Last news in Fakti

13 Ноември, 2013 13:25 1 714 3

Въпросът е Докога?

  • докога-
  • #кой-
  • оставка

В очакване на още по-нови модели огради

Въпросът е Докога? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На въпросът КОЙ отговор няма да се получи. Никога.

Въпросът вече е друг. Несъзнателно го формулирах пишейки си с приятел в снощната вечер, докато клонингите на Робокоп разчистваха площада на един град от жителите му.

Днес сутринта блогърът Иво Божков затвърди именно този нов въпрос, а именно: Докога?

Едни бронирани необозначени хора изблъскват, по нечия незнайна заповед, жителите на един град, дори от тротоарите на един площад. Жителите на града вече нямат право да стоят на тротоарите, където се протестира. Да минават по улиците, по които минават избранниците им. Да минават през градинката, водеща до спирка на метрото, защото градинката граничи с маршрута на избраните. Докога?

Едни униформени граждани на същата тази държава ритат едни други хора, но ги ритат по най-мръсния начин – в слабините, по краката, и когато са паднали на земята. За да не попада ритането в кадър. За да не се вижда по телевизията. За да може после една жена да каже от една трибуна, че бити хора няма. Докога?

Едни окопали се, изплашени, и неработещи поради паниката си хора, искат да страхуват хората отвън с огради, палки, щитове и водни оръдия. Изродчета, лумпени, кукловоди... Така наричат хората отвън, така наричат студентите, така наричат хората които изявяват позицията си на улици и площади. Показват средни пръсти зад тъмните стъкла на автомобилите, за които плащат същите тези – изродите, лумпените и кукловодите. Докога?

Едни млади журналистки са блъскани от озверели мъже и жени в униформи, защото снимат как едни млади момчета са смазани на земята под тежестта на няколко униформени и щитовете им. Прес картата вече не е гаранция за свобода на отразяването, за свобода на задаването на въпроси, за свобода на придвижването в района на събитието. Докога?

Едни фашисти, на гърба на едни бегълци от войната, и със съдействието на умело пропускащото нелегални имигранти управление, отново се появяват на гребена на вълната. Вълна на ксенофобия, на омраза, на най-гнусните човешки чувства - презрението и незачитането на живота на другия човек. Докога?

Един мъж на жена си, освен че за пореден път обяви, че ще държи властта докрай, независимо какъв ще е края, започна да реабилитира и най-вредните управления в новата ни история, а именно мандата на Виденов. Оставката на Виденов била грешка, връщането на мандата от покойния Николай Добрев било грешка, всичко което не е свързано със държането на властта е грешка. Така каза този мъж. Затова този път – грешки няма да правим, ще държим властта  докрай! Докога?

Едни партии, във и извън парламента, продължават да си връзват кусури, вместо да си подадат ръка и обединени от идеите, а не от схемите, заедно с гражданите да свалят тази „власт” и да доведат до нова вълна на надежда и вяра в бъдещето. Едни хора продължават да са вторачени в миналото, в междуличностните връзчици и обидички, в това кой за кого е казал нещо лошо по телевизора. Вместо да се вторачат в потъващата държава и в изчезващото бъдеще. Докога?

Ситуацията се променя всеки ден, към по-зле, а с нея се променят и въпросите.

Въпросът сега е ДОКОГА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    0 2 Отговор
    Докога шепа из..ди ще тероризират цял град а полицията ще ги гледа кат захарно петле, наместо да върши това, което правят в Западна Европа при подобни случаи, а именно, да развърти палките и постави из..дите на мястото им.
  • 2 Mincho Petrov

    2 2 Отговор
    Само една фашизирана мутра като долния "по темата"може да иска да бият децата на България с палки.Из..ди са такива като тебе драги,който дори се срамуваш да коментираш със името което майка ти и баща ти са ти дали,а излизаш насреща с "псевдоними".Срам и позор!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 по темата

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Mincho Petrov":

    Всеки протестиращ, който не спазва законите в тази държава(това е файтонът от човекоподобни, които пълзят по улиците на София) е Келеш вследствие на оглупяването през последните двадесет години, което целенасочено се прилага в страната.

    А вие протестирате ли?