Last news in Fakti

10 Юли, 2023 13:00 3 028 101

Калин Янакиев: Моралният позор на Радев

  • зеленски-
  • румен радев

При все по-видимата изолация на българския президент от международната политическа сцена

Калин Янакиев: Моралният позор на Радев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разбира се в четвъртък, при посещението на президента В. Зеленски, изпитах удовлетворение, че България най-после показа поведение на цивилизована държава.

Това коментира проф. Калин Янакиев за в. "Култура".

Изпитах удовлетворение, че български министър-председател открито (без увъртания) заяви, че страната ни ще помага на нападнатата Украйна, ще ѝ помага реално и без да го крие с оръжие и военна техника, за да продължи да защитава земята и хората си, за да възстановява поразената си от агресора енергийна система. Заяви, че очаква Русия не просто „да се изтегли от територията на Украйна“, но и „да понесе отговорност за извършените военни престъпления“, че се ангажира да съдейства за присъединяването на Украйна към ЕС и НАТО. Накратко: най-сетне директно изрече онова, което от година и половина не само заявява, но и реално прави целият цивилизован свят, потресен от нацизма на Русия и решен да не му позволи да завоюва повече чужди територии.

В същото време мисля, че най-точното определение за демонстрираното от президента Румен Радев пред неговия украински колега поведение би било – морално евнушество. Да, морално евнушество, защото, както научихме, първоначално той малодушно е отказал дори да се срещне, както се полага по протокол с държавния глава на Украйна, обяснявайки, че, видите ли, „програмата му била запълнена“ и той (евентуално) би могъл да го приеме едва „след края на септември“.

При все по-видимата изолация на българския президент от международната политическа сцена това безспорно е безпомощно съчинена лъжа, маскираща на първо място срама да застанеш лице в лице с човек, на когото (и на чиято страна) до последния момент малодушно си отказвал съчувствие, а на второ – страха, унизителния страх пред руския Хитлер (а дори и пред тукашната му наместничка Митрофанова). И ето: в самото навечерие на визитата на Зеленски (официално – по покана на българското правителство) Радев изглежда все пак прецени, че отказът дори да се види с колегата си – приеман с възторг по целия свят – ще отзвучи особено скандално за него и в последния момент взе решение… да седне между два стола: хем да го приеме, хем с поведението си да угоди на Русия. В резултат станахме свидетели на онова, което логично се случва при всеки опит да се седи между два стола. Станахме свидетели на зрелищно падане, на унизително морално и политическо опозоряване; на онова, което по-горе метафорично определих като морално евнушество.

Защото наистина същинско морално евнушество е да не намериш мъжество дори да произнесеш пред президента на нападнатата Украйна думите „агресия“ и „война“, да не посмееш да назовеш по име агресора – т. е. Русия. Същинско морално евнушество е по-нататък да говориш пред президента на страната на изравнения със земята Бахмут, на превърнатия в масова гробница град Буча – за… „конфликта“, в който тя се намирала днес с Русия. Да използваш сиреч дума, която подло предполага две еднакво отговорни за въпросния „конфликт“ страни; дума, която (умишлено) крие първо-виновника, в която вместо зло се привижда развихреност на споделени страсти; в която отговорност за ставащото се приписва (най-малкото) и на стоящия срещу теб Зеленски. Но ето защо да бъдеш и разобличен в това морално евнушество от събеседника си, като на забележката му унизен започнеш да се оправдаваш, че (все пак) си употребил и думата „война“ (собствено само в началото и не с прилагателното „престъпна“, а – чух го ясно – с прилагателното „прискърбна“).

Единствено като морално евнушество бих могъл да определя също и последвалата по-нататък жалка пледоария на Радев, посветена на „мира и дипломацията“. Пред кого – даваше ли си сметка нашият „генерал“ – той я произнесе? Даваше ли си сметка, че тя би могла въобще да има резон, ако я бе изрекъл пред онзи, който наруши мира през февруари 2022 г.? Че резон биха имали приказките му, че този „конфликт“ няма „и не може да има военно разрешение“, ако те биха били изречени пред представител на онази страна, която от година и половина (безуспешно) се мъчи да постигне тъкмо него – военното разрешение, т. е. пред някой овластен представител на Русия. Морален акт, а не акт на морално евнушество, казвам, би била въпросната пледоария на Радев, ако тя бе произнесена дори пред г-жа Митрофанова.

Вместо пред нея обаче в четвъртък Радев си позволи нелепостта да поиска „мирно разрешение“ от президента на страната, която никого не е нападала и която – именно защото е нападната – няма как да не продължи да воюва и няма как да постигне „мира“, освен ако наистина… не победи, не отблъсне агресора.

Какво перфидно лицемерие, дайте си сметка, е да заявиш на президента на принудената да се защитава държава, че подпомагането ѝ с все повече и повече оръжие няма да доведе до „благополучно разрешаване на конфликта“. Та нали това ни повече, ни по-малко означава да му кажеш, че благополучното разрешаване на въпросния „конфликт“ според теб се заключава в… не-продължаването на нейната съпротива, в предаването ѝ в ръцете на агресора. И президентът Зеленски – станахме свидетели на това – изключително точно репликира това лицемерие, задавайки на Радев въпроса: „ако, не дай Боже, тази трагедия дойде утре при вас, как бихте се отнесли, ако никой не пожелае да ви помогне“ (т. е. за да настъпи, видите ли, както казвате по-бързо „мирът“). Що за морална подлост е наистина да обясняваш на президента на нападнатата страна, на страната, на която агресорът е окупирал обширни територии (които подлага на геноцид и терор), че за ситуацията ѝ „няма военно разрешение“. Та нали с това му казваш, че вместо освобождаването на тези окупирани територии (включително с оръжейната помощ отвън), той трябва да предпочете да ги остави на врага, надявайки се, че с това ще получи от него „мир“. И логично – след като си му демонстрирал своето морално евнушество – да се принудиш позорно да замълчиш пред неговия въпрос: „ако войната утре дойде при вас, вие ще се съгласите ли да кажете на Путин: вземи колкото искаш български територии, за да се приключи този „конфликт“?

Всъщност мисля, че именно този въпрос на Зеленски бе най-сразяващ за моралното евнушество, демонстрирано от Радев. Защото какво собствено му каза той с него? Вие, г-н президент – каза му той – ни съветвате нас, отказващите да оставим окупираните от руския агресор свои територии, решените да ги отвоюваме, да ги освободим, да престанем да правим това, защото според вас за този „конфликт“ няма „военно разрешение“. Това обаче означава да оставим най-малкото част от страната си на Путин – на убийците му, на отвличащите децата ни, на изнасилващите жените ни – като приемем (без да имаме никакъв сигнал за това), че той ще се задоволи с нея и ще даде на вас, гледащите това отстрани „мир“. Е – попита Зеленски – вие бихте ли направили това?

Не чух Радев да се опита да отговори на този въпрос. А именно той беше моралният въпрос, който нямаше как да не му бъде зададен след нелепата и лицемерна негова пледоария в полза на „мира и дипломацията“. А всъщност – и ето това е каверзното – на този въпрос има само два възможни отговора. Първият е: не, ние българите в мое, на българския президент лице, никога не бихме оставили и един квадратен километър в ръцете на руския (а и на всеки друг) агресор и не бихме приели мир с цената на капитулацията пред него, колкото и да би бил успокоителен той за невъвлечените в „конфликта“ държави. Напротив – бихме пледирали за моралното им задължение да ни помогнат в нашата справедлива кауза.

Именно този отговор би бил задължен да даде на въпроса на Зеленски Румен Радев, ако действително има право да бъде български президент. Но тогава разбира се, този отговор би обърнал в нищо цялото му предходно мънкане, би го разобличил наистина като перфидно про-путинско лицемерие. Защото вторият възможен отговор гласи: да, ще се предадем – ще предадем земята и хората си, ще приемем „мира“ с цената на погубването на нацията си.

Съгласен съм, че Радев не би посмял да го изрече публично, но той, именно той имплицитно се съдържаше в цялата му „миротворческа“ философия. А поради това (приетата почти „с клизма“) среща между него и Зеленски за мен наистина бе среща на моралността с… моралното евнушество.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    18 41 Отговор
    Те не били го предопредели за визитата срам срам и позор
  • 2 Да ви тегля една ротация

    32 23 Отговор
    Подлоги.за Радев сме шушуминги
  • 3 БЪЛГАРИН

    73 38 Отговор
    А БЕ КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА ТОЯ ТЕРОРИСТ НАРКОМАН НАС?
  • 4 Обикновен

    72 30 Отговор
    Вместо да се търси под вола теле не е лошо някой да вземе да анализира думите на президента!
    В стремежа си да плюе българинът понякога забравя, че не е лошо първо да се помисли над казаното!
  • 5 За грант продавам майка си

    78 21 Отговор
    Аз: Моралният позор на Янакиев за Истанбулската перверзия.
  • 6 Псевдоним

    67 24 Отговор
    Моралният позор на Калин Янакиев.

    Коментиран от #80

  • 7 горски

    54 8 Отговор
    Те не са виновни,че се лигавят и кълчат,като стриптизьорки. Толкова им е капацитета.Плащат им и трудно си намират призвание другаде.
    Така и тоя с опорките ....
  • 8 фенче

    48 16 Отговор
    хайде 200 поста и тука, България е парламентарна република, президента не е носител на собствена външна политика, давай да надуваме балона, и да отклоняваме вниманието от реалните проблеми в държавата, какво става с доходите, къде е Плана за въстановяване, как ще се върже бюджета тази година, ще влезем ли в Шенген, след оставката на Рюте, вместо това, дайте две седмици само с Радев да се занимаваме

    Коментиран от #13

  • 9 Българин

    34 58 Отговор
    Да не забравяме, че същия този руски фа тм ак, преструващ се на европеец и натовец, не намери време и да се срещне с американския Министър на отбраната, когато той беше на посещение в България.

    Изобщо, руския слуга в пРезидентството направил ли е НЕЩО, с което да покаже, че е всичко това, което твърди?

    А това, че се бил оправдал, че "нямал време" е нов позорен щрих в поведението му.
  • 10 ,у,уеиш

    40 11 Отговор
    Тоя педал с дяволска мутра е гнусен продажник!

    Коментиран от #23

  • 11 Рубльов

    25 41 Отговор
    Радев е руски човек

    Коментиран от #28

  • 12 Браво Радев

    54 24 Отговор
    Браво на българина Радев!
  • 13 Бългрин

    17 30 Отговор

    До коментар #8 от "фенче":

    "президента не е носител на собствена външна политика"

    Тогава ЗАЩО води такава, защо смени двайсет посланика над година преди да им изтече мандата, защо върши неща В ПРОТИВОРЕЧИЕ с решенията на Парламента засягащи външната ни политка?
  • 14 Хага

    21 27 Отговор
    След президентството - Славяново или Хага
  • 15 реру

    23 10 Отговор
    "... да седне между два стола: хем да го приеме, хем с поведението си да угоди на Русия..."


    То това се прави повече от 500 дни... но за всяко нещо си има причина...

  • 16 Българин

    49 21 Отговор
    Не преьидента,а правителството е позор за народа.Тези хора не се интересуват от националния интерес на народа,както прави президента,а единственоо тласкани от чужди интереси.Така,че не ми говори за морал.Радев е единствения президент,който не продаде България.
  • 17 Пею

    47 19 Отговор
    Цялото правителство е ПОЗОР, не Радев.
  • 18 Българинът е винаги със силния на деня

    37 3 Отговор
    Имаше един виц през социализма: Един американец обяснява на един българин че при тях има свобода на словото и всеки свободно може да отиде и да каже: Долу Рейгън! Ами и при над има свобода на словото казал нашия, и тук всеки може да каже: Долу Рейгън! Та сега е същото но с обратен знак, мъжеството на нашите политици е мъжество, но със силния на деня, когато се разменят нещата първи обръщат пслачинката. Народопсихология породена от петстотин годишен стаж под турско присъствие.
  • 19 Европа

    25 42 Отговор
    Радев, Копейкин, Нинова, баджанака Свиленски са позор за Европа

    Коментиран от #31

  • 20 Така де

    14 24 Отговор
    Абе Янакиев, сега добре говориш, ама нали вие от ПП-ДБ ни карахте да гласуваме за него! И сега нито дума или стон да се извините за този ваш резил!
  • 21 Янакиев

    51 17 Отговор
    Ти си позор.Недей да пишеш глупости.Народа е по-умен,отколкото го мислиш.
  • 22 Град Симитли

    22 13 Отговор
    Поп калин да еххе на мхххх си пххххха!!!
  • 23 Бай Митко

    45 18 Отговор

    До коментар #10 от ",у,уеиш":

    Да, да точно този гнусният е и професор за добро поведение пред посолството на кирето.
    Най-достойният президент на България - генерала от ВВС Румен Радев! Друг такъв сме нямали! И тъй като се държа с чест и достойнство пред зеления потник, всички слагачи започнаха да го плюят.
    Чест генерале!
  • 24 Какъв рейтинг

    33 15 Отговор
    Има тоя професор....колко има мин.предателя който се мазнеше на зеления за да обсъждат Радев?!когато хората им дадат рейтинг колкото на Радев тогава могат да говорят!!тоя може да изрази свое мнение и незнам защо въобще го побликуват

    Коментиран от #57

  • 25 Кланяме се

    38 17 Отговор
    На дрогиран украински президент.Засрамете се,ако сте българи.
  • 26 АУУУУУ

    17 20 Отговор
    РАДЕВ ПОДГОТВЯ ЛЯВАТА СИ ПАРТИЯ........И КАТО КАНИБАЛ ЩЕ УНИЩОЖИ БСП И. ВЪЗРАЖДАНЕ 😭😭😭🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #27

  • 27 Град Симитли

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "АУУУУУ":

    Има да чакаш, новозенландски ч@пкЪнин0!
  • 28 Само че

    32 16 Отговор

    До коментар #11 от "Рубльов":

    Румен Радев е един достоен българин за разлика от теб и подобните такива като теб.
  • 29 Браво на Янакиев !

    14 24 Отговор
    Малко сложни думи използва за патрЕотичната Ганьовска и профанизирана аудитория, но все пак е професор. А истината е проста...ако не искаш в живота да си самотна жертва, помагай на слабия или поне никога не заставай на страната на силният или агресора !
  • 30 Радев в плужек

    20 30 Отговор
    Плужекът е един охлюв без черупка. Когато имаше нужда да се покаже като държавен глава, мъж и натовски генерал, той се потопи в слузта. Тези, които рипат след него, нека сами се определят.

    Коментиран от #34, #35

  • 31 Само че

    30 15 Отговор

    До коментар #19 от "Европа":

    политиците от ГЕРБ, СДС, ПП, ДБ, НС, МС са световен срам.
    Генерал Румен Радев е най-достойният българин в съвременната ни история! Президента единствено отстояващ българските интереси! Слава и чест генерале! Прави президентска република и всекиму заслуженото.
  • 32 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    27 14 Отговор
    РАДЕВ ЗАЩИТИ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ А ТОЗИ ПРОДАЖНИК ДА ВЪРВИ НА ФРОНТА В УК
  • 33 Българка

    29 18 Отговор
    Стига сте дъвкали тази “ среща”! Преминал по зелена тениска и с кисела физиономия, държи назидателен тон на домакините, които са го приели. И не само него, а и хиляди украинци, за изръжката на които обикновените българи делят от оскъдния си хляб. То бива свобода на словото, но доста народ със съмнителни “ ЕАЦ”, се изреди да оплюва буквално г-н Президента! Толкова обидни думи, сравнения, определения, направо жалка история! Не мога да повярвам, че отговорни хора, учени, експерти и уж интелигентни си служат с толкова долни и мерзки хули. И колкото повече им се дава гласност, толкова повече се настървяват! Каква е целта? Ако някой мисли, ме ще уязви г-н Радев точно пък съпоставяйки го с един преиграващ от изпуснати нерви човек, макар и ръководител на страдаща държава, просто не е познал! Имаме поговорка-От наш Иван вече намразих и Свети Иван! Та с цялата тази шумна кампания се постига обратен ефект! Очаквам да премахнете коментара ми, защото противоречи на “ Линията на посолствоТО”, но все пак пиша. И сигурно не съм само аз.

    Коментиран от #36, #37, #52, #55

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Има само

    15 12 Отговор

    До коментар #30 от "Радев в плужек":

    Български генерал клел се да защитава отечеството!!?!! В каква вярност се кълне един натовски генерал...
    Вярност към нато! Такива са предатели !!?
  • 36 Ах, българското момиче...

    10 9 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Ако искаш за повече тежест използвай думата "Народе !!!" като трите удивителни са задължителни. Пусни една данъчна сълза за отрудения данъкоплатец и не забравяй, че твоят електорат беше отвлечен от Норвежци, чипиран в биолаборатория, почти умря от студ зимата и даже го мобилизираха... По нежно тоест...

    Коментиран от #40, #73

  • 37 Бай Митко

    15 15 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Чест БЪЛГАРКО! Адмирации за коментара! Дори да изтрият становището Ви истината лъха зад всяка Ваша дума.
    Отрекоха се от България, за да угодят на украйна и по точно на посолството на кирето.

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Прочети коментар 36

    3 4 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Митко":

    Наздраве !

    Коментиран от #45

  • 40 Бинго

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "Ах, българското момиче...":

    Явно жегата ти е дошла в повече. Бягай на сянка и задължително психиатър.

    Коментиран от #47

  • 41 Защо така бе

    14 11 Отговор
    До преди месец всички плюеха ГЕРБ, след обединението започнаха Радев. Ама той не ни е излъгал за нищо, а вие от 89-та само това правите. Щом сте герои, грабвайте пушките и на фронта за пример на другите.
  • 42 Българин

    12 17 Отговор
    Днес само можем да се убедим, колко актуално звучат думите на покойния историк проф. Пламен Цветков: „След 9-ти септември ни разделиха на човеци и нечовеци. В България днес живеят две нации – едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи”.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ежко

    16 12 Отговор
    Видя се,че Радев за разлика от останалите не е клальор.Каза си мнението човека.А колкото до изолирането, това не е страшно, дори да допуснем е вярно.Страшното е да ги плещиш без да мислиш, и да си омешан с глупаци като Кирето и ГЕРБиел.
  • 45 Бай Митко

    2 8 Отговор

    До коментар #39 от "Прочети коментар 36":

    Нищо не чета щото съм зает със студена бира и пържена цаца.
    Наздраве!
    Ха, наздравичка! Ще ударя едва студена биричка за твое здраве.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мирослав

    15 13 Отговор
    Всяка една дума срещу президента и всяко едно действие срещу него, особено от пропаднали типове като този, който се изказва е пореден гвоздей в ковчега на евроатлантиците. Слава богу, че не го разбират.
  • 49 НЯКОЙ

    10 14 Отговор
    Както написа някой, има три Българии - една на хората, които работят за добруването на цялото общество, втора на мафията и нейните слуги и трета на русофилите и заблудените путинисти. Тези три Българии никога няма да живеят в мир, защото първите са миролюбиви хора, вторите са задкулисни крадци и убийци, а третите са некадърни за нищо с промити мозъци! Кой ще надделее, ако новото поколение не си каже тежката дума?

    Коментиран от #70

  • 50 Бинго

    7 4 Отговор

    До коментар #43 от "Радев в плужек":

    Плужеците при плужек ходят. Факт.

    Коментиран от #61

  • 51 Плагиат

    9 9 Отговор
    Малко сложни думи използва за патрЕотичната Ганьовска и профанизирана аудитория, но все пак е професор. А истината е проста...ако не искаш в живота да си самотна жертва, помагай на слабия или поне никога не заставай на страната на силният или агресора !
  • 52 Българин

    17 18 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Задунайските руски роби люто мразите Зеленски защото не предаде страната си, не падна на колене пред Путин а поведе украинският народ в битка. Битка за оцеляване не само на Украйна, но и на цялата Западна цивилизация. Със своята смелост спряганият за клоун украинският президент направи за смях руският фюрер. При посещението на Зеленски в България смешен стана българският /все още/ президент. Защото ясно се видя, че един бивш комедиен актьор е 100 пъти повече главнокомандващ и 1000 пъти повече президент от Радев! Всъщност по време на срещата между двамата, президента беше само един - Зеленски а срещу него стоеше една мръсна руска подлога!

    Коментиран от #53, #71, #92, #95

  • 53 Супер !

    7 7 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    Супер !
  • 54 фактите

    15 16 Отговор
    де факто: Моралният позор на Денков и компанията на шарлатаните, които без да питат народа дават, разпродават и крадат! И БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е КВАРТАЛ НА УКРАЙНА, МАКАР ЧЕ МНОГО ВИ СЕ ИСКА.
    А ти смръдлива козяшка грантаджийска подлого се скрий някъде където светлина на влиза.
  • 55 Помниш ли, българко?

    18 13 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Помниш ли кога вицето Илиана залегна пред Владимир Михайлович Гундяев, полковник от КГБ, патриарх Московски и на цяла Русия?

    Коментиран от #90

  • 56 факуса

    12 7 Отговор
    калин,името е достатъчно,от калинка идва,кое е цивилизовано бе, съгласуването ли,или управление с ала бала гласове и контролиран вот
  • 57 Прокопий

    13 14 Отговор

    До коментар #24 от "Какъв рейтинг":

    Този професор е един от малкото ни истински интелектуалци.
    Дори не е нужно да те питам ти кой си, крепостнико, защото никога не е било важно!
  • 58 Българин

    17 13 Отговор
    Преди пет години руският поп от КГБ Киро Гундяев наби канчето на Мунчо насред София. Президента на Украйна ВОЛОДИМИР Зеленски стори същото. Ако у Радев беше останала капка офицерска чест трябваше да се гръмне. Но той ще продължава да се излага и нищо чудно утре северомакедонския президент Киро Пендаровски да потрети упражнението. Което явно се харесва на недоразумението от Дондуков 2.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ХАСКОВСКИ ПЪДАРИН

    17 14 Отговор
    Бойко Станкушев направи много точен в анализ. Сравни поведението на чешкия президент Павел, с това на българският Радев при посрещането на Зеленски. Според него на Петър Павел отдалеч личи, че е истински генерал, докато Румен Радев се държи като ХАСКОВСКИ ПЪДАРИН
  • 61 Прокопий

    16 12 Отговор

    До коментар #50 от "Бинго":

    Да, плужекът резидент ходи при Мутрофановна!
    Добре че зеленият градинар отиде да напръска и сега вонята на вонящ чорап се разнесе над света, но поне се попроветри и хората разбраха що за стока е Крадев...

    Коментиран от #64

  • 62 Наблюдател

    13 15 Отговор
    Очаквам подлите номера на президентската двойка срещу кабинета да се засилят. Те със всички средства ще търсят реванш и възможност отново да управляват. А недоразумението Радев не може да преглътне унижението, че един бивш актьор е 100 пъти повече главнокомандващ 1000 пъти повече президент от него! И понеже е комплексар, който не е обременениб с кой знае какъв интелект ще стъпи накриво и ще даде повод за импийчмънт.
  • 63 Ура ура ура

    10 11 Отговор

    До коментар #59 от "Мишел":

    Да си жив и здрав с тази новина.
    Слава на Русия.
  • 64 Бинго

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Прокопий":

    Името Прокопий е с гръцки произход, празнува имен ден два пъти в годината.
    Зодия - Стрелец
    Планета - Юпитер
    Цвят Прокопий - лилав
    Благоприятно дърво - финикова палма
    Ценено растение - фуксия
    Покровител на името - жираф
    Камък-талисман Прокопий - сапфир
  • 65 Вас червеното знаме роди ви.

    16 14 Отговор
    Но ви уплаши един Зеленски

  • 66 Апостол Апостоловс

    15 12 Отговор
    Дано никога този страхлив пРЕЗИДЕНТ -зелен чорап няма възможност да ръководи армията..
    ПОЗОР.
  • 67 Българин

    10 14 Отговор
    Ето каква България мечтае да направи Радев-покорно навела глава и заела позиция "партер" под зоркият поглед на руският генерал-губернатор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Моториста

    12 7 Отговор
    Тук се публикуват само угодни коментари за подлизурковците от власта.
  • 70 Е има и четвърта

    15 1 Отговор

    До коментар #49 от "НЯКОЙ":

    На лакеите и без собствено мнение люде, които чакат официалната пропаганда да им кажат кой да им бъде приятел и кой враг, да им каже кое е добро и кое зло. Понеже те не могат да преценят пускат телевизора да им го посочи.
  • 71 Българка

    16 7 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    Защо реши, че хората, неподкрепящите кресчендото срещу Българския Президент непременно мразят Украйна и подкрепят Русия? Идва ли ти на ум, че има в тази държава хора, които се чувстват само българи и българофили? И идва ли ти на ум, че от подкрепата на тази война в България ще спечелят само компания търговци на оръжие, нищо няма да влезе в хазната! И идва ли на ума, че вместо да се решават въпроси за съзидание на блага и икономика, се посява разделение точно от тези, които броят пачки печалба. Защото се сбъднаха догадките на грамотни социолози още от миналата година , че няма да е добре за България да има редовно правителство в сегашните условия. Защото такова правителство ще бъде принудено да вземе открито страната на Украйна, и то с боеприпаси в сериозни количества и разновидности. Стана ли? Дано да не се сбъдне и следващото предположение, не искам даже и да го споменавам…
  • 72 Слепите

    9 11 Отговор
    Червени подлоги, се обърнаха като чуха истината, и се разсмърдя.
  • 73 Българка

    13 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ах, българското момиче...":

    Не осквернявай святото обръщение на най-светлия българин Васил Левски. Ах ти гиди Кириак Стефчов-джуниър!
  • 74 Никой

    10 10 Отговор
    За копейки не само семействата си ще предадете, но земята на която стъпвате.Ще бъдете горди ,много горди с петолъчки по реверите.
  • 75 Перо

    10 5 Отговор
    “Професорът” от джендърските ВУЗ, произвеждани на тон и на конвейр!
  • 76 Сс-Панцеркорпс

    9 5 Отговор
    Тоя “професор” не мога да го дишам. Смята, че фашизмът е нещо лошо. Такива трябва да се ритат в главата докат спрат да се движат!
  • 77 Павел пенев

    11 4 Отговор
    Без да чета коментара ми е ясно какво ще дрънка този вмирисан поп.
  • 78 Е.С.

    14 3 Отговор
    Преди 10-ти Янакиев беше активен борец за комунизма, а след това се пребоядиса на виден демократ! Морален дегенерат!
  • 79 българин

    8 13 Отговор
    „ако войната утре дойде при вас, вие ще се съгласите ли да кажете на Путин: вземи колкото искаш български територии, за да се приключи този „конфликт“, този въпрос е безсмислен, от 44г. насам и до ден днешен Zадунайската губерния е рашистка територия, понастоящем губернатор е хлевоустата митрофанка, на която и путинци и "евроатлантици" и новите упрвници, ДС наследниците, стоят мирно и кузируват. Отговорът "да, ще се предадем – ще предадем земята и хората си," отдавна е даден от коминтерновски предатели и наследниците им, червените родоотстъпници.

    Коментиран от #88

  • 80 Колега

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Псевдоним":

    Калин има психически проблеми. Нещо, което е видно от горящите му дълбоко вкопани очи. Същински Йоло Денев на квадрат.

    Коментиран от #81

  • 81 пациент

    5 3 Отговор

    До коментар #80 от "Колега":

    В кое ДКЦ преглеждате, докторе?
  • 82 Аналогия

    8 10 Отговор
    Ако Радев беше български пълководец през 14-ти век, щеше пръв да се обяви за васал на турците. Да деескалира конфликта.

    Ако Радев беше командир на 1-ва конна дивизия в Добруджа през 1916 щеше да се предаде на казаците от братски чувства.

    Коментиран от #93

  • 83 Никси

    11 5 Отговор
    а бре Калинчо бре , ти ще позволиш ли на някой да дойде у ваз и да ти чанчи списък какво трябва да му дадеш , колата , къщата , вилата на село ,жената , децата , може но само ако си теглил ипотечен кредит и си ипотекирал и децата си , само че ще дойде съдя изпълнител и теб ще изхвърли на улицата като няма от къде да погасиш заема , същото и Президента му казва на Зеления Наркоман , аз няма да си дам оръжието си и обурудването от площатката пригодена за АЕЦ Белене , защото това ще е катастрофален белег за нацйоналната ни сигурност на Държавата ни , дай сега да дадем и това което е останало в държавния резерв и утре като ни нападнат Северните Македонци по бели гащи , не може и ловджйите да ни опазят и гранична полиция , щото няма да има патрони за пищаците и пушките , как не ви вдева на главата че освен Президента друг никой не стой твърдо зад народа и Държавата , иначе и майките да сте си продали за пари , няма такъв срам просто Калинчо от твоя страна , още повече че двора на Държавата ни е разграден и вие искате да си вземете и колците на оградата заедно с мрежата и портите , едно малко дете ще расъждава 100 пъти по добре от ваз и ще ви направи за смях пред цялата Държава наречена още
    България , чао!!!.
  • 84 Око рентген

    10 3 Отговор
    На тоа са пуснали щуротиите, тук Фактите, за да го ръфат людете и додат много рекламни, с парички-милички!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Пурко

    4 4 Отговор
    Тоя л.ай.н.о.м.е.т не е ли учил и завършил по времето на Тодор Живков.Сега е голям демократ и евроатлантик.(фурнаджийска лопата-слънчоглед)
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Споко

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "българин":

    Ако войната се пренесе тук вие американските марионетки вкупом ще бягате към терминал 1, стискайки знамето на ЛГБТ в ръка.
  • 89 Абе, евростлантиче,

    5 5 Отговор
    откога потъпкалите мирните споразумения подпалвачи на войната станахте морални съдници на свободни и независими хора! Или за вас украинския неофашизъм е СВОБОДА?!!! Или украинската фашистка диктатура е ДЕМОКРАЦИЯ?!!!

    Хайде без краварски номера - Отворете се в Обора и си живейте вашата "демокрация".

    Не сте желани извън Обора! Освен от Пуделите!
  • 90 Хахаха

    3 6 Отговор

    До коментар #55 от "Помниш ли, българко?":

    Помним как твоя идол ББ целуваше краката на Обама, помним как Кирчо всеки ден го опъват на Козяк, чак сам се похвали за това в записа, който чу цял свят, помним как господарката ти Урсула стоя наказана права в ъгъла при Ердо, помним как Урсула щателно я претърсиха на китайското летище преди да я качат на ниско тарифен самолет:) Ей на всичко това му викам позор:)
  • 91 Калин от Козяк казал нещо си!

    4 5 Отговор
    Калинне мнението ви за нас струва 0,00 вие сте слуга зависима от Козяк!
  • 92 Реплика

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    Коя е вашата западна цивилизация?

    Коментиран от #94

  • 93 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #82 от "Аналогия":

    На твое място бих се радвал, че не си роден през 14 или в началото на миналия век, че тогава джендърите не сте били на почит:) Но пък ако беше роден през 18 век щеше да си роб мечта за някой американски господар:)
  • 94 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #92 от "Реплика":

    Моята западна цивилизация са алжирците във Франция, сирийците в Германия и индийците в Англия...е срещат се тук таме и европейци.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 бай Даньо

    3 2 Отговор
    Професора умно красив да не рИве , Радев си го избрахте сами лани, тогава как се чувствахте умнокрасавитета , че сте на правилната страна на историята ли !?
  • 100 ха ха

    2 5 Отговор
    не е зле козяците да си държат на каишка плюещите помиярчета , да не стане от играчка плачка
  • 101 Христо

    1 4 Отговор
    Побой се от Бога, професоре... Срам.