Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Август, 2023 13:30 2 430 13

„Украйна не е предвидена от формата“

  • русия-
  • украйна-
  • индия-
  • ню делхи-
  • среща-
  • г-20-
  • сергей лавров

Руското външно министерство обяви програмата на руската делегация, ръководена от Сергей Лавров, на предстоящата среща на Г-20. Срещата на Г-20 започва на 9 септември в Ню Делхи. Индия, като председател, възнамерява да откаже да обсъжда ситуацията около Украйна, като се фокусира върху глобалните проблеми

„Украйна не е предвидена от формата“ - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руското външно министерство обяви програмата на руската делегация, ръководена от Сергей Лавров, на предстоящата среща на Г-20. Срещата на Г-20 започва на 9 септември в Ню Делхи. Индия, като председател, възнамерява да откаже да обсъжда ситуацията около Украйна, като се фокусира върху глобалните проблеми. Политическият наблюдател на Комерсант FM Дмитрий Дризе е убеден, че украинският конфликт ще бъде една от основните теми на събитието.

Остава много малко време до срещата на Г-20 в Ню Делхи. Така че има повод да започнем информационно загряване, за да привлечем вниманието към събитието. В това отношение няма нищо по-добро от това да демонстрирате националния колорит.

И сега идват първите съобщения от мястото - властите в Ню Делхи предприемат мерки за защита на гостите от агресивни бенгалски маймуни.

Не само в Бразилия има много диви маймуни, но и в Индия. И така, за да се предотвратят атаки или просенето на храна от животни, в зоната за разходка на делегации са монтирани картонени фигури от лангури - това също е порода маймуни. Макаците не се страхуват толкова от тях, но ги избягват. Няма да навлизаме повече в тази интересна тема.

Просто искам това да не е единствената ярка новина от голямо международно събитие. Руската делегация, както знаете, се ръководи от Сергей Лавров. Министърът на външните работи има своя програма, предвидени са редица негови изказвания и двустранни срещи в кулоарите.

Украинският президент Володимир Зеленски не беше поканен на срещата. Индия, като председател на Г-20, обясни, че украинското уреждане не е предвидено във формата - това е отговорност на Съвета за сигурност на ООН. Г-20 трябва да обсъди глобалния растеж, климата и други въпроси. Въпреки това, човек може лесно да възрази срещу това: какъв климат и растеж могат да бъдат, когато това се случва? Няма да има растеж, камо ли климат. Освен това не изглежда много вероятно Съветът за сигурност, както и самата Организация на обединените нации, да могат да постигнат нещо в това отношение. Междувременно турските медии разплитаха хитрия план на Реджеп Тайип Ердоган - турският президент, точно преди началото, изглежда се среща с Владимир Путин. Ердоган ще изслуша условията на своя колега в мирното уреждане около Украйна и след това ще ги предаде на световните лидери за преглед. Последният, очевидно, все още ще трябва да се отклони от климата и зелените издънки на икономическия растеж, които все още няма да пробият дебелината на земните проблеми.

Това съобщение изглежда малко странно, въпреки че, както се казва, от коя страна да погледнете. В Ню Делхи ще присъства руска делегация, която е напълно в състояние да предаде всички горепосочени материали по предназначение - това е, първо. Второ, тази информация косвено потвърждава факта, че предстоящата среща на лидерите на Русия и Турция в Сочи ще завърши не само без резултат, но и без никакъв пробив, да речем.

И накрая, създава се впечатлението, че ръководителите на водещите сили вече решават проблемите на света без участието на Руската федерация. Ето как всъщност работи тази схема. И изглежда като утвърдена вече тенденция. Не може да се каже, че сме излишни на този празник, но като че ли малко извън стихията си. Руската федерация някак си се чувства неудобно там.

Това обаче е само малко предположение. Без Русия нито един световен проблем не намира и не може да намери решение. Това е, което трябва да бъде отправната точка. Но всъщност има малко причини за размисъл. И наистина ли са необходими такива върхове, освен за разходка, дегустация на национални ястия, снимки и гледане на маймуни. Също така не е грях да мислим и за това.

Източник : Телеграм канал "Комерсант FM"

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее...

    25 2 Отговор
    Умрелите не се обсъждат !
  • 2 Светът е сбъркан по принцип

    3 37 Отговор
    Как може Маскалия да е един от 5-те членки на Съвета за сигурност?

    Коментиран от #4

  • 3 Българка с арабско-руски корени

    3 26 Отговор
    води руска пропаганда.
  • 4 споко

    5 23 Отговор

    До коментар #2 от "Светът е сбъркан по принцип":

    Скоро няма да е. Поради изчерпване на държавата и разпада и на 26 независими държави.

    Коментиран от #8, #11

  • 5 Павел пенев

    34 3 Отговор
    Абсолютно правилно. С укронацистите няма кой да се занимава освен джендърите от ЕС и терористите от НАТО, което е все едно.
  • 6 Това е локален конфликт

    13 2 Отговор
    Води се предизвикана специална военна операция от Русия и, когато целите и бъдат изпълнени на 100% ще се коментира, сега има по важни глобални проблеми
  • 7 факуса

    14 2 Отговор
    а защо не се защитават държавите от нахалните просяци укри,нито едно укро на срещата,всички да се правят,че не ги чуват
  • 8 факуса

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "споко":

    няма независими,винаги си зависим от някой
  • 9 То е ясно

    8 0 Отговор
    Срещата не в Богота.Няма да има дрога.За това не са поканили наркомана.
  • 10 ЗЛИЯТ..

    2 1 Отговор
    Окропите носят зла карма ,нищета ,мизерия и лоша миризма ..Тотална Шизофрения..
  • 11 Разпад

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "споко":

    няма да има. Само да не получиш нервна криза... В трудни моменти руският народ се обединява в непобедима сила. Виж историята - всички ръфащи Русия кучета си счупиха зъбите. Сега историята се повтаря с ФАЩ!
  • 12 Хахаха

    0 0 Отговор
    Преводът е кошмарен. Не се чете, направо. Стига с тия роботи.
  • 13 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    какво беше украйна ?1?1