Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 09:49 4 512 48

Защо и как „нашето“ МВР се оказа на ГЕРБ и ДПС

  • калин-
  • стоянов-
  • кирил-
  • петков-
  • мвр-
  • асен-
  • василев

След като това е така, на кой е кабинетът „Денков-Габриел“?

 Защо и как „нашето“ МВР се оказа на ГЕРБ и ДПС - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков най-после призна, че „нашият“ кабинет „Денков-Габриел“ не е на ПП-ДБ. Повод за това са думите му, че вътрешният министър Калин Стоянов е бил предложен от ГЕРБ-СДС. И понеже бил експерт, те го приели. Но ПП-ДБ сега не са доволни от него сега – след протестите в София около мача България-Унгария (2:2), и му искат оставката. Респективно, Бойко Борисов и Делян Пеевски го бранят. Защо? Защото така трябва.

Какъв е ефектът от всичко това
Преди ден чухме от премиера Николай Денков закана, че ако Калин Стоянов не си подаде оставката, ще го направи той. Това е световно постижение и ще създадем международен прецедент как премиер става заложник на министър. Просто няма думи, за да се опише това като политически ход.

Лицето на правителството да се моли на министър… Българска работа.

Все едно държавата зависи от един човек, пък бил той и шеф на МВР. Той ли е най-важният… Това го оставяме за размисъл. Ако Калин Стоянов бе министър на ПП-ДБ, този разговор нямаше да се води. Но понеже не е, може да си позволи да се „бъзика“ с премиера. Кой е по-по-най.

Първият провал
Да се върнем към онзи запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, който Радостин Василев най-любезно предостави на обществото, защото му се спяло. Нали това бе причината, за да го запише. Та в този разговор едни от основните неща, които казва Асен Василев, е как трябва да овладеем службите и да имаме „наше“ МВР преди местните избори.

Асен Василев: Аз съм заинтересовано лице, така че ще бъда много кратък. Ситуацията е като луз луз (б.р. – губиш, губиш). Въобще не е ясно дали отиваме на избори с ДБ. Ако сме без тях, няма да се борим за първо място, най-много за трето. Законно, незаконно трябва да се изгонят всички шефове на служби. През първите две седмици. Ще загубим почти всички местни избори. Поне местните избори ще ги правим с наше МВР. (б.р. - записът е към дата 26 май 2023)

И какво излиза!? С какво МВР направихме изборите? „Наше“ – но на кого? Явно не е на ПП-ДБ, нали… Тогава каква е „сглобката“… Чия е? Кой я дирижира, кой я ръководи? След като Калин Стоянов е предложен от ГЕРБ и защитаван от ДПС, кой направи изборите!?

Иначе какво направи вътрешният министър - 11.08.2023 година
Смяната на областни началници на МВР поискана от вътрешния министър Калин Стоянов не е свързана с предстоящите местни избори. Така Стоянов отговори в Пловдив на неговия предшественик Иван Демерджиев, който в телевизионно интервю нарече случващото се политическа чистка, след като Стоянов поиска смяната на 17 от областните МВР шефове. И смяната се случи. Чие МВР тогава прави изборите!? „Нашето“, а дали…

За пореден път във ФАКТИ ще напишем (б.р.- виж „Тъмната“ България победи - … или как ни се подиграха на първи тур на местните избори), че в тази държава има хора, които искат в точно определено време, с точно определени хора да постигнат точно определен ефект, който ги устройва. Рокади в МВР, избори, резултат. Точка. Програмата е изпълнена. Целта е постигната. Вече е минало.

Вторият провал
Асен Василев пак от онзи запис: "Службите са наши. Ръководствата им са съгласувани с посолствата и одобрени от посолството".

Кои служби!? Ще падне ли главата на шефа на ДАНС Пламен Тончев… Не, разбира се. Тук вече се намесва и президентът Румен Радев, който е твърдо против „сглобката“.

Премиерът Николай Денков иска оставката на шефа на ДАНС, парламентарната група на ПП-ДБ иска оставката на шефа на ДАНС, генерал Атанасов иска оставката на шефа на ДАНС. Денков не можел да работи с човек, на когото няма доверие. (б.р.- поне не му хрумна още тогава да плаши, че ще си подаде оставката, ако Тончев не си тръгне сам, но явно смята, че шефът на ДАНС е по-маловажен от вътрешния министър)

И какво излиза. Чие се оказа „нашето“ МВР… След като това е така, изниква въпросът: „Кой кой е в кабинета „Динков-Габриел?“


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    50 10 Отговор
    МВР винаги е било на ДПС

    Коментиран от #20

  • 2 ГЕРБ

    30 46 Отговор
    А на кого да бъде на идиотите от ПП ДБ. ли

    Коментиран от #39

  • 3 Пич

    31 29 Отговор
    Хахаха...... МВР - то на Кирчовците , след като изтрепа хората , вече не е тяхно !!! Хахаха.....
  • 4 1111111

    59 6 Отговор
    Тиквата и Шиши Извозиха Промяната
  • 5 дасдасд

    29 6 Отговор
    Калине, много удобно избираш кои от изказванията на тези доказани лъжци са верни и кои не са!
  • 6 Ти, байно,

    39 1 Отговор
    Се тревожиш повече от това, че задкулисието не било с ппдб, а с Герб, нали така? А проблемът ти трябва да е - защо въобще има задкулисие, което ние не избираме, но което реално ни управлява!
  • 7 Виж ти!

    33 2 Отговор
    Яяяя виж ти, мвр-то се оказа на герб.
  • 8 Позор!

    46 9 Отговор
    ГЕРБ за 12 години за завладяли всички уж "независими" институции! Затова нищо в България не работи както трябва!
  • 9 Момо

    30 7 Отговор
    Ако ББ беше министър досега да го е освободил 100 пъти без да се съобразява с никой забрави как раздаваше правосъдие от джипа
  • 10 дядо поп

    26 4 Отговор
    И после правителствените мишоци не били кадрували.
  • 11 Българин

    13 11 Отговор
    Бандеровците които ограбиха държавата оправляват след окрайна ще прочистена и България
  • 12 Българин

    39 5 Отговор
    ГЕРБ и ДПС използват полиция , данъчни служби за да дерибействат в цялата провинция !
    Държавния апарат от години обслужва единствено техните интереси !
    Държат бизнеса и хората в страх !

    Коментиран от #15, #23

  • 13 Даниел

    25 9 Отговор
    Заради финансови зависимости някой медии в България постоянно бълват екстременти по адрес на неудобни хора хвърляйки обществото в дълбока заблуда!
    Оказа се,моме нито има ала бала с машините нито нашите хора са овладели МВР!
    Всеки ден статуквото измисля лъжи ,за да трупа дивиденти !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Марш с Просто киро

    16 8 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    да въртиш кючеци на Пеевски бе джурул
  • 16 Павел пенев

    29 2 Отговор
    Не само МВР. На ДПС е икономиката лицето на Пеевски, МВР,съда и прокуратурата. Защото се правим на умни, а всъщност сме простаци.
  • 17 кокорчо

    12 18 Отговор
    по дмите на киртака че кои му вярва на тоя ол го ф р е н
  • 18 Правителството е на Козяк

    21 4 Отговор
    Герб и ДПС командуват жълтопаветниците , агнешки главички на Прокопа, чиято кандидатура е Терзиев
  • 19 Уж само

    16 1 Отговор
    ГабриелА беше на ГЕРБ?
  • 20 ДПС

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хааа ха ха! Тотално грешно заключение. Всичко е наше! И министерства и агенции, и НПО-та, ако щеш - и медиите са наши.
  • 21 123456

    13 5 Отговор
    Е как защо - защото Киро простото е правил няколко интервюта ! Питай Ицо Хазарта как е измислил оня въпрос - Как можа да го поемеш целия , и на Бок и на Дебелия ?
  • 22 Роналд Рейган

    17 3 Отговор
    Защо и как „нашето“ МВР се оказа на ГЕРБ и ДПС, ДПС И ГЕРБ СА НА ДС - КГБ ОТ1944г. ДО СЕГА, КОКОРЧО И ТОИ Е ДС - КГБ, КИРО Е ШЕРПА НА ДС И КГБ, ДА КАЖЕ ДЕНКОВ, ЗАЩО ГОРИВАТА СА НИ ТОЛКОВА СКЪПИ СЛЕД КАТО ПЕТРОЛА Е ТОЛКОВА ЕВТИН, САМО ЛЪЖИ ОТ ИЗМАМНИЦИ
  • 23 Пепо

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Пак ли страх тресе хората ? Айде нещо по иновативно , че това със страха отдавна се изтърка .Но виж ,министрите ги е страх . Защо министъра на МЕУ ходи с охрана ? Защо децата му са със охрана ? Мен лично ме е страх от лъжите на това правителство , но няма как да противодействам на лъжите им , защото те са патология .
  • 24 Всичко

    10 2 Отговор
    е пунта мара, шумда бара.
  • 25 Хахо

    16 4 Отговор
    Това с вътрешния министър беше поредното МНОГО ШУМ ЗА НИЩО!! От мухата слон както се казва Имаше протест вандали рушаха обществено имущество ,хвърляха камъни по полицаите Те им отвърнаха с палки по гърба .Неща нормални които се случват през ден в демократичния свят Да ама у нас ,от това се вдигна такъв шум Че чак министерска оставка се поиска Та дори и премиер министъра заплаши с оставка и с това да зареже толкова важните за държавата реформи и закони ???? Нормален човек или страничен чужд наблюдател трудно ще стигне до някакво логично обяснение за това .Обяснението е може би в целенасочена провокация целяща шум около правителството и дестабилизация Като се използва неопитността на политиците в ПП
  • 26 любител

    13 1 Отговор
    стига сте писали глупости няма в света човек колкото и да е малоумен той който да не е разбрал че мафията си има държава-Б-я която се управлява от боко тиквата от гроб- шиши и сокола от депесето. ФАКТ.
  • 27 Мафия ни управлява

    18 1 Отговор
    Правителството е на Мафията,а вътрешния мир мистър е изцяло зависим от нея ! Не можеш да градиш кариера без да си назначен от Мафията( герб,ДПС) !
  • 28 Българин

    17 4 Отговор
    Никого не са извозили ГЕРБ и ДПС, ПП-ДБ си е поредният експеримент за замазване очите на хората. Задкулисието даже и не се мъчи да измисли нещо ново, защото вижда, че българите сме толкова успани и една и съща лъжа ни я пробутват вече 34 години. Първо беше СДС пълно с агенти на ДС и номенклатурчици, после повикаха "царя" (същия сценарий, както с Кирчо), след това създадоха "тройна коалиция", после докараха и Тиквата, който пак дойде да прави "промяна". Сега ни тръснаха Кирчо и Кокорчо! Замислете се, кой нормален човек, който уж има милионен бизнес в Канада, има семейство там и е живял през по-голямата част от съзнателният си живот пак там, ще реши да се "връща" в страна пропита от мутри и корупция!? Дали не е, защото са му обещали нещо голямо и дали не е, защото милионният "бизнес" е съзададен от ДС! И сега е дошло времето да се отплатим на партията-майка! Точно, както и Василчо! Докато не осъзнаем, че непрекъснато ни прилагат един и същ изтъркан трик, ще продължаваме да сме най-бедни в Европа и ще ставаме все по-зле и по-зле!
  • 29 Фибата

    11 5 Отговор
    Ако се движим по сценария от оня запис, ППДБ правят точ в точ заявеното, а ГЕРБ и ДПС им противодействат повече от успешно, на моменти размазващо, а да, и за благото на българския народ, разбира се! Е, кой сега е тъп, прост и глупав?
  • 30 Институциите са в колапс

    15 5 Отговор
    В България нищо не работи благодарение на ГЕРБ и Борисов!
  • 31 🇧🇬🇪🇺💯

    6 5 Отговор
    Това са предизборни трикове, ПП, ДБ,
    излизат с гръмки Слогани за да изпуснат “парата”, примери колкото искаш, Асен Василев, сега покрай счупените и пукнати глави на протеста против мафията в БФС, Кирил Петков, Денков, Борисов, Пеевски, разнопосочно говорене в Мутра Коалицията но реалноста е
    МеВеРеТо Яко Бой , пр100аКирО, Асен Василев, двамата клакьори от ДБ, Христо Иванов и Генерал Атанасов управляват в тандем с Мутро-Мафията на ДС: Делян Пеевски, Ахмед Доган, Бойко Методиев Борисов.
  • 32 Стеф

    12 2 Отговор
    Не мога да разбера поведението на момчето министър на МВР. До момента държавата ни не е наблюдавала такова поведение и то от министър на МВР. Преди събитията говори едно, след това друго, обяснява, че не носи политическа отговорност за побоите. Само, че професионалното ръководство носи дисциплинарна, а министъра политическа отговорност! И това трябва да се разграничава и знае.
  • 33 истината

    8 5 Отговор
    Тази Калинка , дето Тиквата им натресе за министър е личния му довеленик и слуга в МВР , а по-рано го назначи за шеф на БОПА за да прикрива престъпната му дейност.Сега като министър ще прави само мръсотийки и подли историйки да омърси ПП-ДП. Веднага в 9-та глуха иначе правителството щи има много до пати от тая дрога Калин Стоянов.
  • 34 от всичко излиза

    5 2 Отговор
    че Киро про100то и Асена са дефакто опозиция на тази власт. Хахахаха
  • 35 Насран усраинец

    1 3 Отговор
    Питайте Galiya от Embasy-то.
  • 36 ИНЖ

    5 1 Отговор
    Защо се случва всичко това? Ами защото ППДБ нямат мнозинство в НС(120+ депутати)!!! Ето защо. Избирателят(т.е. всички ние) така е гласувал.....
  • 37 Закон на Мърфи

    4 0 Отговор
    Не може да имаш 30 депутата от 240 и да искаш да управляваш.Бай Тошо казваше:-"Като нямаш пари-не може да казваш!",че и тук.Да имаш 18%от гласували 30% и да се пъчиш?Та ти си никой.
  • 38 И за всички фенове на ПП

    1 2 Отговор
    """"Въобще не е ясно дали отиваме на избори с ДБ. Ако сме без тях, няма да се борим за първо място, най-много за трето. Законно, незаконно трябва да се изгонят всички шефове на служби. През първите две седмици. Ще загубим почти всички местни избори. Поне местните избори ще ги правим с наше МВР"""""

    Коментиран от #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Тома

    7 0 Отговор
    Само в България властта се управлява от хора които трябваше да са в затвора отдавна.После не било верно че мафията е държавата
  • 41 Дилянчо

    4 0 Отговор
    Идете и се разберете в посолството,кой е по-баш атлантик.
  • 42 Архивар

    6 0 Отговор
    Не МВР не са на ДПС, а ГЕРБ , ДПС и МВР са на ДС.
  • 43 Във всеки случай

    2 1 Отговор
    Милицията трябва да бие якоооооо!!!
  • 44 Герган

    6 0 Отговор
    Какво се чудим че МВР е на ГЕРБ и ДПС? Бойко вкара мутрите в системата на МВР и не само там .Оттам нататък какво да очакваме - мутренска организация на МВР и съответно приетите закони от тогавашното НС. Рекет, чадъри за много пари, влизане в схеми на разпространение на наркотици , такси "спокойствие" , отказ от защита на Народа , непосредствена връзка и охрана на криминалния контингент , защита на престъпници. Да не говорим за съдебната система - алчни и крадливи юристи имитират работа като прекратяват делата по "липса на доказателства" .Отлагат знакови дела и чакат да прекратяват делата по давност. Изобщо мутренските похвати са в цялата държава и никой не мисли за НАРОДА.
  • 45 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Няма Деков-габриел,има кабинет Винету-Дельо хайдутин,тия двамата отявлени харамии владеят държавата.Но доган е наредил на делю-хайдутина да измести боче,дпс да заеме позициите на герб.Дульо-хайдука бил притеснен от нещо,навярно от редица разследвания на запад,(Магнитски,в Швейцария и другаде).Единствено посланика може да му осигури закрила,но при условие ,че направи България фашистка диктатура с антируска насоченост чрез свирепи репресии при най-малкия знак за симпатии към Русия.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Марин

    2 0 Отговор
    Каквото и да говорим от 34 години е ясно , че Службите ,МВР и Съдебната система са тотално овладени от бившата ДС. Хората издигнати там са с тежка зависимост и принуда , които изпълняват всяко разпореждания от задкулисието/ГЕРБ и ДПС които винаги са в схемите за управление и крадене/.Така че щом са на висока длъжност всички полицаи са в схемата, въпреки ученическите оправдания. С една дума който не е съгласен и не иска да е зависим и принуждаван , просто НЕ ГО ИЗДИГАТ НА ОТГОВОРНА ДЛЪЖНОСТ