Last news in Fakti

13 Април, 2024 19:23 3 117 36

"България от 4 години е във фаза на пълна агония"

  • пп-дб-
  • герб-
  • георги близнашки-
  • агония-
  • българия

Затова е по-добре да има избори - политическите партии да се явят пред избирателите и да ги убедят в своята правота и визия за бъдещето

"България от 4 години е във фаза на пълна агония" - 1
Снимка: БГНЕС

„Винаги има опасност от подкопаване на доверието в институциите. Но тя е в действие, на дневен ред е от доста време. Казвал съм, че в продължение на близо 4 години държавата ни се намира в една фаза на агония. Това е една мъчителна драма. Виждаме странни формули за управление – последно беше „сглобката” и какво ли не". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в отговор на въпроса има ли опасност от подкопаване на доверието в институциите на фона на скандала с бившия главен секретар Живко Коцев и избора на Калин Стоянов за служебен вътрешен министър.

Той напомни, че „за да управляваш, трябва да си спечелил изборите”. „Демокрацията по дефиниция е управление на мнозинството. Като не си спечелил изборите – какви реформи ще правиш? Затова е по-добре да има избори - политическите партии да се явят пред избирателите и да ги убедят в своята правота и визия за бъдещето на страната, отколкото тази безкрайна агония да продължава отново и отново”, категоричен е той.

На въпрос трябва ли да отпадне следствената тайна от законодателството – предложение, което се оказа препъни камък за подписването на споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - той отговори: „Категорично не. Предварително е ясно, че това ще бъде повод за множество злоупотреби. Отиваме към най-страшното възможно явление, а именно политизиране на съдебната система. Това е ефектът от външното вмешателство във вътрешните работи на България. Политизирането на съдебната система противоречи на всички тенденции в рамките на ЕС. Но у нас всичко се политизира. Виждате, че целия дебат около тази криза се върти около вътрешния министър. Ние все още сме в онези далечни времена, в които премиерът най-често е бил и вътрешен министър, защото така се гарантира, че партията му ще остане на власт”, подчерта проф. Близнашки.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОСЛЕДНИЯ ПРЕМИЕР

    26 7 Отговор
    ЗАКРИВАЙ

    Коментиран от #31

  • 2 Варненец

    16 50 Отговор
    Абе знаете вие , какво е агония. 45 години бяха агония, празни магазини, заплата 30 долара месечно и пак нямаше къде да ги похарчиш. Ревете копейки, България е европейска държава, въпреки корупционните проблеми, държава има и всичко има. Както се казваше преди 35 години, всеки магазин е Кореком, а едва ли някой е с 30 долара заплата. Това е истината.

    Коментиран от #14, #27

  • 3 Емо

    17 11 Отговор
    Като го слушам тоя виден юрист, се убеждавам за пореден път, че най-правилното нещо е да слушаш какво говорят юристите, а после да правиш точно обратното. Само глупости им раждат тиквите.
  • 4 Българка

    49 6 Отговор
    И как България да не е последните почти 4 години в пълна агония, когато санкционирани по Магнитски за корупция са не само на първи ред в НС, но и редят политиката и бъдещето ни? И как да не сме в агония, след като повече от 90 процента от всички служби, съд, прокуратура са овладяни от мафията ГЕРБ-ДПС? И как да не сме в агония, след като Борисов и Пеевски след присъди не са в затвора, а ни опраскват с 200? И всеки, който прави поне малки опити за справедливост бива омаскаряван и размазван.

    Коментиран от #9

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    24 7 Отговор
    ДАЖЕ СЪВЪРШЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ДЕБИЛ
    .... АКО КОЛАТО МУ ПОЧНЕ ДА ПУШЕ И ДА ДАВА ФИРА ... СЕ СЕЩА СЛЕД НЯКОЛКО ОПИТА ЗА РЕМОНТ ДА Я СМЕНИ С ДРУГА
    .....
    А СКАПАНАТА СИСТЕМА НАЛОЖЕНА ОТ ЗАПАДНАЛИЯ СВЯТ Я ТЪРПИТЕ ВЕЧЕ 35 ГОДИНИ
    .....
    "НАРОДЕ ?! "НАПИСА ЕДИН БЪЛГАРСКИ СВЕТИЯ В ТЕФТЕРЧЕТО СИ :))

    Коментиран от #23

  • 6 Масонска ложа "Ориент НАТО"

    16 2 Отговор
    По-скоро от 89-та.
  • 7 За съжаление

    33 7 Отговор
    Тиквата и Прасето ще хвърлят всички налични средства (хора по места и пари) да спечелят тези избори.
  • 8 ХАХАХА

    6 10 Отговор
    Димът идва от вас горе. Младите си живеят. Имат си държавна работа, родители им млади, строители и учени, бабите им на село помагат. Оправяйте се. Те си знаят, за кого да си дадат гласа, като му дойде времето, а ще има и които няма да си направят труда до урните, други от страх празното квадратче. Писна ни 80 години, лъжите ви. Всяко чудо за три дни. Дават храна на журналисти, политолози, психолози, деди пенсионери и сие. Коли, жилища за 200 хиляди, у Гърция все ходят. Имат там хотели, ресторанти. Не ги оплаквайте. Всичко е шест.
  • 9 Васо Високоволтовия

    20 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    ППДБ бяха в коалиция с тях 9 месеца. Преди това властта беше в ръцете им, преди Славчоу да ги прецака.

    Извод: Киро, Асена и Христо Мравояда са същите като Боко и Шиши.

    Коментиран от #16, #22

  • 10 ...

    4 14 Отговор
    Путин е ваш човек. За народа не е ли по важно да спрат тия войни. Спри войната другарю Путин. До путинистите в България е апелирам. Мир у дома, Мир по света, бе казал турски преди това журналист.
  • 11 корупцията и ценностната система

    27 3 Отговор
    България от 13 години е владение на мафията! Сега още една мафия предяви претенции да се включи в грабежа! Под лозунга "евроатлантизъм", беше създадена най-крадливата и вредна конструкция за управление, наречена СГЛОБКА! Резултатът от властта на мафията е ясен - България е най-бедната страна в Европа, с най-големи социални неравенства и най-кратка продължителност на живота! Нито членството ни в НАТО, нито в ЕС донесоха нещо положително за народа!

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мишел

    18 3 Отговор
    България премина от фаза ускорява се упадък във фаза агония, откакто позволихме на една дребна хитра мутра да осъществи мечтата на мутрите и да я приватизира.
  • 14 Жица

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Варненец":

    М.а.л.о.у.м.н.и.к.

    Коментиран от #25

  • 15 Пълен Провал

    14 3 Отговор
    Честита промяна!!!
  • 16 Хе хе

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Васо Високоволтовия":

    Кой бе Славчоу марионетката на Бокича ли.
  • 17 Пфу

    6 9 Отговор
    Вижте коя продала се на руските интереси журналя пише статията и всичко ще ви стане ясно.
  • 18 Ромчо

    14 2 Отговор
    България ли,това вече е Република Циганария
  • 19 Агонията ще приключи

    5 4 Отговор
    с арестите на Борисов, Пеевски, Костадинов и Радев. Може и Волгин за разкош.
  • 20 Членството

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "корупцията и ценностната система":

    в ЕС и НАТО нямат отрицателно влияние върху хората в България. Проблемът са остатъците от съветското робство, нереформираните МВР и МНО, както и факта, че няма един комундел вкаран в затвора за 45-те години съветски терор.
  • 21 Асеновград

    3 3 Отговор
    Ние- НАРОДЪТ изградихме наша собствена гражданска икономика и то много силна. Така че тия народоизменници- ПОЛИТИЦИТЕ не ни трябват въобще. Погледнете че всичко се развива с много висок темп към добро. Браво на НАРОДА.
  • 22 От грешни факти

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Васо Високоволтовия":

    грешен извод.
  • 23 Ходи си

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "САТЪРА НА ХАНА":

    при любимия ти педофилПутлер и не се изказвай за бъдещето на България, както и за държавното й устройство.

    Коментиран от #28

  • 24 Тук индтитуции няма!

    11 1 Отговор
    Тук индтитуции няма! Има Мракобесие! Феодално Мракобесие!
  • 25 Си ти

    6 16 Отговор

    До коментар #14 от "Жица":

    Човекът казва истината. Само, който не е живял при соц-а, само той не знае какъв ужас беше.
  • 26 Да бе

    4 0 Отговор
    Не е от 4, а от 40 или 400 години и все същата
  • 27 Опорка

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Варненец":

    И банани, и 🍌
  • 28 Опорка

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ходи си":

    Марш при джендърите и не се изказвай кой да се изказва
  • 29 Казуар

    8 0 Отговор
    Бойковизмът се съпротивлява с нокти и зъби.
  • 30 Артилерист

    12 1 Отговор
    Кариериста ренегат Близнашки е прав, че държавата ни е в агония, но тя не е от последните 4, а 34 години. За всичките години на прехода към капитализъм, пардон, към демокрация, България няма собствена управляваща власт. Всички бяха назначена или одобрена от американците колониална администрация. С изключение на Жан Виденов, но на него му намериха цаката платените соросоиди (дори и своите нагаждачи го изоставиха) с предизвикването на финансовата криза. България тогава стана учебникарски пример как глутницата, начело със САЩ, може да се справи с всяка слаба и изоставена от съюзници държава. За всичките тези "свободни демократични години" новите ни англосакски "партньори" ни обраха "мазнинките"(по Борисов), сринаха ни икономиката и ни "съдействаха" да преживяваме със заробващи заеми и увеличаване на дълговете ни...
  • 31 последен работен ден

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПОСЛЕДНИЯ ПРЕМИЕР":

    Подай си оставката!
  • 32 Къде отиваш

    7 3 Отговор
    Последните 4 години бяха повече или по-малко президентска република. Фактите са си факти. И всеки месец да има избори - единственият резултат ще бъде надебеляване на партиите с пари ат данъкоплатците. Напълно конституционно. Докога ще лъжем и мажем? Докога ще работим и плащаме на политически импотентни партии и хора. Не е ли по-добре: първо референдум за промяна от парламентарна република за президентска република. После избори. Точка. Последните 4 години дадохме стотици милиони левове за избори. Нищо не се роди. И инвитро оплождането не се получи. Фактите са си факти, а обяснения как следващият път ще заченат и родят, вече не желая.
  • 33 Айде де

    5 0 Отговор
    Близнашки беше слаб премиер 100% кукла на верига. Абсолютно безхаберен.
  • 34 Италианците протестират, а ние?

    10 3 Отговор
    В Неапол, Италия, вървят огромни протести срещу НАТО, срещу влошаването на условията на живот в Италия, срещу безработицата1, срещу обедняването и т.н. Вижте как италианците се борят и протестират постоянно! А ние?
    Виеото го видях в ю туб на канала Локал Тийм. Казва се (ще го преведа на български, за да не се изтрие автоматично) - На живо от Неапол, протест срещу НАТО- пряко предаване.
    Който знае италиански ще го открие.
  • 35 Наков

    3 0 Отговор
    Така ще е докато политиците и армията ни служат на чужди държави и на мутрите.
  • 36 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ако избори можеха да променят нещо .....щяха да ги забранят !!
    Поне от 15 години насам доверие в институциите от обикновения гражданин просто НЯМА !! Защо на избори ходят само държавните служители, т.е само тези ,които са на държавната ясла ?? Нищожен е процентът на купените гласове, както и този на "чужденците".
    Дори такава да си остане системата на управление на държавата, АКО имаше МАНДАТНОСТ във висшите държавни служби и назначения, все нещо щеше за 34 години да се промени към по-добро. Така статуквото се запазва непроменено, старите муцуни за стотен път доказват своята некадърност въпреки персоналните си знания и умения. Конституцията не се спазва и като връх на всичко бе ремонта и от последните партийни избраници.
    Че това държава ли е ? Кой на кого да има доверие? Правете си избори, че си нямате работа и имате много пари.................Доверие в институциите !? Че някой щял да го подкопава ?!Близнашки да не пада от Луната ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове