Last news in Fakti

18 Декември, 2023 10:01 1 382 29

"Не знаят и не ги интересува": Какво става с Навални?

  • русия-
  • алексей навални-
  • кремъл-
  • владимир путин

Фактът, че изчезването на Навални съвпада с началото на предизборната кампания на руския президент Владимир Путин, едва ли е случайност, смятат наблюдатели

"Не знаят и не ги интересува": Какво става с Навални? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Близките и адвокатите на Алексей Навални нямат връзка с него от 6 декември. Стана ясно, че е бил преместен от наказателния лагер, където се намираше, но не и къде. От Кремъл заявиха, че "не знаят и не се интересуват".

След като руският опозиционер Алексей Навални беше преместен от наказателния лагер във Владимирска област, екипът му вече няколко дни няма никаква връзка с него. Последно адвокатите на Навални са разговаряли с него на 6 декември.

"Алексей го няма"

Навални не е в добро здраве и е в затвора вече близо три години - беше арестуван през януари 2021, когато се върна в Русия след престой в Германия, където се възстановяваше от опита за отравяне с невротоксичния агент новичок. Съпругата на Навални Юлия казва, че "Алексей го няма”.

По-рано тази година - през август, присъдата му беше удължена на 19 години затвор. Опозиционерът беше задържан и осъден по обвинение в "екстремизъм”. Фактът, че изчезването на Навални съвпада с началото на предизборната кампания на руския президент Владимир Путин, едва ли е случайност, смятат наблюдатели.

"Русия без Путин"

На 7 декември екипът на Алексей Навални започна кампания под надслов "Русия без Путин”. Активистите призовават руските граждани да гласуват за който и да е кандидат, различен от Путин. Те заявяват, че резултатите от изборите ще бъдат фалшифицирани, но тяхната задача е категорично да покажат на всички хора, че Русия няма нужда от Путин повече, пише германската обществено-правна медия ZDF.

Дори и от затвора Навални създава проблеми на властите в Москва, като често критикува Кремъл и войната в Украйна, когато се появява чрез видеовръзка на съдебни заседания. При няколко случая Навални не беше включен с обичайната видеовръзка, което властите обясниха с технически проблеми.

Не знаят и не ги интересува

Самият Навални наскоро се оплака, че му е отказвано необходимо посещение при зъболекар. Освен това той е напълно изолиран от външния свят и всички писма, които идват за него са класифицирани като "престъпни” и са конфискувани.

След като стана ясно, че Навални е бил преместен от наказателния лагер, където се намираше до момента, информация от руската правосъдна система няма, пише ZDF. След като Вашингтон разкритикува Москва, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че властите в Русия не знаят къде се намира затворникът и не ги интересува.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 3 Отговор
    На Бахамите е с Трактора.
  • 2 Хе-Хе

    20 5 Отговор
    Навални заяви, е Крим е руски и е против демонтажа на ПСА с образа на неговия дядо Алексей /Альоша/ ! Какво още не ви е ясно?!
  • 3 Лост

    25 3 Отговор
    Сега и него ли да го мислим? Да питат Бесарабски фронт къде е?
  • 4 !!!

    24 5 Отговор
    За какво да се интересуват от национални предетели спонсорирани от чужди сили да дестабилизират държави с неудобни правителства. За съжаление в Европа само Путин, Ердоган и Орбан устояха на цветни, кървави революции и военни преврати организирани от американската администрация на демократите в САЩ в момента и парите и медиите на Сорос и синчето му. За да не бъде Европа поредния американски щат без да защитава интересите си следващите Евроизбори са много важни!
  • 5 не го познавам , но

    11 1 Отговор
    с големи присъди човек е за никъде . изключения има тук на избягали - таки, галев , а и натопени ген танев, оная от кръга орион в африка, ружа , абе странна работа . Песков е говорител . ако ходи до колония 18 ще го питат кво стаа говорител, нямаш достъп . сега не е както едно време аз съм боксьора , и го пускат навсякъде без документи . Не блъска камъни в сибир . не е и в колония . положително мислещите си казват , ами добре си е . по добре не може .
  • 6 Перо

    23 4 Отговор
    Кой трябва да се интересува от един криминален престъпник, откраднал пари от френска фирма и осъден на затвор, впоследствие произведен в политически затворник за пропаганда!
  • 7 Мъжа на урсула

    16 4 Отговор
    Да се загрижат тия, дето са му плащали.
    Никой не се интересува какво се случва с предателите
  • 8 Хохо Бохо

    22 3 Отговор
    Дреме му на някой за тва чучело Нахални. Използван и захвърлен от господарите си. Кво не ви е ясно? Я нещо за Асанж? Как е ? Добре ли е? В кой затвор е?
  • 9 DW Нито Българите се интересуват кой е

    20 3 Отговор
    Навални, още по малко какво ставало с него!! В НС се Творят Свинщини,, това ни Интересува!! Тука е България!! Управлява ни Свинската Сглобка,!!
  • 10 През два три дни

    15 3 Отговор
    статия за Нахални ли ще ни пускате? Никой не го е грижа къде е! Разберете го. Даже атлантите из форума не питат за него...
    "Съпругата на Навални Юлия казва, че "Алексей го няма”." По-сълзливо ако може, да предадете на ДВ.
  • 11 Не ни интересува

    16 3 Отговор
    И нас не ни интересува, но ни го натрапване през деня. Каква опозиция е един наркоман, алкохолик и куха лейка.
  • 12 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    15 3 Отговор
    Само враговете на Русия се интересуват от Кавални...
  • 13 Не знам

    11 3 Отговор
    и не ме интересува!
  • 14 Не разбрах

    15 2 Отговор
    Какво става с Джулиан Асанж ?
  • 15 гочето

    10 4 Отговор
    да изгние в сибир тоя миризлив сурикат
  • 16 Сандо

    8 3 Отговор
    Какво може да става с един пандизчия в панделата?Ами живее си пандизчийския живот в панделата!
  • 17 Това е съдбата

    4 4 Отговор
    Съдбата на всички предатели рано или късно е такава.За тези, които са използвали този отворко, предал Родината си, не представлява интерес вече, а и дори и те, не харесват предателите, а според Дойче веле трябва ли руснаците да ги е грижа. Германците такива ги убиват на мига, а не да се интерисуват от тях, но много са загрижени за този антиерой.
  • 18 пенсионер от Варна

    2 1 Отговор
    за тоя - БМХ !
  • 19 8785

    3 2 Отговор
    Гриф "Без кореспонденция". Така изчезват хора в лагерите. Може да са живи, може да не са живи. Четете Архипелаг Гулаг! Нищо не се е променило за толкова години. И в Бг структурите са изградени по същия начин, без да се реформират 30 год.

    Коментиран от #24

  • 20 8785

    3 6 Отговор
    Много путинисти под статията, много нещо. Върви просъветската пропаганда с пълна сила. Плашещо!
  • 21 къде е.

    8 1 Отговор
    Да интересно къде е.
    Но по-интересное къде са Джулиан Асанж, Карлес Пучдемон, Едуард Сноуден, Брадли Манниг.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 точно

    2 2 Отговор
    демокрация по путинско-сталински: има човек - има проблем;няма човек-няма и проблем! Как изобщо е възможно да се дава отговор че не се интересуват какво става и къде е Замални, след като много добре го знаят къде са го завряли и дали изобщо е жив! А си позволяват нас да ни критикуват за всякакви глупости!Позор!!!
  • 24 Сандо

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "8785":

    Дори авторът на архипелага си призна за измислиците в него и започна да се прави на великоруски шовинист..Затова и започнаха да му премахват паметниците и вече за никой,освен за либералите-петоколонници,не е уважаван писател и човек.Да не говорим,че се появиха разни подозрения относно живота и дейността му в лагера.Но вие продължавайте да му вярвате,това беше и целта на занятието,наречено "Архипелаг Гулаг".И тук става дума за размера на лъжата,а не за факта на съществуване.

    Коментиран от #26

  • 25 иво

    4 2 Отговор
    На тоя предател мястото е в затвора там да гние.
  • 26 8785

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Сандо":

    Когато не можеш да обориш фактите, очерняш автора. Комунистически трик от времето на Сталин, другарю Сандо. Същият, който иска да върне старата система на Макаренко в училищата, нали? Помня те.

    Коментиран от #27

  • 27 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "8785":

    Голяма част от написаното е оборено,нещата от "тухлата" са истина само за тези,които не се интересуват от нея.Както казах,самият автор си призна за злоупотребите си,нещо съвсем нормално когато се пише поръчково произведение без достъп до оригиналните архиви и основно с материали,подадени от "клиента".Толкова относно това епохално произведение,образец на творение предназначено за манипулиране на стадото.
  • 28 1122

    3 1 Отговор
    Не виждам защо предател, крадец, наркоман/лекуван за наркомани и алкохолизъм в германска болница,пияница откраднал пари от Франция/-крал пари от френска фирма/ Единствено наркоманските сащ ,тази престъпна извратена безкрупулна със 91 престъпни секти,страна,се пъне да защитава негодник/защото сащ освен наркоманска е и престъпна полицейска и фашистка страна.Такава е каторжническа Канада -дала убежище на 20 нациски офицери /един на 93 г. го честваха в педалския Канадски Парламент и беше приветстван от Трюдо..А, нито дума за Асанж.За престъпниците и предателите -смърт, а в Русия е в колония,да работи,след като е мързелувал и предавал родината си Русия.
  • 29 1122

    3 0 Отговор
    За паметника на Съветската Армия-ще го върнат лъснат и ще го монтират:Пуевски, Магарев, ГАРГАМЕЛ, гнома, Пасито, плъха Денков и то лично.