Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 17:02 6 344 115

А палестинците къде да търсят спасение?

  • хамас-
  • палестина-
  • палестинци-
  • израел-
  • ивицата газа-
  • заселници-
  • западен бряг-
  • хеброн-
  • оон

Лицемерието на наричащите себе си „цивилизовани държави“ всеки ден убива палестински деца. И изход не се вижда.

А палестинците къде да търсят спасение? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За първи път от половин век Израел обяви състояние на война, след като екстремистката военна организация „Хамас“ нападна контролирани от Израел територии в събота в нова мащабна ескалация на тлеещата от десетилетия война.

Стотици военни и цивилни граждани бях убити от бунтовническата групировка, която е обявена за терористична организация в ЕС и САЩ. Терористите от „Хамас“, които избиват цивилни и взимат заложници, са военни престъпници и трябва да бъдат разглеждани и третирани като такива. Но големият губещ във войната са отново мирните палестинци, за които за пореден път никой не говори или поне не иска да говори.

Западните държави, които сега изразяват солидарност с Израел и скърбят за нейните жертви, дълги години си затваряха очите за зверствата, извършвани от армията на Израел в окупираните от нея земи срещу арабското население.

Палестинският въпрос остава нерешен до днес, а няма реални перспективи да бъде решен и утре. Генезисът се крие първо в предателството на британците, които през Първата световна война дават обещания на арабите, които нямат намерение да изпълнят. В замяна на военна подкрепа срещу Османската империя им обещават независимост, но постепенно разрешават неограничена еврейска имиграция към тези земи. През Втората световна война ционистите вземат решение за създаване на своя собствена нация в Палестина – със или без съгласието на британците, и след войната се стига до второто предателство, този път от страна на ООН (след „палестинския мандат“ на Великобритания). Планът за разделяне на Палестина само залага една бомба, която рано или късно ще се взриви.

Постепенно започва етническо прочистване на местното арабско население, което е подложено на репресии и преследване. Еврейските окупатори завземат селище след селищe с явната идея, нарушавайки международното право, да присвоят чуждите земи и да изградят собствена държава. Заселването на еврейски семейства върху палестински земи се превърна в основна мисия на Израел, който от позицията на силата в продължения на десетилетия систематично изсели милиони мирни палестинци от домовете им и им забрани да се връщат там.

Старият град на Хеброн (на Западния бряг) е нагледен пример за апартейда на палестинска земя, прилаган от Израел. Има улици, на които е забранено да вървят араби, КПП-та ограничават основните им човешки права и те буквално са третирани като хора втора ръка, които могат във всеки час на денонощието да бъдат арестувани без никакво обяснение.

Подобни репресии се извършват във всяка точка от картата на Западния бряг, на която живеят палестинци, включително Източен Йерусалим. На практика палестинците са лишени от възможността да контролират собствените си граници, да имат собствена демокрация, както и да имат собствени въоръжени сили. Или иначе казано, да имат собствена държава.

Мирните палестинци обаче не са заложници само на Израел, но и на „Хамас“. Ситуацията в ивицата Газа е по-различна от тази на Западния бряг заради присъствието на „Хамас“ (и „Ислямски джихад“). Ивицата е обсадена от израелските сили, които контролират въздушното пространство над нея, както и движението на стоки, електричеството и водоснабдяването. В самия град действа терористичната организация „Хамас“, която използва жилищни сгради като прикритие и цивилното население като щит.

Основана през 1987 година по време на Първата интифада, паравоенната организация не признава съществуването на Израел и е отговорна за множество терористични атаки както срещу израелските въоръжени сили, така и срещу цивилни. Има ясни доказателства, че Иран въоръжава и обучава терористите от „Хамас“. Очевидно е, че в момента и Русия, която не осъди нападението срещу Израел, а призова за „мирно разрешаване на тази спирала от насилие“, има изгода от подобна ескалация, за да отклони вниманието и ресурсите за западните страни от Украйна. Москва не крие контактите си с групировката.

Западни политици умишлено слагат знак за равенство между „Хамас“ и палестинския народ в опит да прикрият неуспеха си да предложат решение на този конфликт. Палестинската кауза не е нито проиранска, нито проруска, а пропалестинска. Репресиите срещу палестинците започват много преди създаването на „Хамас“ и други подобни екстремистки групировки. За западните демокрации човешките права са важни, стига да не става въпрос за палестинския народ. Сегрегацията, изселването и убиването на деца не само са позволени за израелските окупатори, но и са насърчавани.

Така мирните палестинци са поставени в ситуация, от която не се вижда изход. И техните деца ще продължават да биват избивани безпричинно.

А ние сякаш просто трябва да си затворим очите...


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 144 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бог прокле.....най-ебичаните

    40 9 Отговор
    още преди 2023 години
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Aлфа Bълкът

    82 7 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Ами земята им? Хазарите каква работа имат там?
    Приели чужда вяра и се насадили в чужда държава.

    Коментиран от #11

  • 6 Калпазанин

    103 11 Отговор
    Тцтцтцтцт, джамбо🤔🤔🤔🤔това не си ти когато си трезвен. Да се не надява човек. Та къде е лицемерни западнал запад само Путин Ердоган и Иран могат да спасят Палестина, и как така обърнах те палачинката сън няма да ме хване

    Коментиран от #19, #46, #88

  • 7 Майна

    103 16 Отговор
    Не, ние няма да си затворим очите за избиването им ,което продължава 70 години..
    Нека целият Свят да види какво извършват ,,израелците,, и чуе как определя палестинците.

    По-голямо проглеждане никой не можа да предизвика

    Коментиран от #15, #69

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇺🇲 статуята на свободата

    15 65 Отговор
    КаПейки! Нали ви липсвше Джамбазов ето ви ГО🍌
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Русофил

    11 85 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Bълкът":

    Земята им е на евреите от време оно. Пропуснах Сирия, Либия, Еритрея, Мали, Нигер

    Коментиран от #23, #73

  • 12 мучич

    13 26 Отговор
    Според генерала от Държавна сигурност Павел Судоплатов, „използването на съветските разузнавачи в бойни и саботажни операции срещу британците в Израел започва още през 1946 г.“. Специалните сили на Израел са създадени от нулата. Пряко участие взеха най-добрите офицери на НКВД-МГБ („Сталинските соколи“ от отряд „Беркут“, 101-во разузнавателно училище и командването „С“ на генерал Судоплатов), които имаха опит в оперативна и саботажна работа и в създаването и обучението на командоси

    Коментиран от #84

  • 13 АУУУУУ

    16 30 Отговор
    ДА ОТИДАТ В РУСИЯ...ТЪКМО СЕГА ТЕХНИЯ МОЖЕ ДА ГО ДОГОВОРИ КАТО ОТИДЕ В МОСКВА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 14 Урюрвкос

    49 5 Отговор
    БенЛаден, ИД, Братя мусюлмани и Хамас имат един баща и спонсор
  • 15 Калпазанин

    95 17 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Евреите го извършват със любезното съдействие на англосаксиите, ако не са те тази "държава" никога нямаше да я има и мнооого мъка по света щеше да бъде спестена
  • 16 Никой

    19 67 Отговор
    Путинофили, вижте си палестинците в Инстаграм.
  • 17 Русофил

    20 47 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Ти не можеш да се мериш с мен. Аз съм човек, а ти си програма в руски сървър.

    Коментиран от #44

  • 18 факти

    30 6 Отговор
    На 18 май Съветският съюз първи призна де юре еврейската държава. По повод пристигането на съветските дипломати 2000 души се събраха в сградата на едно от най-големите кина в Тел Авив, Естер, а други 5000 души стояха на улицата и слушаха излъчването на всички речи. Над масата на президиума бяха окачени голям портрет на Сталин и лозунгът „Да живее приятелството между Държавата Израел и СССР!“.

    Коментиран от #54

  • 19 Aлфа Bълкът

    26 30 Отговор

    До коментар #6 от "Калпазанин":

    Някои хора са на страната на справедливостта.
    Срещу Украйна, срещу Армения, срещу Палестина се
    извършва несправедливост, народът им е убиван и
    изселван от земите си.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сила

    4 9 Отговор
    Как къде, пУд Хамилата на мУхамУд, техния пророк.....
  • 22 АБВ

    15 22 Отговор
    Да пита тези който нападнаха Израел .
  • 23 Aлфа Bълкът

    45 6 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    Хазарите кога са стъпвали там исторически?
    Значи сомалийците могат да приемат юдаизма и да се
    настанят в Израел 17млн негри по твоята логика?

    Коментиран от #26

  • 24 Ха ха ха

    10 34 Отговор
    Да вървят в русия в Иран в Ирак в Либия Египет

    Коментиран от #62

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Русофил

    9 35 Отговор

    До коментар #23 от "Aлфа Bълкът":

    Тази руска опорка с хазарите е пълна лъжа. Ама от програми - толкова.
    Следват кода си.

    Коментиран от #50

  • 27 Абе

    21 34 Отговор
    Аз изобщо пък не ги съжалявам .Фанатици са като останалите джихадисти .При такива нации няма цивилизованост.И те същите диваци.Тия от малки си учат децата на убийства в името на актар бахар
  • 28 Aнджело

    62 13 Отговор
    "Авторът" започна да ми се издига в очите. Защо Зельонски, обаче подкрепи Израел на 100% а не спомена нищо за палестинския народ с окупирани територии, подобно на Украйна? Жертвите би трябвало да подкрепят жертвите. Но в случая е едно мазнене към САЩ, май единствен подръжник на Израел

    Коментиран от #94

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Абв факти

    4 3 Отговор
    Интересен сайт
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Катя

    51 6 Отговор
    Съдейки по крясъците на пресата и политиците животът на 1 израелец е равен приблизително на живота на 10 палестинци, на 100 афганистанци и на 1000 украинци.

    А въобще всеки човешки живот е безценен!
  • 33 Ха ха ха

    20 53 Отговор
    Мирни палестинци няма , след като подкрепят Хамас и викат в негова подкрепа , след като одобряват и се радват на нападението на Хамас над Израел , значи тия псевдо мирни палестинци си заслужават това ,което ще им се случва и ще им се случи за наред .
  • 34 Минувач

    27 5 Отговор
    ...Ех, напразно си помислих, че не е споменал тоя джамбузин димата Росия, по инерция не му чета простотиите, но сега като скролнах и я мярнах ..... РУСИЯ, винаги и навсякъде, трябва да я има в непохватните му съчинения, просто трябва да е намесена, разбира се в отрицателен смисъл. Просто си знаем човека, заблуден льо.ман пълен!
  • 35 Реалност

    19 52 Отговор
    Израел свали кадифените ръкавици, с които галеше Хамас до сега!
    Всеки член на Хамас, всеки поддръжник, всеки, който е раздавал бонбони, за да отпразнува смъртта на невинно израелско дете, всеки, който е предоставил дома си за изстрелване на ракети срещу Израел, е легитимна военна цел!
    Години наред Израел доставяше ток, вода и прехрана на Газа и получаваше в замяна терор и ракети. Арабската и левичарската пропаганда, вдъхновявана и финансирана от Москва обвиняваше Израел с фалшиви и цинични послания.
    Сега правилата на играта се промениха!
    Хамас мечтаеше за война и сега я получава. Отвори портите на Ада и сега ще се запознае с него отблизо!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Такива са фактите просто

    16 31 Отговор
    Няма мирен палестинец , и те са като ромите от същия дол дренки .
  • 38 Здрасти

    22 7 Отговор
    Джамбаза, да нямаш температура нещо?!

    Коментиран от #41

  • 39 Павел пенев

    62 11 Отговор
    Международното право прилагано от западните идиоти не важи за палестинците,които се борят против израелските окупатори за свобода и собствена държава. Защо САЩ и ЕС като велики демокрации защитават израелските окупатори и техните убийства до сега. Защо Израел има държава а Палестинците нямат- противно на Резолюцията на ООН за две държави от 1947 год.? Руснаците били окупатори в Украйна а израелците освободители на Палестина. Жалки нищожества с платени подлоги журналисти.
  • 40 Мнение

    28 4 Отговор
    Тази статия е смесица от историчски истини и отковени лъжи. Принципно така се прави, когато искаш да си пробуташ лъжите.
  • 41 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #38 от "Здрасти":

    Защото казва ИСТИНАТА ли?
    Ако има друго, моля, сподели го?!

    Коментиран от #49

  • 42 Христов

    27 2 Отговор
    Браво! Много коректна статия! Чак се чудя дали няма да ви затворят...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Мнение

    25 3 Отговор

    До коментар #17 от "Русофил":

    Вие сте абсолютен расист. В момента трябва да се прекрати това безобразие и убийства и от двете страни.Защо не и федерална държава. Престанете да подклаждане умраза.
  • 45 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Кяк къде,в ес разбира се,може и направо тук,ВЕЛКОМ,ТУГЕДЪР И ФОРЕВЪР И ЛИЙФ ИС ЛАЙФ.
  • 46 Хахахаха

    24 11 Отговор

    До коментар #6 от "Калпазанин":

    Ами никой не е обърнал палачинката. Човека е прав. Но това не означава, че русия има право да взима Украйна. Истината е, че русия трябва да се изтегли от Украйна и за палестинците да се намери решение, може би наистина да им дадат повече територия за държава. Ако сте видели, ивицата Газа е територия от 13 километра ширина и 60 километра дължина в която живеят 2.5 млн палестинци. Най-гъсто населената територия. Мисля, че и света тук наистина не е прав, като си затваря очите. Или ако не, да ги разселят по други държави, но не да бомбят без да имат възможност цивилните да се евакуират. Това мисля е грях без значение от религия.

    Коментиран от #55

  • 47 Име

    13 16 Отговор
    След Холокоста има решение за създавяне на държава Израел.Евреите идват обаче ония ги нападат евреите побеждават и така.После ги нападат пак 73-та и тн и пак губят е като губиш как да стане.Да право на силата но Израел е винаги нападнатия.

    Коментиран от #52

  • 48 Важна информация, за която не се говори

    19 4 Отговор
    Копирайте следното в гугъл и прочетете цялата статия:
    "Новото българско правителство да направи „рязък обрат“ и да поеме политическата отговорност за изпращането на 11 343 евреи от администрираните от Царство България Вардарска Македония, Беломорска Тракия и град Пирот в нацистките лагери на смъртта през Втората световна война, призова Менахем Розенсафт - вицепрезидент на Световния еврейски конгрес,"
    След като се поеме политическа отговорност, следва изплащане на огромни суми на евреите - нещо, което всички държави от Европа вече са направили или продължават да правят - да плащат пари.
    Вече никого не трябва да спасяваме - никого, абсолютно никого! Първо трябва да спасим своята държава и нас си.
  • 49 Сух

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Добре, ще го споделя..
    Сигурно има температура или нещо господарите имат интересна стратегия. Достатъчно ли е или да пояснява?
  • 50 Не си осведомен

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "Русофил":

    Хазарите приемат юдаизма. Хазарите са прабългарски племена. Това може да го чуеш от мнозина еврейски изследователи, рускоговорящи евреи. Виж в ю туб следното:
    Хазарский каганат: иудейское царство возле русской границы | Честная история с Екатериной Хазовой

    Коментиран от #101

  • 51 Мхм

    9 3 Отговор
    А ми къде да търсят Египед Йордания Ливан все ислямски държави наоколо.Все едно Джамбадки да пита де да търса трева пред кофишоп у Амстердам
  • 52 бай Тошо

    27 8 Отговор

    До коментар #47 от "Име":

    А Израел чийй го дири там? Върнали се видиш ли след 2000 години на тяхната си територия. Ами ако и България реши да си върне териториите отпреди 20 века??? Юдеите сами са се разселили по целия свят, такава им е съдбата, не трябваше ООН да ги насажда там. Натикаха палестинците в ивицата Газа без право на държавност.

    Коментиран от #58, #70, #74, #86

  • 53 Омон Ра

    6 5 Отговор
    мрън мрън палестинците,мрън мрън евреите.всичките в сапунерката
  • 54 Шабан

    14 6 Отговор

    До коментар #18 от "факти":

    Да ама, вече е обратното! Русия отдавна разбра що за интрига се мъти в Средният двор на Евразия с наставник Кравария и вече гледа с други очи на реалностите там. И не само Русия, но и други държави със що годе нормално човешко мислене, не притъпено от неорганичната химия на Американците! Нарича се нова реалност! А тя е нов много полюсен свят в който ще се търси нов баланс на интереси, неамерикански!!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Не може да бъде

    6 4 Отговор
    Не е за вярване!! за първи път да напишеш нещо правдиво и не-подлизурско!
  • 58 Алфа херинга

    16 6 Отговор

    До коментар #52 от "бай Тошо":

    Бай Тошо, неправилно им обясняваш. Не, ако България реши да си върне териториите отпреди 20 години, а ако Британците и САЩ, решат примерно да върнат земите на България, на наследниците на византийците, нищо че са населени с българи. Ще се започне един геноцид и след 50-60 години, българите ще бъдат натикани в някаква ивица и ще бъдат заклеймени като терористи. Ама тези промити мозъчета едва ли схванат примера.

    Коментиран от #67

  • 59 Ами то е

    11 1 Отговор
    като в ДНР и ЛНР. РАзлика няма, само двоен аршин.
  • 60 Откога

    23 5 Отговор
    Хората които се борят за собствената си територия от терористите които са окупирали същата с много убити палестинци станаха терористи?
    По тази логика Ботев и Левски също са терористи така ли да разбираме?

    Коментиран от #66

  • 61 Да търсят спасение при Иран

    3 11 Отговор
    Нали те ги финансират за терористични атаки
  • 62 мхъхъ

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ха ха ха":

    а някои от тях може ей така случайно да дойдат тука, тогава вместо "ха ха ха" май ще викаш "ох ох ох", с обляна от щастие душа.
  • 63 България на българите

    11 8 Отговор
    Какви невинни могат да са чалмите?
    Колят, разрушават и отвличат. Най-пресен пример са талибаните - нахлузиха черните чували на жените им.
    Бог да пази България. Исус е в сърцата на истинските българи.
  • 64 Млечин

    17 3 Отговор
    Не четете достатъчно.Така наречено заселване в арабските земи е всъщност продаване земя от арабите на евреите от първата алия.Имамите предупреждават лакомите араби да не продават,но кой ти слуша.....След 50год.,тези земи стават райска градина(кибуците и еврейския социализъм,ДавидГрийн),а арабите се чудят какво става.Защо не си направят и те?Защото просто не могат.Като нас-150год все някой или нещо ни пречи....
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Единственото

    14 2 Отговор

    До коментар #60 от "Откога":

    за което се радваме че има смърт (рай и ад). Тука всеки си прави далаверите но не му идва наум че утре ще умре. Дано да гниете мръсни двулични алчни западни маймуни и домузи. Заради тази несправедливост страдат невинните хора по цял свят.
  • 67 даа

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "Алфа херинга":

    това упражнение вече е играно в някои съседни нам държави и то доста твърдо и жестоко, така че няма да е изненада, въпреки че "НАТО ни брани", както патетично заявяват някои.
  • 68 Истината боли веднъж, а лъжата винаги

    14 2 Отговор
    Браво за обективната статия в условията на тотална медийна цензура в България!
  • 69 Христо

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Евреите не гонят палестинците просто така - те купуват на добра цена в злато земи, много големи територии, но се оказва, че арабите нямат намерение реално да ги предоставят - основават се на някакво ислямско арендаторско право и много от тях си остават на продадените ферми, къщи, ниви.
  • 70 Млечин

    4 11 Отговор

    До коментар #52 от "бай Тошо":

    България нищо не може да си върне,защото както казва един историк:ако оставим гърците и сърбите да говорят,България трябва да се закрие.Кое е българско,че не се сещам-Тракия,цялата е византийска(гръцка),сърбите искат северозападна България до р.Осъм.За нас остава един Онгъл.Да бяха тръгнали към средноевропейската равнина,Карпатите са били практически ненаселени.Но нашите се меткат към проливите,при условие,че не са били и моряци.Харесвам думите на проф.Гълъбов след ВСВ:Даваха ни много,искахме всичко,накрая не взехме нищо.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Логос 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    11 5 Отговор
    Хазарите дошли от азиятските степи нямат място в Палестина .

    Коментиран от #83, #92

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "бай Тошо":

    А ми има резолюция на Оон бе тъ..
  • 75 Студопор

    14 3 Отговор
    Денисчо, нима случая не е същия и с Русия и руснаците? Иди кажи сега, че си руснак, да видиш как ще те гледат и третират хората. После обяснявайки, че ти всъщност се разграничава от този и този режим и че не симпатизира на война или каквото и там да е. Ама на ФАКТИ не им пука за това. За тях всички руснаци са лоши, всички украинци - добри. Хвърлят си пропагандата както риба си хвърля хайвера и ви е все тая какво става. Надника нали върви...
    Какво си седнал сега да ми се правиш на защитник на онеправданите...??
  • 76 Да изселим

    7 14 Отговор
    Купейкин от България! Рядко противна личност.
  • 77 за съжаление

    15 5 Отговор
    именно репресиите срещу палестинците са предпоставка за създаването на Хамас или други екстремистки групировки. Ако затрият Хамас, то много бързо ще се появи друга групировка, която може и да е още по-радикална. Няма как чрез подтисничество да генерираш радост и обич!
    Проблема е, че решаването на палестинския проблем минава през засягане на интересите на Израел. Обаче, цивилизования свят отдавна е показал, че има Държави и държави, т.е. този проблем ще си тлее, поне до момента, когато Израел не премине червените линии на допустимост в "борбата с тероризма". Необходим е отзвук, подобен на оня след потушаването на нашето Априлско възстание, т.е. света да изпадне в потрес от насилието на Израел.
    Въпросът е къде е този праг на търпимост? Какво сме способни да преглътнем, и по-важното е какви са червените линии на обществата в арабския свят. Ако чакаме търпимостта на "цивилизованите" общества да бъде премината, то много ще чакаме - прага на търпимост за по-нашите държави е в безкрая.

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Христо

    9 8 Отговор

    До коментар #77 от "за съжаление":

    Египет беше предложил да приеме палестинците, да им даде земи по-големи от спорните територии в Израел. (Може би като жест и към израелците, които им отстъпиха, върнаха много големи завоювани от тях територии.)
    Но палестинците отказаха.

    Тъпчат се в Газа с най-голямата на света раждаемост и живеят на дотации, с чужди пари.
  • 80 Да ама

    1 0 Отговор
    А българите, къде!?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Факт

    4 2 Отговор
    Арабите са изцяло зависими от Американска военна техника а Америка е ясно с кои е ако вземат руска техник ще ги попилеят както преди.Как така на война без оръжие.
  • 83 Млечин

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "Логос 🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Къде ги търсиш хазарските юдеи в Палестина?Защо не поумуваш и за 13то племе,дървеняк?

    Коментиран от #93

  • 84 Млечин

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "мучич":

    Разкажи им и за Яша Серебрянски.Жалко е,че покрай култа и борбата с лявата опозиция,го погубват и него.Издъхва от инфаркт по време на мъченията по време на разпитите.Опитват се да го изкарат английски агент,както обикновено.
  • 85 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 14 Отговор
    Мястото на картата се заслужава. Когато през 47 година ОН приема върху английските земи да се създадат две държави какво направиха арабите? Решиха че държавата ще е една и евреите ще бъдат изгонени от историческите си зами и няма да се допусне създаване на еврейска държава. Това са фактите. Първа арабоизраелска война, шестдневна война, войната от 1973г. Три войни за да се ликвидира Израел и все арабите агресори. Колкото араби - толкова вождове и държава няма. Ислямски манталитет. Някой да е видял арабин да създаде нещо освен талибанчета?

    Коментиран от #95, #114

  • 86 Мхм

    9 3 Отговор

    До коментар #52 от "бай Тошо":

    Евреите могат да заминат в Сащ и Канада например
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 дядо поп

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Калпазанин":

    Той си е , той , нали се моли в джамия , как искаш да защитава Израел!
  • 89 ПУТИНЧО

    7 0 Отговор
    ВЕЧЕ ЗАПОЧВА ДА СТАВА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА - КОЙТО СИ ХАРЕСА НЯКОЙ СЪСЕД РЕШАВА ДА СИ ГО НАПАДА? ТРИ ДНИ - ИХО, ПОСЛЕ - ТИХО.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ТрампЛин

    0 8 Отговор
    Как къде? В Техеран! При техните подстрекатели. И в мАцква също, при техните учители.
  • 92 Откъде ви намира

    2 7 Отговор

    До коментар #72 от "Логос 🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Копейката такива неграмотници бе?
  • 93 Мамул

    10 3 Отговор

    До коментар #83 от "Млечин":

    Европейските "евреи" ашкенази са си ЧИСТИ хазари. Евреите семити ПРЕСЕЛИЛИ се от Египет в Палестина са били малобройни и са живеели заедно с арабите без проблем. След Втората световни война масово се заселват по тези земи хазари ашкенази и хазарите собственици на парите в САЩ им правят държава, която се разраства за сметка на изтикано палестинско население. 13-то племе по религиозна принадлежност. Та дори визуално семити и хазари силно се различават по чертите на лицето, тен и коса.
  • 94 логика

    10 3 Отговор

    До коментар #28 от "Aнджело":

    Цялото ръководство на Украйна е еврейско . Зеленски с удоволствие би превърнал Украйна в Израел а останалите живи украинци в палестинци.

    Коментиран от #96

  • 95 Христо

    7 0 Отговор

    До коментар #85 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Наполеон описва манталитета и липсата им на организация на мисленето, проявяващо се в начина им да воюват: отделен воин или малка група (той пище за мамелюците, а те при това са в мнозинството си еничари) са равтлностойни или може да са по-силни от единичния воин или малка група европейци. Но срещу по-голяма, организирана военна структура са безсилни, защото в по-голяма арабска група започва хаос
  • 96 Все гледат да оглавят някого

    9 4 Отговор

    До коментар #94 от "логика":

    Аз си мисля, че точно това е целта на всичко това - евреите да тръгнат към Русия и Украйна и там да започнат да командват положението, да си направят Нова Хазария, Нов Йерусалим и други подобни. Тези планове не се крият. Дори Зеленски каза, че Украйна е Новият Йерусалим. Не мисля, че това е просто метафора, изречена в момент на патетичен екстаз.
  • 97 Само

    7 7 Отговор
    Палестинци и демокрация ти нормален ли си бе.Драскач
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Човече... ...

    3 3 Отговор
    Натаняхо реши да консолидира нацията... И сега ще унищожи Палестина до крак. Самите израелци не вярват на тази изненадваща атака от шепа голтаци.
  • 100 Орт

    3 1 Отговор
    Кое не е вярно от горенаписаното?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Денис Лъжца

    4 1 Отговор
    Търсиш на Грешното място виновните за конфликта между Израел и Хамас! МОСКВА ИМАЛА КОНТАКТИ С ХАМАС????? МНОГО ПЛИТКО ДЕНИС!
  • 105 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор
    АБЕ КОМЕНТИРАЩИ К. А. П..... ТИ, КЪДЕ ДА ОТИДАТ 70000 БЪЛГАРИ КОИТО ЖИВЕЯТ В ИЗРАЕЛ?
  • 106 ИНЖ

    2 4 Отговор
    А палестинците защо подкрепят "Хамас", вместо да си живеят живота???? Те са като путинистите в БГ - вместо да станем европейци, дай да се върнем в СОЦ-а!?!?!
  • 107 Казуар

    2 2 Отговор
    Най правилно е жителите на Газа да питат Хамас къде да отидат.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Вън

    3 1 Отговор
    Гнусни еврейски окупатори провеждащи геноцид! Еврейските изроди подлагат палестинците на апартейд и ежедневни гаври. Представете си да бяхме ние на мястото на пелестинците, да ни изхвърлят от домовете ни, да заграбват земите ни, да ни провеждат всеки месец СВО-та избивайки десетки хора.
    Друг е въпроса, че това нападение на Хамас може би е организирано от ФАЩ за да прикрият тоталния си провала в Украйна.
  • 110 Българин

    1 0 Отговор
    До1967Газа е част от Египет, Израел е завоевателя, Палестина има право на Държава,ток и вода.Цивилните имат право да живеят,а екстремистите и от двете страни трябва да бъдат съдени
  • 111 Другият въпрос

    0 0 Отговор
    А израелците къде да го търсят ?
  • 112 Петър

    1 1 Отговор
    Важен за Хамаз отиде в Москва за помощ, като че ли не им даваха досега оттам. Всичкото иръжие тази, както и други групировки получават от Русия, Уран и Северна Корея. Появяват се и други с препродаване от тези с парите, които са ги купували за копиране за усъвършенстване на техни производства. Палестинец да сте чули да е мигрирал за по добър живот в някоя арабска държава? Всички, тръгнали нанякъде са в посока Запад и Америка. Палестинците ги броят втора ръка точно арабските държави и така ги третират ако са отишли да работят някъде - Египет, Йордания .. Яхват ги групировки точно за да ги унищожат. Израел е градина, изградена с труда на поданиците си. Да яха направили и Палестина такава страна, има примери за градове държави. А ги управляват групировки с лабиринти под земята, така се грижат за тях

    Коментиран от #113

  • 113 Дурхан

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Петър":

    Ами Израел и Запад ако ги оставят на мира и арабите ще си направят градина ..виж Дубаи ,Катар ,Бахрейн ..много по добре да от израелските градове ..проблема е в еврейската религия която ги възпитава че са богоизбран народ и останалите хора са нищожества
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Истината е идва след фактите!

    0 0 Отговор
    Манипулативна статия!-за да не е така дайте първо фактите,след това обобщенията,и накрая ние да решим-а не внушението пред фактите?
    1факт-никога досега Израел не е нападали арабите в 5те воини досега!,тя само защитата държавата си!
    2 факт-Израел е държава с определени граници и политическа система призната от целият свят с изключение на арабските държави,което не е повод за нови нападения с/у Израел.
    3 факт-В кои държави приели араби те не създават проблеми и се интегрират приемайки тези държави за своя втора родина с нейните политически и социални дадености? Те живеят с желанието да наложат своята религия и феодално-социален мироглед на новите си приемници,което блокира прилагането на философията за мулти-културният модел на социален живот заложен от западните философи, от който те вече се отказват под давлението на фактите и протестите на местното население!!!
    4ти факт-Посочете друга държава която да е вложила повече средства в Палестина /не за оръжия/освен Израел-построени щилища,асфалт улици,създадени раб.места/1/3 живеят с приходи от Израел/
    5ти факт-Не изкарвайте жертва само едната страна,за да можете правилно да преценим и кой е агресорът!
    Извод-трябва Палестина и арабските държави да се оставят самостоятелно да се развиват без каквато и да е помощ-финансова и материална което ще доведе до естественият им начин на развитие,без зависимости и в естествената им среда,докато се развият социално,политически и културно до нивото на развитите държав