Last news in Fakti

19 Август, 2023 13:00 15 721 36

Григор Лилов: Кой точно от Петьо Еврата умря от инфаркт?

  • петьо еврото

Защото Петьо Еврото освен Петър Велков Пет-Р-ов е и Петър Велков Пет-К-ов, а освен това е и Петър Велков ТОДОРОВ, която е първата му фамилия

Григор Лилов: Кой точно от Петьо Еврата умря от инфаркт?  - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сега много се шуми около Петьо Еврото, разни „8-те джуджета” и т.н.

Голееее-ми разкрития!

И пак се шуми, жив ли е, мъртъв ли е?

В тази връзка да запитам – кой от „Петьо Еврата” беше даден за издирване на Интерпол?

И кой от Петьо Еврата беше смъкнат от издирване?

И кой от Петьо Еврата май скоропостижно е умял от инфаркт?

Питам, понеже дори и в прочутото разследване на антикоруционният фонд за „джуджетата” дума не се обели за многото „близнаци” на едно от тях – толкова еднояйчи, че единствената им разлика е само по ЕГН-та и по буква във фамилията им в личните им карти и задгранични паспорти.

Защото Петьо Еврото освен Петър Велков Пет-Р-ов е и Петър Велков Пет-К-ов, а освен това е и Петър Велков ТОДОРОВ, която е първата му фамилия.

ЕГН-та му си приличат като числа, но са различни, а не са идентични. Общото е знаменателната дата на раждането на Петьо Еврото – 7 ноември 1969 г. (датата на болшевисткия преврат в Русия).

Питам защо сега толкова се шуми?

А по-рано - не?

Защото много, ама много отдавна, когато разследващата журналистика и тогава я нямаше, а и антикорупционните фондове ги нямаше, аз запитах как така бивш крадец става следовател в националното следствие?

Защото Пепи Еврото е регистриран криминално още в комунистическите времена. Дали е съден тогава не се знае – около това лице е спусната плътна завеса от тогавашните, пък и от сегашните „органи”. Но в началото на прехода най-сетне е осъден. Осъден е за кражби във Враца в организирана група с две други лица.

Осъден е на две инстанции, но справедливият и чист като сълза Върховен касационен съд връща делото за ново разглеждане, а прокуратурата веднага след това оттегля обвинението срещу него. (срещу другите двама го оставя, за да е налице официален компромат срещу отървалия се, ако някога се наложи).

А Петьо Еврото от Тодоров се превръща в Пет-Р-ов, а после за по-сигурно и при зор-заман – и в Пет-К-ов.

Навремето всички държавни лица и мои колеги-журналисти мълчаха като неми, когато преди много, ама много години аз се разшумях около него и запитах как така един престъпник става следовател в националното следствие?

С успех 3.50 от дипломата му за правист?!

И как израсна до шеф на столичното следствие? Ясно е защо му се поверяваха най-важните дела. Например онова за източването на Държавния резерв, за който отговаряше заместник-министърът по онова време Дилян Пеевски.

Но дори и в днешните скандални времена антикорупционерите не откриха, че Петьо Еврото е онзи, който беше разследвал хонорара на хидроинженера Ахмед Доган за язовир "Цанков камък", че той е разследвал сделките на видния ни олигарх Огнян Донев, скандалите с видния бизнесмен и политик Любомир Павлов, свързаната с банкрутиралия банкер Цветан Василев поръчка за модернизацията на армията, известна като мрежата "Странджа 2" и струвала стотици милиони, че е разследвал...

Мога и да продължа, но ще спра дотук. Иначе ще стане цял роман.

И отново да запитам!

Та кой от Петьо Еврата евентуално е умрял и кой от Петьо Еврата евентуално са оставени като жив компромат? Когато му дойде времето, както се изразяваше един наш бивш премиер.

(Текстът е от фейсбук страницата на Григор Лилов)


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 139 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо

    112 0 Отговор
    Еврото е автор на Корупционния кодекс, който не е обнародван в Държавен вестник, но намира широко приложение в нашата действителност, съдебна и извънсъдебна.
  • 2 Пала Марка

    53 7 Отговор
    Петьо Еврото е мъртъв! Да живее Петро Гривната!

    Коментиран от #17

  • 3 Това показва..

    74 2 Отговор
    Истинското лице на прехода..и колко като петьо еврото има още и битуват в нашата съдебна и политическа система...може да е умрял..може да не е е..както казва
    тавариш сталин...има човек има проблем..няма човек...няма проблем..
  • 4 Ужас!

    98 4 Отговор
    "С успех 3.50 от дипломата му за правист?!"
    В Държавата на връзкарите и шуробаджанащината всичко е възможно!
    Тук не е важно, колко успешен и образован си, а на кого си човек!

    Коментиран от #13

  • 5 Мнение

    81 4 Отговор
    Всички некадърни връзкари, едва взели дипломи, трябва да се изринат от държавния апарат и администрация! И да се обявят истински конкурси за местата, а не връзкари да ги заемат!
  • 6 Сталин

    92 58 Отговор
    Сина на Сорос е бил в България два дни тази седмица и е имал среща с Тулупа,Киртака и министри от кабинета ,чакайте България да обяви война на Русия и всички произтичащи от това последствия,българския народ трябва да се вдигне и обеси тези отрепки ,иначе България е в терминален стадии

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Въъъй

    59 57 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Стига с тези Копейкини проруски конспирации. На Костя лъжите тиражираш.

    Коментиран от #15

  • 8 Ако разбираш нещо де

    36 45 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Кого ще бесиш пък ти бре, я си пий хапчетата и кротувай!
  • 9 обективен

    81 1 Отговор
    Мафията в територията ни се командва от ВСС , магистратурата и съда .Наистина няма такава държава в света !!
  • 10 Васил

    70 1 Отговор
    В последно време стана модерно да починеш от инфаркт и да си смени самоличността колко удобно. Едва ли има някой нормален който ще се хване на тази лъжа.
  • 11 Гнусотия

    30 1 Отговор
    На ДСпрехода, управляващи държава-мафия или обратното
  • 12 Павел пенев

    35 24 Отговор
    Петьо еврото е един независимо от различните имена, кжетопри фалшивата демокрация у нас може да стане. Но сега разбрахме че ти си бил десидент и си шумял при социализма и че Великата октомврийска революция била преврат. От такива психопати като тебе научихме че турското робство било османско присъствие,че Ботев е терорист, защото превзел кораба Радецки,че за март 9не е ни
  • 13 То не е просто връзкар,

    43 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ужас!":

    Поставя се целенасочено, държат го с компромати, за да рещава делата УДОБНО за управляващата мафия, затова БГ е все последна от бившите соц, и правораздаването ни такова, и конституцията ни такава/ частната собственост е неприкосновена, ноооо без текста придобита по законен начин/, това е резултат от управлението ма червената гнусотия, за която човешкия живот не значи нищооо
  • 14 Павел пенев

    37 26 Отговор
    Петьо еврото е един независимо от различните имена, кжетопри фалшивата демокрация у нас може да стане. Но сега разбрахме че ти си бил десидент и си шумял при социализма и че Великата октомврийска революция била преврат. От такива психопати като тебе научихме че турското робство било османско присъствие,че Ботев е терорист, защото превзел кораба Радецки,че 3 март не е никакъв празник а дата на заробване на България,че у нас не е имало никакъв фашизъм, нищо от избитите 25,000 българи от омразната фамилия Кобургготски. Да не говорим за сегашните жалки постижения на евроатлантиците. Изобщо вие част от българските журналисти, сте гнусни нищожества, но и за вас ще има Видьов ден.
  • 15 Съдията Дред

    31 2 Отговор

    До коментар #7 от "Въъъй":

    Всъщност наистина беше тук, но с кого се е срещнал и какво са говорили, все още не се знае.
  • 16 Никой

    60 2 Отговор
    България отдавна не е демократична държава. Тя е в лапите на ОПГ. Както е казал един мъдрец " Дреме му на лъва какво мислят овцете ". Колко мозък имат овцете в България ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сало Уронили

    38 26 Отговор
    Важното е да подчераем, че за всичко са виновна Русия и Путин! Хич и не забелязвайте, че всички такива са пазени като писани яйца от колониалната ни администрация, командвана любимите на всички ни САЩ и "запад", и от цялата ни кривосъдната система, отгледана предимно от Нов Соршки Университет и Америка за (ликвидиране на) България.
  • 19 Българка

    51 2 Отговор
    Всички, ограбили милиардите от българите, поръчвали убийства, извършвали рекети, осакатявали животи е справедливо да с 2 метра под земята. Но защо след евентуалната им смърт не продължава издирването на заграбените милиарди и не се конфискуват? Дано, ако е жив да "пропее" и след това се спомине..... И до този престъпник с бяла якичка са баш босове на мафията Делян Пеевски, Сарафов, Доган, Борисов
  • 20 а ла Хуля Фишер

    19 13 Отговор
    Бягат в руския шпионски Дубай или Сърбия
  • 21 Журналист

    29 2 Отговор
    Не е мъртъв очевидно, но има някаква игра с привличането му като обвиняем.
  • 22 7776

    40 21 Отговор
    Виновно е "Руското влияние" и по конкретно "Паметника"
    Или АЕЦ Козлодуй
    Деца!
    Лъжат ви деца!
    За да грабят ви лъжат!
    Лъжат ви че живеете зле заради "Руското влияние"
    Ще го разберете след 30 години...
    Нас така ни лъгаха с ДС, Гришата, кишата и международното положение..

    Коментиран от #30, #35

  • 23 Артилерист

    39 4 Отговор
    По време на целогодишния протест на младите хора срещу мутрата Борисов и каскета Гешев излязоха много данни за професионалната дейност на каскета. Едно от важните неща беше, че той НЯМА осъдително обвинение срещу престъпниците. С тях той ВИНАГИ се споразумявал извънсъдебно. Второ, под прокурорския чадър, пардон, наблюдение на Гешев беше окрадена КТБ. Трето, Гешев се прочу с прокурорските си изпълнения срещу опонентите на гербаджийската шайка, вкл. и с нахлуване в президентството. И тн. В тази връзка питам, с какво Гешев се различава професионално от Петьо Еврото, освен, че е бил главен прокурор? При положение, че Гешев е налице, защо срещу него няма обвинения и не е тикнат в ареста, с преференция в килията на Иванчева?
  • 24 Инспектор Брезов

    36 1 Отговор
    Прилича на инсценирана смърт за да изчезне...
  • 25 да да

    21 5 Отговор
    това е год 3,50 -минава и Тапия ! Като Тиквата,Драндарския тарика и др,и голят и бесят в държавата!п.п. Мисирките са по друга лайсна/линия/...

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Марков

    23 0 Отговор
    Интересно четиво. И точно! И всъщност, кой е умрял? И този Петьо всъщност умрял ли е или не?
  • 28 Ами да

    17 3 Отговор
    Всички от властта трябва да се изгонят, държавните власти и институции да се закрият и всичко да се създаде наново, от нулата!

    Коментиран от #34

  • 29 Шемет

    12 1 Отговор
    Всички ще си заминат от този свят,само че някой с много грехове и няма да имат покой!
  • 30 Водка с ориз

    11 7 Отговор

    До коментар #22 от "7776":

    Не лъжии децата,за всичките им беди е виновна червената буржоазия
  • 31 Не си прав

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "да да":

    Борисов и Гешев са били отличници ,не ги сравнявай с Пепи Европа?
  • 32 СДС"НеЕ"Чума

    13 1 Отговор
    "Кой не скача...." Помните ли? Май се наскачахте,а?
  • 33 Водолей

    6 1 Отговор
    Докато не го върнат в ковчек в България, не вярвам на никой. Защото слет 10 години токо виш въскръснал.
  • 34 1886/1887г

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ами да":

    прочети какво се е случило преди създаване на Търновската конституция 1886/1887г.днес се пробвате да направите държавен преврат и Русия да ни загроби, няма са стане,и Боко Тиквата и Краля Доган с принцовете от ДС и ДПС заедно с БСП ще си получат тона което им се полага.
  • 35 1886/1887г

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "7776":

    Пак ви казвам ,четете да кризата тогава,кой е докара и кой ни спасиПолковник Сава Моткуров е човека,да му издигнем паметници в във всички градове. Отровен от руснаците в Рим.
  • 36 да да

    1 0 Отговор
    Да!Друг път ! По документи-да?!,удавен и изязен от акулите!Айде...и ......