Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Август, 2023 06:00 8 829 70

"Затова мюсюлманите са с Русия"

  • владимир путин-
  • ислям-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • коран-
  • швеция-
  • мюсюлмани-
  • религия

Русия се възползва от ситуацията, опитвайки се да внуши, че Швеция е враждебна към исляма

"Затова мюсюлманите са с Русия" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хусам Ел Гомати разглежда публикации в социалните мрежи на арабски език. Посочва един потребител с типичното име Мохамед Ахмед Али и с някаква смешна снимка. Бързо подозренията на Ел Гомати се потвърждават: човекът от този профил явно одобрява войната на Русия срещу Украйна и коментира темата. "Също като много други профили, безкрайно много", казва той.

Показва ни и снимка от друг профил - на нея руският президент Владимир Путин целува Корана. Сюжетът е от събитие, на което руският лидер разкритикува държавите, които не защитават свещената книга на мюсюлманите. Разбира се, става дума за Швеция.

Още новини от Украйна

"Тази снимка казва всичко. Затова мюсюлманите подкрепят Москва", обяснява Ел Гомати. "Такива публикации имат силен отзвук, ефективни са и опасни. Трябва да сложим край на това", допълва той.

Виновникът Швеция

Ел Гомати е либиец, който в момента работи в Стокхолм. Според него шведските власти трябва да забранят демонстрациите, на които някой гори религиозни писания. Самият той посещава тези събития, за да обсъжда с присъстващите случващото се.

Мъжът се притеснява от ефективността на Кремъл в инструментализирането на тези събития, за да провокират гняв и дори насилие в Швеция и в мюсюлманския свят. Той се притеснява, че същото ще се случи и с мюсюлманите в Европа. "Те се хранят с подобни неща и ги използват”, предупреждава той. "Ако такива демонстрации не се позволяват, то те няма да имат повод да призовават мюсюлманите да се взривяват в центъра на Европа”.

Анализатори на шведската политика също са притеснени. "За пръв път виждаме Русия да използва наративи, които представят Швеция като враждебна към Исляма", казва Микаел Остлунд от Агенцията за психологическа защита към шведското министерство на отбраната. "Повтарят наративи, които виждаме в средата на ислямските екстремисти и ги използват в медиите си като RT и Sputnik, които се излъчват в арабските държави".

Руската дезинформация рядко намира път до Швеция, казва Остлунд. Сега обаче пропагандата на Кремъл се разпространява активно в Латинска Америка, Африка и Азия. Маскирана като произхождаща от тези места, тя успява да достигне и до Швеция.

"Едно от най-големите недоразумения"

Подобни неща са се случвали и преди, казва Остлунд. Той дава пример със слуховете, които се разпространяваха от руски медии преди години, че шведските власти отнемали децата на мюсюлмански семейства и се опитвали да ги направят християни. Експертът определя тази дезинформационна кампания като най-мащабната в историята на Швеция. Според проучване от 2016 година 8% от хората са повярвали на тази история.

"Вярвам, че истината ще надделее все пак, ако имаме свободен дебат. Ние обаче го нямаме в момента", отбелязва Остлунд. "Ислямските екстремисти превръщат истината в лъжа и я разпространяват в подкрепа на своята гледна точка", казва той.

Шведското правителство без особен ентусиазъм все пак стигна до извода, че обществената сигурност е застрашена от антиислямските събития. Миналата седмица беше одобрено разширяване на полицейските правомощия за извършване на проверки по границите на страната, за да не се допусне влизането на лица, които биха искали да търсят отмъщение в Швеция. Очаква се скоро правителството да даде на полицията по-широки правомощия да отхвърля искания за "публични събития", на които може да бъдат осквернени религиозни символи.

"Самият факт, че възприемаме повишена заплаха за сигурността в резултат на изгарянето на Корана, е достатъчен, за да вземем тези решения", заяви шведският външен министър Тобиас Билстрьом пред ДВ. От месеци Билстрьом работи, за да разсее това, което той определя като "едно от големите недоразумения" в шведското законодателство - че полицията активно разрешава изгарянето на свещени книги, а не просто дава разрешение за провеждане на демонстрации. "Ще продължа да обяснявам това", каза Билстрьом, "защото трябва да се отървем от това неразбиране на това как всъщност работи нашето законодателство. "Шведското правителство неколкократно е изразявало неодобрението си към оскверняването на Корана, но Турция продължава да го споменава като аргумент за все още незавършения процес по ратифициране на приема на Швеция в НАТО. Някои държави пък отказват да подновят дипломатическите си мисии в страната заради това.

Кратка почивка от провокациите

Миналата седмица правителството за кратко си отдъхна, когато активистът Салван Момика внезапно оттегли искането си за разрешение за провеждане на "публична демонстрация", на която се очакваше той отново да изгори Корана.

Действията на иракския бежанец Момика провокираха немалко проблеми за Швеция - включително и зад граница. Миналия месец иракчани подпалиха шведското посолство в Багдад, а иракското правителство изгони шведския посланик и дори забрани на шведския телекомуникационен гигант Ericsson да работи в Ирак.

Вместо това, на един безлюден плаж, самотна жена организира малък антиислямски протест, на който присъстваха само шепа полицаи, няколко журналисти и Хусам Ел Гомати. Той влезе в спор с нея за изгарянията на Корана. За ДВ той коментира, че "това е реч на омразата, а не свобода на словото".

Неотдавнашно проучване на общественото мнение, поръчано от шведската обществена телевизия SVT, показва, че мнозинството от гражданите може би са готови да направят компромис с традиционно широкото тълкуване на свободата на изразяване, като 53% от населението смятат, че изгарянето на всякакви религиозни текстове трябва да се криминализира.

Автор: Тери Шулц


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дойче веле ,🚮🚾

    59 9 Отговор
    Бля бля бля бля бля

    Коментиран от #22

  • 2 дойчовциииии

    73 15 Отговор
    Оставете руснаците,вижте Германия.Станахте за смях пред целия свят. Африкнчетата изхвърлиха с шутове и франсета,и англета,и краварчета,А вие не можете да изгоните американците .120 краварски б а з и в Германия,ужас
  • 3 pyzлямисти

    15 23 Отговор
    и ислямисти
  • 4 Айде бе

    80 11 Отговор
    Дойчето да расъждава на тема мюсолмани е меко казано неадекватно...И пак върти-сучи Путин излиза виновен...Ами защо властите в Швеция и Дания разрешиха горенето на Корана..,? Не че ми пука -но никой няма право да унижава вярванията на другите.А ако бяха изгорили еврейските свещенни книги...-май щеше ця елият "цивилизован свят" да вие до небесата.За това този двоен аршин вече дразни все повече хора по света и писаниците и анализите на ДВеле са си чисто лицемерие.А Путин разбира се че ще се ползва от ситуацията- като че ли Запада нямаше да се ползва ако това беше станало в Русия...

    Коментиран от #41

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОТарАК

    15 41 Отговор
    пука им на мюсюлманите за рашка..в Турция много не се правят на интересни обаче орките , щото ще им се случи случка
  • 7 Хахах

    53 8 Отговор
    Статия пълна с лъжи и внушения.
  • 8 Мюсюлманин

    39 16 Отговор
    Сега пак Русия им е виновна, че мислещите за "свобода на словото" и други джендърски свободии развращават обществата си и оскверняват Свещенни писания! Не трябва да се допуска нито Корана, нито Библията, нито Тората да бъдат горени от хора с джендър мислене! Много от първите такива демонстранти или умряха в ужасни мъки, или пък приеха Исляма. Бог влага мъдрост във всяко едно събитие, въпроса е хората да вземем нужната поука.

    Коментиран от #10

  • 9 НЕ Е ВЯРНО

    14 3 Отговор
    Това са пазителите на православието ,нищо че в Украйна броя на Християните е 30-40% от Руска страна
  • 10 разбира се че е виновна

    13 36 Отговор

    До коментар #8 от "Мюсюлманин":

    Плащаш на някой нещастник да ти свърши работа в Швеция и после си прокарваш мръсната политика.
    Да не забравяме, че ислямските терористични клетки в Западна Европа са създадени от Андрей Андропов като шеф на КГБ още 80те години на 20 век. Избрал е ислямистите, защото са изключително податливи на обработка. Спомняте си колко лесно се запалиха, от карикатурите в Париж. А парижката сага приключи едва, когато френските специални сили обезвредиха чеченски боен отряд в предградията на Париж.

    Коментиран от #12, #42

  • 11 Механик

    43 11 Отговор
    Добре де, ама все пак в Швеция гориха Корана? Или нещо бъркам?
    То е ясно, че Путин е виновен, дори за това, че Меркел е ялова, а Борел е пияница, ама вече прекалявате.
    Почвам да разбирам, защо едно време Дойчевеле и подобни бяха заглушавани. Малко са били заглушавани, бих казал, като чета какво пишат.
  • 12 Механик

    42 5 Отговор

    До коментар #10 от "разбира се че е виновна":

    Мюсюлманските терористични клетки ги създаде Чичо Сам, още през 70-те години. (Справка Ал Кайда)
    Да не забравяме, че Осама беше учил в САЩ и бе пръв приятел на САЩ. Това докогато не се ската от ЦРУ и тогава вече стана враг. И не е само тоя пример, но то и няма смисъл да обяснявам на облъчен.
    п.п.
    И оня дето си го писал се казваше Юрий ,а не Андрей. Ама ти от де да знаеш.

    Коментиран от #13, #33, #52

  • 13 Ако ще и Алексей да беше

    3 25 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    все тая. Факта е, че е прекия учител и наставник на сегашния ти фю рер.
  • 14 ха ха

    13 0 Отговор
    Брех! У Швеция нашите 80% били само 53%? Гледай ти инфлация...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шердан Българов

    11 16 Отговор
    Путин да пуска брада и да слага челмата!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 е ми то

    8 16 Отговор
    В Москва е най-голямата джамия в света. Случаеност?
    Ах, да. Под 50% са християните сред руснаците.
  • 19 А българските агнешки главички на Прокоп

    17 4 Отговор
    ПП и ДБ станаха мюсюлмански кадъни на ДПС

    Коментиран от #20

  • 20 статията

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "А българските агнешки главички на Прокоп":

    за ПП и ДБ ли беше или за ДПС? Или пишем, колкото да не заспим?

    Коментиран от #21

  • 21 Точно те е порязал колегата

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "статията":

    жълтопаветнико
  • 22 Бла, Бла, Бла

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дойче веле ,🚮🚾":

    Силно пропагандно, но много евтино. Сами си измислят руската дезинформация и после я анализират и критикуват. Русия казала била.....Никой в Русия не е горил Корана, но в Швеция - да! Русия била казала, че Западът щял да мръзне без газ цяла зима. Русия просто спря газа за Европа и толкоз - нищо повече не е казвала. Ха така, видя ли Русия, че Европа не мръзна през зимата. Европа просто ще вижда все по-солени цени за газ и петрол. Русия обаче нищо не била казала по този въпрос, така че това по-добре да не се обсъжда. Ако обаче цените бяха паднали, фейк пропагандата ще ше да тръби: Не се сбъднаха високите цени за Европа, както каза Русия

    Коментиран от #35

  • 23 и като заговорихме за ДПС

    11 7 Отговор
    Абе, случаеност ли е, че Ахмед Доган си направи "сараите" на територията на руското пристанище, където дори не важат българските закони? Сигурно е и случаеност, че същия е обявен за Персона Нон Грата в Турция?

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 12343211

    14 2 Отговор
    Като си направиш сепуко, после обвинявай другите, че са те убили.
  • 26 Перо

    19 5 Отговор
    Путин не е виновен, а Меркел и сегашната джендърия, които канят арабските мигранти и ги събират в страните с развита и добре платена социална система и помощи! Те идват да се издържат от социални помощи и нямат никакво намерение да се интегрират в местното общество!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Случайно ли Гр Иванов абдикира на Росене

    12 4 Отговор
    и му взеха Българското знаме?
    Сега с Киро и Боко са с ДПС и развяват вече Турското знаме над Росенец

    Коментиран от #30

  • 30 не че нещо

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Случайно ли Гр Иванов абдикира на Росене":

    ама знаеш ли какво значи "абдикира"? Гледам че смело го ползваш.
  • 31 русия е ислям

    11 17 Отговор
    Русия е най-големия защитник на исляма и в същото време най-големия враг на християнството.В Русия християните вече са на изчезване.Да слагат чалмите направо.

    Коментиран от #38

  • 32 Пламен

    10 11 Отговор
    В русия младото население е предимно мюсюлманско. В армията, също.
    Рускините отидоха и се омъжиха в Турция да раждат турски деца....който е бил в Анталия знае за какво става дума

    Коментиран от #55

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гръч

    13 3 Отговор
    Дойче куче съм ги блокирал от всички сайтове и съм си много добре само тук си показват простотиите,където са никой
  • 35 фашистки рашастан в изолация

    7 11 Отговор

    До коментар #22 от "Бла, Бла, Бла":

    А бе баш си повтаряха руснаците,че Европа щяла да мръзне.Повтаряха някакви глупости от безсилие,че бяха изритани от света.Накрая се оказа,че от мижитурка като русия,нищо не зависи.Вече даже не я и помнят.Врътвала кранчета,не знам си какво.Никой пет пари не дава какво врътват тея джуджета.Скоро ще започнат да въртят друго за евтини стотинки,ако искат да оцелеят.

    Коментиран от #43

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Анонимен

    2 8 Отговор
    Кое е пропаганда. Русия управлява България от 1944 до днес. Мохамеданите и турците и ромите са вече на власт и ще трябва да се съобразявате с тях и путинистите. Те помаците са работливи. Земята е изкупена от тях, с чии пари. А рускините в Туркие. Лошо няма, българина иска стол, а те са по строежите, на улицата, къде има авария те, българите са 10 процента вече в повечето провинции. Нека видят и те хубаво и го видяха. Да му мислят старобългарите от селата. След или преди 1944 им бяха довели от войните християни, сега те от балкана са мюсулмани. И какво като са българи старобългари от селата. Какво ли хубаво видяха старите граждани. Гелмета де. Нищо.
  • 38 Скрий се

    12 3 Отговор

    До коментар #31 от "русия е ислям":

    Русия няма мюсюлманска партия в парламентаа България има турска партия която в момента командува жълтопаветните агнешки главички на Прокопиев
  • 39 АМАH OT ИДИOTИ

    10 2 Отговор
    ВСИЧКО Е ЯСНО И НИЕ НЕ СМЕ ОЧАКВАЛИ НЕЩО ДРУГО ДА ЧУЕМ ИЛИ ПРОЧЕТЕМ. НЕ САМО ГОРЕНЕТО НА KOPAHA B ШВЕЦИЯ, АТЕНТАТИТЕ В ЛОНДОНСКОТО МЕТРО ПРЕЗ 2005-ТА, В ЩАТИТЕ ПРЕЗ 2001-ВА, В ПАРИЖ, НЕ СА ОТ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ. ОТ РУСНАЦИТЕ СА. АБЕ ДА СИ КАЖЕМ ЧЕСТНО, ВСИЧКИ АТЕНТАТИ ПО СВЕТА СА ПО НАРЕЖДАНЕ ОТ КРЕМЪЛ. ДЕРЗАЙТЕ, ПИШЕТЕ ОЩЕ ТАКИВА СТАТИИ И ПО ДЪЛГИ. ТРЯБВА ДА СИ ЗАСЛУЖИТЕ И РАБОТНОТО МЯСТО И ЗАПЛАТКИТЕ. МАЙHATA И НА ИCTИHAТА. И НЕ HACИЛBAЙТЕ И KOЛЕЖKИТЕ, ЕЙ. ИМА СИ ХОРА ЗА ТОВА. ВИЕ СИ ПИШЕТЕ.
  • 40 Хахаха

    16 3 Отговор
    Те горят свещени книги, а Русия е виновна. Виждате ли, какво е сатанизъм? Това е- извратена русофобдка логика.
  • 41 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Айде бе":

    Те и това горяха.
  • 42 Хахаха

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "разбира се че е виновна":

    Шведските власти разрешават официално да гори свещените книги. Той не го прави без одобрението на властите. Кой на кого плаща?

    Коментиран от #54

  • 43 Равносметка

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "фашистки рашастан в изолация":

    Ти гледай и се кефи на цените, после "дрънкай", че от Русия нищо не зависи. Ако не зависеше, цените щяха да са си същите. Мато не може и тако и вако: хем без Русия, пък цените да не мръднат, нали?
  • 44 Опорка

    20 2 Отговор
    В Швеция изгарят Корана. Мюсулманите са бесни и мразят шведите. Путин и руската пропаганда са виновни. Типичната пропаганда на дойче зеле.

    Коментиран от #47

  • 45 Хахаха

    21 5 Отговор
    Мюсюлманите от векове са част от Русия. Винаги в Русия живееха мюсюлмани. Бяха и сред аристокрацията, и сред предприемачите и сред простолюдието. Броят на националностите в Русия, не зависимо от епохата, винаги е около 200. Езиците са също. Няма на какво да научат Русия западните колониалисти в отношение на създаване на сплотен народ в една страна. Уважение към всички народи и религии, развитие на всички езици - това е политиката на Русия. Езиците на индианските народи са изчезнали в Америка, заедно с народите им.

    Коментиран от #66

  • 46 Голия

    10 7 Отговор
    Русия след 20 години , баща от нигер , майка рускиня , продукта ще е афрорусианец мисюлман-християнин.
  • 47 Хахаха

    14 6 Отговор

    До коментар #44 от "Опорка":

    Епохата на неграмотни западни управници, неграмотните журналисти и неграмотните анализатори само е от полза на Русия. Като прочетеш
    подобна статия и още една, и втора, трета, и започваш да ти става противно от безпардония опит да те облъчат с простотия. Не знам, може би ми ава номерът другаде. Но в България все още много от хората са мислещи и интелигентни. За година и половина всичко им стана ясно за Русия и Украйна. Отдавна са на страната на Русия. И подобни статии помагат на тази страна да привлекат все повече хора.
    Не бодценявайте българите. Ако ме е друго, инстинктът за самосъхранение работи.

    Коментиран от #51

  • 48 ха ха ха аха ха

    4 10 Отговор
    Той Путя и сюнетисани главички иска да целува.
  • 49 Нищо чудно

    5 4 Отговор
    Той и Александър Невски накрая приема исляма
  • 50 Знайко

    10 3 Отговор
    Либиец, живеещ в Стокхолм дава акъл за раша и осраина. Вадя си бележника и почвам да си водя записки, да не би да пропусна нещо! Как всички мюсюлмани на изток искат да воюват и обичат агресорите, а като отидат на запад, почват да осъждат нецивилизованите си братя....цццц, то голяма еволюция в рамките на 3 години!
  • 51 България мрази русия

    7 9 Отговор

    До коментар #47 от "Хахаха":

    Говориш от името на теб и още един двама русофилски малоyмници

    Коментиран от #59

  • 52 Знайко

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    по-точно дядото и бащата на Осама са въртели бизнес с Буш-старши и други висши военни около цру, един вид приятелски семейства са и това е и причината Осама да учи в кравария. Впоследствие, той се превурна в параван за всичко, а още по-късно в заплаха за всички, използвайки найн елевън. Леко се смях като гледах филмчето как са го арестували, приземявайки хелито по корем в двора на къщата. Самия факт, че го хвърлиха в морето и не показаха трупа му е смущаващ....явно някой лъже и то постоянно!
  • 53 Путин хвана корана !

    3 7 Отговор
    Ще хване и банана !
  • 54 Знайко

    8 3 Отговор

    До коментар #42 от "Хахаха":

    Даже властите обявиха , че всичко може да се гори и никой да не се напряга! Сега следва мюсюлмани да изгорят библията и всичко ще си дойде по местата. Просто се търси конфронтация и използват вярващите като маши, за да се разгори хубав огън, да не кажем клада!!!

    Коментиран от #58

  • 55 Знайко

    2 10 Отговор

    До коментар #32 от "Пламен":

    Значи чакаме русокоси турци, говорещи руски....тоест и гаджалите вече ще са братушки! Супер, тия рускини нямат ABS И ESP, облагородяват всичко до което се докоснат с устата си:))))...така да се каже
  • 56 Емре Джан

    7 13 Отговор
    Никой не харесва ушанки!
    Подчертавам НИКОЙ!

    Коментиран от #67

  • 57 Всичко

    6 10 Отговор
    е руска пропаганда . Това е долен народ насаждащ омраза сред народите, търсещи все конфликти, конфронтация и войни ! Руснаците са злото на тоя свят!
  • 58 Хахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "Знайко":

    Мюсюлманите няма да го направят. В Швеция го правят сатанистите.
  • 59 Хахаха

    7 7 Отговор

    До коментар #51 от "България мрази русия":

    ,,България е първата държава в света, отрекла се от Деня на освобождението си, защото мрази освободителите си.

    Българите са първи в класацията за неблагодарни народи – изпращат най-много снаряди за оръдията, убиващи потомците на своите освободители.

    Това не е държава, а вилает, не е народ, а рая

    Обитаващата вилаета рая няма национален празник."

    Велизар Енчев. Това казва един българин.

    Коментиран от #69

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ФАКТИ

    1 0 Отговор
    ИДВАМ ВИ НА ГОСТИ
  • 63 Един

    3 1 Отговор
    Да бе, били за Русия...ама друг път.
  • 64 Казуар

    3 2 Отговор
    След като мюсюлманите в Русия станат повече от руснаците, самите руснаци ще се наложи да обичат Русия. В момента Путин използа познатата от векове колониална тактика и дава неограничена и пожизнена фамилна власт на местни диктатори.
  • 65 Едуард Петров

    4 1 Отговор
    Да се бърка така брутално в Душите и Сърцата на хората с други верски убеждения, е престъпление!
    Ако искате да обърнете мюсюлмани в Христовата Вяра,
    Първо, трябва да имате Отлична Богословска Подготовка и по Християнска, и по Ислямска Теология,
    И Второ, трябва да имате Отлична Методическа Подготовка!
    За Пример можем да видим, как работи бившият мюсюлманин, Палестинецът УАЛИД ШОЕБАТ в Съединените Американски Щати! Там Този вече школуван Християнски Богослов, изнася много интересни и поучителни Християнски Сказки пред голямата американска аудитория!
    На всеки американски кораб има Капелан, който провежда редовни Богослужения пред целия екипаж! Вижте в Интернет!

    Коментиран от #70

  • 66 И един

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хахаха":

    И в Русия, и в СССР няма избит и заличен нито един етнос или племе. В САЩ и Австралия заличените етноси и племена са стотици, а в Тасмания не е останал и един тасманиец.
  • 67 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Емре Джан":

    Като гледам оценките май никой не харесва и теб!
  • 68 Истината

    3 3 Отговор
    1 милиард мюсюлмани са с Русия!
  • 69 България мрази русия

    2 4 Отговор

    До коментар #59 от "Хахаха":

    Ти не си българин,а русофилски национален предател,подкрепящ врага на България,който единствено е поробил държавата ни и никога не е освобождавал от нищо !
  • 70 Булевардът на Рома

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "Едуард Петров":

    Трудно е да обърнеш мюсюлманин в Христовата Вяра, защото независимо каква подготовка имаш това е ХАРАМ (непростим грях според Исляма). В Християнството Бог всичко прощава, но не и в Исляма.