Last news in Fakti

2 Септември, 2023 13:43 2 110 55

Волгин: Да променяш Конституцията, за да си разчистиш сметките с някого, е проява на тежка мисловна импотентност

  • петър волгин-
  • конституция-
  • промяна-
  • мисловна импотентност

Вижте какво става в момента в МВР. Както твърдят редица експерти по национална сигурност, там се извършва поголовна чистка и то не в името на професионализма, а за да бъдат защитени интересите на управляващите, коментира журналистът

Волгин: Да променяш Конституцията, за да си разчистиш сметките с някого, е проява на тежка мисловна импотентност - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар за предаването "Политически НЕкоректно" на БНР

Членовете на правителството на ПП-ДБ, съставено със задружните усилия на Алексей Петров, Бог да го прости!, Бойко Борисов и татко Петко, много обичат да се оплакват. Вечно някой им пречи да реализират героичните си и грандиозни дела. А като свой архивраг управляващите обикновено сочат президента Радев. Най-съществената част от великата им конституционна реформа е посветена именно на орязването и на без това символичните президентски правомощия. Не стига това, ами сега и специално „антиРадев“ законодателство ще правят. Да правиш закони срещу конкретен човек и, нещо повече, да променяш основния закон на страната, а именно Конституцията, за да си разчистиш сметките с някого, когато не харесваш, е проява най-вече на тежка мисловна импотентност.
Има и още един момент, който явно не е успял да проникне в съзнанието на тези политически гении. Добре, ще орежат президентските правомощия, защото сегашният президент не им харесва и защото бил „приятел на Путин“. Ама сегашният президент след няколко години вече няма да заема този пост. И е възможно следващият президент да бъде тъкмо от средите на днешните радетели за орязването на президентските правомощия. Възможно е следващият президент да не е „приятел на Путин“, а да е в дружески отношения с Байдън, Камала Харис или Володимир Зеленски. И какво ще правят тогава днешните „демократи“, които орязват правомощия? Сигурен съм, че пак ще искат промени в Конституцията. Само че този път с настояването да се увеличат правомощията на президент. Защото вече ще бъде техен човек.

Ето това е един от основните проблеми на българската политика и най-вече на политиците от умнокрасивия сектор. Те правят закони, които обслужват единствено техния злободневен интерес и нямат нищо общо с обществения интерес. Вижте какво става в момента в МВР. Както твърдят редица експерти по национална сигурност, там се извършва поголовна чистка и то не в името на професионализма, а за да бъдат защитени интересите на управляващите. Всъщност изпълнява се онова, за което лидерите на ПП говориха на своето заседание, чийто запис попадна в медиите. По-конкретно се изпълнява точката „ще правим местните избори с наше МВР“. Явно тези хора така разбират демокрацията. Според тях навсякъде трябва да има техни хора – от президентството да най-последната брънка на управленската верига.

Имайки това предвид, изобщо не бива да се учудваме, че най-важните решения за бъдещето на България не се взимат от официалните институции, а от хора, които не са избирани от никого. По всичко личи, че в политическото задкулисие се вихрят татковци, стринки, шуренайки и всевъзможни мадампомпадури, които разпореждат на министри и депутати какво да правят. Обикновено когато една държава се ръководи по този начин, резултатите са катастрофални. Защото татковците и мадампомпадурите от задкулисието не притежават нито опита, нито интелекта, за да управляват качествено. По най-глупашкия начин управляват и, съответно, постоянно се провалят. След което се опитват да скрият некадърността си, обвинявайки президента.

Разбира се, и днешните управляващи, както и почти всички техни предходници, обичат да обвиняват за неуспехите си медиите. На прицел са непослушните медии, тези, които се осмеляват да не венцехвалят властта. Защото, нека отровено си кажем, днес повечето български медии, особено големите телевизии, са просто едни ретранслатори на официозни позиции. Критичните към властта журналисти са малко. И затова към тях е насочено недоволството на управляващите. Дори наскоро ротационният премиер си позволи да поучава Съвета за електронни медии как да си върши работата, както и да дава съвети на журналистите как трябвало да се правят интервюта. Куриозното в този случай е, че г-н премиерът направи тези бележки в интервю пред собствения си пиар, в което интервю, естествено, нямаше нито един неудобен въпрос.

Един от най-често задаваните въпроси днес е колко дълго може да издържи управление, създадено от странни хора, по странен начин и в очевадно противоречие с всичко, което подкрепящите го партии разправяха преди изборите. Тъжният отговор е, че тъкмо едно подобно управление може да издържи много дълго. Нивото на политическия ни живот е такова, че дори и най-големите некадърници да управляват България, те могат да се задържат на власт дотогава, докато никой не пречи на другия да си гледа интереса. А ако има обществено недоволство, правителството винаги може да го обясни с „коварните замисли на лошия президент или със зловредната критичност на лошите медии“. Само дето такъв тип обяснения няма как да превърнат некадърността в професионализъм. Безличието си остава безличие. Независимо от оправданията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хитрото

    63 33 Отговор
    Направи ли Радев партия , направо ще ги отвее на парламентарните избори.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Оххххх

    26 51 Отговор

    До коментар #2 от "Хитрото":

    Гладна кокошка просо сънува.
  • 4 А бе

    21 46 Отговор
    Да коментираш нещо, което не си разбрал и то с откровени лъжи, е проява на тежка зависимост и слагачество!
  • 5 ДрБр

    63 17 Отговор
    Да изметем сглобкаджиите от властта.
  • 6 пешо

    12 32 Отговор

    До коментар #2 от "Хитрото":

    Нали направи, резултата го виждаме.
  • 7 Българка

    31 71 Отговор
    Защо на Волгин се дава трибуна, а не е разследван за прокарване на прокремълска (вражеска за България) пропаганда?

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Как бе

    25 62 Отговор
    Мисловната импотентност се отнася за Волгин, то и името му такова. Който го харесва не е българин, а хибрид между бай Тошо и Сталин.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ФАКТ

    59 12 Отговор
    Тези идиоти само наливат вода в мелницата на Радев.Утре ще си направи партия и тия ще са аут от държавната софра.Кой беля търси със свещ я намира !
  • 12 Забавно

    20 41 Отговор
    Другаря Радев щял да лови гората с генералската униформа
  • 13 Просто човек

    18 45 Отговор
    Да си путинска слуга е тежка мисловна импотентност...
  • 14 Милен

    28 5 Отговор

    До коментар #9 от "Как бе":

    Ти па къде сравняваш "бай Тошо" със Сталин, бай ти Тошо е бил репресиран от лошите комунисти затуй върлият антикомунист баце се е заел с нелеката задача да го пази от тях 😂 Другите ни видни антикомунисти също са били репресирани по туй време като са пращани да учат в чужбина и са били принуждавани да заемат отговорни постове в разни партийни формати 😂😂😂😂
  • 15 Отговори и отговори

    13 35 Отговор
    Волга нищо шокиращо няма да се правят промени в конституцията..навремето възприехме най-неутралния културен модел на белите хора някъде в Европа който явно функционира зле на територия с характер като нашата

    Волга в уседнала демокрация или европейска монархия никога няма да чуеш номиналния държавен глава
    да плюе по изпълнителната власт
    ЗАЩО?
    Първо защото нарушава добрият маниер и разцепва общественото мнение в държавата
    Второ защото всичко което има да се казва се казва в парламента и се нарича дебат

    Относно СЕМ това е абсолютно излишна агенция която има уж задължението да следи електронните медии но се занимава предимно с БНР и БНТ и губи смисъл да съществува практически

    Коментиран от #18

  • 16 Пошьол

    15 44 Отговор
    Защо мърси ефира тая подлога
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Някак си

    11 29 Отговор
    Между другото руските мъпети си харесаха една теза за
    ВЕЛИКИЯ ЗАГОВОР ЗА ПРЕВЗЕМАНЕТО НА БГ МИЛИЦИЯТА
    първо няма как да е заговор при условие че всички знаят
    второ това е правено при всяко ново правителство в случая с главния секретар понякога и няколко пъти
    Сега ясно е че Радев го прави напук за да върти интрига но да твърдим че родното МВР върши много работа ние далеч не можем
    Факт е обаче че всички русофилско ориентирани хора повтарят едно и също като че да им е спуснато централно от едно посолство
    И то не защото имат основание и факти а за да отправят внушение и да тровят измъченият бг народец с лъжите си
  • 20 Отговор и отговор

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "ценов":

    Ми избирайте хора дето ще бачкат бе мой
    Що избирате седалки?
  • 21 Матей преображенски

    18 8 Отговор
    А кой е главния монтьор,радев или боко,защото заедно с трактора са спазарявали кировския кабинет с бащицата на кирцата,ци-ган-ска работа.
  • 22 8888

    18 34 Отговор
    Няма толкова прост и продажен журналист какъвто е Волгин.
    Може би Явор Дачков.

    Коментиран от #26, #27, #51

  • 23 Матей преображенски

    14 3 Отговор
    Нима радев е поръчал да го отстрелят като баран,като рядък дивеч,архар,не му прилича някак си на профила.
  • 24 Абсурдистан

    15 27 Отговор
    Тази жалка кремълска подметка дали помни, че Путлер промени руската конситуция, за да остане на власт докато е жив?
  • 25 Матей преображенски

    10 9 Отговор
    Тъпа овча кратуна.
  • 26 Анонимен

    13 4 Отговор

    До коментар #22 от "8888":

    И помияра Бареков!
  • 27 Милен

    13 2 Отговор

    До коментар #22 от "8888":

    А има много са са по всичките национални медии, просто ползват различни "опорки" (опорка май е дума измислена от баце, също като ваканцуване, затуй май трябва да го канонизираме като светец редом до хора като Наум, Климент, Ангеларий и други написали българската азбука 😂)
  • 28 АУУУУУ

    16 23 Отговор
    РЕВ ОТ БЕЗСИЛИЕ НА КОПЕЙКА....КАКВА ПРЕКРАСНА МУЗИКА 🎵🎶🎵🎶🎵🎶🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 29 Ревизия на БНР и всички руски

    13 24 Отговор
    агенти в софийската канализация! Да правят ремонти!
  • 30 фактите

    21 15 Отговор
    Волгин е прав на 100 % и поне 90 % от българите мислим като него.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Скрий се гнусляр импотентен

    10 15 Отговор
    Марш на изток
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Как

    8 11 Отговор
    Този четирихилядник никога не е критиъвал баце!
  • 35 ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС

    8 14 Отговор
    Докога ще политизират БНР с водещи като тоя ???!!!!! Националното радио трябва да бъде безпристрастно и чисто културно-информативно, а НЕ трибуна за политически фанатици !!!

    Коментиран от #41, #43

  • 36 инж. Ганчо Илков

    8 14 Отговор
    Пътят към Националното Единство минава през Медиите. Докато съществуват журналисти Русофили, подкрепящи Диктаторския РЕЖИМ на Путин, в българските Медии като Волгин и сие, които чувствайки Подкрепата на Радев, Корнелия и Костадинов приканват с умиление към обещаваното Светло бъдеще на болшевизираната БКП, възпявано от баща му, Единство няма как да бъде осъществено. Защитника на Народния Съд, Поклонника на Путин, знае че Настоящата Конституция съдържа Текстове имащи пряко отношение към съществуващата Политическа Среда. Тази Среда е Антидемократична и задължително трябва да бъде променена. Съзнавайки, че Промяната в Конституцията ще промени Русофилскотролското му спокойствие, твърдо застава на Позиция- запазване на Статуквото. Подобни Журналистически изяви говорят единствено за Пристрастие и неразбиране същността на Демокрацията и Избора на Ценностната Система на Народа. Народа на България е самоопределен и всичко което е срещу самоопределението, следва да се приема като Антинародна проява. Всеки в себе си може да има вътрешно предобеждение, на да Пропвядваш по Националните Медии Антинародната си Политика, е Престъпление.
  • 37 Инж

    6 10 Отговор
    Конституцията не е "свещена крава". Недостатъците, които показва, трябва да бъдат отстранени. А Волгин не е журналист,а пропагандатор и рупор на Москва.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 хихи®

    5 7 Отговор
    Браво Волгин!

    HaKaлпава Ракета космосът и крив
    На калпави управляващи мустака на Сталин им Крив...
  • 41 НЕ Е САМО ТОЙ

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС":

    В БНР са се намърдали толкова много мисироци,че баба ми на село няма толкова...
    Има една ИРИНА НЕДЕВА,която кълве заплата не само от там,ами и от няколко НПО-та....
  • 42 българка

    2 5 Отговор
    Нали сте чували приказката за "краставите магарета"?
  • 43 456

    11 6 Отговор

    До коментар #35 от "ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС":

    Волгин е единствен, който говори с гласа на голяма част от народа. 99 % от другите водещи са про-украйно про-джендъррски и про-американски, само чуйте Предаването събота от 10 до 12 - ГОВОРИ СЕ ДВА ЧАСА СРЕЩУ НОРМАЛНОСТТА И СРЕЩУ РУСИЯ. Силвия Великова също лиже украински лаиина. Ирина Недева вече я споменаха - платена нпо лесбоо мисирка!

    Коментиран от #44

  • 44 654

    5 8 Отговор

    До коментар #43 от "456":

    Пази Боже гласът на Народа да звучи така ,като на Волгин...да не уточнявам,че ще ме изтрият...
  • 45 вдянков

    7 2 Отговор
    Едните идио-- така оправиха Конституцията,че вземат пенсии над тавана крадците,а народа получава по 500 лв.,а мутрата над 4000 лв.

    Коментиран от #46

  • 46 Тодор Правешки

    3 4 Отговор

    До коментар #45 от "вдянков":

    Я провери каква пенсия взема Десовия плюс една от най-големите заплати и тогава коментирай!
    Шофьора на самолет можеше поне да дари пенсията си за левите каузи, ама не. Комунист собствени пари не дарява!!!
  • 47 Бирнико

    1 5 Отговор
    Нали знаете че първия псевдоним Троцки е Волгин
  • 48 Жечо

    5 1 Отговор
    Организираната схемата на управление на България от Държавна сигурност, още от преди 1989 г , беше за дълги години напред. Създадоха собствена Конституция, собствени закони, йерархия на МВР, Прокуратура, Съдебна власт, Медии. Мутрите , които също бяха част от схемата , съвместно с Правителствата, без изключение, работеха усилено за сриване на икономиката на България и забогатяване на създадената Олигархия . Хора, подготвени отрано, бяха назначени в Държавната администрация, институции и медии( вкл. П.Волгин), като задачата беше всячески да запазват връзките с Русия и дестабилизиране на България , с цел парите на руската Олигархия да се инвестират в България, в БСП и оттам чрез България в ЕС. Не напразно се използват същите опорки на Песков, Медведев, Захарова. С една дума премахване на ИЗБРАНО редовно правителство и овладяване на управлението ,чрез служебно правителство.

    Коментиран от #52

  • 49 Точен

    1 3 Отговор
    Евгени Дайнов, Смилов /дето нищо не смила/, Красен Станчев, Панчугов, онзи Нойзи, Тагарев, Шаламанов, Ноев, кремчето Поптодорова, Ивайло Мирчев, Петко, Стойчо, Лорчето, още 10 пъти по толкова грантаджии не могат да надделеят на 2-3 честни българи и честни журналисти. БРИКС става все по-силен, ЕС и ФАЩ все по-слаби.
  • 50 Роко

    2 0 Отговор
    Напротив много разбраха грешката си като гласуваха за президент който иска да седи на два стола тип Ердоган.А поговорката я знаем как свършва.Когато гласуваха за него той още не бе показал червените си рога.Защо поне един не го запита трябвало ли е да се помага на Ссср през ВСВ след като хитлер тотално ги бе размазал 1941г и те били хитлер сами.По голяма лъжа може би няма.Но впрочем историята с идването на болшевиките 1917г на власт са фалшифицирали историята тотално
  • 51 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "8888":

    Защо пропускаше и карбовски или той ти се вижда малко по прикрит русофил
  • 52 Роко

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Жечо":

    Ами нали както се появиха олигарсите в Русия, така се появиха и у нас.Случайно ли е това и че не се направи лустрация.Вижда се че в другите бивши соц.страни руското влияние е минимално и са пред нас
  • 53 ИНЖ

    3 0 Отговор
    А да заложиш "мини" в Конституцията(от 1991г.), за да блокираш европейското развитие на Бг??? Не е ли предателство???
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ганю

    0 0 Отговор
    ако ги запукам с калашника ще ги завра в кучи г.ъ.с