне субсидията.
  • 117 Много просто

    6 6 Отговор

    До коментар #112 от "Коз Як":

    Защото да си американска подлога и руска такава е едно и също.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Гъл Фон

    7 4 Отговор

    До коментар #118 от "Трольчик":

    Посолството не се смее, а е спекло яко
  • 120 Кал Пак

    13 4 Отговор
    Давайте захлебвайте сега, че като щракне законът за чуждите агенти - центове ноуп
  • 121 Плужек, руската ухае на рози

    18 6 Отговор

    До коментар #100 от "Смешко":

    от красивите и приятни рускини, а краварската подлога мирише на .айна от кравешкият обор САЩ. Сега вече ясно ли ти е. Помириши се на какво миришеш, на дебел краварски .адник!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Екс Кремент

    8 6 Отговор

    До коментар #59 от "Събират по 500 човека на протест.":

    Защо треперите от страх тогава?

    Коментиран от #126

  • 124 Сандо

    7 6 Отговор
    Тоя пак е потънал в алкохолната мъгла,щастливо осигурена му от благодарните грантораздавачи.
  • 125 Сандо

    12 2 Отговор

    До коментар #66 от "Човек":

    Абе чухме това-онова от записа.Чухме например за едни островчета.
  • 126 Не познава човек,

    4 5 Отговор

    До коментар #123 от "Екс Кремент":

    Който да му дреме от тези паляччовци.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Факт е че партийте които напада

    14 3 Отговор
    Костадинов, поставят на първо място европеизацията на България, а виждаме какво представлява това и до какво води във Франция, също и интересите на ЕС а не първо интересите на България и българския народ
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 оня с коня

    9 18 Отговор
    Русия точно и ясно знаеше какво ще се случи при съставяне на Правителство ГЕРБ/ПП и заповяда на Русофилските си войни да не допускат подобно нещо с цената на всичко.Да,ама баш това стана и последствията просто се срутиха над нещастните русофилски глави.А очевидно е че при подобно Правителство и Конфигурация в НС с решаващо мнозинство на Про-Атлантическо ориентиране НЯМА НАЧИН "Възраждане" да не бъде Бастисана,нещо повече- НОВИЯТ КМЕТ на Сф който логично ще е или от ПП ,или от ГЕРБ БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛИ ще разкара МОЧА от пределите на Столицата!

    Коментиран от #132

  • 131 ъъъ

    18 4 Отговор
    Вижте какво става във Франция, евро-извратенняци пародн атлантици. Цяля нощ палежи, размирици, черрнилки, които нападат полицията. Това са ви ценностите - всичкото скакалци да ни нападне и изяде, защото било либерално. Що не си вземето по десет малки ниггъра дома? Вчера Божидар Чеков каза по БНР - църрнилките имат по десет деца от различни мъже и на тях им дават безплатно жилища. Франсетата не могат да се доредята. Второ, какво възпитание имат тия десет деца? Улично, бандити.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Хххххххххх

    16 3 Отговор
    Значи хора, които извършват държавна измяна не са проблем, а тези които ги назовават са опасни? По тази логика, забранете целия български народ.
  • 135 Коментар

    21 4 Отговор
    Значи "неонацистите" от Възраждане искат да правят референдуми и не се занимават с подправяне на избори,а така наречените "демократи" подправят изборите с "ала бала",чудят се как да спрат референдума за еврозоната и се опитват да си забранят конкутенцията...бре що не си гледате работата?!
    Бива,бива манипулации и измислици,но това на нищо не прилича вече!От ПеПето и ДеБето са такива.Те по всички плят.Даже и по целия български народ.Ако забранят Възраждане следващите ще са БСП,ДПС,ГЕРБ,ИНТ...техните тролове все халюцинират,че и те били комунисти.Накрая ще се гласува както преди 89-та година за една единствена партия,т.е. няма да се гласува,защото с помощта на вълшебната флашка машинките ще гласуват вместо нас за удобните...
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 А пък аз питам

    16 7 Отговор
    Защо ППДБ се държат като фашисти!!!
  • 138 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    12 3 Отговор
    Авторът трябва да знае, че пилотът НЕ СЕ занимава със смазочни масла,
    това е работа на механика...
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 факуса

    3 5 Отговор

    До коментар #62 от "Манол Пейков":

    сапол пейков оди си оправяй при психоаналитици проблемите,онез с ценностите дет си прегърнал тъй ги показват по филмите
  • 141 И за това

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "фактите":

    Ще види голем зор!
  • 142 Убаво

    1 1 Отговор

    До коментар #122 от "йхнкхйких":

    Само си представяш.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Историк

    10 19 Отговор

    До коментар #136 от "измекяр соросоиден":

    Единствената партия в българския парламент, която имат профашистки наклонности е Възраждане. Всъщност, тя е ЧИСТА профашистка партия.

    Коментиран от #153

  • 145 Анонимен

    15 7 Отговор
    Авторът явно изпълнява командата да се лепят етикети и да се дискредитира Възраждане. Само че на всички е ясно, че само от тази партия назовават нещата с истинските им имена и защитават българските национални интереси. А в момента очевидно референдумът е много страшно нещо за т.нар. демократи.
  • 146 Дазил

    9 1 Отговор
    Твърде голямо е разстоянието на ""демокрацията"",която уж,или не уж съществува.Разходката в нея е скъпа,поради екстравагантноста на мненията във това общество....
    Демокрацията на чертеж не е за обикновенните хора.,те не могат да летят над океанът от лъжи за да я видят отвисоко,,а единствено да мечтаят.
  • 147 ганев

    10 6 Отговор
    РЕД ЗАКОННОСТ СПРАВЕДЛИВОСТ ЕТО ТОВА ПРЕЧИ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ДЕРИБЕЙ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ КРАЖБИ УБИЙСТВА И СТОТИЦИ ОЩЕ..ХОРАТА ЯСНО ПОКАЗАХА ЧЕ НЕ ИСКАТ ВЕЧЕ ДА ГИ ЛЪЖАТ С КРЕТЕНСКА ДЕМОКРАЦИЯ......СПРАВКА ФАКТ париж
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Алооо

    9 14 Отговор
    Възраждане са Уродливи Шизофреници.

    Коментиран от #188

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Учуден

    14 3 Отговор
    Според Иво Беров президента може да разбира евентуално от това какви масла са необходими за смазване на отделните механизми на самолетите
    Това според професията му
    Ако е така Иво Беров трябва да разбира примерно от френска граматика или от разнасянето на мляко нощем или от каменноделство
    Но не и от философски понятия като диктатура тоталитаризъм и други подобни
    Затова не съм съгласен с тази негова оценка
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Баба Ванга

    5 13 Отговор
    Когато Коцето Копейкин спечели първо място в конкурса "Мистър Чеп", тогава е Израждане ще стане първа политическа сила!
  • 155 Наблюдател

    18 4 Отговор
    Явно реалните резултати от социологическите проучвания са ужасяващи за евро-атлантическите изтривалки. Щом заговориха за забрана на Възраждане. А партии са забранявани при две управления в България фашисткото преди 44 и соц след това. Малееееее страх.
  • 156 беров, беров

    14 2 Отговор
    пак ли не стигат кинтите?!? като си решил да пишеш за нацизма поне дай основата на нацизма или на фашизма, което ти харесва и кравнявай с възраждане, не дрънкай хайли-лайкли!

    Коментиран от #160

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Независим

    18 1 Отговор
    За Възраждане разбрахме?
    Но за Жендър идеологията не разбрахме какъв е стилът на на налагане....Този стил има ли някаква характеристика,с която да го определим?
    Предполагам,ще отговори някой експерт от обществото,който е бил задължен да си постави ваксина,за да не остане без работа?Него ще го разбера,защото това е демократичният идеал-или,или!

    Коментиран от #162

  • 159 Перо

    15 4 Отговор
    Иво Беров удобно пропуска или не разбира ционизма, който е заклеймяван от ООН и същността на “демократичните” партии! За тях свободията, олигофренията и третия пол е демокрация!
  • 160 Историк

    7 3 Отговор

    До коментар #156 от "беров, беров":

    "поне дай основата на нацизма или на фашизма"

    Ами, дай я, да я видим дали Възраждане се вписват в нея.

    Коментиран от #175

  • 161 Много зле!

    19 2 Отговор
    Иво Беров е достатъчна марка, за да не четеш глупостите!
  • 162 Любопитен

    3 5 Отговор

    До коментар #158 от "Независим":

    "За Възраждане разбрахме"

    Какво разбрахте? Каква партия са?

    Коментиран от #164

  • 163 Григорян

    2 18 Отговор
    Фашистите от Израждане да опасни за демокрацията,затова всеки да огледа съседите си,познатите си и ако има сред тях фашистки гадове се опита да им говори ,че в България има демокрация и се намира в демократична Европа
  • 164 Независим

    3 7 Отговор

    До коментар #162 от "Любопитен":

    Описано е в статията горе.
    А ти,какво не разбра от моето мнение?
  • 165 Григорян

    5 17 Отговор
    Фашистите от Израждане да опасни за демокрацията,затова всеки да огледа съседите си,познатите си и ако има сред тях фашистки гадове се опита да им говори ,че в България има демокрация и се намира в демократична Европа

    Коментиран от #169, #172

  • 166 Мнение

    20 3 Отговор
    Nazistkata месия Дойче веле с гьобелсова пламенна пропаганда дава трибуна на oligofrenni мисирки като Иво Беров.
    Икакъв може да е резултата?
    Омраза , натрапване на еничерско послушание към sorosoidnite идеи на сатанизма.
    България изчезва ,но територията и ще се ползва от западните сатанисти.
    Ние като народ н сме им нужни.
    Е като 80% са станали дебилите ,които по свое желание са станали неграмотници или обучени в училищата по програмите на "А ...ка против България" ,какво друго може да ни очаква.
    Единственото спасение ни е да рухне скоро западния сатанински модел ,за да може да се върне нормалността на тази територия.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 В сравнение

    14 2 Отговор
    Ивко е учил френска филология но никога не е работил като филолог защото владее френския на посредствено ниво. Президентът несъмнено знае за маслата на самолета, но преди всичко знае бойното използване и на отделния самолет,и на цялата авиация. В САЩ е учил военнполитиеска стратегия и стратегическо лидерство ,а за тези знания задължително се изучават политология,международни отношения,военна стратегия,психология,история на военното изкуство,гражданско-военни отношения...В сравнение с президента Ивко е просто един каменоделец и разносвач на стоки и си е с парвенюшки манталитет.
  • 169 Отговор

    4 3 Отговор

    До коментар #165 от "Григорян":

    Нищо чудно че арменците са пред изчезване ,както и българите.
    Много сте податливи на сатанизма и скоро ще изчезнете от този свят като нация.

    Коментиран от #218

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Манол Пейков":

    Ти като дама знаеш от личен опит. Затова ти вЕрваме.
  • 174 соломон напасания

    9 4 Отговор
    Фатки , изплашихте се от реалните факти
  • 175 ганев

    8 1 Отговор

    До коментар #160 от "Историк":

    ЕЕЕЙ ДО ВЧЕРА МЕТЕШЕ УЛИЦИТЕ ЗА ЕДНА БАНИЧКА СЕГА МИ СЕ ПРАВИШ НА ГУЩЕР ИСТОРИК
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 "Уродливата измет"

    18 2 Отговор
    е направо комплимент за крадливите и продажни партии , които трябва да бъдат съдени за предателство спрямо българския народ ! Рейтинга на Възраждане расте с часове ! Браво на Костадинов !
  • 179 Ако визираш

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    себе си, си напълно прав. Само такива лазите в посолствоТО.
  • 180 Да изселим

    6 14 Отговор
    Купейкин от България! Рядко противна личност.
  • 181 Али турчинът

    5 11 Отговор
    Бат костя да дава някоя рубла и брус сланина, па да продължаваме да пишем за русията.
  • 182 За грант продавам майка си

    18 3 Отговор
    Преди да четете пасквила разберете КОЙ е Иво Беров ,като напишете в нет търсачката - "„ОТКРИТИЯТА” НА ЕДИН ЧАЛГА ИСТОРИК - НОВА ЗОРА"

    .."Иво Беров „отмени” турското робство, възхвали и прокле османското „владичество” и оплю народа си, БПЦ, Русия и комунизма. Каквото е Мишо Шамара в музиката, такова е Иво Беров в историята – човек, който мрази всички, освен себе си."
  • 183 България мрази русия

    6 14 Отговор
    И,раждане е антибългарска партия.Същото важи и за електората й.Защо въобще е позволено да съществува тази предателска партия обслужваща интересите на врага на България е важен въпрос.

    Коментиран от #185

  • 184 Тома

    6 10 Отговор
    За възраждане ще питате митрофанова.
  • 185 Скоро това

    6 10 Отговор

    До коментар #183 от "България мрази русия":

    Ще се промени.И папер няма да остане от Изхождане.
  • 186 Стига бе

    16 2 Отговор
    "Възраждане" са същата откровена неонацистка заплаха като режима в Киев ли ?
    На тях защо им помагаме, а нашите оплюваме ?

    Това не е ли шизофрения !
  • 187 Хахахаха

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тоя Костадинов":

    Мнее. Вагнер спонсорира Възраждане.
  • 188 Не съди

    6 0 Отговор

    До коментар #149 от "Алооо":

    по себе си за другите. Не всеки е способен да плюе на достойнството си и да целува подметките на хаитянеца.
  • 189 МАКЕДОНЕЦ

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Възраждане са обикновенни варненски селяни.
  • 190 До Костадинов

    1 8 Отговор
    Въжрожденци, какво сте се вманиачили в Козяк и ЕС.Откажете се от това и дайте заедно да се справим с идващата трагедия за българското общество - Казуса Терзиев.Спрете да обслужвате ДС и Пу, защото ще си помислим, че или сте служители на руското посолство, а не българи или, че сте активно мероприятие на ДС, да качи Терзиев начело на Държавата.Всички сме на вашето мнение за олигарсите, бандитите, клановете, политиците, мутрите, дето 30 години ни тровят живота.Ако искате да спечелите изборите и да ви подкрепим, дайте да мислим като българи, а не като козяци и путинци.Дойде момента, ако го изпуснете и продължавате да ослужвате антихуманни тези, ще загубим всички.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Тиквоча

    9 0 Отговор
    Уродлива измет-много точно определение!
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Петър

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Наблюдател":

    Киро е рубладжия

  • 196 Жмръц

    9 0 Отговор
    Ами да,такива са партиите в България,да не би да е излъгал?Ама те пък много обидчиви бе!За тези оядени партийки само тоягата и шута.Не стига,че работа за 5 пари не вършат,но трябва да щипкат оттук-оттам,да има за хюмненцата.Просто не им е хубаво да има опозиция.Но няма как,ще има и ще им го такова винаги!
  • 197 Кикор

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "Мамул":

    Знам знам не се притеснявай. Гледай камилите да са нахранени , а другото ще се нареди
  • 198 Мизантропчето ивчо

    6 1 Отговор
    пак драска вкиснати дописки, точно каквито бълваше преди 1990 само че на 180 градуса
  • 199 Гогата

    5 2 Отговор
    Да живее Възраждане
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 фен на чичо Адолф

    1 6 Отговор
    стига сте наричали изрожденците фашисти и нацисти!те са рашисти

    Коментиран от #206, #207

  • 203 ЯВОР БОЖАНКОВ

    1 4 Отговор
    ДИКТАТУРА; Коце не се изказвай неподготвен , защото има рима , и ще взема на всичките от Възраждане да ви го Тура ,😀😃😄😂.
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Фриц

    6 1 Отговор
    Ксто чуя коментар от Дойче Зеле, ми се прияжда свинско със зеле. Когато фактите говорят, либерпедалите се потят
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 пенко

    0 1 Отговор
    САТРАЯСКАТА --- НЕ ТРАЯСВА !!!! ЕЙ МАМАЛИГАР ЩЕ ТЕ ........ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Да ви и

    5 0 Отговор
    Вкиснато зелъе...Той може и знае какво масло трябва да се смазва двигателя!? Алоо,Зелярите,за тази работа си има ИТС- инженери,авиационни техници. Преди да започнете да ръсите ежедневно словесни д, ррр сни,ви имах за сериозна медия.Сега сте паднали под ниво на текезесарски стенвестник от 70-те...Във всеки дом- говедо! " И навън,и тук някой го друса Нилска треска,само при споменаването на Възраждане! А този,вашият глашатай Беровия унук,бере сливи за смет.За него сливи- от онези зелените с портрет,за читателя словесна смет!
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Али Турчинът

    1 0 Отговор
    Мале..Академик.
    Значи ветеринар..
    Някаква измислена титла..Академик..
    Аз не знам какво значи академик.
    За това ли пред президента стоя като червена роза.
  • 214 Естествен Интелект

    0 1 Отговор
    Уродливите не са спали цяла нощ. В 6 сабаале на линия.
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Аватар

    4 0 Отговор
    DW и списвачите и не спират да обясняват кой какъв е в световната и в частност,в българската политика.Няма нужда от обяснения.,,По делата му ще го познаете",беше казано някога.Аз ще добавя - и по резултатите.
  • 217 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 3 Отговор

    До коментар #76 от "Човек":

    И аз бях, взех 30лв от дпс, а копейките ме излъгаха и не дадоха нищо, простя събирал за по голям басейн и новия сув на Форд и догодина щял да плаща‼️
  • 218 za това

    1 0 Отговор

    До коментар #169 от "Отговор":

    ще те напълним с днк материал
  • 219 НЕКАДЪРНИ СТЕ И ЕДНА МАНИПУЛАЦИЯ ДА

    3 0 Отговор
    СЪТВОРИТЕ , КОПЕЙКИН ОТ ТОВА САМО ПИЧЕЛИ !7325
  • 220 КАКВОТО СЪЧИНИТЕ ,КОПЕЙКИН ГО ПРЕВРЪЩА В

    2 0 Отговор
    ЗЛАТО И ДИАМАНТИ А ФЕНОВЕТЕ МУ СЕ МНОЖАТ КАТО ГЪБИТЕ ТАЯ ГОДИНА ! ТОЙ ЗАТОВА ПОЧТИ МЪЛЧИ , А ВИЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СТЕ ГО УПЛАШИЛИ СЪС ЗАКАНИТЕ СИ КАТО ЗАБРАВЯТЕ ЧЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ !
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 ФАШИСТИТЕ ВИКАТ -

    1 0 Отговор
    ДРЪЖТЕ ФАШИСТИТЕ