Last news in Fakti

21 Октомври, 2023 13:00 2 646 43

Д-р Любомир Канов: Барут за радикализиране и за рушене на цивилизацията

  • газа-
  • палестина-
  • радикализъм-
  • терор

И тези деца, когато пораснат ще бъдат недоволни, безотговорни, задружни и неграмотни

Д-р Любомир Канов: Барут за радикализиране и за рушене на цивилизацията - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някой дава ли си сметка защо гетата демографски ще погълнат градовете, където са се загнездили и защо те се разрастват толкова неудържимо и диспропорционално?

Майките и младите жени —коренни жители на тези градове, — почти без изключение, работят. Това коментира във "Фейсбук" д-р Любомир Канов.

Поради това, те оставят в детските градини своите деца и по същество жертват времето си с тях, за да допринесат за по-добър стандарт на семейството и да помогнат за плащането на заемите, сметките, данъците, таксите и ежедневните разходи за енергия, за наем или ипотека, за дрехи, храна, може би ваканция или пътуване, за образование, култура, благотворителност и т.н. Вместо с децата си, те прекарват своите дни в канцеларии, офиси, кантори, производства, бизнеси и пр. За децата им е онова оскъдно време, което остава, след всичко останало.

За жената майка от гетото работата се състои в детепроизводство. Много рядко и малко от времето им преминава в труд извън дома. Те получават през държавата социални плащания за отглеждане на техните деца. Пропорционално на броя деца, които са родили. Държавата защитава техните размножителни права и субсидира тяхната раждаемост. Някой ще каже: не, не е достатъчно, трябва да им са дава много повече. Ще говорят за социална държава и за справедливост. Обвиняват онези, които всъщност през данъците си издържат тези семейства с множество деца в бездушие и даже в расизъм. Значителна част от тези многодетни жени от гетата се легитимират като самотни майки, макар че техните деца в повечето случаи имат биологичен баща, който или няма постоянна работа или спестява за своите цигари и пиячка от семейната издръжка.

Работещите майки дълго отлагат раждането на дете и имат амбицията да му създадат най-добри условия за развитие и образование. Това обаче става за сметка на времето, което им остава за общуване със семейството и децата им. Често те имат само по едно дете и то расте в детската градина или само̀ в къщи с компютъра и интернет.

Питам социалните ”справедливци” и радетели за различни права, помощи, програми, субсидии, подпомагания, енергийни бедности и безплатен обяд дали си дават сметка как един народ обеднява откъм деца, които утре ще трябва да работят в икономиката на бъдещето и да произвеждат благата за консумация, докато децата от гетото въз основа на примера, който имат, ще произвеждат главно деца, които са се научили да получават, без да дават нищо в замяна?

И тези деца, когато пораснат ще бъдат недоволни, безотговорни, задружни и неграмотни. Барут за радикализиране и за рушене на цивилизацията, към която са враждебно настроени и която мразят. Те са създали вече през много поколения своя собствена “цивилизация”. Тя е фертилна, многобройна и разпознава като своя само “махалата”, но не града или държавата, която обитават. Там цари безгрижие за утрешния ден и денонощно думти ритмична музика.

Толкова по въпроса за местните избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Канов

    22 12 Отговор
    Работодателите са виновни за всичко. Алчност и липса на всякаква емпатия. Тези от малцинствата ходи ги виж как работят когато пари им се дават....

    Коментиран от #18

  • 2 Канов

    6 28 Отговор
    Когато говориш за децата от гетото въз основа на примера, който имат, ще произвеждат главно деца, .......... Два простички въпроса имам само : Колко е средната възраст на населението на Израел ? Те също ли са "децата от гетото" ?

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Канов

    10 25 Отговор
    Приходите в бюджета според теб за какво трябва да се харчат. 1. За Война ?.... 2. За шест цифрени заплати на бюджетни кърлежи? ..... За какво ?

    Коментиран от #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 въпрос

    49 4 Отговор
    Чудя се как така са публикували тази статия? Заставам с цялото си сърце и разум зад автора, но за съжаление тези от които зависи разрешаването на поставения проблем няма да си мръднат пръста нито у нас нито в ЕС, дето в тези гета във Франция, Белгие и сие не сме да влезе даже и полицията. Ще ги храним, докато и ние свършим....
  • 6 Майко мила, майко мила

    7 53 Отговор
    И тези деца, когато пораснат ще бъдат недоволни, безотговорни, задружни и неграмотни. Барут за радикализиране и за рушене на цивилизацията.......... кои са тези деца ? Ромите ли ? И за това викаш да ги оставим направо да умрат от глад, без вода и без ток ? .......... Направо социални плащания в разходната част на бюджета да няма а? ....... Ми дааааа, направо в чувал на такива умници като теб да вземем да ги дадем..... пу да и шибеците малоумни дето се навъдихте ей..... Неолиберални нищожества ...
  • 7 Пак въпрос

    11 17 Отговор
    Г-н Канов, от хелзинкския комитет ли сте?
  • 8 Любомир Канов

    12 35 Отговор
    български психиатър, платил за образованието си през Живково време 0 Ст. Получавал стипендия и безплатно жилище. ....... изведнъж обаче рязко поумнял и станал бил неолиберал. Ей смотан, я отиди се виж в огледалото да не са те подменили без да разбереш .... Тези глупости, млад килеш да го говори иди ми дойди ми, ама ти на къв се правиш а? Тъпанар.... щото ти всич не беше бенефициент на социални помощи нали ? Я пак се замисли, само последните 3 години дали не си взел 10000 ковидни ? Те кво са, не са сигурно социални помощи а ?
  • 9 Шибек

    12 10 Отговор
    Майките и младите жени —коренни жители на тези градове, колко точно са коренни ? Преди 80 години колко души е била София ? А София тогава пак ли е бъкала от коренни жители ?
  • 10 Свободен

    29 3 Отговор
    Абсолютно точно и вярно!
    Само че се пропуска и проблемът с амбициозната майка!
    Почти всяка жена крие комплекси, които преодолява с демонстрация на "успех", според нейните представи.
    Жадуват за власт и пари с които "да натрият носовете" на мъжете за да видят колко са "жалки".
    Накрая се сещат за външността си и "инвестират" във външен вид, без да имат никаква представа от базовите възприятия на мъжа!
    Той ви аги търси по-слаба и нежна жена, която да пази и за която да се грижи според възможностите си!
    За пий му е арогантно джукесто създание, което му навира пачки в лицето?!
    Ами този урок чернокраките са го научили много по-добре от нераждащите бизнес нещо си...
  • 11 Щерев

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Канов":

    Какво ти пука за Израел?Държава пръкнала се от английското нищо на 75 години в процес на разграждане и изчезване.
  • 12 Евреите в Израел имат не

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Че те евреите в Израел":

    два пъти повече деца от нашите роми а 2,8 пъти повече !!!!
  • 13 А не беееее

    8 9 Отговор
    Всички тези различни права, помощи, програми, субсидии, подпомагания, енергийни бедности и безплатен обяд ....... са 100 пъти по добре от оръжия, тенекии и пръдни.....
  • 14 Иво

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "Канов":

    За оправяне на улици, ел. и ВиК инсталации. За опровяне на паркове. Голям ресурс да се отдели и за поправяне и финансиране на болници, и за поправяне на мостове

    Коментиран от #16

  • 15 Отново "Реч на Омразата" в медия

    9 17 Отговор
    Първо ромите, после инвалидите и на края пенсионерите ? Или може и на куп а Канов ?

    Коментиран от #25

  • 16 Ъхъъъъ

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Иво":

    улици и паркове са общински данъци и приходи през общината ромски разходи са сведени до след запетайката...ВиК си има концесионер..... дай други...

    Коментиран от #38

  • 17 Кмета на Царева ливада

    7 5 Отговор
    ========Те са създали вече през много поколения своя собствена “цивилизация”. Тя е фертилна, многобройна и разпознава като своя само “махалата”, но не града или държавата, която обитават. Там цари безгрижие за утрешния ден и денонощно думти ритмична музика.=======и ние българите от Царева ливада се мъчим от години такава идилия да постигнем и добри резултати имаме впрочем...единствено това с "думтенето" на ритмична музика не сме съгласни .....иначе за всичко друго сме ЗА ..... Ела виж дали ни е лошо
    .....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мда

    28 4 Отговор
    Вземи се скрий душо бедна!
    Човекът правилно го е казал, всичко се крие в държавната политика. А нашата държава се държи дискриминационно по отношение на децата, типичен пример са т.н. детски - защо децата се делят по социален статус на техните родители, при все, че те са българчета? Нищо, че много семейства едва връзват бюджета и с малко или повече надхвърлят измислените тавани на социалните.
    Къде е държавната помощ за младите работещи семейства?
    Когато се чертае социална политика е задължително да се анализира ефекта върху цялото общество, а не върху малцинството.
    Мда, затова най-силният политик в Европа се казва Виктор Орбан.
  • 23 Мда

    0 1 Отговор
    ,,предният ми пост е в отговор на коментар 1"
  • 24 Ей пъпеш

    5 13 Отговор
    Всички разходи по социалните плащания за ромите са под 7% от парите за въоръжение и война ! Кво си почнал да дрънчиш ? Те ли мислиш че са ни основният проблем сега ? Разходите за всички роми на куп са по малко от две тенекии бре....
  • 25 не става

    23 2 Отговор

    До коментар #15 от "Отново "Реч на Омразата" в медия":

    Това е реалността, драги. И трудно ще я скрием зад мулти-култи културата. Човекът е казал, трябва повече социална справедливост за работещите майки, не само за неработещите. Работещите майки лишават своите деца от своето майчино присъствие,от общуването с тях, от възпитанието. Работещите трябва да се поощряват- дали с повече отпуск, дали с почасова работа, дали с намалени данъци. Защото неработещите ще произведат по свое подобие следващите неработещи. Ама било това традиционна култура на етноса? Иди в Турция и виж дали ромите не работят.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бат Робин Хута

    8 5 Отговор
    Да се взема от богатите и да се дава на бедните. Щото да няма калабълък после
  • 28 Карл Мартел

    18 2 Отговор
    Чудесна и обоснована фактологически статия.Искренно се надявам да не наруши и без това крехкият душевен мир на защитниците на правата на малцинствата.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Странни разсъждения

    4 7 Отговор
    На пръв поглед,ако не иска да се замисли човек изглеждат логични и примамливо привлекателни,но ако се замисли не е точно така.А мисленето не е от най-желаните занимания на масовия съвременен българин.Преди не много време и българските семейства са били многодетни с по 8,10,че и с 12 деца,а българите съвсем не са живели в гета.Идва времето на така наречения,социализъм и семействата започват се преселват в градовете,поради желанието на БКП индустриализация на страната и т.н.... ,може още много да се напише,дори и за това "Поради това, те оставят в детските градини своите деца и по същество жертват времето си с тях""Често те имат само по едно дете и то расте в детската градина или само̀ в къщи с компютъра и интернет." Това не е съвсем вярно,защото след 4 годишна възраст,децата задължително трябва да ходят на детска градина,а някой от майките през това време са на кафе,а и представете си едно дете на 10 -12 години без достъп до компютър и интернет в съвременния свят,общуващо само с майка си и семейството,но това са други теми.

    Коментиран от #41

  • 31 И от тези

    4 9 Отговор
    заемите, сметките, данъците, таксите и ежедневните разходи за енергия, за наем или ипотека, за дрехи, храна, може би ваканция или пътуване, за образование, култура, благотворителност и т.н. ======= кои точно не плащат ромите ?

    Коментиран от #40

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Меси кьорфишека

    0 1 Отговор
    Любчо, дисиденте, питай твоя съселянин!
  • 35 Ейй

    10 0 Отговор
    Тоя доктор откри колелото. Ами то колелото на историята си го показва, всяка развита цивилизация е гътвана от по неразвита - пример е римската империя, гътната от хуните.
  • 36 Не бива тия

    9 0 Отговор
    помощи да се дават като пари всеки месец. Вместо пари на ръка - сметка в банка от която всеки месец служебно постъпват пари за: плащане на детската градина , плащане на ток, вода, телефон, данъци, глоби, вноски по кредити към банки и ако останат пари - в купони за пазаруване в големите вериги(без цигари и алкохол).

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хохохо

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Не бива тия":

    Ама някои от тези си джиткат частно и се водят безработни . Един път не плащат данъци ,втори път цоцат социални ...

    Коментиран от #42

  • 40 Хохохо

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "И от тези":

    Като плащат ,откъде са им парите ? Не само на ромите де .
  • 41 Хохохо

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Странни разсъждения":

    " желанието на БКП за индустриализация " ,хахаха . Ами гърците защо са се индустриализирани без БКП? Или пък италианците ?
  • 42 Нека работят,

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хохохо":

    човешко е да пийнеш и да пушиш, но с пари изкарани с труд, а не от социални за цялото семейсттво.
  • 43 ИНЖ

    1 0 Отговор
    ГЕРБ, ДПС и БСП си набавят по този начин избиратели. Въвеждането на образователен и имотен ценз ще обезсмисли "гетата".