Last news in Fakti

18 Септември, 2023 10:00 4 307 39

Реалната "сглобка" е Бойко Борисов – Румен Радев

  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • сглобка-
  • калоян методиев

Фасадната е правителството, което е за пред посолствата и масовата публика

Реалната "сглобка" е Бойко Борисов – Румен Радев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Реалната "сглобка" е Бойко Борисов – Румен Радев. Фасадната е правителството, което е за пред посолствата и масовата публика. Вече и от Космоса се вижда, че реалната сглобка работи координирано на всички нива и започва да сваля правителството – наднича зад протестите, подготвя местни избори, упражнява споделена власт. Явно са оставили на Радев „енергетиката“. Една новина мина почти мимоходом вечерта на 14 септември. Директорите на „Булгаргаз“ и унгарската енергийна компания „МВМ СиЕнерджи“ подписват в Будапеща меморандум (документ за намерение) за търговия и доставки с втечнен газ. В присъствието на Радев и Орбан. Обикновено щеше да има фанфари, интервюта, репортажи, хвалби на ексслужебници за успехите…

Нищо подобно. Тишина. Открих по-голямо отразяване в унгарските медии и в един портал в Индия. Нямаше прессъобщение, изявление, коментар от правителството. Нямаше прессъобщение от Министерство на енергетиката (то пък защо да коментира енергийни въпроси) Нямаше прессъобщение от Министерство на външните работи. Нямаше традиционните хвалби от президентството. Нито ред от Булгаргаз. Премиерът все повече влиза в ролята на фикус. Все по-вероятно изглежда, че Борисов ще направи и невъзможното, за да не позволи ограничаване и премахване на служебните кабинети – с процедурни хватки, извинения, схеми...

Той се върна във властта през служебните правителства и се надява да се върне и през следващите. За местните избори по места разпадащате се ГЕРБ или не издига кандидати, или слаби, там където Радев има свои. Външната министърка Габриел обслужва президентството, а не правителството и парламента. Активирани бяха близките на двамата земеделци и синдикати, за да протестират. Политическите прокситата са впрегнати да вдигат градуса - ИТН от президентството и Възраждане от Борисов. Дежа вю и с Илияна Йотова. Миналата година една неделя сутрин излезе по БНТ на втория месец на правителството и каза, че редовният кабинет няма 100 дни и е провал, а вчера в абсолютно същото студио, със същото хилене, на третия месец на този кабинет излезе и поиска оставката на Денков. Иначе работи вицепрездент. Озверели са за служебна власт и не го крият. Кадри на Радев и Борисов се оставят на работа или прехвърлят между министерства, за да се запазват. Няма никаква разлика от свалянето на предходния кабинет. Едни и същи роли и едни и същи участници. Едни и същи изказвания. Един и същ тайминг. Въртим се в омагьосан кръг на контролиран хаос.

Радев и Борисов не са врагове, а партньори и съглашатели, които задушават България. От народа не очаквам да прогледне за пошлия театър на измислено противоборство. Всеки си има занаят и си го гледа. Обаче малцинството на политически грамотните, критично мислещите, аналитичните, бунтарите, граждански чувствителните, хората с чест, интелектуалци, будители, четящите трябва да проявят активност, да пишат и да говорят за случващото се, ако не са съгласни с него. Факти има достатъчно. Иначе няма излизане от тази спирала на измамата, на разбита партийна система и институции, няма развитие, няма икономически и социални резултати, няма справедливост и прогрес – само последното място в Европейския съюз и тъжни новини за разпадналата се държава. А винаги има и друг път.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    53 39 Отговор
    Голям страх ги тресе от президента ! И Радев направи някои грешки , но за разлика от недоносчетата , се поучи и коригира !!!
  • 2 Kирил

    36 46 Отговор
    И двата цървула са на каишка от посолството на митрафонова

    Коментиран от #13, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Добре казано

    29 45 Отговор
    Изключително точен коментар.Точно това е реалността.!

    Коментиран от #8

  • 5 Българин

    26 10 Отговор
    Енергетиката тука винаги е била и винаги ще бъде към Русия. За това всички решения за нея тука се вземат само от Господин Пеевски. Никой друг няма право да прави каквото и да е, без да е получил одобрение.
  • 6 честен ционист

    18 3 Отговор
    Сглобката е Велика - Слънце
  • 7 Тръмпакис

    26 25 Отговор
    Във вашата държава си управлява стабилно Русия, не знам защо все ревете срещу американското посолство и САЩ.
  • 8 Лиолио

    30 10 Отговор

    До коментар #4 от "Добре казано":

    велико нали? пфффхахаха заплатената пропоганда на Прокопитата е трагикомична
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тео

    21 30 Отговор
    Точен Методиев. Логично е всичко и фактологично правилно. Тези двамата са злото
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хахаха

    22 7 Отговор

    До коментар #2 от "Kирил":

    А Киро им лиже дирниците, особено на тулупа:)
  • 14 ежко

    32 17 Отговор

    До коментар #2 от "Kирил":

    Не знам дали са на каишка при Митрофанова, но за ПП-ДБ вече е доказано,че са командвани пряко от посолството на САЩ и то е факт!Кирчо сам го каза.Не може да не сте го чули.
    А колкото до глупавите разсъждения на този политиолог, там кометнтар нямам.Факт е също,че сегашното правителство защитава единствено чужди интереси, а не тези на избирателите си.При това,съмнявам се,че го прави безкористно или по идейни причини.

    Коментиран от #19

  • 15 софия

    18 17 Отговор
    нашето генералче се самозабрави...
  • 16 тцтцтцтцтц

    22 9 Отговор
    Калоянка,егати глупостите ръсиш ! Не те ли е срам ?
  • 17 Истината

    23 19 Отговор
    Факт!
    И радев и борисов са на каишка и обслужват путлер и рашистките разбойници

    Коментиран от #22

  • 18 Томиславе

    8 4 Отговор
    на прост човек...
  • 19 Бъркаш

    15 18 Отговор

    До коментар #14 от "ежко":

    Каза, че трябва да изчистим службите от руZки еничари, назначени от националния предател румчо пилоня.

    Коментиран от #23

  • 20 Стига сте тиражирали глупости

    18 10 Отговор
    Спрете да давате трибуна на жалки хорица, продажници, лъжци, като този, кирчовци, кокорчовци, борисовци и вскяква подобна смет! Лъжци и крадци са утайка на едно общество, а не модел на подражание, за да им тиражират медиите глупостите!
  • 21 нннн

    17 12 Отговор
    Този кабинет е не само за сваляне, а и за пepдаx. Всеки що-годе мислещ българин в против него. Нищо чудно и президентът да не го харесва и без да е в договорка с Борисов.
  • 22 Истината

    10 5 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    ФАКТ!
    Бойко държи на каишка Киро, а Доган Ристьо:)
  • 23 ежко

    19 9 Отговор

    До коментар #19 от "Бъркаш":

    Дали?Всеки който им пречи да си напълнят двобовете е "руски еничер".Всеки който е на различно мнение -също!А какво ще кажеш за едни пари разпределени от Плана за възстановяване влизащи директно в джобовете на фирми близки до ПП?Дванайсет фирми и нито една случайна?Къде Киряо бил управител, къде Сашка била собственик.Естествено,че ще говорят глупости, ще те плашат с руски шпиони, ще правокират Русия и ако си преде, ще ги приемеш за спасители.Ала-бала, ама накрая парата в джоба на Кирчо и Кокорчо и сие.Първо реваха против ин-хаус процедурите на ГЕРБ,били корупционни, сега ги вдигнаха с 30% и млъкнаха.Що така бе?
    Тези за руски влияния, ги пробутвай на някой друг.Фактите са си факти.ПП са вредни и трябва да си ходят, а най -добре в пандиза!Айде,не всички пасат трева!
  • 24 А50

    12 7 Отговор
    Нема такива пумяpи, като жълтопаветниците
  • 25 прокси

    11 5 Отговор
    Глупости пълни.
    Особено за прокситата - много нескопосан опит за манипулация.
  • 26 жълтопаветни, това звучи, като

    9 5 Отговор
    зайо защо си без шапка, защо си с шапка, просто сте некадърни и гнили ябълки!
  • 27 Калоянчо

    10 8 Отговор
    Знаеме че Курнела ти плаща да ръсиш глупостите и публично.
  • 28 Токмакти Джун

    12 6 Отговор
    Да бе вярвам че ген. Наско е баскетболист Киро е нормален няма парапет Асен е женен с две деца за Спецов Бойкикиев няма апартамент платен от Маджо в Брюксел а Денков е адекватен парламент нямаше запис от срещата на ПП и няма сглобка организирана от Алексей в манастира няма и ала бала с машините гледай видеото на Цанов абе няма коалиция Герб ППДБ Депъсъ . Виновен е Радев Путин и арменския поп ...... ОСТАВКА ВЕДНАГА БЕ НЕ СМЕ ДЕБИЛИ
  • 29 !!!?

    11 4 Отговор
    Въпрос с повишена трудност: Бойко Борисов и Румен Радев - "Сглобката" на посолството ! На чие Посолство !!!?

    Коментиран от #32

  • 30 ИНЖ

    3 5 Отговор
    СТига мътихте главите на хората! И ББ, и РР са бити карти. Отиде си циганката, дето ги хвалеше, та....
  • 31 Като видя

    5 5 Отговор
    Кой е писал статията спирам да чета.То бива да не си в час ама чак толкова да си встрани от света и да се опитваш да манипулираш пишейки волни съчинения и да очакваш да ти четат глупостите е недопустимо
  • 32 наа

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "!!!?":

    Онова наречено пасолство.
  • 33 Петричката леля

    2 0 Отговор
    Когато има скачени съдове има преливане на съдържание от единият в другият съд докато се изравни нивото на съдържанието в двата съда. Интересно какво си преливат?
  • 34 Ха ха ха

    5 3 Отговор
    И какво толкова ви е чудно , та нали Борисов направи Радев президент в съглашение с бившите комунисти от БСП , такива са фактите неоспорими и Калоянчо е прав за всичко .
  • 35 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Ами ха честито на промяната! Успе!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Матей преображенски

    2 1 Отговор
    Имало друг път ,ама...друг път!Като казват туй-онуй,защо не го посочат тоя път?Защото не знаят,прекалено е сложно и същевременно просто,просто трябва разсичане на Гордиев възел.Бойко и Радев са зловредни--факт,но трябва някой да ги изрине,барабар с цялата прогнила система и всеки един протест е добре дошъл,нима ще е напразно да се свали сглобката,заради овластяването на бойко и радев чрез служебно правителство,не,после и на тях ще им се търси чалъма и колая,трябва от някъде да се започне,нали.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ....

    0 0 Отговор
    И на кое да са. На руското посолство са и двамата плюс пеевски. Антикомунистите в България измряха. Има тук някой старец и кой ли ги знае, а и те не им е до политика, преди 10 г моя приятелка реститутка й върнаха след 1989 магазините, купи няколко в София и се обажда на адвоката си, заповядва Тя, Кети на адвоката, а не той. Богати са, но и много приживяха по тошовото. Мъжа и след 1944 от инфаркт, тя, не й даваха работа, но внучката им е преподаватвл в СУ. Това са автентичните хора. Изгониха селянина, и кети, майка й внучката живееха заедно. Кети не зная дали е жива, майка й 1989 като научи и тя инфаркт. Хора изстрадали, а бойко пеевски доган радев всички днес са на руска хранилка. А те реститутките мразеха много селяните от старата градска генерация, като доктор Камбурови, брат му имаше фурна колю. Но в Бг барабар с бойко всичко е селяндури на всякъде, с много пари но ударени в главите с макър парцал. От еродирани реститутки. Красиви, фини, а не като пеевски грозни, но с 2 жени и 2 Деца и чакайте работа да иматв, мили хора. Те са сталинисти. Всички си смениха жените, а реститутка бе скромни и подтиснати..