Last news in Fakti

10 Декември, 2013 15:53 1 334 0

ВМРО: Разни организации превръщат човешките права в средство за печалба

  • вмро-
  • правата на човека-
  • правозащитни организации-
  • интеграция-
  • ромите

Заради вездесъщата

ВМРО: Разни организации превръщат човешките права в средство за печалба - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Международният ден за правата на човека е хубав повод да се сетим отново за всички онези, които злоупотребяват с тези права, възползват се от тях и ги превръщат от нещо красиво в нещо меркантилно. Това се казва в позиция на ВМРО по повод Международния ден на човешките права, който се отбелязва днес - 10 декември.

Повод за острата позиция на партията са изказвания на представители от правозащитни организации и на новоучредяващата се партия ПОМАК. Освен че спорят директно с Конституцията по отношение на етническите партии, въпросните правозащитници заявяват и следното: „Пред очите на всички ромските квартали все по-масово придобиват облика на гета” и „Пред очите на всички и на фона на нищо незначещи думи и документи за необходимостта от интеграция  ромските деца остават здраво затиснати в квартални сегрегирани училища, при несъпоставимо качество на образователната среда и услуги, без никакъв шанс за междукултурна заедност...”.

ВМРО се съгласява с констатациите и пита: кой е виновен? Нима сред виновните не са същите тези неизброими правозащитници, които десетки години вече получават пари в името на вездесъщата „интеграция”, пълнят се много гуши, а „гетоизацията“ и отписването на циганите от обществото ни се задълбочава?

Именно ВМРО от години настоява да се уважават националните традиции и ценности, а хората с различна сексуална ориентация да не я натрапват публично, в нарушение на правата на мнозинството. ВМРО предлага варианти за заличаване на гетата, за решаване на циганския въпрос с конкретни стъпки, свързани с образование, с работа и с реално вписване на тези хора в обществото. ВМРО предложи и пълна ревизия на абсурдното „Десетилетие на ромското включване”.

През това време разни организации натрапват правата на човека като средство за изнудване и за печалба, а онова, което постигат, е не интеграция, а точно обратното – разпад на българското общество.   
Международният ден за правата на човека е хубав повод у нас да си кажем, че за да имат хората права, всички без изключение трябва да почитат и спазват законите на България, заключават от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА