Last news in Fakti

1 Юли, 2023 10:00 4 132 270

Забрана на "Възраждане"? Има по-добри начини.

  • възраждане-
  • герб-
  • русия-
  • костадин костадинов-
  • костя копейкин-
  • русофили-
  • демокрация

Трябва ли да действаме демократично спрямо онези, които отричат демокрацията?

Забрана на "Възраждане"? Има по-добри начини. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Дичев:

"Няма свобода за враговете на свободата" тази фраза произнася черният ангел на революционния терор, Антоан дьо Сент-Жюст, затрил много врагове, докато бил сам гилотиниран на 27-годишна възраст. Сещам се за тази апория често, когато демокрацията ни изпадне в криза: трябва ли да действаме демократично спрямо онези, които отричат демокрацията?

Как да постъпваме например с публични говорители, които злоупотребяват със свободното слово? Които например лъжат, че ваксините срещу Ковид убиват, с което причиняват смъртта на хиляди лековерни? Да наложим цензура? Повечето мои приятели биха се възпротивили. Трябва да убеждаваме, ще кажат, защото цензурата неминуемо се обръща сама срещу себе си, подобно на гилотината за Сент-Жюст. Е добре, но в дигиталната джунгла именно лъжите са тези, които звучат най-силно и колкото повече спориш с тях, толкова повече внимание им обръщат хората.

Заключени в парадокс

Разбирате, че поводът за това размишление е явлението „Възраждане“. „Няма граждански права за враговете на гражданските права“, би казал един съвременен якобинец. Но трябва да бъдем много по-внимателни, защото самата тази партия паразитира върху принципите на либералната демокрация, която не само изпълнява волята на мнозинството, но и опазва малцинствата. И ето ни заключени в парадокса. Оставяме я да действа безнаказано и по този начин окуражаваме други безотговорни кандидати за слава? Или - забраняваме я и с това изпълняваме стратегическия ѝ замисъл, а именно да разруши самия принцип на тази демокрация?

Има ли фашистки партии днес

Твърде лесно - вероятно следвайки прочутия закон на Годуин, според който всеки достатъчно дълго воден спор неминуемо стига до Хитлер - обявихме „Възраждане“ за фашистка партия. На което Костадинов върна обвинението, като нарече фашистки управляващите партии от мейнстрийма, защото го забранявали. Все пак нека сме наясно, че дори в позите и приказките им да долавяме отгласи от 1930-те, пред определението следва да поставим едно „нео-“.

Защото в нашия свят не може да има класически фашизъм по простата причина, че няма маси за организиране. Ако щете средната възраст на българина удари 45 години и желаещите да маршируват във факелни шествия ще намаляват. Съвременните движения от този тип са нео-фашистки, доколкото малки групи активисти разчитат на провокации, които да отзвучават по социалните мрежи. Едно изследване по време на последните избори показа, че Костадинов (съвсем демократично!) присъства в медиите два пъти повече от първия следващ кандидат.

От скандал на скандал: така се печели популярност

Защото казва разумни неща ли? Не, защото провокира, създава медийни събития, които наивните му опоненти се хващат да коментират. И сега и заплахата, че ще бъде подведен под отговорност за действията на шпицкомандите си, е нов повод да му обърнем внимание. Ако има процес – следващ повод. Ако го оправдаят – по-следващ и тъй нататък. Тъкмо с това се хранят нео-радикалите отляво и дясно днес. Който не следи световната политика, нека си припомни персонажа на Волен Сидеров, който така припламваше от скандал на скандал.

За разлика от забранената през 2020 неонацистка „Златна зора“, чиито лидери бяха пратени в затвора, „Възраждане“ все още няма на съвестта си физическо убийство. Затова и много юристи са скептични за това дали срещу тях могат да се предприемат сериозни съдебни действия. И все пак над тях тежи едно тежко подозрение: те са на страната на Русия, която ни е обявила за вражеска държава и насочва към нас ядрените си ракети. Можем само да гадаем дали службите ще докажат връзките им с Кремъл, а някои подозират дори самите тези служби, което затваря кръга. Има ли тогава място в нашия парламент партия на национални предатели? Ако възприемаме сегашното положение като война, разбира се, не. Но извънредно положение у нас не е обявявано и управляващите се пазят да го направят. Нещо повече, симпатии към врага има и в БСП, и в президентското войнство – и от двете страни, впрочем, избягват да осъждат строго Костадинов. Един удар срещу „Възраждане“ рискува да консолидира русофилията, която според мен електорално стига до една трета от електората.

Премерени законодателни стъпки

Безспорно не могат да се оставят без последствие хулиганските прояви на тази формация. Чудя се, впрочем, защо полицията не се намеси по-сериозно, когато рисуваха „евреи“ на онази бирария или блокираха кината в София и Варна. 45-годишният средностатистически българин не обича гамените, дори когато споделя пилонния патриотизъм на поляната в Рожен. Арестуваха ли някого, повдигнаха ли обвинение с утежняващото обстоятелство „от омраза“? Като че ли у нас има събуждане в тази последната насока, но засега рядко чуваме за осъдени хомофоби или расисти. Безобразията на „Възраждане“ в парламента също предполагат премерени, но последователни законодателни стъпки (ако, разбира се, ГЕРБ не реши да се заиграе с тях за някаква бъдеща подкрепа). Не се наемам да кажа какви законодателни стъпки точно - нека ги измислят юристите, но парламентът следва да се омиротвори, а не да става арена за мерене на… метафорите. Това, което знам, е, че за огромно съжаление на много хора „Възраждане“ няма как да изчезне, а резките действия срещу нея само ще отворят мегдан за други подобни нео-скандалджии.

С инструментите на правото

Скандирането на европейски ценности от наша страна само поражда контраскандиране на национал-аутистки от тяхна. Едно спокойно и решително противопоставяне, за което даде знак министър-председателят Денков, не просто може да спре безобразията на "Възраждане", но преди всичко да ги изтласка от центъра на общественото внимание. Защото правото има тази удивителна способност да тушира конфликтите, да ги забавя, да отнема емоционалната им енергия. Попаднала в орбитите му, „Възраждане“ присъда по присъда ще се нормализира или ще престане да интересува хората.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Опа

    101 36 Отговор
    Има много хора, които са гласували за тях, да ги натикате по затвори и Боко няма да има конкуренция. А има и етническа партия, в другите страни са забранени. ПП ДБ са бита карта, и на полето остава един играч ББ.

    Коментиран от #11

  • 4 Малиии

    142 23 Отговор
    Такава пропаганда и агитация нямаше и по комунистическо. Браво на автора.

    Коментиран от #158

  • 5 КОТарАК

    36 64 Отговор
    дайте му малко власт , да се донаяде-сам ще се унищожи като Бялата Златка
  • 6 ТаУмВзе

    83 27 Отговор
    Соросоидчетата са комбинация от нацизъм и болшевизъм по 3. Що ще Забраняват Проекта на Доган, който крепи мутропотека? Приключихме Вчера бре.
  • 7 Краварска медия

    94 29 Отговор
    Дъноооо
  • 8 нн..ццц

    100 29 Отговор
    Събота пак ни провокирате да се дращим българи с българи с българи, вместо да коментираме надвисналото зло над България-ДС кандидатурата за кмет на София.Костадинов да не спи, ами да заеме позиция, за да го подкрепиме и СПЕЧЕЛИ изборите, за да изметеме този ролитически б?клук, както каза Гешев.

    Коментиран от #15

  • 9 Адам Хилтън

    71 19 Отговор
    Кой ще ги вини - че отхвърлят демокрация която винаги се налага с преврати, бомби и окупации?
  • 10 Пази Боже

    51 14 Отговор
    от грозни и комплексирани плешунгери,повярвали си че са последния крясък на Истината! Но Пасаран!
  • 11 Колко много,бе

    26 44 Отговор

    До коментар #3 от "Опа":

    10% от дъното на обществото..

    Коментиран от #36

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пловдив

    105 11 Отговор
    А защо не забранят престъпната групировка ДПС?????? Тая така наречена "партия" е в директен ущърб с конституцията.
  • 14 Айсамани

    95 21 Отговор
    кат видя от кого е съчинен този пасквил и ми се ходи до ВЕ-ЦЕто.За 34 г. ви видяхме дел0крацията,цър вули.България от водеща страна в много отрасли,сега е на дъното!Няма здравеопазване,което въпреки,че го няма е платено!Няма образование,а беше сред първите 5 винаги!Няма икономика,няма индустрия,производство...Айде по дупките и си байте Възраждане да не стане първа полит.сила,че натам отиват нещата.ВИЕ ги тласкате там.Все пак б0клука трябва да се и3мете.
  • 15 Давам кило кръв,ако

    22 62 Отговор

    До коментар #8 от "нн..ццц":

    На изборите Израждане спечели поне едно кметство.Дори и в Долно Нанагорнище.

    Коментиран от #191

  • 16 Забрана

    21 57 Отговор
    час по - скоро !

    Коментиран от #29

  • 17 Тази мафия

    78 21 Отговор
    ПП и ГЕРБ вече ги тресе яко страха , и започнаха да забраняват всички и всичко, което може да ги тикне там където им е мястото!
  • 18 МурДжо,

    90 31 Отговор
    Защо "Възраждане" са лоши? Защото са независими, защото не лъжат, защото не обещават само, а изпълняват. Разликата с останалите е фрапираща. ... и пуснаха кучетата срещу тях!

    Коментиран от #32, #83, #262

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Решението е едно.

    25 73 Отговор
    ПроZтите копейки трябва да бъдат изпратени в Украйна, да полагат обществено полезен труд. Да разчистват руини след руски ракети, да разминирват полета, да пренасят труповете на убити хора. Само така ще се очовечат.

    Коментиран от #174, #261

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 За грант продавам майка си

    74 16 Отговор
    Соросоидното котило в ступор - не искат да управлява партия избрана не от посолствоТо, а от хората.
    Застрашени са им грантовете..

    Коментиран от #58

  • 24 Ти да видиш

    59 16 Отговор
    И какви демоКРАДЦИ са от почистваща и избелваща фирма ППДБ като искат да закриват, да унищожават, да хибридират медии... тия по скоро са фашеги!!!
  • 25 681

    56 11 Отговор
    Коя демокрация? Мека глобалистка диктатура, това е реалната ситуация
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 нннн

    73 19 Отговор
    Не се спряхте, ей! По няколко пъти на ден чета пасквили срещу Възраждане. Може да имат кусури, но са цвете пред мафията на Боко и.Пеевски, шарлатаните на Kирчо и Кoкоpчо, и някои други. ,,Крадецът вика: Дръжте крадеца!"

    Коментиран от #81

  • 28 Сега ще се изредят

    58 13 Отговор
    Всички анонимници купени от посолството
    Истината е че слугинчовците и подложковциге
    Ги тресе папаноя че при следващи избори ще отидат в небитието
    Дпс е етническа партия абсолютно забранено навсякъде защо никой нея закрива а 30г прокарват чужди ингереси
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Предвидлив

    59 19 Отговор
    Гнусен пасквил пълен с лъжи и манипулации. В една демокрация не може да има лишаване от права на никого при никакви обстоятелства. Да хората умират от ваксините и от всичко друго, но не от ковид, който не съществува.

    Коментиран от #31, #34, #37

  • 31 Любопитен

    6 18 Отговор

    До коментар #30 от "Предвидлив":

    "при никакви обстоятелства" Какво ще кажеш за някой извършил престъпление?
  • 32 Всъщност е точно обратното

    10 20 Отговор

    До коментар #18 от "МурДжо,":

    И лъжат и за зависими

    Коментиран от #166

  • 33 Да изселим

    18 45 Отговор
    Купейкин от България! Изключително противна личност.
  • 34 Костя с трите бустера

    14 29 Отговор

    До коментар #30 от "Предвидлив":

    Ако умира ха от ваксини те аз да съм умрял трижди.... Не ме гледай какво правя, а какво ти хортувам
  • 35 ИЗПЪЛЗЯХА ВСИЧКИ СКРИТИ ГАДИНКИ

    42 6 Отговор
    един друг се изпреварват да се докопат до хранилката. Е зелените бонбонки се печатат, печатат.. и дълго време ще са стръв за всички лакоми предатели. От най-яростните антибългари, до скрити мушмуроци, които се правят на интелектуалци. Какво ли биха казали за такива Киряк Стефчовци нашите дейци от времето на Ботев и Левски...

    Коментиран от #77

  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 10 Отговор

    До коментар #11 от "Колко много,бе":

    Що , другите партии по колко събраха, САМОСТОЯТЕЛНО не в коалиции ❓❓❓
    /за един преАтел питам /
  • 37 Да питам ваксинирсните антиваксъри от-

    18 30 Отговор

    До коментар #30 от "Предвидлив":

    Възраждане коя ваксина си набодоха,та още никой от тях не е дал фира?!Модерна или Янсен.

    Коментиран от #85, #178

  • 38 Глупаци

    17 31 Отговор
    По-добрия вариант е журналистите да ги игнорират да не им дават гласност.
  • 39 КОГАТО ВИДЯ ЛОГОТО НА ДОЙЧЕ.

    39 10 Отговор
    Ми става ясно КОЙ, КОЙ е и за какво се бори. Щом ядеш чужди пари значи ще танцуваш чужда музика

    Коментиран от #44

  • 40 Вълк в овча кожа

    38 9 Отговор
    Сатанистите–фашисти надянали маската на демокрацията , потъпквайки всички човешки ценности ДЕМОНОкратично говорят за демокрацията ❗
    Смях....

    Коментиран от #43

  • 41 Докога ще търпим

    19 11 Отговор
    Тези продажници на Майка България???

    Коментиран от #51

  • 42 НЯКОЙ

    17 27 Отговор
    Костадинов иска да бъде център на внимание - той и само той, независимо от абсурдните му мотиви за едно или друго! Бори се с нещо или за нещо, няма значение какво е то, важно ли е или не, но той умее да го превърне в голям балон /всъщност сапунен мехур/, по който се прехласват обикновено хора, които трудно се ориентират в реалната ситуация, но смятат че той е техният глас. Медиите разнасят тази пропаганда като зараза и носят определена вина, защото би трябвало да са гласът на разума и да не разпалват страстите.
  • 43 Мдаа

    18 28 Отговор

    До коментар #40 от "Вълк в овча кожа":

    Така е, Възраждане никога не са били и няма да станат демократи, нито пък патриоти.
  • 44 Любопитен

    14 21 Отговор

    До коментар #39 от "КОГАТО ВИДЯ ЛОГОТО НА ДОЙЧЕ.":

    Това важи ли за руЗките пари?
  • 45 ббрр

    38 22 Отговор
    В момента няма по опасна Партия за България от ППДБ на Христо и Кирил.Както навремето предпочегохме мутрите пред ДС и гласувахме за тях, така и сега ще предпочетем Възраждане пред ДС.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 А пък синът на

    14 9 Отговор
    ЦоМчо не тря а работи.

    Коментиран от #184

  • 48 Сандвич с луканка и сирене = патриотизъм

    18 26 Отговор

    До коментар #46 от "Алооу ,копейкитеее":

    Един от "протестърите" на Възраждане, докаран чак от Омуртаг, се беше оплакал в социалните мрежи, че докато "свършат работата" и за тях не са останали "сандвичи със сирене и луканка" и беше написал, че следващия път ако няма ПРЕДВАРИТЕЛО сандвичи със сирене и луканка за него ще има да го търсят да им протестира.

    Коментиран от #50

  • 49 Коцето

    15 21 Отговор
    Много ще я загази.
  • 50 Истина е!

    12 16 Отговор

    До коментар #48 от "Сандвич с луканка и сирене = патриотизъм":

    И аз го гледах този.
  • 51 Прокопий

    13 9 Отговор

    До коментар #41 от "Докога ще търпим":

    Докато търпим популистките патриотари като теб, без значение от кой край на спектъра (или дъгата, ако щеш!).
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Сандо

    26 12 Отговор
    ДВ е трибуна на всички,волни или неволни,гробокопачи на държавата България.И всичките те,миличките,са демократи,защитници на всички видови права и свободи и най-важното - горди носители на евроатлантическите ценности.А навсякъде около тях цари мрак с мирис на сяра!
  • 54 Аватар

    30 11 Отговор
    Сега,според Дичев,трябва да очакваме дела срещу Възраждане по примера на САЩ срещу Тръмп?Защо Дичев не направи анализ каква е причината да се появяват популистки партии?За Дичев европейските ценности различават ли се от общочовешките,?И последно,каква е разликата между национализъм и патриотизъм и какво патриотично имаше в българската политика от 89 г.до днес?

    Коментиран от #62, #66

  • 55 Българин

    18 34 Отговор
    Не искам да бъда груб но да гласуваш за Израждане е сериозна диагноза. Електората на Костя Копейкин е утайката от генетичният боклук!

    Коментиран от #63

  • 56 Асан Кокорчев:

    31 11 Отговор
    "Ще ходим на изборите с наше МВР". Това въобще не е овладяване на службите и не е фашизъм. Забраната на друга гледна точка, освен на Вожда и Правилната Партия не е фашизъм. Преследването на политическите опоненти не е фашизъм. Нищо от това не е направено от Възраждане, но всичко това е направено от пепейцидебейци
  • 57 Начини има

    17 17 Отговор
    Начини има..почвате да им задавате въпроси като за нормални хора..вместо да ги оставяте да си декламират опорките и да лъжат в ефир като руските им другари
    Питайте го Коцето примерно жена му работи ли за Сорос..защо е ваксиниран..защо спестяванията му са в Евро..кой ще пази държавата ако излезем от НАТО такива неща
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Наблюдател

    26 21 Отговор
    От Израждане изобщо не посещават чужди посолства!

    Коментиран от #60, #194

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Убий

    14 16 Отговор
    глупака с мълчание. Няма скандали и иzхождане е на бунището.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Това е безспорен

    7 4 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Факт.
  • 64 Абе тия щели да ги разследват 3 месеца

    13 16 Отговор
    Абе кви ТРИ МЕСЕЦА,БЕ! Я по бързата процедура!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 А какво

    13 17 Отговор

    До коментар #54 от "Аватар":

    патриотично са направили Иzраждане? Коя общобългарска кауза са подкрепили ФЕНАНСОВО и с ДЕЛА? Ковьози ли купиха? На старците помогнаха ли? На майките? На бедните? На болните? Те са лаладжии с подкрепа от Пасолья и могат само да рушат.

    Коментиран от #103, #152, #221

  • 67 Григорян

    17 22 Отговор
    Възраждане трябва бъде забранена,а водачите и арестувани и да бъдат вкарани в затвора.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Така е

    10 11 Отговор

    До коментар #65 от "Ивелин Михайлов":

    но БЕЗ Израждане.
  • 70 Резултатътот изборитна Израждане е много

    10 21 Отговор
    Съмнителен!Ама много!!И как така 200 000 от подпискаата за лева се оказаха невалидни Значи всеки четвърти подпис е фалшив!!!На местни избори получават по 2 процента.Хора, замислете се!
  • 71 Козякостан

    26 13 Отговор
    Кирчо и Кокорчо искат да наложат тотална диктатура. Искат на изборите с "тяхно МВР" да ходят. Забраняват опозиционните партии. Всяко мнение различно от тяхното е подсъдно или се цензурира. Ето това си е фашизъм в чист вид
  • 72 Покрай тия

    14 20 Отговор
    руЗки измекяри "възраждане" стана мръсна дума.

    Коментиран от #82

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Унищожават

    21 11 Отговор
    и заличават всичко българско не им понася на евроджендо искат да ни унищожат

    Коментиран от #78, #79

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ще ви дойде времето.

    3 4 Отговор

    До коментар #65 от "Ивелин Михайлов":

    ЩЕ...Ще си платите жестоко за гяволъка, боклуко!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Заминавай за Русия.

    10 16 Отговор

    До коментар #74 от "Унищожават":

    Та има всичко За по-пряко мини през Крим.Дорфр е още руски.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Някой

    25 12 Отговор
    Хм, уж живеем в демократичен режим, пък той направо фашистки. Това да говорим за забрана на партия, която по никакъв начин не е нарушила конституцията, показва истинското лице на демокрацията.

    Коментиран от #84

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Българин

    15 16 Отговор

    До коментар #72 от "Покрай тия":

    Открай време руските подлоги са използвали и паразитирали върху български национални символи и имена на национални герои. Целта е да ги омърсят и осквернят, като покажат, че за тях няма нищо свято свързано с българската история. "Възраждане" е най-пресният пример. По рано се появиха "АБВ" и партията на Николай Малинов "Русофили за Възраждане на Отечеството". Както и по старите проруски паравоенни организация като варненската Войнски съюз "Васил Левски". Тя и свързаната с нея БНО "Шипка" нееднократно през годините са призовавали за държавен преврат, но последствия не е имало.
  • 83 Чак

    11 13 Отговор

    До коментар #18 от "МурДжо,":

    независими!!!!! Като секне рубловия поток от Пасолья тогава ще ги видим.
  • 84 Всъщност

    10 16 Отговор

    До коментар #80 от "Някой":

    "която по никакъв начин не е нарушила конституцията" Призоваването към действия срещу конституционния ред и закони е нарушение на Конституцията. Тук проблема не е това, защто Конситуцията не се занимава с криминални актове, каквито много от действията на Копейкин са.

    Но за това, че ходи в посолството на вражеска държава и че тази държава открито ги подкрепя ОПРЕДЕЛЕНО трябва да се задействат службите.

    Коментиран от #140, #203, #238

  • 85 отворко

    20 15 Отговор

    До коментар #37 от "Да питам ваксинирсните антиваксъри от-":

    Не извъртай , никога не са били против ваксините , а против задължителното ваксиниране !

    Коментиран от #88, #101

  • 86 фолклоно народно

    14 15 Отговор
    Из "Копненията на изрожденеца Копейкин"

    ХАН "ПОСЛЕДЕН ГРОШ"

    Имам си мечта заветна,
    в родна матушка Русия,
    где сме вече на просия
    хан за бедните да спретна,
    за клошар и за гаврош,
    без пари или за грош!
    Да, но за това се иска
    със пари да си червив,
    туй на мен ми се прииска,
    но съм беден путинист!
    АКО СПЕЧЕЛЯ ОТ ТРОЛЕНЕ СЕ ЗАКЛЕВАМ!!!!
    Всички гАдни ще нахраня
    във плата, а не в копаня
    самагонът по сто драма,
    каничката с квас за двама!
    Също хоспис ще направя,
    за нещастници несретни,
    кармата им да преправя,
    малко радост да доставя!
    На най-големия бедняк,
    лично аз ще му сервирам,
    стига да не е глупак,
    заразен със комунизъм!
    Щот при онзи мъчен строй,
    калпавият бе герой,
    викаш - "да живей труда",
    а мързелът не бе беда!
    Комунист да си бе лесно
    с побратими да дружиш,
    но е още по чудесно,
    доброта да подариш!
    Дали в живота си ще смогна
    да постигна тази цел,
    идеята себеугодна,
    благородна самоцел!
    С този блян ще си умра,
    но все пак - имам си мечта,
    нищо, че е утопична,
    тя е духом безгранична!

    Коментиран от #96, #239

  • 87 фактите

    13 11 Отговор
    Забрана на "Дойче веле"? Има по-добри начини. Бум-бум.
    За Свинаайло Пиччев пълен игно.
    Трето - нещо контраофанзивата на УССРина цикли, та бълвате статия след стаия пардон поммия за Възраждане?
  • 88 Цитат на с един от шайката

    12 10 Отговор

    До коментар #85 от "отворко":

    "Бих се ваксинирал,само с допрян в челото пистолет".После се оказа ваксиниран ,че даже си и призна.Една сбирщина от лъжци и крадци на държавната субсидия.
  • 89 яяяяя-ууууууу

    16 12 Отговор
    Много навътре ви бръкна в евро-атлантическия сорос платен анал Възраждане и голямата подкрепа на все повече хора, която има. А така като плюете за скорошните избори още повече му вдигате рейтинга. Продължавайте с елементарната пропаганда, жалки сте.

    Коментиран от #93

  • 90 Абе Цомчо

    11 9 Отговор
    Откъде извади 200 хиляди евраци за апартамента?

    Коментиран от #94

  • 91 посланик Мюрртен

    9 5 Отговор
    Посолството ви е строило от сутринта да пишете опорки. Ма кухи бе, много кухи!
  • 92 Вонбон

    7 7 Отговор
    Каква демокрация какви 5 лв.като
    това е думокрация помия
  • 93 А дали ще ги има на скорошните избори.?

    6 2 Отговор

    До коментар #89 от "яяяяя-ууууууу":

    Нещата могат да се развият много бързо.

    Коментиран от #95

  • 94 хахахахах стига беее

    13 8 Отговор

    До коментар #90 от "Абе Цомчо":

    Първо това са лева. Откъсе Бойкикев си купи апртамент в центъра на Брюксел? Ат Америка за България, не ли?

    Коментиран от #241

  • 95 фактите

    8 8 Отговор

    До коментар #93 от "А дали ще ги има на скорошните избори.?":

    Ами даже ще са втори. След Герб. Мъка ви е, ама ще е така.
  • 96 УРА другари!

    8 11 Отговор

    До коментар #86 от "фолклоно народно":

    Путинист съм!
    и фашист съм!
    Да живеят Бе Ка Пе и КПСС,
    и всеки руски пес!
  • 97 За семки и бонбонки!

    13 5 Отговор
    Демокрация било...А шайка кресльовци определят живота на мнозинството. И цензурата тече с пълна сила, и правосъдието ни правосъдие, и законите - за конете, лъвовете са недосегаеми...И лъжата и манипулацията се вихрят, за печалба. И ваксините ви измислени, като науката, която обслужва продукти, а не истината и обществото. Това, което ни предлагат, е диктатура в чист вид. Диктатура на малцинствата, която обрича буквално на смърт големи маси човеци...Средновековие или римски разврат, това ни предлагат като бъдеще. Дано след глупавите им експерименти не се окажем по дърветата и пещерите...
  • 98 Циник

    16 8 Отговор
    Абе, как може да публикувате такива неграмотни разсъждения и да претендирате, че е журналистика.
  • 99 Това

    15 10 Отговор
    Което разбрах от тоя пасквил, е че който не е либераст, задължително трябва да е неофашист и агент на КГБ.
  • 100 истината

    15 10 Отговор
    ПП, ДБ и ДПС трябва да бъдат забранени, защото директон се управляват от чужди посолства и са заплаха за националния суверенитет на България. Това три антибългарски партии! Колкото по-бързо отекат в канала за мръасната вода, толкова по-добре за нас българите.

    Коментиран от #105

  • 101 Фактите са, че това е

    11 8 Отговор

    До коментар #85 от "отворко":

    Абсолютна лъжа.

    Затова твърдяха, че никога не биха се ваксинирали и "подкрепяха" разни антиваксъри. Иначе щяха да излазат и да кажат, "ние се ваксинирахме, но ще се борим за правото на българските граждани да имат избор дали да се ваксинират или не". Вместо това те лъжеха, че не са се ваксинирали и никога не биха го направили.

    Приемете го, не можете да излъжете българите какво представляват Възраждане.
  • 102 456

    11 11 Отговор
    Значи пп/бд с 7 %, които са ги избрали де факто и де юре, искат да управляват държавата? Ми няма да им се получи.
  • 103 АТ Расия

    8 6 Отговор

    До коментар #66 от "А какво":

    Само разруха ,лъжи и измами,по техен модел
  • 104 ъъъъ, шо кайш , баби ?

    11 4 Отговор
    "принципите на либералната демокрация, която не само изпълнява волята на мнозинството"

    Изпълнихте волята на обществото, като се съюзихте враг с врага ?
  • 105 Оне

    10 14 Отговор

    До коментар #100 от "истината":

    А, руския принтер се появи! Сега чакаме приказките за "предатели", "марули", "лукчета", "лазене" и целия репертоар, който ти е зачислила Мутрофанова.

    Интересно защо руЗкия пасоль толкова му пречат ПП, ДБ и ГЕРБ? Дали няма общо, че така техното зелено Чорапче не може да си прави диктатурата както им се иска? Това обяснява и защо в списъчето ги няма партийките които работят за Радев като Възраждане и ИТН. Мдаа

    Коментиран от #116

  • 106 яяя

    18 8 Отговор
    Ама какво ви бърка изотзадзе.Възраждане? Подкрепяайте си вашите слуги на посолствтоо. Нали са силни! Нали управляват! Какво искате още! Демокрация е! Нали фашиста Магарев, работил 6 години в Украйна и за Украйна сега дава всичко, което имаме за фашагите в Киев. Радвйте се, пийте шампанско, шмърркайте бело/зелено! Кво искате повече?!
  • 107 Отговорът

    16 11 Отговор
    Костадинов е неудобен защото казва много истини.
    Истинските фашисти лижат подметки в американското посолство и са готови за унищожат всеки който не е съгласен с тях.
    Това е американската политика през последните 30 години, войни, терор, сваляне на правителства, прокси войни и тн, контролиране чрез чудовищна корупция, който не изпълнява блокиране на сметките и в кауша
    Баш демокрация

    Коментиран от #114

  • 108 Костя

    7 9 Отговор
    Ние сме политическа фирма ,нашата цел са парите,но не рублите а еврата ,да сроим палати за нас и илюзии за вас
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ежко

    14 4 Отговор
    Хайде стига глупости!Къде има демокрация освен в Швейцария, където всеки гражданин е питан за важните за страната въпроси?Вие дето се наричате "демократи" да сте ме питали нещо?Например дали да влезем в Еврозоната?А за ЕС и Нато питахте ли ме или решихте от мое име?Не ме разбирайте погрешно.Аз съм ОК за това ,че сме в ЕС, но съм възмутен как се реши въпроса с приемането ни!Ако сте толкова сигурни,че изпълнявате народната воля, не го тръбете,а го докажете с факти -например резултат от референдум!Италианците ги питаха дали изкат ядрени централи и те казаха "не"!Сега може да съжаляват,но избора си е техен, а не на политиците им!

    Коментиран от #118, #124, #242

  • 112 Стт

    15 7 Отговор
    Искат да зачеркнат 350-900 хиляди българи, които са гласували/ ще гласуват за тази партия!
    И как трябва да се чувстват тези хора?
    Опорката, че всички гласували за тази партия са прости не върви, тъй като голяма част от избирателите со образовани и им е писнало от натрупване на разни чужди ценности, които не са присъщи на нашия народ!
    Дори да я забранят, лавината вече е тръгнала и нищо не може да я спре!

    Коментиран от #131

  • 113 Белене...

    10 8 Отговор
    Начинът е сите копейки при нас на курорт.

    Коментиран от #117

  • 114 ПосолствоТО

    2 2 Отговор

    До коментар #107 от "Отговорът":

    Ще го направим удобен.
  • 115 Коз Як

    10 9 Отговор
    кой ще забрани третата партия в страната бе ломпени? Искате да стане като във Франция ли

    Коментиран от #123

  • 116 Бегай до посолството

    7 5 Отговор

    До коментар #105 от "Оне":

    За указания и сребърници...

    Коментиран от #125

  • 117 Прасетата

    3 7 Отговор

    До коментар #113 от "Белене...":

    Ги чакат
  • 118 😆....

    4 9 Отговор

    До коментар #111 от "ежко":

    И защо трябва да те питат за такива важни работи бе глу...п..енде..р?😆

    Коментиран от #122

  • 119 Хаха

    10 9 Отговор
    Забранете дойчезелето
  • 120 Гъл Фон

    14 9 Отговор
    защо демократите треперят толкова от възраждане? Нали са 200 човека? От какво ви е страх?

    Коментиран от #127

  • 121 АРЕС

    11 7 Отговор
    На саросоидната му физиономия е изписано че е КРЕТЕН.
  • 122 Кал Мук

    4 0 Отговор

    До коментар #118 от "😆....":

    защото не всички са овчи души като теб бе преател 😆😆😆
  • 123 Хи хи,

    5 6 Отговор

    До коментар #115 от "Коз Як":

    С 200 човека сте минали покрай Франция.Диванен революцинерю.Пали към кофите

    Коментиран от #151

  • 124 Историк

    10 14 Отговор

    До коментар #111 от "ежко":

    Демокрация и референдум не е едно и също нещо и никога не е било. Това е нарочно пробутвана от рузката пропаганда лъжа, за да крият разликите между истинска демокрация и диктаторски държави като Русия, които имат само параван на демократични институции, но те не функционират. Под "заключението" "всички са маскари" се напъват да излъжат неграмотните какво е демокрация. Оставям настрана платените от пасоля, които съзнателно тролят с тази опорка. Те са ясни морално провалени индивиди.

    Коментиран от #132

  • 125 Оне

    3 4 Отговор

    До коментар #116 от "Бегай до посолството":

    Жалко, че не можеш да използваш обичайните си реплики, нали? :) Е, няма страшно, сега вече ще започнеш.
  • 126 😆....

    10 8 Отговор
    Копейки...деньги нет, и референдум йок😆
  • 127 Е съвиждал,нормален човек да трепери

    6 7 Отговор

    До коментар #120 от "Гъл Фон":

    От тези въшкки.Освен присмех и погнуса,друго не предизвикват .

    Коментиран от #128, #182

  • 128 Бас Тун

    10 8 Отговор

    До коментар #127 от "Е съвиждал,нормален човек да трепери":

    абе не знам колко сте нормални, но всяка втора приказка ви е за Възраждане, Яко ви бъркат в отходните отверстия на вас назионалните предатели- Така и трябва. Мисли къде ще бягаш след изборите

    Коментиран от #136, #139, #243

  • 129 Анонимен

    13 12 Отговор
    Статия с неверни твърдения, откровени лъжи и манипулации. Призовава се към отрицание на Възраждане, единствената, която консолидира мнението на народа. А масово хората са за мир и за защита на българщината, това изповядва и Възраждане.
  • 130 А коя партя/ии/ да закриваме

    11 9 Отговор
    И какви демоКРАДЦИ са от почистваща и избелваща фирма ППДБ като искат да закриват рартии, да унищожават, да хибридират медии... тия по скоро са фашеги!!!
  • 131 350 хиляди

    6 7 Отговор

    До коментар #112 от "Стт":

    Колко са от 4 милиона?

    Коментиран от #134

  • 132 Про Шляк

    12 7 Отговор

    До коментар #124 от "Историк":

    значи Швейцария не е демокрация щом решава всичко на референдум. Не си в детската градина колега, дай по-смислени опорки

    Коментиран от #137

  • 133 Демократ

    13 10 Отговор
    "те са на страната на Русия, която ни е обявила за вражеска държава и насочва към нас ядрените си ракети"

    Олеле, поредния соросоид закърмен със комунистическа идеология и не търпящ чужда гледна точка. Който не е с нас значи е против нас. Ами до 1989 година САЩ също ни беше обявила за вражеска държава и беше насочила ракети срещу нас но имаше хора на страната на САЩ и ги провъзгласихте за дисиденти и борци за свобода.

    Значи фашистите като този искат забрана на партии, забраниха руски телевизии, налагат тотална цензура и пропаганда по медиите обаче видиш ли се пишат за "демократи". Просто много ги е страх от "Възраждане" и мнението на народа и знаят че без ала-бала няма да са парламента.

    Коментиран от #135

  • 134 ИбиСа

    11 6 Отговор

    До коментар #131 от "350 хиляди":

    а 7% на ПъПетите колко са от 4 милиона?
  • 135 Историк

    11 7 Отговор

    До коментар #133 от "Демократ":

    "Ами до 1989 година САЩ също ни беше обявила за вражеска държава" Я дай източник на това твърдение.

    Коментиран от #148

  • 136 Казахажти по-долу.

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "Бас Тун":

    Пали по кофите!
  • 137 Историк

    10 4 Отговор

    До коментар #132 от "Про Шляк":

    Имаш слаб 2 по Логика. Това, че не всяка демокрация се прави с референдум не означава, че референдума не е демокрация.
  • 138 Хи Мен

    13 7 Отговор
    някой козек може ли да обясни членоразделно без мучене - щом партия е толкова незначителна с 200 човека активен електорат, защо е този кози вой покрай нея?

    Коментиран от #143

  • 139 Хаха

    0 1 Отговор

    До коментар #128 от "Бас Тун":

    Аз никъде няма да бягам.Тревожи се за себе си.
  • 140 нннн

    9 5 Отговор

    До коментар #84 от "Всъщност":

    ПосолствоТО ли имаш предвид? Там ходят други за инструкции и заповеди.
  • 141 Само питам

    12 16 Отговор
    Какво ще се случи с българските русофили след като психопата Путин пукне и Русия се разпадне?
    А/ Ще има вълна от масови самоубийства, истерия, депресии и други психични заболявания
    Б/ Ще емигрират в остатъчна Русия за да я защитават от "агресията на САЩ и Запада"
    В/ Ще заобичат Китай и другарят Си Дзинпин.
    Г/ Ще станат нормални българи

    Коментиран от #155

  • 142 Жалко демокрадци

    13 10 Отговор
    БСП и Възраждане просто напипват пулса на народа... над 80% от българите са за незабавен мир и неутралитет. Тази война не е наша и ние нямаме работа там.
    Разберете... мир цена няма... и все някой ще е загубил повече, но ще спечели от мира!!!

    Коментиран от #146, #149

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Пха ха ха ха

    15 8 Отговор
    ДВ трябва да бъде забранена и изгонена от България
  • 145 Възраждане е

    17 10 Отговор
    Единствената политическа партия която мисли за България

    Коментиран от #147, #160, #177

  • 146 Хммм

    9 9 Отговор

    До коментар #142 от "Жалко демокрадци":

    Затова ли имат ОБЩО по-малко от втората политическа сила в България, защото "напипват пулса на българите"?

    Като са такива "миролюбци" защо не отидат да протестират пред пасоля на агресора в тази война? Или ги е страх да не слезе шефа им?
  • 147 Факт

    10 10 Отговор

    До коментар #145 от "Възраждане е":

    Отдавна в съзнанието на руските роби в България думичката България служи само за местопазител на думичката Русия. Когато казват или пишат България, те всъщност имат предвид Русия.
  • 148 Хаха хаха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #135 от "Историк":

    Не САЩ, а ние "гробокопачите на капитализма" бяхме обявили САЩ за вражеска държава, нали?
  • 149 Българин

    10 11 Отговор

    До коментар #142 от "Жалко демокрадци":

    Големи пацифисти се извъдихте руските подметки! Като искате вир идете под прозорците на Мутрафонова на протест. Защото ту Украйна нападна Русия а руските zv.инe нападнаха Украйна!
  • 150 Фамозната бирария на изтресляка Дичев

    12 6 Отговор
    Ивайло Дичев е тъмноцървен изтресляк сегашен либераст-нацист. На фамозната бирария собствениците бяха сложили сегрегиращ расистки надпис.Липсваше само свастиката до надписа.

    Коментиран от #154

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Аватар

    7 6 Отговор

    До коментар #66 от "А какво":

    Бъркате ролята на държавата с организирането на PR акции като ,,Българската Коледа".Държавата абдикира от функцията си в здравеопазването,в образованието,в енергетиката,в социалната сфера.Това,което изброявате е следствие от политики на раздържавяване под мотото ,,Държавата е лош собственик".Резултатът е бедни,болни и недоволни.Костадинов е популист,който само се възползва от създадената от други преди него ,,хранителна" среда.Но явно той и Радев са неудобни за някого,след като настройването на вниманието към тях следва новините за събитията в Украина.
  • 153 Папа Люга

    5 10 Отговор
    аз питам кога ще забраним фашисткия български език? Трябва ли да сме принуждавани да говорим език, толкова подобен на руския? Долу българския фашизъм?!

    Коментиран от #156

  • 154 Оне

    5 7 Отговор

    До коментар #150 от "Фамозната бирария на изтресляка Дичев":

    "расистки надпис" Хахаха, изрожденците "раса" ли станахте?

    Коментиран от #254

  • 155 Ами явно и сигурно

    3 0 Отговор

    До коментар #141 от "Само питам":

    Ти нема да станеш по умен...
  • 156 Бългрин

    11 9 Отговор

    До коментар #153 от "Папа Люга":

    Руските слуги кога ще проумеете, че не Българския език е подобен на рузкия, а рузкия е подобен на българския, защото произлиза от него? И ние няма да сменяме нищо, но жалките крадци могат да се ориентират към някое азиатско наречие, да им подхожда на мястото и манталитета, който имат.

    Коментиран от #161, #187

  • 157 Дойчешнеле

    11 5 Отговор
    Забраната на ПП"Възраждане", без реципрочни мерки срещу антиконституционната ДПС, означава край на фасадната демокрация със всички последствия от това.
  • 158 Че автора

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Малиии":

    също е с комунистическо потекло...
  • 159 Поп

    12 9 Отговор
    Дойче велле ми плямпа пропагандно за фашизъм:))))

    Коментиран от #164, #168

  • 160 Наистина мисли.

    2 4 Отговор

    До коментар #145 от "Възраждане е":

    Като човек ги гледа и слуша да си направо Мислители!
    Бу ха ха
  • 161 Лингвистика

    9 4 Отговор

    До коментар #156 от "Бългрин":

    Той и македонския език е подобен на българския, обаче в НАТО и ЕС знаят, че всички езици по света произхождат от македонския.

    Коментиран от #167

  • 162 анри

    7 4 Отговор
    Това нищожество да каже защо го изгониха от Франция навремето
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Сляп ли си?

    8 13 Отговор

    До коментар #159 от "Поп":

    Костадинов е национален предател- руски диверсант!
    Костадинов е фашист, като фашиста Путлер!
    Добре, че фашиста Костадинов не е на власт!
  • 165 Кал Мук

    5 6 Отговор
    кога ще почнат да се сформират ПеПеЮгенд групи и как мога да се запиша? Тъп и продажен съм, отговарям на изискванията
  • 166 Дрън, дрън

    10 8 Отговор

    До коментар #32 от "Всъщност е точно обратното":

    Давай аргументи и доказтелства. Все пак досега Възраждане не са били в изпълнителната власт и не са управлявали. Как може да знаеш ? Говориш само за да получиш някоя и друга стотинка.

    Коментиран от #169, #172

  • 167 Бългрин

    6 1 Отговор

    До коментар #161 от "Лингвистика":

    И македонския произлиза от българския.
  • 168 Капейкин :

    9 6 Отговор

    До коментар #159 от "Поп":

    Утре правя един къс протест срещу ДВ.С 30 човека.Сборен пункт-кино Одеон.Ще има сандвичи със сирене.Топено!И половинка минерална.
  • 169 Така си е

    7 8 Отговор

    До коментар #166 от "Дрън, дрън":

    Никога няма да бъдат в изпълнителната власт и никога няма да управляват.

    Коментиран от #245

  • 170 Курс Брада

    10 9 Отговор
    щом козешката прислуга вие на умряло, значи Възржадане е правилният избор за всеки родолюбив българин. Само напред и нагоре!

    Коментиран от #171

  • 171 Мдаа

    8 9 Отговор

    До коментар #170 от "Курс Брада":

    Щом рузките слуги вият на пасоль значи България има правилно отношение към Възраждане.
  • 172 Троьо

    6 9 Отговор

    До коментар #166 от "Дрън, дрън":

    Кой ще ги допусне тия пангашори да управляват бе?Тия,ако сутринта им размениш джапанките,цял ден така ще си ходят.
    ХОДИ НА ЛЕКАР,БЕ

    Коментиран от #190

  • 173 Дрън дрън та пляс

    7 7 Отговор
    не пишете такива заглавия че тоя спамер Последния Сумалиец ще получи инфаркт ,те с цончо си плюват един друг по дупките
  • 174 Защо

    14 5 Отговор

    До коментар #20 от "Решението е едно.":

    в Украйна ? В Украйна трябва да отидат тези, които милеят за нея повече отколкото за пострадалите от наводненията българи в Северозапада и Карловско миналата година
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Че тя

    3 10 Отговор

    До коментар #145 от "Възраждане е":

    не може да мисли, камо ли за България. Каквото каже матушката това правят и не мислят.
  • 178 Отворко

    11 4 Отговор

    До коментар #37 от "Да питам ваксинирсните антиваксъри от-":

    аз не се ваксинирах. Прекарах Ковид и оживях. Имам и сертификат. Така стои въпросът със Сертфиката. Не е само за ваксинирани. И като се чудиш с коя ваксина са се ваксинирали, че са още живи, май се изпускаш, че не вярваш на ваксините..., ама лаеш срещу Възраждане. Добре заработваш

    Коментиран от #185, #192

  • 179 Екс Кремент

    14 4 Отговор
    аз искам да забраним българския парламент, само пречи на посолството да си върши работата съвестно. И защо ни е български президент, като имаме Байден?

    Коментиран от #189

  • 180 Посолството

    4 11 Отговор
    Браво на г-н Дичев! Прекрасна статия !
  • 181 Пор Чвор

    5 0 Отговор

    До коментар #176 от "На ти 5 лева":

    много си щедър, предвид колко ейнъси си излизал за тези 5 лева?
  • 182 кюмюра от Драгалевци

    7 6 Отговор

    До коментар #127 от "Е съвиждал,нормален човек да трепери":

    Погнуса от Пигмея ., Пинокио , Парапета и Толупа изпитшам само защото са силно наведи пред Посолството за един пробит долар .
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Айдее

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "А пък синът на":

    сменил си мантрата... от А пък Костадинов не трябва да работи със Синът на Цомчо. Ей, ама ти или си много мързелив или си много завистлив. Има и трета опция, ама ...засега ще премълча

    Коментиран от #188, #200

  • 185 Да.И аз не съм се ваксинирал.

    4 4 Отговор

    До коментар #178 от "Отворко":

    Но никога не съм пропагандирал антиваксърство,и след това тайно да се бодна.Пилешкият ти мозък усеща, ли разликата?

    Коментиран от #246

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Мантра,не мснтра

    1 1 Отговор

    До коментар #184 от "Айдее":

    Това е голата ИСТИНА.
  • 189 СмЕх в блатото

    7 9 Отговор

    До коментар #179 от "Екс Кремент":

    Ето за това ни трябва Възраждане - за да може Мутрафонова да гласува за Възраждане и да има български парламент .
  • 190 Аватар

    11 3 Отговор

    До коментар #172 от "Троьо":

    Много точна дума е ,,допусне".Сега допуснаха ПП да управлява ,,ротационно",независимо от процента избиратели,които са гласували за тях.Подобна подмяна на изборен вот е станала преди България да се включи във ВСВ.Дано да не правим нов/ стар прочит на историята си.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Следвам логиката бе,човеко.

    8 8 Отговор

    До коментар #178 от "Отворко":

    След като копейките вравскате,че ваксините убивали,питам се след като от партията се ваксинираха(доказано),защо никой от тях не е още умрял.Като уж са българи ,що не казаха-,братя и сестри,ние се ваксинирахме с тази и тази ваксина.А се криеха и спотайваха,до като журналистите не ги изловиха по бели гащи.

    Коментиран от #196

  • 193 Абе,лебед

    0 0 Отговор

    До коментар #191 от "бурсук":

    Що ще правиш такива небогуугодни неща на човеко?
  • 194 Само

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "Наблюдател":

    с тази снимка ли разполагаш ? Все нея публикуваш. Дай нещо друго

    Коментиран от #206

  • 195 Тъмен субект

    11 3 Отговор
    Как да постъпваме с говорители, които забраняват личното мнение и налагат чрез репресии "правилното" мнение?
  • 196 Аватар

    3 5 Отговор

    До коментар #192 от "Следвам логиката бе,човеко.":

    Сега е редно да обвините Костадинов и съпартийците му,че са се ваксинирали с руска ваксина.Във връзка с ваксините срещу Covid-19 за мен беше странна рекламата и налагането на американските ваксини в ЕС,както и действията на правителствата за задължителна ваксинация с препарати,разрешени за ползване под условие от Европейската агенция за лекарствата.Рестрикциите към населението няма да коментирам.

    Коментиран от #197

  • 197 В Русия ваксинирането беше задължително.

    5 5 Отговор

    До коментар #196 от "Аватар":

    Рестрикциите към населението,няма да коментирам.

    Коментиран от #205

  • 198 Феникс

    18 6 Отговор
    Ще ги изтласкате на куково лято, от тук насетне стига да си следват политиките аз и моето семейство сме им абонати до гроб ! :) Даже и децата си ще възпитавам така че когато пораснат и се ориентират политически да избират партии като възраждане! Нищо повече от семейни ценности, православие и български национален интерес!

    Коментиран от #201

  • 199 !!!?

    15 17 Отговор
    Факлоносците на фашизма са тук ! НАРОДЕ ????

    Коментиран от #250

  • 200 Абе,синигер

    4 11 Отговор

    До коментар #184 от "Айдее":

    И аз ако съм синът на ЦоМчо няма да работя,бе!ха ха
  • 201 Ако изобщо нимаш деца

    2 10 Отговор

    До коментар #198 от "Феникс":

    Скоро те ще те набият.

    Коментиран от #249

  • 202 хихи®

    10 5 Отговор
    Зорлем, ще ги направите Първа Политическа Сила.....

    и Изобщо не е смешно...
  • 203 Някой

    10 11 Отговор

    До коментар #84 от "Всъщност":

    Всъщност, това че новите ни управници са назначени от Посолството, никак не е притеснително и противоконституционно, а? Ама за "Копейкин" се разциврили, че бил ходил в някое посолство. Докато останалите изтъркаха плочките да ходят в Посолството.

    Коментиран от #207, #211, #215

  • 204 Е добре де

    8 5 Отговор
    Как да постъпим например с хибридника дремджиев, с хибридника Лозанов, с плеядата хибридни аналлизатори, политолози, агитатор и т.н. умнокрасвчици....
  • 205 Аватар

    4 6 Отговор

    До коментар #197 от "В Русия ваксинирането беше задължително.":

    Така е,но не живеем в Русия,където се управлява чрез диктатура,нали?В Китай беше още по -зле,но не живеем и в комунизъм.Тези рестрикции се случиха в демократично управлявания ЕС,но по начин,който е взаимстван от комунисти и диктатори.Защо?

    Коментиран от #224

  • 206 Защо?

    5 7 Отговор

    До коментар #194 от "Само":

    Не ти ли харесва тази? Ще има и следваща-как кремълксия фашист го награждава.

    Коментиран от #248

  • 207 !!!?

    8 5 Отговор

    До коментар #203 от "Някой":

    "Градинар" на посолството !!!?

  • 208 Моряка

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    По добре са добавиш и една хубава българска псу.......ня на тази фурнаджийска лопата.
  • 209 ВКК

    10 4 Отговор
    Значи протести на Правилни жълтопаветници може, протести на други не може/не съм фен на Възраждане/! Отричаме ДПС като дявол, нищо че сме за мултикултурално общество! Иначе сме за свобода на личноста и на словото!
  • 210 Темерут

    11 5 Отговор
    Възраждане били антидемократични, а уждемократите отказват да проведат референдум. Лицемерно ми е някак
  • 211 Моряка

    1 3 Отговор

    До коментар #203 от "Някой":

    Предлагам кастриране с упойка.Хуманно,демократично.И без това изрязаните детайли хич не личи да им служат за нещо благородно.Даже ще им оставим главните им органи,зад.....иците,за да има с какво да се прехранват.

    Коментиран от #216

  • 212 Мнение

    12 5 Отговор
    Поредният български еничар oligofren.
    По това ще ги познаете робите на sorosoidite и на satanistite!
    С титли дадени им то техните господари да продават своя род и родина за няколко сребърника.
    И винаги сa цитираni от рупора на гьобелсовата пропаганда Дойче веле..
  • 213 Днес

    9 3 Отговор
    Фашистите са в сащ и ЕС. Д велле се превърна в глашатай на Крадеца Вика Дръжте Крадеца... Събитията в укрия го доказват.
  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Моряка

    5 3 Отговор

    До коментар #203 от "Някой":

    И ще продължават да ходят в Посолството,докато не го сриннем из основи,изхвърлим боклука и го разорем.Казал го е един римски сенатор и историята го помни вече 2000 години.Виж и "Червените ескадрони" на Смирненски.Великолепно и актуално.
  • 216 Отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #211 от "Моряка":

    А на теб ще ти кастрираме главата. И без тук в нея няма нито сиво вещество ,нито гънки в него.
    Трябва пак Н....ден съд за такива като вас , но без никаква пощада към предателите на България!
  • 217 1111

    11 5 Отговор
    От цялата работа разбрах, че Костадинов яко е бръкнал в ауспуха на Дойче с Кисело Зеле...

    Коментиран от #232

  • 218 Редник

    11 6 Отговор
    Дичев да словоблудстваш не означава да казваш истината. Ковид бе пълна манипулация. Факт. Възраждане не са виновни, че привличат нормалните българи. Такива като теб са виновни, защото плюете по всички, които не мислят като вас. Но ние сме повече и на следващите избори ще ви покажем червен картон. Защото има и други нормални партии, за които ще гласуваме. Не на неолибералния фашизъм!!!

    Коментиран от #223

  • 219 КовидманЯк

    11 6 Отговор
    Автора на тоя пасквил е едив соросоиден джендър!
  • 220 Фащ

    11 5 Отговор
    са диктатура, нищо общо с демокрацията. Заприличват все повече на укрофашистката "демокрация"!
  • 221 Значи

    8 3 Отговор

    До коментар #66 от "А какво":

    капачки за ковьози е патриотично... Докато има наивници, които събират капаки и доплащат за лечение в болницата - все така ще бъде. Къде са парите за здравеопазване, които управляващите уж дават?
  • 222 ТрампЛин

    3 8 Отговор
    Има една приказка-Никой не може да ти стори това, което сам си причиниш! На Коцето Копейкин не трябва да се обръща Никакво внимание, защото има една нагласа у българина най-вече, която го кара да прави това което му се казва да не прави. Копейкин Трябва да бъде оставен сам да настъпи котето по опашката! Тогава в сила ще влезе Закона, а и Уличното Право също!

    Коментиран от #263

  • 223 Неолибералният режим ,

    2 2 Отговор

    До коментар #218 от "Редник":

    Е причинена да не сте в Белене.При прасетата.Засега.Но в момента текът едни процеси,за които по-добре такива като теб да не знаят.
  • 224 Защото не с питали

    0 2 Отговор

    До коментар #205 от "Аватар":

    Такъв умник като тебе,какво трябва да се прави.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 От чужбина

    12 5 Отговор
    Много изкривена и неточна, статия! Явно се страхуват от Възраждане и за това започнаха атаки срещи тях.

    И понеже някои повдигат въпроса за ваксините - тези ваксини трябваше да са сами и единствено ЛИЧЕН избор, без никакво задължаване или ограничаване. Демократично ли е да те задължат да се ваксинираш??? И пак за ваксините - тенденциозно беше отхвърлена руската ваксина за да се даде огромна пазарна преднина на друга ваксина. Най-просто казано - ЗА ПАРИ. А Дойче Веле да поразгледат въпроса - Защо от ЕС купиха огромно количество ваксини от една чужда фирма, външна за ЕС, в количества като за няколко ваксинирания??? Защио из новините НЯМА нищо по този въпрос??? Същото се повтаря и с войната в Украйна. Целия ЕС се напъва доброзорлем да помага на Украйна, без да са попитани народите на ЕС дали са съгласни или не са. Това демократично лие???

    И да завърша - коментара ми не е обиден, не съдържа спам, не съдържа нецензурни думи, на ясен и разбираем български език е написан, без линкове. Т.е няма причина да бъде премахнат.

    Коментиран от #230

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Кккггг

    11 5 Отговор
    Искат да зачеркнат 350-900 хиляди българи, които са гласували/ ще гласуват за тази партия!
    И как трябва да се чувстват тези хора?
    Опорката, че всички гласували за тази партия са прости не върви, тъй като голяма част от избирателите са образовани и им е писнало от натрапване на разни чужди ценности, които не са присъщи на нашия народ!
    Лавината е тръгнала и няма как да бъде спряна!

    Коментиран от #236, #237, #244

  • 229 1111

    8 4 Отговор
    Брееееййй, рових, рових, няма нищо за супер-дупер контранаступа. Фееейккти, защо няма нищо за укроконтраофанзивата? Бива ли така? Няма нищо за четене, скууукааа! Тия мамули от "Редакцията" цензурират "Фeйkti".

    Коментиран от #231

  • 230 Германец

    2 6 Отговор

    До коментар #226 от "От чужбина":

    Не знам от коя чужбина си, но ти умствено живееш още в комунистическа България, затова и лъжите са ти присъщи. Тогава това си беше нормално - да лъжеш, за да защитаващ престъпленията на режима и да атакуваш противниците му.

    Коментиран от #233, #251

  • 231 Ами

    4 4 Отговор

    До коментар #229 от "1111":

    "Брееееййй, рових, рових, няма нищо за супер-дупер контранаступа. " Всички военни кореспонденти го следят. Нещата не изглеждат добре за руските фашисти. Даже и в сводката на Кокошинков.
  • 232 А пък

    3 4 Отговор

    До коментар #217 от "1111":

    Аз разбрах, че Пригожин още не затворил фабриката за тр. на Израждане.
  • 233 От никаква чужбина не е.

    4 6 Отговор

    До коментар #230 от "Германец":

    Тук драскат двама трима от боклуците на Константин.Гонят нормата.

    Коментиран от #234

  • 234 Премини на Дегазин

    4 1 Отговор

    До коментар #233 от "От никаква чужбина не е.":

    Кой е Константин бе мощук?
  • 235 Ундердог

    5 0 Отговор
    Тези са актьори. Не е ясно кой е режисьорът и какво цели! А авторът е художествен критик, който забавлява публиката. От всичко най неясна е цената на билета, която ще трябва да плати публиката.
  • 236 309 човека на протест

    4 3 Отговор

    До коментар #228 от "Кккггг":

    200 не знаят за какво са там.
  • 237 ТрампЛин

    2 4 Отговор

    До коментар #228 от "Кккггг":

    350,000?900,000? Давай направо по комунистически-99.99% поне ти идва отвътре. Как да се чувстват ли? Ами като всеки 4000ник, продажни копейки, на които няма да им се отвори парашута!
  • 238 А ти

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "Всъщност":

    следиш ли и записваш ли си в кое посолство и колко пъти са ходили. Поне преди време ББорисов по негови признания , за една седмица ходи три пъти в посолствоТО. Или там може... Знаеш ли, че преди 89 г., служител на каквото и да е ниво, за да посети посолство се изискваше съгласуване. А сега - разграден двор. През ден, през два - хайде в посолствоТО и никой не пита за повода дори...

    Коментиран от #240

  • 239 Ама

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "фолклоно народно":

    каква е тая напас от "поети"
  • 240 Копейкин

    2 1 Отговор

    До коментар #238 от "А ти":

    "и никой не пита за повода дори..." Мен не ме питаха за повода, аз по принцип там си живея.

    Коментиран от #252

  • 241 Ааа, той

    2 2 Отговор

    До коментар #94 от "хахахахах стига беее":

    не се сеща да попита нито за апартаментите в Брюксел, нито за имотите в Гърция. За тези - може, но виж когато видят на Възраждане имот, тогава вият като вълци при пълнолуние.
  • 242 Бежко

    3 0 Отговор

    До коментар #111 от "ежко":

    Политиците и управляващите отдавна въобще не се съобразяват нито с интереса на народа, нито го питат за каквото и да е било. "Обещават" като пионерчета пред строя преди избори, дори предизборни програми черно на бяло не представят и после каквото си искат това правят.Затова в държавата цари слободия, никой не зачита Закона - трепят се по пътищата, стрелят се по площадките в блоковете и харода е минал на самоуправство, защото не може да разчита на институциите за нищо
  • 243 Няма

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Бас Тун":

    да бяга, защо да бяга. Има си пари в европейски банки, има си имоти в чужбина - просто ще замине
  • 244 Фактите

    3 6 Отговор

    До коментар #228 от "Кккггг":

    Един милион чак въображаем вот даваш.Да се посмеем малко ха ха.Антибългарската шайка гласувала за Израждане сте точно едни 15% и това ви е тавана.Това сте същите онези малобройни комунета и атакисти които от тези две отишли в небитието партии се прехвърлихте в антибългарската Израждане
  • 245 След

    5 1 Отговор

    До коментар #169 от "Така си е":

    като твърдиш, че никога няма да бъдат управляващи, защо тогава им вменяваш обвинения, които не се отнасят за тях ?
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Харесва ми

    1 3 Отговор

    До коментар #206 от "Защо?":

    но е скучно да гледаме все една и съща снимка, при протоколна... Бъди верен на голямото разнообразие на евроатлантическите ценности - покажи и други
  • 249 И кой

    2 1 Отговор

    До коментар #201 от "Ако изобщо нимаш деца":

    и защо ще го набие? Я, ни разясни по-подробно. Да не би да ти е мъчно за диктатурата на пролетариата.
  • 250 Хайде

    2 0 Отговор

    До коментар #199 от "!!!?":

    глупости говориш. Факлата е светлина, а светлината се страхуват само с тъмните дела
  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Много

    1 0 Отговор

    До коментар #240 от "Копейкин":

    си остроумен - направо като за 13-годишен
  • 253 Грантаджиев соросоид

    7 2 Отговор
    Вече е ясно защо Дойче Зеле е забранена медия в някои държави.
    Фашиста вика дръжте фашиста...
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Две поредни

    8 2 Отговор
    статии на Дойче веле против Възраждане. Толкова ли сме ( сте) закъсали ? А кога в "Шпигел" ще прочетем коментар на български автор за вътрешното положение в Германия ?
  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Нефелник си

    5 1 Отговор
    Ами има начин - коректна конкуренция на идеи и ценности. Само ,чееее какви ценности може да ми предложи комунделския изтърсак Ивайло Дичев? Предлага същите ценности тунинговани и ъпгрйтвани с троцкизъм,джендърия и либерастия. Не издържаш никакъв диспут изтърсак соросоидски,защото от отдавна не си българин а трансхуманен глобалист.

    Коментиран от #265

  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Кривоглед

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Решението е едно.":

    Бих искал да разширя соросидната ти втулка
  • 262 Лелеее

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "МурДжо,":

    Колко простотия има по тоя свят
  • 263 до третополовия

    1 2 Отговор

    До коментар #222 от "ТрампЛин":

    Има ли фашистки партии днес ? Има естествено - ГЕРБ,СДС (от край време ), ПП И ДБ ! Какво учудващо има ? Тия са за война в Европа , за забрана на партии, за кражба от народа и какво още повече трябва за да станат и по документи фашистки партии !?

    Коментиран от #266

  • 264 Патриот

    2 1 Отговор
    Да из метем майкопродавците от "възраждане (на комунизма)" които за жълти копейки сеят лъжите на русия и простото костя
  • 265 А ти

    1 1 Отговор

    До коментар #259 от "Нефелник си":

    Какво предлагаш в замяна?! Теокрация ли?!Диктатура в името на мъртвия бог?!
  • 266 до многовидовия

    2 1 Отговор

    До коментар #263 от "до третополовия":

    Има ли фашистки партии днес? Има естествено - "възраждане (на комунизма)" Какво учудващо има? Тая партия е за войната в Европа тя подкрепя държавата агресор русия и нейния диктатор Путин който разпали войната в Европа, за забрана на партии, за кражба от народа и какво още повече трябва за да стане и по документи фашистка партия!?

    Коментиран от #267

  • 267 😆😆😆

    1 1 Отговор

    До коментар #266 от "до многовидовия":

    МНОГОВИДОВ!

    руската империя втора
    в Европа декрим инали зира зо офи лия та още през ранната 1903 г.
    съветска русия декрим инал изира
    през 1922 г. също така и инц ес та!

    ХИХИХИ
  • 268 ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ ИСКАХА ТЯ ДА БЪДЕ ОБК

    2 1 Отговор
    РЪЖЕНА ОТВСЯКЪДЕ С АТОМНИ ОРЪЖИЯ И ДА СЕ ПРЕДАДЕ ГОТОВА ЗА РАЗГРАБВАНЕ ..................КОЛКОТО ДО УКРАЙНА С НЕЯ ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО ЩОТО НИКОЙ НЕ ИСКА ТАКИВА ПРЕДАТЕЛИ В ЕВРОПА !
  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Така е

    0 1 Отговор
    Има много шарани, които се хващат в мрежите на Възраждане