Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 13:00 1 607 14

Кристина Патрашкова: Властта в България е секси

  • местни избори-
  • власт-
  • секс-
  • политици

Не трудът, а властта у нас е секси. В България тези, които управляват, не е задължително да са компетентни. И това не е от днес, винаги е било

Кристина Патрашкова: Властта в България е секси - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Кристина Патрашкова за в. "Филтър"

Всеки 140-и българин у нас иска да управлява. Това показва простата аритметика от приключващата кампания за местни избори. Кандидатите за общински съветници в цялата страна са 40 000 души. Хората, които имат право на глас, са 5 милиона и 500 хиляди. Като се тегли чертата, излиза, че всеки 140-и човек иска да взема решения, да разпределя общински бюджети, да прокарва влияния на различни кръгове, да прибира нещо под масата за себе си.

Социолозите би трябвало да поразсъждават върху този факт. Наистина ли у нас хората са толкова компетентни, обществено ангажирани, преливащи от желание да направят живота ни по-добър? Едва ли, след като всички обществени сфери изнемогват от недостиг на компетентни и отговорни хора. Няма кандидати дори за касиери в големите вериги, макар че заплащането там е съвсем прилично. Липсват лекари и учители, работници в предприятия, сервитьори в ресторанти, камериерки в хотели. Трудно вече се намират качествени журналисти, а мнозина от тях предпочитат да станат пиари на фолк певици и съмнителни звезди, но не и да бъдат медиен коректив на управляващите.

Не трудът, а властта у нас е секси. В България тези, които управляват, не е задължително да са компетентни. И това не е от днес, винаги е било. Затова пък, заемеш ли важен пост, се озоваваш във вихъра на далаверата. Разпределяш порции, получаваш пари в плик за различни услуги. Градиш самочувствие, че си избран от суверена, макар добре да знаеш, че това е станало по втория начин. Затова работите у нас не вървят. Отдавна в България не се действа в името на общото благо, а за личната изгода. Идеалистите биват възприемани като старомодни романтици, които почти винаги катастрофират. Всички средства са позволени в битката за докопването до властта – манипулации, мръсни кампании, купуване на гласове, дискредитиращи акции.

Така се управлява у нас открай време – далавераджийски, тарикатски и безпринципно. И всеки иска да е по-важен от другия, да командва, за да има повече облаги. Драпа да е шеф. Съзнавайки, че няма никакви качества за това. Затова все започваме отначало и доникъде не стигаме. Все ни управляват мъпети, а ние сме все недоволни. Но всички вкупом продължаваме да мечтаем да сме вождове. Останаха ли въобще индианци?


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :))

    6 1 Отговор
    И физически са убафци, особено профДили Вили!
  • 2 ВИЖДА СЕ

    6 0 Отговор
    Няма в света по секси мъж от теб.
  • 3 Патрата е грозна и безлична

    6 0 Отговор
    Става само след седмата водка и петата ракия,не по-рано!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АМАH OT ИДИOTИ

    9 1 Отговор
    HАЙ СЕКСИ Е АСЕH BACИЛЕВ. МAHAФИTE EДВАМ СЕ УДЪРЖАТ.🤣
  • 6 Елвира

    4 2 Отговор
    Руди Гела не ми е секси. И на мъжът ми не му харесва.
  • 7 бай Ой

    4 1 Отговор
    Няма как да е вярно, секси са жените под 30 и мъжете до 40 - както е видно от секция Любопитно. Тука няма един в тия възрастови категории, затова хората доста ходят за гъби.
  • 8 дедогошо

    8 0 Отговор
    А Патрашкова е антисекси и става само да плаши гаргите.
  • 9 Хасковски каунь

    5 1 Отговор
    Тва е щот се държи на лява резба. От време на време Спеца затяга зегершайбата на Асен.
  • 10 Кукуригу

    7 0 Отговор
    Тая дето няма шанс да види секс седнала да говори за секси...
  • 11 Сандо

    6 0 Отговор
    Софиянци да сложат Патрашкова на кметския стол.Като я види само,всяко Зло ще избяга!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.