Last news in Fakti

30 Септември, 2023 15:00 3 538 60

Кошерът на нацистки оси в Канада винаги е действал

  • канада-
  • нацистки оси

В позорните овации на канадските депутати на бившият войник от Waffen SS - Ярослав Хунка, няма нищо случайно

Кошерът на нацистки оси в Канада винаги е действал - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В позорните овации на канадските депутати на бившият войник от Waffen SS - Ярослав Хунка, няма нищо случайно. Хиляди украински сътрудници на Вермахта и на Гестапо намират убежище отвъд океана след края на войната.

Организират се в мощно лоби, което упражнява значително влияние в политиката на страната. Техните деца продължават антируските настроения, най-вече тези които са на високи постове. Кристия Фрееланд - дъщеря на Михайло Хомяк, боец от украинския назателен батальон и в последствие емигрант, е по настоящем вице министър председател на Канада.

Ето защо, много от украинските нацисти са награждавани за проявен героизъм във войната, независимо, че са воювали против страната, която ги е подслонила в последствие. Между тях е и "героят" с кръв на ръцете - Ярослав Хунка. Развеждан по настоящем от Зеленски, като мечка на панаир.

През 1973 година близо до Едмънтън е построен паметник на Роман Шушкевич - командир на украинския батальон "Нахтигаль". Парите за построяването му са частни дарения, но и с държавни субсидии. През войната под негово ръководството на същият Шушкевич са изтребени повече сто хиляди поляци, руснаци и евреи. На негово име в Киев днес има булевард в съседство с булевард на името на Бандера.
Според заключенията на съда в Нюренберг, за престъпления извършени през Втората световна война, на етническа основа срещу цивилно население - няма давност. Позовавайки се на тази разпоредба, Полша и Русия поискаха екстрадация на Ярослав Хунка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    22 68 Отговор
    Сталин и Хитлер са били съюзници, които са започнали заедно Втората световна война, а службите на СССР и хитлеристка Германия сътветно НКВД и ЕсЕс са работели в тясно сътрудничество едни с други.

    Коментиран от #3, #4, #5, #18, #19, #21, #49, #50

  • 2 РЕАЛИСТ

    82 5 Отговор
    Цялата украинска фашистка дивизия се е предала на западните съюзници и всички са получили убежище на Запад.
  • 3 РЕАЛИСТ

    59 11 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Не са били съюзници. Имали са интерес да си вземат от Полша териториите, които са им били откраднати.
  • 4 Пишеш глупости

    76 9 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Няма давност за фашистите.
  • 5 Шпек Леки фор Ю

    64 6 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Че то и Фтанция и Англия по тая логика са съюзници на Хитлер като си подписват договори за сътрудничество в Мюнхен през 1938 година.Полша и Хитлер всъшост са най-големите съюзници след като си поделят ЧЕХОСЛОВАКИЯ.
  • 6 РЕАЛИСТ

    64 4 Отговор
    БиБиСи съобщава , че 176 пенсионери са осъдени на 5 години затвор в Украйна, щото лайквали новини в социалните мрежи, които не съответствали с официалната политика на страната.
  • 7 Проби дупка в морето мой

    12 50 Отговор
    Ей Чека..сега ще ти обясня какво е станало с руските военнопленници пленени в Нормандия..хора които са били всъщност работници на строежите там..от Русия идват ЧК офицери закарват ги в Русия и после ги застрелват..недей пиши за неща които не са ти ясни..тия украинци от СС Галиция като граждани на СССР също щяха да бъдат застреляни само защото не са умрели на фронта или избягали на изток..пък нали се сещаш че не всеки украинец иска да умира за Сталин
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чеков, стотици хиляди руснаци застанаха

    13 64 Отговор
    на страната на Германия във войната с руския болшевизъм. Много от тях останаха на Запад, тези които се върнаха Сталин ги изби. Относно "нацистът" Степан Бандера. Той се е бил срещу руснаци, поляци и накрая срещу германци, защото е бил украински патриот. След 9 ти септември всички патриоти у нас бяха обявени за фашисти. 12 български професора наскоро се подписаха под заявление, че до 1944 година фашизъм у нас е нямало. Мнозина от тях са се хабилитирали през социализма и са бивши комунисти, а редица от тях и русофили. Невежеството днес убива българският народ, защото пропагандата е промила стотици хиляди мозъци!

    Коментиран от #17, #33, #39, #47

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 проф. Даниел Вачков, директор

    13 27 Отговор
    на Института за исторически изследвания при БАН:
    "Фашистки режим в България не е имало".

    Коментиран от #44

  • 14 Мехмед не се връзвайте, русофили позорят

    7 27 Отговор

    До коментар #11 от "ТУРЧИНА АЛИ":

    имената на български турци.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 четем внимателно

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Шушкевич са изтребени повече сто хиляди поляци, руснаци и евреи. На негово име в Киев днес има булевард в съседство с булевард на името на Бандера.

    Коментиран от #52

  • 19 по тази логика

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Англия и Германия същи са съюзници, през 1938 Хитлер влиза в Чехия
  • 20 Калпазанин

    0 0 Отговор
    Хубо добре тогава, на еиснс ите не го дават ами защо тогава не го дават и на поляците
  • 21 Даа

    45 5 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    "Сталин и Хитлер са били съюзници"...
    И кой ходи до Берлин три пъти, за да казва какъв пич е бил Хитлер? Сталин? Нее, Чембърлейн!
    Англетата и досега гузно мълчат по въпроса.
  • 22 ЧеКа

    29 12 Отговор
    Всеки български фашист ще си получи това което заслужава, а именно куршум в тила. Или в най-добрия случай кирка и лопата за 20 години. Така че внимавайте какво драскате по сайтовете

    Коментиран от #29

  • 23 Уса

    29 6 Отговор
    Има една подробност,която винаги се намазва с дебелочревни отпадъци,че народите на фашистките държави не подкрепят фашистки режими.Фашистите винаги идват на власт с преврати,измами и с чужда помощ и остават без да бъдат желани и избирани от 90% от народа.В много държави по света няма дори и човек с фашистки психични отклонения.Днес наследниците на лъжекомунистите от миналото се съвъкупляват с фашистите и налагат лъжедемокрацията като диктатура
  • 24 Xyйло кРадев

    11 29 Отговор
    Xyйло кРадев вчера е давал банкет по повод втория си милиард откраднат от народа по време на служебните му мародери за цялата руска мафия Меди Доганов , Боеко Борисов , тpaвecтита Kypнeлa , Костя Копейка -Майкрософта и Големия Zлобил - Zлави Трифонофф . Ура дрогаре , да ни е честит новия ни мацковски олигарх и мултимилиардер , Ура а а !!!
  • 25 007

    13 27 Отговор
    Както ние така и украинците са били съюзници на Хитлер за да изпълним националния идеал за обединение на всички българи в една държава а те за освобождение от болшевишката диктатура и освобождение на Украйна от вековното потисничество на монголо-татарската московия. Лесно е сега да се съди като знаеш какво е станало. Поставете се на тяхно място тогава!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #35

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Никой

    6 19 Отговор
    Божи даре що не коментираш руския пряпорец,държавното знаме на Русия бяло, синьо, червено. Той никога не е бил държавен флаг на Русия нито при Петър I нито при Александър III, нито при Николай II . Знамето на днешна Русия е знамето на армията на генерал Андрей Андреевич Власов-РОА . Сражавал се на страната на нацистите през Втората световна война. Двуглавия орел с трите корони е взаимстван / присвоен / от Византия и древната Римска империя. Знамето е било ,черно жълт , бял трикольор при Петър I. При Николай II бяло синиячервения трикольор е било знамето на създадена Черносотническата организация " Съюз на руския народ ",знаме на кървави еврейски погроми. Николай II е почетен член на тази черна организация и в последствие канонизиран от Руската държава - църква ,за " мъченик ". По късно всички белогвардейски генерали противници на Великата Октомврийска издигат това знаме. Така че този трикольор е подигравка със съветската светла памет които дадоха живота си в борбата срещу нацизма. Кои са сега фашистите ?
  • 28 Уса

    15 4 Отговор
    20 години живея в лъжедемокрация и я наблюдавам,как се разпада с всяка година.Може преди мен да е имало истински капитализъм,както и комунизъм,но всичко е отишло в канализацията.Лъжедемокрацията в сащ е в пъти по-добра от всяко нейно копие по света,но това се дължи на миналото,когато хората са работили много и са градили за следващите поколения с надежда,че ще бъдат по-добри.Днес тези възгледи и мотивации са мъртви и никой не мисли за следващите поколения.Хората са като облъчени особено в петък от сутринта до вечерта само катастрофи и глупави движения
  • 29 осмоног

    8 23 Отговор

    До коментар #22 от "ЧеКа":

    А руските фашисти на Путин и техните слуги в България какво ще ги правим? Ще им дадем избор. Или им даваме пистолет и по един куршум за милостива смърт, или ако сме зверове ги интерниреме в червената кочина / днес наречена РФ / на изток от Урал, за да живеят до края на дните си в условия като през 19-ти век.
  • 30 Не ставай смешен другарю

    6 14 Отговор
    И другарю Чеков вие как си представяте да осъдим Хунка сега?? Тия всичките а разследвани от съюзниците още навремето..ако е бил редник каква отговорност носи можеш ли да ми отговориш..или ще го съдим че е избрал на чия страна да умре или пък че е бил роден между 1920 и 1945 година
    Моя въпрос към тебе Чеков е ти в коя година живееш в 2023 година ли или в 1945 година по времето на Сталин щото май не е 2023

    И и оо изненада хиляди германци от Вафен СС които са пленени на запад също са освободени в последствие само че повечето вече са предали богу дух..обаче тоя Хунка видиш ли е жив наглеца

    Коментиран от #45

  • 31 Сталин

    13 1 Отговор
    А кошерът на ционистките оси никога не е спирал да действа
  • 32 Сталин

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "ТУРЧИНА АЛИ":

    А гърците са православни турци
  • 33 борец

    13 25 Отговор

    До коментар #9 от "Чеков, стотици хиляди руснаци застанаха":

    Браво ! Много сте прав. Германската армия е посрещана като армия - освободителка по целия и път през територията която се е водела като част от СССР. Няма народност, която да е искала доброволно да я управляват болшевики от ВОСР на сам. Друг е въпросът, че германците не са се възползвали от този факт пълноценно и на места са настройвали населението и срещу себе си. Колкото до Ст. Бандера , руснаците правят всичко възможно да го оплюят, защото той е национален герой в Украйна, а наличието на такива като него засилват чувството за единна нация, на пук на хората на Пухлер. Както е тръгнало след не много години РФ ще си остане със земи около Москва. Сами си го направиха.

    Коментиран от #57

  • 34 Прави на отговор

    8 10 Отговор
    Другарю Чеков един писател освен богата фантазия и красиво украсена художествена измислица трябва да отправя някакво послание или хуманистичен идеализъм в творенията си
    Вие какво посланиеотправяте.? пропаганда съчетана с неразбиране на историческите факти и жажда за кръв нетипична за любезните ви домакини от Франция
    Ако вие сте писател то аз съм Леонардо да Винчи
    И да освен това съм франкофон и лично аз нищо просветено и европейско не намирам в писанията ви
  • 35 Баце,

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "007":

    Тогава що джафкаш толкова?
    Я си налягай парцалите!
  • 36 Анонимен

    4 15 Отговор
    Чеков - медийната путинска секcиграчка с 4 батерии от по 60 копейки - пак завибрира.
  • 37 Слава на Русия !

    16 6 Отговор
    Вовката да ги затрие до девето колено дано ! Мръсни фашисти !

    Коментиран от #38

  • 38 Анонимен

    7 10 Отговор

    До коментар #37 от "Слава на Русия !":

    Вовката добре ги затрива мръсните фашисти, като ги държи в нищета вече над 20 години, а от миналата година и ги праща за рециклиране в Украина. Добре му се получава!
  • 39 Баце,

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "Чеков, стотици хиляди руснаци застанаха":

    Ми айде тогава да си прекръстим бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и да си стане пак бул. "Адoлф Xитлep".

    Кажи ми честно, откъде ви намират такива? От лаборатория нали?
    Щото обратния дарвинизъм и той си има граници.

    Коментиран от #51

  • 40 чекинята

    1 4 Отговор
    черни оси сомалийски я жужят
  • 41 Перо

    15 4 Отговор
    Какво чудно има, когато стотици висши офицери от СС, начело с Вернер фон Браун, са укрити и изпратени в Америка, от павителството на САЩ, да строят ракетната индустрия и атомната бомба. Чак, когато са свършили работа /резултатите са на лице/ и после американците кацнаха на Луната се “сетиха” за миналото на ССовците и започнаха депортация на употребените и изоставени, без да имат в предвид дадените обещания към тях!

    Коментиран от #42, #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Име

    15 2 Отговор
    Не е правилно да се хвалят нацистите, това е чудовищно минало.

    Сега - го представят едва ли не като геройство.

    Ако ги пуснем пак - те ще върнат отново изтребването, нямаше да има нито българи, нито славяни.
  • 44 Валентин Вълев

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "проф. Даниел Вачков, директор":

    Но съюзници на Третия райх , за срам и съжаление, сме били.
  • 45 Валентин Вълев

    16 2 Отговор

    До коментар #30 от "Не ставай смешен другарю":

    Проблема е, че канадските демократични депутати, поради умствен и морален упадък, по-скоро пълна липса на такива, го аплодират. Аплодират !?
  • 46 Цензура

    11 3 Отговор
    Малко е екстрадиция !!!! Държавата канада да бъде призната за нацистка и да бъде подложена на международни санкции !!!! Или пак ще има двоен стандарт !!!!
  • 47 Цензура

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "Чеков, стотици хиляди руснаци застанаха":

    Изрoде, такива като тебе трябва да се издирват по IP-адрес, да се осъждат и хвърлят в затвора !!! Нацисткият прeстъпник бандера и пcетата му са извършили чудовищни звeрства срещу мирни хора, избили са над 100 000 цивилни по толкова брутални и варварски начини, че дори Xитлер се е възмутил и е заповядал бандера да бъде хвърлен в концлагер. SS-овци признават, че са бързали да разстрелят пленници, за да ги спасят от дивaшките изтезания на тия звeрове. Такива недотрeпани извeрги като тоя хунка трябва да се транжират публично. Бандеровците в украйна и усташите в Югославия за извършили такива чудовищни неща, каквито малцина немци хитлeристи са си позволявали.... защото немците, колкото и да са били зомбирани, пак са цивилизован народ....
  • 48 БПФ

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "Перо":

    Да не бъркаме нацистки престъпници с учени като фон Браун. Много обикновени немски войници са мобилизирани насила и просто са войвали защото се е налагало, без да вършат зверства срещу пленници или цивилни. 150 000 от тях дори доброволно останаха в СССР след като бяха освободени след период на военнопленничество.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Румен Решетников

    5 6 Отговор

    До коментар #39 от "Баце,":

    Хайде.
    А Варна си връща името Сталин!
    Да си спомним, че Райха и СССР бяха съюзници!
  • 52 Българин

    4 8 Отговор

    До коментар #18 от "четем внимателно":

    Сталинград беше кръстен на човека, избил 20 милиона руснаци, преди още комрад Хитлер да нападне съюзника си!

    Коментиран от #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Пожара

    2 7 Отговор
    Колко да триеш файда нема, рубли тоже ниц
  • 55 УЙКО-КАЛЕКО

    10 4 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    БЪЛГАРИНО.В ТАЗИ СТАТИЯ НЕ СЕ ПИШЕ ЗА СТАЛИН.,А ЗА СЪВСЕМ ДРУГО.ЗА КОРЕНИТЕ КОИТО СА ПУСНАЛИ ФАШИСТИ В КАНАДСКИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ.ПРЕДПОЛАГАМ ,ЧЕ АКО ТАЗИ СИТУАЦИЯ БЕШЕ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ НЯКАКВА ПО МАЛКА СТРАНА НЕ ЗНАМ КАКЪВ ВОЙ ЩЕШЕ ДА СЕ НАДИГНЕ ОТ СТРАНА НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЗАПАДНИ ДЕМОКРАЦИИ И САЩ.ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ ОТ СТРАНА НА ТЕЗИ ДЕМОКРАТИ,,.ДЕМОКРАТИЧНИ ДЕПУТАТИ,, ДА АПЛОДИРАТ ФАШИСТ СЪС СТАВАНЕ НА КРАКА.СРАМ,ПОЗОР И МОЖЕ БИ НАПРАВО ,,НО КОМЕНТ,,НАШИЯТ ЕВРОДЕПУТАТ ГО ИЗЯДОХА С ПАРЦАЛИТЕ ЗА УЖ ФАШИСТКИЯТ ПОЗДРАВ .А ТУК ЕДНО НИЩО ЕГА ТИ И СТАНДАРТА,,ЗАПАДЕН ДЕМОКРАТИЧЕН..,
  • 56 Име

    10 2 Отговор
    И тук - Йорданка Фандъкова тръгна да кръщава булевард в Младост - на Богдан Филов.

    Не от другаде - от Американското посолство й забраниха, тоест - казаха, че е недопустимо.

    Затова и няма много такива прояви тук.
  • 57 Гръч

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "борец":

    Посрещали са ги защото не са искали да бъдат убивани,но и това е доза заблуда.Фашиста е боклук и психичноболен индивид,който изповядва разпад и анархия.Няма нищо общо с националиста и хората бъркат двете понятия

    Коментиран от #58

  • 58 гърч ще усетиш

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Гръч":

    в конц.лагера субхюман
  • 59 ТрампЛин

    1 5 Отговор
    Тези хора не са воювали на страната на Хитлер, не са воювали срещу САЩ и Канада, а са се борили за Независима Украйна, за скъсване на съветските окови!!
  • 60 От тогава

    1 0 Отговор
    По голямата трагедия е, че Хрушчов амнистира през 1955г. бандеровците. От тогава Лвов е нацистки град .