Last news in Fakti

13 Април, 2024 20:51 3 066 70

България: към избори - с милиционерски размах

  • пп-дб-
  • герб-
  • мвр-
  • митници-
  • корупция-
  • служби-
  • избори-
  • предсрочни избори-
  • осемте джуджета-
  • бойко борисов-
  • петьо еврото

Бухалки за едни, чадър за други - под това мото тръгна предизборната кампания, в която службите заеха водеща роля

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Даниел Смилов:

Началото на предизборната кампания започна с милиционерски размах, бойкост и пеевска хиперенергия. В рамките на няколко дни (бившата вече) шефка на митниците Банкова бе арестувана за участие в контрабанда и организирана престъпна група, (бившият вече) главен секретар на МВР Коцев беше уличен в снимки с контрабандисти и скъп часовник. На всичкото отгоре агенция ПИК щеше да задържи и осъди на място Настимир Ананиев за нещо, свързано с дрога и искане на белгийската полиция. Докато се разбере точно какво е (и че всъщност е нищо), депутатът от ПП-ДБ се изпоти доста да обяснява по студията, че всичко просто е част от кампанията на ГЕРБ-ДПС, която цели да покаже, че всички са маскари.

Ето и няколко безспорни факти по скандалите дотук:

Поразително и откровено времево съвпадение с началото на кампанията

Разкритията на ДАНС за митническите канали се базират на разследвания, текли месеци наред. По чудодеен начин обаче оповестяването им съвпадна с краха на ротацията, назначаването на служебно правителство и особено - с началото на кампанията. Най-фрапиращо беше времевото аранжиране на злополучната ПР-акция на МВР и жълтокафяви подопечни медии срещу Настимир Ананиев - по искане на белгийската полиция, отлежаващо месеци, въпросните "органи" се задействаха в точния момент.

Селективно изнасяне на "следствена тайна"

Стане ли дума за опоненти на ГЕРБ-ДПС, следствените органи в България обилно изнасят информация по водените разследвания. Уж тази информация е изтекла неконтролирано, но тя все е във вреда на опонентите. Особено си изпати Живко Коцев, от чийто телефон напоително потече невероятен снимков материал. Човек ще каже, че Коцев се е готвел да стане защитен свидетел, та сам си е правил разнообразни компрометиращи снимки - с пачки, с кученца и дори с подарен му от контрабандист скъп часовник. Няма да е изненада, ако излезе снимка на Коцев с надпис на челото му "Аз участвам в активно мероприятие", за да няма съмнение за какво точно става дума.

Същевременно, незнайно защо информацията, че и много други лица, включително вътрешният министър, също са били близки с обвинените за контрабандисти, не е изтекла от следствието и вероятно то не е достигнало до нея в четиримесечните си дейности по контрабандния канал.

Селективност на включените в ОПГ

Всички, които Борисов и ГЕРБ искаха да махнат от постовете им в митниците и МВР, се оказаха участници в организирана престъпна група (ОПГ). Тези, които ГЕРБ-ДПС искаха да оставят, и особено министър Калин Стоянов не бяха включени в ОПГ-то. И чисто, и удобно. Не е ясно, например, защо Банкова е обвинена за организиран мафиот. Тя е сменила от постовете им хора в митниците, на които ГЕРБ се оказа, че държи. Това обаче все още не е квалифицирано от НК като престъпление. Нито срещите с хора, за които ДАНС постфактум установява, че са контрабандисти. Интересен е аргументът, че Банкова излъгала, че не ги познава и че не се е срещала с тях. Тази гузност е наистина подозрителна, но тя щеше ли да е на свобода, ако беше казала, че ги познава?

По твърдения на Бойко Рашков и генерал Атанасов, и министър Калин Стоянов е бил близък с обвинените за контрабандисти. Но той по някаква причина е извън подозрение.

Всички замесени са от службите и МВР

Усещането за активно мероприятие с елементи на злепоставяне на политическия опонент се засилва от това, че всички участници са хора на службите и МВР. Дори май и контрабандистите, за които все още не е установено със сигурност, но има съмнение, че и те са били някакви сътрудници. Банкова е работила в ДАНС, а Живко Коцев има живописна МВР-кариера още от спомените на генерал Атанасов за кварталното му полицейско управление и подвизите на Цветан Цветанов във Велико Търново и района. Калин Стоянов пък е с повдигнати и снети обвинения, след което той променя и политическите си лоялности. Т.е. става дума за персонален фактор, натоварен с история и зависимости, който е удобен материал за активни мероприятия. При тези обстоятелства заставането на академик Денков еднозначно зад един от участниците - бившия главен секретар на МВР - е много рисков ход. Може би така ПП-ДБ се опитват да предотвратят разгръщането на клеветническа кампания от лица на високи постове, изнудвани с какво ли не да свидетелстват срещу тях. Но ако е така, ПП-ДБ ще имат нелеката задача да защитават човек, който изглежда сам се е подготвял да се компрометира и за целта е документирал всичко с телефона си.

Едно обаче е ясно. Както и скандалите с Пепи Еврото и Нотариуса показаха, в системата до високите етажи стигат хора със зависимости, които в даден момент могат да бъдат задействани с политическа или друга цел.

Активност за едни, пасивност за други

Всички тези странности може би нямаше да се набиват на очи, ако службите и разследващите органи винаги действаха така. Но всъщност сегашната хиперактивност и агресивност идва на фона на огромна пасивност по други дела и разследвания. От събраните свидетелства за политици и магистрати по казуса "Осемте джуджета" не е изтекло абсолютно нищо - дори има съмнения, че тези доказателства се "пречистват" от неудобна информация. Фактите за многобройни срещи между и.д. главен прокурор Сарафов и Пепи Еврото не попречиха на кариерния възход на бившата дясна ръка на Иван Гешев.

Най-впечатляващи са паралелите между т.нар. ОПГ в митниците и групата Борисов, Горанов, Арнаудова и Божков. И като многократни срещи, и като свидетелства и индиректни доказателства за даване на подкупи, и като схема за източване на над 500 милиона от бюджета, и като присъствие в списъка "Магнитски" за втората група има много повече натрупан, консистентен материал. Но прокуратурата не събра смелост да повдигне обвинение, да не говорим за арести на цвета на ГЕРБ. Е, има и разлики между случаите - единият участник получил подарък часовник от обявени за контрабандисти, а пък другият - джип от фирмата, строила "Турски поток".

***

Може би просто някой е дал на Петьо Еврото бутилка (или две) качествен алкохол и той отново е задействал фантазията си в спретването на обвинения по "високите етажи на властта". Но малцина вярват, че това е истинска борба с корупцията. По-скоро старият проблем - бухалки за едни, чадър за други - получава поредно потвърждение.

Не е редно обаче да се каже: "хората ще решат на изборите" кой е крив и кой прав. Защото хората ще чуят този, който най-силно вика в медиите, както и тези, които са получатели на селективната информация от служби и други органи. Единственото важно е хората да не бързат с извода, че всички са маскари. Защото това е всъщност целта на настоящите операции. Когато всички са маскари, защо пък да не се гласува за маскарата, на която сме свикнали и която вече се е окопала трайно във властта? Започналата кампания май ще се върти около тази тема.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко толупа-евроатлантик N1

    41 9 Отговор
    Изборите ще ги спечелим с моите ортаци от Дъ пЪ Съ,и ще продължим да ви крадем с 200

    Коментиран от #26

  • 2 Сталин

    31 16 Отговор
    Представете си какво ще бъде написано след време в учебниците по история на България,за така наречения демократичен период,децата ще научат че това е било период на упадък,икономически, социален,индустриален , повсеместна корупция и морална и нравствена деградация на населението,което е довело до смъртта на 3 000 000 българи,най големия геноцид в историята на България,представете си срама ,шока и ужаса у децата когато прочетат и научат че от Посолството са правили сглобки от Тикви, Прасета и Простокирчовци да управляват Държавата и също че техните родители са гласували за партии които са им обещавали евтини банани,защото за българина Банана е символ на "свободата" и " демокрацията .

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Андрей Луканов

    20 11 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Ако пишат НАШИТЕ историци, точно така ще пише! Както и че по бай Тошово време България беше раят на Земята!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Бай Тошо

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Андрей Луканов":

    А ти защо ме вкара в затвора бе?
  • 7 ХАХАХА

    22 15 Отговор
    Къде са простоидиотите? Нещо се изпокриха . ? Хайде простото да се покаже и да увеличи раждаемостта ! ХАХАХА

    Коментиран от #9

  • 8 Задунаец

    18 10 Отговор

    До коментар #5 от "Андрей Луканов":

    България беше рая на Земята, да! И имаше Корекоми. Сега нищо няма!

    Коментиран от #17

  • 9 Шиши

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "ХАХАХА":

    Ще се покаже, ама Прокурватурата Моя дебне!
  • 10 име

    17 14 Отговор
    Айде, пак козяшки неволи! А тенденциозните кампании за турски поток, боташ, мафия и т.н. какво са? Сглобката се цакат едни други, кой с каквото може. Ако ПП-ДБ бяха овладяли службите, както си мечтаеха миналото лято, сега те щяха да цакат. Но явно тогава миистърчето, което има 5 до 7 пъти по-малко арести за купуване на гласове преди избори спрямо Рашков или Дерменджиев, им беше удобен на ПП-ДБ. След изборите пак ще се прегърнат с ОПГ ГРОБ-ДПС и ще изпълняат заръките на големия брат отвъд океана.
  • 11 граф Монте Кристо

    22 7 Отговор
    От всички циркаджилъци от последно време оставам с гадното усещане за хитроумна подготовка на гербо-депесарите да овладеят държавата .Подмятат някакви контрабандисти,оставки ,арести,пунта-мара.Това ли са проблемите на държавата,от там ли трябва да се започне или от най-горе,вместо да пускат скандали с митници,трафици,мангизи,шоу за публиката като за пред изборите.Дават и по сто кинта за най-бедните пенсионери,отново предизборна хватка и трик.Гербо-питеците са се устремили да управляват вече като фашаги и врагове на народа и сякаш нищо не може да го предотврани.Само пълен бойкот и масови протести в деня за фалшиви избори!!!
  • 12 Сталин

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "Путин гол до кръста на кон":

    На мен Митрофанова ми плаща ,днес съм заработил 264 лева и тази вечер излизам с нова мадама на ресторант,не като вас сополи висите във форумите за едно кебапче на посолството

    Коментиран от #15, #21, #27

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 нннн

    20 6 Отговор
    Едните маскари вадят кирливите ризи на другите маскари Невинни няма. . Само пуделът на Живко е невинен.

    Коментиран от #18

  • 15 Путин гол до кръста на кон

    8 13 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    Мутрафонова е слънце! Излез с нея!
  • 16 Дааа

    20 21 Отговор
    Даниел Смилов е поредният българофоб защитник на контрабандата и търговията с наркотици! Къде, къде в Дойче веле, зад която стои ЦРУ!

    Коментиран от #62

  • 17 т-п трол соросоиден

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Задунаец":

    Яж банани и бъди благодарен че никой не се опитва да направи от теб човек. Пробвай сега, през демокрацията, да крадеш от някоя частна фирма, да скатаваш от работа, да работиш нещо, от което не разбираш и го считаш за безсмислено.

    Коментиран от #19

  • 18 Бай Тошо

    16 8 Отговор

    До коментар #14 от "нннн":

    По мое време.нямаше такива работи. Само оня мизирабъл Луканков, ходи до Мацква и като се върна ми спретна ювелирна акция и.ме вкара в затвора. От него се научиха на тия ченгесарски номера.

    Коментиран от #20

  • 19 Бай Тошо

    12 5 Отговор

    До коментар #17 от "т-п трол соросоиден":

    Вашта м... крадлива!!!! Затова убихте социализъма, защото крадяхте. Крадяхте като цигани!
  • 20 Андрей Луканов

    15 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Тошо":

    Тошо, нищо не разбираш! Ти падна жертва, но властта остана в Партията. Ченгетата още управляваме Задунайская губерния.
  • 21 Румен Решетников

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    При 12 копейки на пост, няма как да си изкарал 264 лева. Дори и за опаковка лекарство за простатата не си изкарал!

    Коментиран от #33

  • 22 Шменти капели

    12 13 Отговор
    Поръчкова статия на Прокопиев с изопачаване на фактите.Виж г- не ,автор ли ,болен ли си ,откога имаш проблем със слуха и с четенето на български?Бойко Рашков е завел контрабандистите във министерството и е запознал всички с тях както се водят първи приятели.По времето когато Рашков с 22 -те имоти е бил министър .От него Калин Стоянов ги познава и затова е неудобен на уж промените ,"борците с корупцията и мафията "докато се правеха на циркаджии и си заделяха .

    Коментиран от #34

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Какви писаници

    8 7 Отговор
    Да смятаме ли сега с тази статия че и посолството взема част от "субсидията" от контрабандата?Че такива фантасмагории изписани от нпо- та " антикорупционисти" на хранилка ,вие сериозно ли смятате някой да ви повярва?И този " генерал" Атанасов,е облечете му една униформа най накрая че да влиза като цивилен депутат ,но същевременно генерал на нещо си дето го няма !

    Коментиран от #36

  • 25 Ха ха

    3 6 Отговор
    Бай тошо са новите и да спечелят хайде ппдб у Белене на прасетата
  • 26 Боко Праните Гащи

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Боко толупа-евроатлантик N1":

    Да ви е.. с 200
  • 27 Мчи

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    НА мутрофана остават ли й пари след Коцекопейкин, Радеффф и Борисов?
  • 28 Даааа

    4 4 Отговор
    Всичко приключи.Има един град държава и то е тотална кочина.Какви избори ,какви 5 лева?
  • 29 Като са си Уредили

    3 1 Отговор
    Като са си Уредили Гласовете... Какво им пука! Колкото още купят... Добре дошло! Въпроса е защо зевзеците не искат да гласуват!
  • 30 Тоя дето системно нарушава Закона

    1 3 Отговор
    Тоя дето системно нарушава Закона Ще ми Говори! Хайде Хайде! Всичките са в Кенефа!
  • 31 Учете се от Москва!

    1 8 Отговор
    Учете се от Москва! Скоро ще ви потрябва !
  • 32 Хехе

    9 7 Отговор
    А бе,Смилов! Ще ме разплачеш с тези твои коментари!Признай най-сетне ,че любимците от ПП издъниха тотално всичко ,до което се докоснаха! И вай-вече смешното си лого - ПРОМЯНАТА...
  • 33 Жириновски

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "Румен Решетников":

    Решетников!!! Ти като си назначил Радев и много почна да се ербапчиш! На мен българите ми пълзят в краката!
  • 34 Тулупа

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Шменти капели":

    Браво мойто момче! Браво! Как ги редиш тия Шменти Капели...все едно себе си слушам. Вдигнете заплатата на юнака!
  • 35 СЛОНА

    9 9 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА ЗАМИРИШЕ НА ГНИЛОЧ В ЕВРОАТЛАНТИЧСКАТА ТВАР И ИЗМЕТ ,А СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СТОЛЕТНИЦАТА!!!
    ВЪЗРАЖДАНЕ ТРЯБВА ДА Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА И ДА КАЖЕМ СБОГОМ НА ЕС ЧЕНГЕН ТУК НЕ Е ЧЕНГЕДЖИЙНИЦА!?!

    Коментиран от #37, #53

  • 36 Митрофанова

    11 6 Отговор

    До коментар #24 от "Какви писаници":

    Разбира се, че Пасольството вземаме от.всичко каквото припадне! Тавариша Решетников за какво се борил да назначи Президенть Радевь? Ние изпратихме Патриарха с танк! Кой друг.е правил такое велико дело?
  • 37 костя капейкин:

    8 6 Отговор

    До коментар #35 от "СЛОНА":

    Браво Слонь! Още по времето на бай Тошо българският слон беше по-малкият брат на съвецкия слон и двамата вървяха хобот.за хобот през вековете. Е...съвецкият слон умря, но сега се държим за руzzкия слон. С него ще пабедим Запада. Съвецкият беше болен, но руzzкият е много як!

    Коментиран от #38

  • 38 СЛОНА

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "костя капейкин:":

    САМО ДА ПИТАМ ЕДНО???!!!!......
    НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ИМЕТО НА ГАБРИЕЛ В НЯКОЯ ОТ ЛИСТИТЕ НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ ЗА БГ ПАРЛАМЕНТ!!!
    СТИГА ПАРАШУТИСТИ И КАЛИНКИ ,ВРЕМЕ Е ЗА ТАКЪВ ШУТ ,КАКЪВТО НИ ГО ПОДНЕСОХА ТЕ НА НАС !!!
  • 39 Поп

    5 8 Отговор
    Ок и кой ще чете комбинацията от DW и Даниел Смилов? Вие сериозно ли?

    Коментиран от #51

  • 40 Гробар

    7 10 Отговор
    Смилов,никой вече не се впечатлява от вашата пропаганда
  • 41 мдаааа

    7 10 Отговор
    Ами той Президента от кога им го каза, че едните са мафия ама и тия новите борци дето използваха народната енергия са си обикновени шарлатани и маскари!!!

    Коментиран от #50

  • 42 Исторически парк

    8 7 Отговор
    СМАЧКАЙТЕ ПЕПЕРАСТИТЕ!

    Коментиран от #43

  • 43 Смачкайте

    10 5 Отговор

    До коментар #42 от "Исторически парк":

    герберастите и дъпъсърите!

    Коментиран от #46

  • 44 Пенев

    7 7 Отговор
    Смилов, досега и ти, и ППДБ бяхте нагли и арогантни. Сега сте жалки и смешни.
  • 45 КУЧЕ КАСИЧКА

    6 5 Отговор
    хахах поредната кифла писала за пп и дб .кажи сега кифло нали пп дб дойдоха на власт с лозунга да спрем далаверите и кражбите а какво стана КУЧЕ КАСИЧКА КОТЕ КАСИЧКА ПАРТИЯ ПУДЕЛ начело с кокорчо после Греб им виновни .верно герб накараха Белгия да натискат криптомир който милия е чист като момина съзла .другия чорап денков пък в национален ефир какво лошо има да спиш с трафиканти на цигари наркотици и да получаваш скъпи подаръци и пари хахах колко сте нагли
  • 46 хахха на батко кифлата

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "Смачкайте":

    смачкаха кирчо и кокорчо партия пудел куче касичка
  • 47 Зеле с моркови от зайчарника

    6 1 Отговор
    ОПГ-то герп/дъпъсъ си организира собствени избори, които ще спечели, със или без вашето участие. Ако изборите можеха да променят нещо, щяха да бъдат забранени.
  • 48 Демократ

    6 3 Отговор
    Докато в България безчинства с властта ДС-КГБ мафията, похвати те ще бъдат милиционерски, те но това са научени в МВР и КГБ школите. ГЕРБ И Борисов са 23 години във властта, настанени от КГБ агент Румянцев, Бриго Аспарухов. Борисов кафеджия и пазач на Живков, внучката му Евгения вчера гордо заяви,че дядо й е създал Борисов. ДПС ,създадено от КГБ и начело с вечния агент Сава- Ахмед Доган е явно и задкулисно във властта 33 години. Всички псевдодемократи се въртят около тях. Пълна трагедия за държавата. Докато не се появи политическо бунище, нищо добро не ни очаква.

    Коментиран от #49

  • 49 така е, но...

    3 5 Отговор

    До коментар #48 от "Демократ":

    За жалост в Бг шевства Галя от посолствоТо /демек ЦРУ/тия колят и бесят, те казват горе доле, тоя оня, кой да е Магнитски и т.н.!!!

    Коментиран от #60, #61

  • 50 Ами той

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "мдаааа":

    Резидента е най-големия шарлатанин.
  • 51 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Поп":

    Някой с акъл. Ти -не.
  • 52 Бивш Гербер

    11 4 Отговор
    Аз последните десет години гласувах за Герб, но да гласуваш за Герб а накрая да получиш Пеевски и ДПС не мерси. Осъзнах че Борисов е тандем с Пеевски.
  • 53 Няма шанс

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "СЛОНА":

    В Русия може да стане първа, на тук НЕ.
  • 54 Ойде коньо у ряката....

    5 2 Отговор
    ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ, ЕДНО СИ СМИЛЮ БАЕ...
    Целата сглобка да си се гушкат и вкупом да скачат в тоалетната и най накрая народа да им пусне три пъти водата!!!
  • 55 РЕД И ХАОС

    5 2 Отговор
    Мъжете от 25 до 55 години, през социализмът, преди 35 години, взимаха минимум 300 лева при 10 пъти по-ниски цени. Тоест заплатите им бяха минимум 3000 сегашни лева. ЗАЩО СТЯГАХМЕ КОЛАНИТЕ? За да може хората от ДС и БКП - живковата номенклатура да станат милионери и милиардери в долари. Тогава работниците получаваха 100 000 нови автомобила и 100 000 нови жилища на година, сега нула, и нула от работниците ходят на курорт - тогава 60%, толкова бе и средната класа, сега средната класа е 6%. От как сме в ЕС, инфлацията е 95%, а растежът е 85%, тоест деградираме.

    Коментиран от #63

  • 56 Стършели

    2 3 Отговор
    Тоя се опитва да си смени кожата, но……. семейство Смилови са част от подривната мрежа, градена с години от Костов и соросоидите около него по подобие на модела, чрез който Фетхуллах Гюлен се пробва да направи преврата в Турция.
  • 57 АЙДЕ ПЛАНКТОНА

    3 1 Отговор
    КВОТО ПОВИКАЛО ТОВА ОТГОВОРИЛО
    А ВИЕ ПРЪДЛЬОВЦИ НЕДОНОСЕНИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ САМО С РЕВАНЕТО
    ОБЪРШИ СИ СОПОЛИТЕ И ИЗЛИЗАЙ НА ПРОТЕСТ МЪРДАЙ
  • 58 Фен

    1 0 Отговор
    За времевото съвпадение, съм съгласен! Кошницата почна да се разплита, когато на новата ни, реформирана прокуратура и стана ясно, че ПП са чао, и едва ли ще се върнат! И веднага смениха плочата.
  • 59 Име

    2 1 Отговор
    Важното е ГЕРБ да не се връщат - това са доста спорни личности, да не кажем - по-тежка дума.

    Властта трябва да я поемат млади хора, които носят печалба, тоест - които ми дават пари.
  • 60 Демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "така е, но...":

    За съжаление вашите чугунени глави имат една гънка, свързана с Кремъл и каквото там разпоредят ,това повтаряте като папагали. Загубили сте не само мисъл, но и памет. България е съветска република 45 г. и съветска псевдодемокрация, подчинена на Кремъл. 34 години кремълските управници раздадена България на Кремъл, продадоха българското черноморие,което е неприкосновена гранична зона, руските олигарси безпроблемно перат парите си тук 400,000 руснаци са с български паспорти, полк. Мутрофанова се разпорежда кой какво да прави, иска да гласува за Възраждане, които ходят на инструктаж в Кремъл, а президент е Румен Решетников. Тази Галя сигурно е съветничка на мутрофанова. Борисов е носител на орден на КГБ за заслуги и подари на Путин руски поток през България за сметка на българския народ!
  • 61 По-добре Галя

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "така е, но...":

    от Мутрофана Путлерова
  • 62 Българофоби

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Дааа":

    са всички русофили.
  • 63 Това изобщо

    0 3 Отговор

    До коментар #55 от "РЕД И ХАОС":

    не е вярно. Млад инженер и лекар през 1988 г. започва със стартова зоплата 120лв. Преко сили заплатата му изобщо да стигне 250лв. 300лв заплата е само за миньори, енергетици и партийна номенклатура.

    Коментиран от #67

  • 64 Да знайш

    1 0 Отговор
    Заради ДПС ГЕРБ СДС ПП ДБ България е най-бедната в Европа.
  • 65 За протокола

    2 0 Отговор
    Това е днешна България - политика на "Бухалката и чадъра"!
  • 66 Дъжд вали

    2 0 Отговор
    Ала-бала-портокала! Единствено канадиърчето Кирчо го изловиха ачик , че иска цялото МВР за ПепеДебетата. Ти го плюеш а то се брише и вика - дъжд вали.
  • 67 Не в час

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Това изобщо":

    Не си в час. В нашия край миньорите в края на 60-те години получаваха по 600-700 лева месечно плюс годишни премии на миньорския празник през м. август. Копаещите вертикални шахти за руда т.н. коминджии получаваха 900-1000 лева. Комбайнер вземаше 500 лева, заварчици,леяри по големите обекти над 500 лева и премии.
  • 68 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    № № 63 и 67 пишете едно и също. Комбайнерът вземаше тези пари докато жънеше.......а после. Да не жъне 12 месеца ?? И колко от родените във военните години и работещи като моряци, миньори и всякакви други тежки и опасни професии вземащи "многото" пари са ЖИВИ ???
    Заплатите като цяло бяха ниски, но и цените бяха поносими. За мен най-добрият показател за живота на хората са построените лични семейни домове по села и градове в годините 65 - 85 . Отделно панелените "зайчарници" в градовете , поради индустриализацията и необходимостта от работна ръка. После в ТКЗС -та навлезе доста техника, и макар с разрешение на партийния секретар, много селяни станаха граждани.
    Съпоставеете строителството на лични семейни домове в тях години, с построените в демократичният период 90-24 години. !!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Щерев

    1 0 Отговор
    Коментар номер 3 (21:05 13.04.2024) е на глупава мутра от кръга на дебелите банк янс ки прасета.