Last news in Fakti

17 Декември, 2023 19:01 4 724 101

Не е за хора със слаби нерви: "шоуто" на Путин

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • кремъл

Трябва да благодарим на сценаристите на тази пресконференция, че отделиха толкова много време на оплакванията на участниците във войната срещу Украйна

Не е за хора със слаби нерви: "шоуто" на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Три признания, включително за украински успех на фронта, направи руският президент на годишната си среща с журналистите. По-интересно е обаче какво не каза той. Коментар на Константин Егерт.

"Пряката линия" на Владимир Путин не е за хора със слаби нерви. Например, трябва да слушате фалшиви цитати - този път фраза на Ото фон Бисмарк, която той никога не е изричал. Или пък нелепи икономически изчисления: цената на "яйцето" (точно както е в документите на стоковите експерти) се повишава заради ръста на заплатите и затова те (яйцата) ще трябва да се внасят от Турция, защото руските граждани са започнали да ги консумират прекалено много. От няколкото часа непрестанна пропаганда, увъртане и откровени лъжи е необходимо да се извлекат късчета вярна или поне интересно изглеждаща информация.

Признанията на Путин

Направени бяха три признания: първо, в близко бъдеще няма да има масова мобилизация; второ, украинската армия е успяла да се установи в отделена част на левия бряг на река Днепър; и трето, Кремъл преговаря с Вашингтон за размяна на журналиста от "Уолстрийт джърнъл" Еван Хершкович и пенсионирания американски морски пехотинец Пол Уилън. И двамата се намират в руски затвори.

Според Путин американците не са предложили подходящи условия за размяна на свои граждани с тези, които Русия иска да бъдат освободени. Възможно е да става дума за Вадим Красиков, който през 2019 г. застреля в центъра на Берлин бившия чеченски военачалник Зелимхан Хангошвили. За това той беше осъден на доживотен затвор в Германия. Москва много иска неговото освобождаване, но за целта Вашингтон трябва да убеди правителството в Берлин да предприеме такава стъпка. "Уолстрийт джърнъл” твърди, че такива разговори се водят.

Путин удави неприятното признание, че украинските въоръжени сили са се укрепили на левия бряг на Днепър, в поток от квази военен жаргон, така както би направил един щабен офицер или политически офицер далеч от фронтовата линия. Благодарение на това принудително признание аргументите на Путин за това колко много танкове е загубила Украйна и как военните ѝ са уморени да воюват не изглеждат много убедителни. Изглежда възможните провали на фронта се оправдават предварително.

Краят на частните военни компании и мобилизацията

Трябва да благодарим на сценаристите на тази пресконференция, че отделиха толкова много време на оплакванията на участниците във войната срещу Украйна. Така получихме добра представа как стоят нещата в действителност с плащанията на наемници от всякакъв вид. Ситуацията е, меко казано, далеч от идеална, въпреки уверенията на Путин, че бюджетът буквално се пръска от пари. Малка подробност: той обясни много неубедително, объркано и прибързано защо участниците в частни военни компании нямат право на същото заплащане като "официалните" доброволци. Изводът е очевиден: юнският бунт на Евгений Пригожин сложи край на историята на частните военни компании. Сега те са под строгия контрол на Министерството на отбраната и Путин иска бързо да забрави за тях.

Що се отнася до мобилизацията, успокоителното изявление на Путин беше очаквано. Преди т.нар. президентски избори, а всъщност неговото самоназначаване, насрочено за март, за Путин е важно да не изнервя населението. Според него има толкова много доброволци - почти половин милион - че не е необходима мобилизация. Това поражда въпроса - как руските власти ще запълнят недостига на работници, ако толкова много здрави и способни хора отидат на фронта, за да работят за обещаната от Кремъл "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна?

Изглежда Путин искрено очаква, че няма да им се наложи да се борят дълго. Той говори твърде подробно за провалените преговори между руски и украински представители в Истанбул през миналата година. В съчетание с твърденията, че Западът се е уморил да подкрепя Киев, това създаде впечатлението, че Кремъл се надява, че догодина Западът ще обърне гръб на Зеленски и ще го принуди да започне преговори с Москва.

Неосъществените надежди на Путин

Само няколко часа след пресконференцията на Путин обаче стана известно, че тези надежди очевидно няма да се осъществят - на 14 декември вечерта Европейският съвет реши да започне преговори с Украйна и Молдова за членство в ЕС. Основният "съюзник" на Путин в ЕС, унгарският министър-председател Виктор Орбан, се съгласи повече да не възпрепятства присъединяването на Украйна към ЕС - очевидно в замяна на размразяване на обещаните на Унгария средства от ЕС.

Докато това се случи, Путин не се уморява да набива в главите на гражданите едни и същи клишета: за "фашиста Бандера", за "държавния преврат" в Киев през 2014 г., за 5-те милиарда, които Съединените щати похарчили за него, и за това, че европейците са "слуги на Америка".

От думите му следва, че само Русия няма слуги, а има приятели и първият сред тях е Си Дзинпин. Путин говори за китайския диктатор, както и за турския президент Реджеп Ердоган с такава фалшива топлота, прикриваща раболепие, че нямаше никакво съмнение, че неговата Русия наистина има за истински съюзници само наемна армия и флот, който се крие в Новоросийск.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалка пропаганда

    93 33 Отговор
    Не става за четене!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 фотолюбител

    29 39 Отговор
    На снимката два т...пака си бият шамари.
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    65 34 Отговор
    А ФОЛКСВАГЕН , БМВ И МЕРЦЕДЕС СЪКРАЩАВАТ РАБОТНИЦИ И ЗАТВАРЯТ ПРОИЗВОДСТВА
    .....
    ПРИТИСНАТ В ЪГЪЛА ОТ КИТАЙСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
    .....
    НАСЪСКВАНИ ОТ ПУТИН :))
  • 5 Майна

    73 24 Отговор
    Наследник на Бисмарк е начело на движение против ,,глобалиската политика,, ,която налага Шолц и компания ,,пудели. Той е за приятелски, партньорски отношения с Русия.
    Ей това е истината ,която ДВ не казва!

    Коментиран от #9, #13

  • 6 Пич

    64 22 Отговор
    Незнам за нервите , но за германски тъпанари въобще не е !!! От Урсула , та до последният изпаднал германец.....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГанЧо

    40 10 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Ако беха слушали дедаму щеха са добре.
  • 10 хахах

    57 26 Отговор
    украйнски успех кога къде хаха статия за надъхани джендъри
  • 11 Майна

    67 24 Отговор
    Германия е притисната в ъгъла..
    От глобалните си пудели ,водени от най-корумпирания пудел Шолц..
    Друг пудел, който разорява и Европа е Лайнер..
    Ха, Путин ще ми обсъждат..
    Външния дълг на Русия е намалял до 36 милиарда.
    Колко е външния дълг вече на България?!

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мнение

    65 15 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Дойче веле никога не казва истината, като смята,че всички хора са глупаци!
  • 14 Плоска пропаганда

    46 13 Отговор
    Без коментар.
  • 15 хайде в Русия

    30 42 Отговор
    Ей,червенокопейките пак са много възпалени. Пак.!Те не искат такива неща да чуват.Русия най-добро място за живеене на български русофили /копейки.
  • 16 ФАШАГИТЕ СА ТАРИКАТИ

    27 16 Отговор
    СПЕЦИАЛУЗАНТИ В СДЕЛВАНЕТО НА МЕРДЖАНИ И ПОДОБНИ.ВОЕННАТА ИМ ИНДУСТРИЯ В МИНАЛОТО СЕ Е КРЕПЯЛА НА ЧЕШКАТА ШКОДА И В МОМЕНТА СА ТРАГИЧНИ.СКОРО ИДВА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ТЯХ В КАЗАНЛЪК ДА ЦЪКА ЕЗИК ЗА КАПАЦИТЕТА НА СТОГОДИШНАТА НИ ФАБРИКА....ДА ПОЯСНЯ ВСИЧКИ ПАНЦЕРИ ВЪВ ВСВ СА ПРОИЗВОДСТВО НА ШКОДА ОСНОВНИТЕ АРТЕЛЕРИЙСКИ УСТАНОВКИ СЪЩО.ЩУКИТЕ И МЕСЕРШМИТИТЕ СА НА ФАШАГИТЕ НОО С ТЯХ ВОЙНА НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ....ТАА В КОНТЕКСТА ДОХЧЕ ЗЕЛЕ ДА СИ НАЛЯГА ПАРЦАЛИТЕ....

    Коментиран от #69

  • 17 Курд Околянов

    35 13 Отговор
    Пишат за фалшив цитат на Бисмарк, но не го казват. Абсолютна пропаганда.
  • 18 Име

    28 20 Отговор
    Дойче веле - как вярвахме навремето в нещата, сега сме - просяците на Европа, закрихме си стопанските единици и - просто сме - турист-сервиз, ако падне сняг - има. Ако пекне слънце - има.

    Убедителни сме - не сме вчерашни.

    Предишната блокада на икономиката на Русия беше - около 70 години. Явно това ще е и сега.

    Надали - защото - няма кой да търпи нова Желязна завеса.

    Патова ситуация - един вид.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 САТЪРА НА ХАНА

    23 14 Отговор
    " ЗАКЛЕВАМ СЕ ДА ЗАЩИТАВАМ КОНСТИТУЦИЯТА НА САЩ И ЗАКОНИТЕ НА САЩ ОТ ВСИЧКИ ВРАГОВЕ
    - ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ .. ДА МИ ПОМАГА БОГ "
    ....
    ЦИТАТ ОТ ОФИЦИАЛНАТА КЛЕТВА ПОЛАГАНА ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА САЩ И СЛУЖИТЕЛИ ВЪВ ВСИЧКИ АДМИНИСТРАЦИИ И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА САЩ
    ......
    С КАКВО РУСКАТА ДОКТРИНА Е ПО-РАЗЛИЧНА :))
  • 21 Кресна

    43 15 Отговор
    За 55 години по голяма глупост и толкова слаб и неграмотен коментар не съм чел .Това ли е нивото на този сайт с такива материали?
  • 22 вели

    36 15 Отговор
    Егерт - руски опозиционер, който пише за Дойче веле, Дневник, Медияпул...- все русофобски медии,платени от САЩ и обсебени от Русия и Путин! Кой ли вече вярва на подобни писания, всеки може да види и чуе пресконференцията на Путин, така че няма нужда от подобни материали като този!
  • 23 !!!?

    28 17 Отговор
    Пантомимата на Путин за "Яйцето" наподобява тази на Чарли Чаплин "Танцът на хлебчетата" !!!?

  • 24 9689

    37 16 Отговор
    DWсамо пълни будали ще ви повярват.Разбира се и нашите престъпни управници.Чрез слугуване искат да си защитят откраднатото.
  • 25 Васил

    22 40 Отговор
    Какво може да се очаква от един диктатор само лъжи!
  • 26 Путин е агресора и военнопрестъпника

    23 41 Отговор
    Путин започна с военно нахлуване и военни престъпления войната в Украйна, а Европа и САЩ ще я приключат...!!!

    Коментиран от #27, #29, #31

  • 27 9689

    43 15 Отговор

    До коментар #26 от "Путин е агресора и военнопрестъпника":

    Крим никога няма да стане база на НАТО.А това води до истерия.
  • 28 Нашите путинофили

    17 26 Отговор
    дори един смислен коментар не могат да измислят. Само глупости драскат.
  • 29 то окрайна си е руска територия ,

    30 13 Отговор

    До коментар #26 от "Путин е агресора и военнопрестъпника":

    открай време ,За това Русия води военни действия на собствена територия .
  • 30 Факти

    35 9 Отговор
    "Благодарение на това принудително признание аргументите на Путин за това колко много танкове е загубила Украйна и как военните ѝ са уморени да воюват не изглеждат много убедителни."
    Няма нужда да "изглеждат" след като това са факти.
    За много неща може да се критикува РФ, но с измислените внушения на ДВ, пропагандата не става по-убедителна.
  • 31 филипинец

    21 12 Отговор

    До коментар #26 от "Путин е агресора и военнопрестъпника":

    1920 година е имало четири украински държави . Русия ги обединява и им дава статута на държава . Сега суверена ще си потърси правата какво правят с територията му .

    Коментиран от #64

  • 32 то Путин каза и нещо друго :

    29 11 Отговор
    Рязко се увеличи броят на предаващите се в плен украински войници !

    Коментиран от #35, #36

  • 33 САТЪРА НА ХАНА

    12 23 Отговор
    СЪБАРЯЙ ГНИЛАТА МОЧА ВЕДНАГА, КОПЕЙКИТЕ ДА СТЯГАТ БОХЧИТЕ ЗА БЛАТНИЦАТА АЛКОХОЛНА, ТАМ ЩЕ СЕ ВЪРГАЛЯТ С БРАТУШКИТЕ СИ В ТИНЯТА НА ВОЛЯ.
  • 34 Маринов

    13 10 Отговор
    Май
    трябва да се Молим
    да доидат Талибаните
    за да ни Освободят
    от тая Неофашиска
    и Продажна Напас?
  • 35 джони инглиш

    19 10 Отговор

    До коментар #32 от "то Путин каза и нещо друго :":

    То останаха ли още окраински войници. Следващото заглавие ще е Рязко се увеличава броя на предалите се наемници воюващи на страната на окрайна.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ама кой ни пита

    29 8 Отговор
    Да измират за Зеленски и Бай Дън е все едно ние да измираме за Магарев, Тиквата и Шиши. Няма нормален българин, който да се навие🤣
  • 38 Инокентий

    23 10 Отговор
    Все по-зле ще става за прокси режима и за менторите му. Нацизмът всякога завършва на позорния стълб на историята, Русия е движена от Божията ръка.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ама журналята що не пишат и другото

    26 8 Отговор
    Броят на бездомните хора в краварника достигна рекордно ниво . Броят на бездомните хора се е увеличил с 12 процента и е достигнал най-високото си регистрирано ниво вследствие на рязкото покачване на наемите и намаляването на помощите.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 сводката от вчера

    25 8 Отговор
    Руската армия настъпва по целия фронт, превзе Красногоровка и Победа, Обкръжи Новомихайловка . Кринка – плацдармът на ВСУ зад Днепър се е превърнал в гробище за украински войници .

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ти пак прочети какво си написал

    11 3 Отговор

    До коментар #44 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Русия вкара 120 000 човека във войната с окрайна . Кой се бие тогава на Фронта ?

    Коментиран от #52

  • 48 Борил

    18 7 Отговор
    Скоро укрите ще напуснат позициите си и ще търчат да се спасяват в Киев
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Инглиш

    19 4 Отговор

    До коментар #39 от "джони инглиш":

    Гледай си ,,индийския премиер,, ..там..
    Скоро ще се разкарвате с рикши, то това си заслужавате, свършени сте с тия пиратски мозъци..Кодът за откраднатите богатства свърши, анулиран е..
    Айде , давете се на ,,самотен остров,,
    Самоизяждайте се ,такава е пиратската съдба..
  • 51 да бягат към Полша

    20 8 Отговор
    Руските ракетни удари издават трите града, срещу които ще настъпи армията – Киев, Одеса и Харков .
    Повишеният интензитет на атаките на руските ВКС и тяхната насоченост показват, че се подготвя настъпателна операция срещу столицата на Украйна.

    Това се доказва и от внезапно появилата се и ставаща все по-масова вълна от оставки и молби за напускане на депутатите от Радата. Към момента само в рамките на последния месец са освободени 49 депутати!!!!

    Коментиран от #59

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 и депутатите напускат потъващия 404

    20 7 Отговор
    В момента само 401 депутати от 450 в държавата, заседават в украинския парламент, освен това още 50 депутати са депозирали молби за освобождаване от длъжност в канцеларията на Радата, съобщи лидера на управляващата партия „Слуга на народа“ Давид Арахамия .

    В социалните мрежи се съобщава за десетки депутати, които в момента са пуснали свои имоти за продажба „на всякаква вменяема цена“. Вероятно има изтичане на информация към Радата от украинските разузнавателни служби за реалната ситуация на фронта.
  • 55 Объркано Атлантиче

    23 9 Отговор
    "Пряката линия" на Путин: Европа е в шок

    Всъщност в много европейски страни Пряката линия на Путин се излъчваше на живо. Например във Франция това беше каналът LCI, чийто представител зададе въпроса на руския президент.

    Първата реакция на казаното от нашия президент е шок. Съдейки по първите коментари, европейците и по-специално французите най-после разбраха, че Русия вече не е същата, каквато беше преди 2022 г. Тя не се шегува с никого и е готова да защитава интересите си, ако е необходимо, „до Лвов включително“. И следователно вече няма да приема никакви фалшиви преговори, а ла „Минск-3“. Времето на „истанбулските празни приказки“ (пролет 2022) потъна в забрава.

    А Киев, очевидно, вече не е в състояние да устои ефективно на руските атаки. И точно това Европа започна да осъзнава напълно. И те се изплашиха.

    Коментиран от #83, #87

  • 56 Тишо що повтаряш като папагал

    7 3 Отговор

    До коментар #53 от "Борил":

    да ти отпорят ауспуха че е запушен .

    Коментиран от #62

  • 57 БАНко

    17 5 Отговор
    ПРОЧЕТОХ ДВА РЕДА И ПО-ВЪР-НАХ !!!
  • 58 В Одеса действа нелегално движение

    16 4 Отговор
    От завоалирани полицейски сводки в Украйна става ясно, че в Одеса има и активно работи нелегално движение.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 бързата работа , срам за майстора

    18 11 Отговор
    Руската армия няма да бърза, времето работи за Русия, основната задача е да запазим живота на руските военнослужещи, както неведнъж е казвал Владимир Путин .

    Коментиран от #98

  • 61 И така

    18 6 Отговор

    До коментар #59 от "ТаУмВзе":

    И така до последния украинец.
  • 62 Объркано Атлантиче

    3 13 Отговор

    До коментар #56 от "Тишо що повтаряш като папагал":

    Отпуши първо на дъщеря си и жена си, млатат ги цял ден зо нящви жълти д3нги по магистралите!
  • 63 Дъглас Макгрегър

    19 5 Отговор
    Запада е имал готов план да нанесе удар по Русия от украинска територия. Алиансът от много дълго време подготвяше Украйна за този сценарий.
  • 64 Швейцарец

    8 17 Отговор

    До коментар #31 от "филипинец":

    То преди 1920 година не е имало и много други държави, които днес са суверенни и независими държави, една от които е и България , Но това не означава че фашистаПутин трябва да унищожи Украйна и народа й , само защото Украйна не е съществувала като държава преди 1920 година и след разпада на СССР- 1991г, Украйна е избрала да бъде свободна, суверенна и независима държава , а не в състава на РФ..!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Макгрегър

    16 6 Отговор
    „фашингтон, заедно със своите приятели в Лондон и някои други столици в Европа, реши, че има възможност да унищожи Русия. За тази цел те решиха да използват Украйна, която подготвяха за този сценарий в продължение на много години“, каза той.

    Макгрегър добави, че като част от този план през 2014 г. в Украйна бе извършен държавен преврат и след като Порошенко е подготвил условията за бъдещия конфликт, по-късно на власт бе доведен предвидения за фронтмен на операцията Владимир Зеленски.
  • 67 точно така дядо попе

    10 4 Отговор

    До коментар #65 от "Объркано Атлантиче":

    Блажени са верующите ..... ха ха ха ....
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 гост

    14 4 Отговор
    План за стратегическо поражение на Русия американците имали още от Обама 2014, започнал санкции с цел социална нестабилност. А най активен за война с Русия бил не Тагарев а Джон Болтън съветник на Тръмп по безопасност и на всяко заседание предлагал, да започнем война с Русия, ала на десетия път изтеглил къса клечка и вбесен Тръмп посочил вратата
  • 71 Жеко

    13 11 Отговор
    Вярвам, че някой ден, ще си получат заслуженото тези европейски държави и служители, които са искали да унищожат славяни и Русия! Нека сега да надървят тях персонално да плащат масрафа, а не всички европейски държави!

    Коментиран от #80

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 1302

    13 4 Отговор
    Хм, той В.В. говори 4-5 часа, ама няма кой да слуша.
    Финалът ще бъде епичен, като в Афганистан.

    Коментиран от #78, #79

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ДОЙЧЕ ЗЕЛЕТО СЕ ВКИСНА

    10 6 Отговор
    ДА ГО СЛУШАТ ШВАБИТЕ И ДА ЗАГАСЯТ КЛИМАТИЦИТЕ ЗА ДА ПЕСТЯТ ТОК , ЩЕ ГИ ГЛОБЯТ !!!!!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #71 от "Жеко":

    Ти пак ще си на бунището гладен и тогава, какво ти пука‼️
  • 81 Сандо

    11 6 Отговор
    Нервите на ДВ и неговите писачи-лизачи явно здраво са се разхлопали!Що ли не си гледат и слушат Шолца за закаляване?Ако им е малко можем да им услужим с някой от нашите велики мозъци,при това завинаги.
  • 82 Артилерист

    19 11 Отговор
    Манипулаторите и пропагандатори са американската маша DW. Вл. Путин говори спокойно, уверено, на високо експертно ниво на живо по близо 100 теми. Той не се притеснява да признае, че има проблеми, но те са диагносцирани и се работи за преодоляването им. В това отношение Байдън не може да си прочете даже написаните листчета. Общото заключение е, че икономиката е в прогрес, социално страната укрепва, армията се бие уверено, Русия не само не е изолирана от света, но напрротив международното сътрудничество укрепва и се разширява. Американците директно са назовани като главните виновници за напрежението и конфликтите в света. В приказките на Путин няма шикалкавене, увъртане, пропаганда. Това е отговорно говорене на президент на велика страна.

    Коментиран от #89

  • 83 Сандо

    5 7 Отговор

    До коментар #55 от "Объркано Атлантиче":

    И ти се снабди с "аватар".Нашият клуб на заслужилите честта да се превъплащяваме в противоположността си се увеличава,за което трябва да благодарим на козячетата.И както беше казал меликият Поет "И пак ще ни четат".
  • 84 Иванушка🇺🇲

    11 17 Отговор
    Психо джуджето путин е най големия смешник. Опитва да се прави на Кашпировски. Като някой шаман повтаря лъжи и дава лъжливи обещания докато народа му загива от глад и студ. Не че ми е жал за руските зомбита но се чудя на робското им търпение към тоя психар путин.
  • 85 СССР

    13 13 Отговор
    Най голямото отмъщение за мизерната русия е пак да си изберат психопата Путин. Той ще довърши тази разкапана държава по добре от всеки враг.
  • 86 Иво

    11 14 Отговор
    Не бива да си разваляме светлите празници с болни мозъци и безбожници като Путин и путинистите. МОЧА падна и това е символ че късаме с фашистка Русия завинаги.

    Коментиран от #94

  • 87 Чеги Набара

    11 11 Отговор

    До коментар #55 от "Объркано Атлантиче":

    Европа,казваш,в шок.....че,Русия е направила невиждан икономически напредък:започнали да ядат все повече яйца,нечуван прогрес в световната история.Смешници, и руснаците ,и българските ом фенове.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Да питам..

    13 7 Отговор

    До коментар #82 от "Артилерист":

    Само не чух отговорът на един въпрос, изписан на видеостената.. Защо за Китай и Европа газ има, а ние сме на студено? И още еднин- Защо вашата реалност се разминава с нашата действителност..
  • 90 Серсемин

    9 2 Отговор
    Дойче Зеле да погледне и да сравни рейтингите на собствения си канцлер и този на Путин. После може да говорят и а коментират.
  • 91 Артилерист

    4 5 Отговор
    До коментар N89 от"Да питам"
    На първия въпрос, Вл. Путин отговори, че има някои нови райони, до които инфраструктурата още не е завършена, но са взети мерки и проблемът се решава. Вторият въпрос, ако наистина е имало такъв, е провокативен и Путин не отговоря на подобни, защото трябва да отдели специално внимание на задалата го мисирка, а времето тече, а пълната зала очаква още отговори...
  • 92 Накрая

    9 1 Отговор
    Руснаците ще ядат на другаря Путин яйцата, и всички ще са много доволни !
  • 93 DW и годишното обръщение на Путин!!

    8 4 Отговор
    Милиони хора, по света го гледаха, нито е било "шоу, нито има нещо опасно за хора със" слаби нерви"!! Явно вашите не издържат! Фейкове и маниполации на DW!!
  • 94 Провери

    3 3 Отговор

    До коментар #86 от "Иво":

    В гуглето какво е фашизъм и не ръси малоумщини.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "бързата работа , срам за майстора":

    Това което си написал е възможно най-голямата и неадекватна глупост,която някога съм чел.
  • 99 резервист

    2 4 Отговор
    Когато Шолц проведе такава обширна пресконференция, тогава го съдете. И за ваше сведение САЩ никога не са убеждавали вашите правителства в каквото и да е. Те предпочитат да ви командват директно. Изглежда и вие предпочитате това. Щом дори подслушването на Канцлера ви не ви нервира. Така че имате много здраве Дойче зеле.
  • 100 диктаторска демокрация

    4 2 Отговор
    Пълен фалш и цирк за слабоумни, са тези пресконференции....
  • 101 диктатор демократ

    4 3 Отговор
    Пресконференцията не е за нормални хора!