Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Декември, 2023 19:01 3 881 142

Как и в България искат да заменят цивилизацията с диващина

  • евгений дайнов-
  • българия-
  • българи-
  • русия-
  • владимир путин-
  • русофили-
  • ценности-
  • диващина-
  • ес-
  • украйна-
  • нато

Наличието на разум и съвест изисква от хората да се отнасят помежду си като братя, а не като врагове, съперници или конкуренти

Как и в България искат да заменят цивилизацията с диващина - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Дайнов:

Следвайки насоките, зададени от техния духовен предводител Путин, нашите местни функционери като Нинова, Костадинов, Шкварек и пр. напоследък развяват лозунга, че никой никога не е виждал евроатлантическите ценности; но всеки бил знаел, що е традиционно християнско семейство, което трябвало да им противостои.

Още новини от Украйна

Оставяме настрана, че като правило много от пропагандаторите на това традиционно християнско семейство, започвайки със самия Путин, не могат да посочат свое такова. Нямат. Обичат го, очевидно, само на теория. Да се фокусираме върху друго: Знае ли някой всъщност, що е то евроатлантически ценности? Отговорът: да, всички знаят. Населението на света знае какви са тия ценности, защото неговите държавни предводители са се подписали под тях.

Атлантическата харта и и нейните принципи

Всичко започва с Атлантическата харта. Това е документ, разработен и подписан от американския президент Рузвелт и британския премиер Чърчил (т.е. точно от най-омразната на Путин категория хора – „англосаксите“) на 14 август 1941 година. Англичаните вече от над година воюват, съвършено сами, срещу нацистите, фашистите и японските милитаристи. Американците по това време се опитват да останат встрани от войната. Руснаците са нападнати от Хитлер 40 дни по-рано и са все още напълно замаяни; французите са бити от Хитлер още предходната година.

Тази англосаксонска харта си поставя за цел никога повече да не се стига до престъпления като Втората световна война. За целта англосаксите въвеждат нови правила на поведение след войната, например:

- Недопускането на „никакви териториални изменения, които не са в съгласие със свободно изразеното желание на заинтересованите народи“.

Превод: За разлика от ценностите на Путин и неговите български следовници, англосаксите са против това държави като Русия, например, да завземат парчета от съседни страни.

- Установяване на „правото на всички народи да си избират формата на управление, при която искат да живеят“.

Превод: За атлантическите англосакси е недопустимо Русия да казва на украинците какво правителство да имат; както е недопустимо българските следовници на руските ценности да казват на македонците, каква конституция да имат.

- „Пълно сътрудничество между всички страни в икономическата област с цел да осигури за всички по-високо равнище на живот, икономическо развитие и социално осигуряване.“

Превод: Целта на англосаксонските ценности, прераснали в атлантически, е всички хора да стигнат до добрия живот, като си сътрудничат и живеят задружно. Не е като в идейния свят на "руския свят", например, в който Русия запазва за себе си правото да мачка всички и да им взема всичко, защото е най-силна. Тази разлика обяснява, да речем, отличията между руския и американския войник, озовал се на чужда земя: руският войник краде на хората тоалетните чинии, а американският раздава на децата дъвки и шоколадчета.

- „Всички държави в света трябва да се откажат от използването на сила по съображения от реалистичен и духовен характер.“

Превод: в ценностния свят на англосаксите няма място руският принцип, че силният има правото да бие слабия, за да му дойде на последния „акъла в главата“ (например, украинците да си признаят, че са руснаци).

И НРБ е подписала тези принципи

Не след дълго дори Сталин се подписва под тези англо-атлантически размисли, тъй като му трябва англо-атлантическа помощ, за да може да издържи на напора на хитлеристките войски. След войната, още през 1945 година тези ценности стават световни, когато англосаксонската Атлантическа харта прераства в Харта на Организацията на обединените нации. Всяка държава, която е член на ООН, се е подписвала под тези ценности и следователно е длъжна да ги спазва.

Народна република България се подписва на 14 декември 1955 година и така поема доброволно задължението да спазва евроатлантическите ценности, за опазването и разпространяването на които е направена организацията ООН и нейните различни подразделения. След като на основата на Атлантическата харта урежда нещата на ниво държави, ООН се заема с описването на правата и свободите на отделните граждани. Така през 1948 година се появява документът Всеобща декларация за правата на човека. Тя също е подписана от всички членове на ООН, които се ангажират да спазват описаните в нея права.

Евроатлантическите ценности – в основата на цивилизования живот

Тук вече се намираме в самото сърце на уж никому неизвестните евроатлантически ценности. Припомням основното.

- Още в преамбюла всички държави членки се съгласяват, че „достойнството, присъщо на всички членове на човешкия род, на техните равни и неотменими права представлява основа на свободата, справедливостта и мира в света“.

Превод: За да има траен мир, основан на справедливостта, никой никого няма право да тормози или подритва, тъй като всички – от царя до пъдаря – имат еднакво достойнство и равни права.

- Следва Член 1 и най-важен: „Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство“.

Превод: Наличието на разум и съвест изисква от хората да се отнасят помежду си като братя, а не като врагове, съперници или конкуренти.

- Интересен е Член 17, който гласи: „Никой не трябва да бъде произволно лишен от своята собственост“.

Превод: Никакви общоприети ценности не оправдават руския войник който, нахлул в Украйна, лишава украинците от техните перални, хладилници и тоалетни чинии.

- Член 21 гласи: „Волята на народа трябва да бъде в основата на властта на правителството“.

Превод: Системата „вертикала на властта“, изградена от Путин, при която властта произтича от него и се стеле надолу, нарушава Декларацията и Устава на ООН. Нарушават тези документи също и всички политици в други страни, които искат да въведат у тях тази „вертикала“.

- Както в преамбюла, така и в различни членове на Декларацията се повтаря съгласието на държавите за равноправието между мъжете и жените.

Превод: Всички държавници – от Орбан и Качински до Путин и Корнелия Нинова – които смятат, че мястото на жената е в кухнята и до децата, нарушават Декларацията. Особено злостни са онези нарушители, като вече цитираните, които заместват тази Декларация с лозунга „Бог, семейство, Отечество“.

Защо всички познават тези ценности

Две десетилетия след публикуването на Декларацията ООН се сблъсква с проблемите, свързани с извоюването на независимост на колониите от техните колонизатори. В някои случаи, като британския, това е относително мирен процес; в други, като случаите с Франция, Белгия, Испания и Португалия, нещата никак не са добре. Става необходимо ООН да въведе ценности, критерии и принципи и по повод националното самоопределение.

Това се случва с Международния пакт за икономически, социални и културни права от 1966 година. От гледна точка на уж никому неизвестните евроатлантически ценности, тук най-важно е първото изречение в Член 1, което гласи: „Всички народи имат право на самоопределение“. Това означава, че никой няма правото да казва на друг народ какъв е. Забранено е на българската държава да твърди, че македонците са българи, както е забранено на Руската федерация да твърди, че украинците са руснаци.

В края на краищата се оказва, че: първо, „евроатлантическите ценности“ са ясно разписани в цяла поредица от международни документи (изобщо не съм навлизал в документите на ЕС, ОИСР или ОССЕ); второ, тези документи са подписани от всички държави членки, включително от тези, чиито лидери днес твърдят, че никой не знае какви са тези ценности; трето, съвършено очевидно е, че именно тези ценности създават възможността за мирен и цивилизован живот, а всяко отклонение от тях към „местна специфика“, „традиционни ценности“ или „национални характеристики“ е откровен опит цивилизацията да бъде заменена с диващина.

А какви точно са традиционните ценности?

Така става ясно какви точно са „евроатлантическите ценности“, както и принципите и целите, които произтичат от тях. Ние виждаме всеки ден какви са принципите и целите, които произтичат от „традиционните ценности“ – война, потисничество у дома и навън, своеволие на властта, мачкане на хора. Какви обаче са самите тези „традиционни ценности“ – това остава пълна мистерия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    30 8 Отговор
    Сега ше се режат вени ...

    Коментиран от #99

  • 2 Руски еничари, мекерета

    48 96 Отговор
    Историята на България е низ от предателства! Като започнеш от предателите на Левски и Ботев и свършиш до днешните национални предатели - русофилите!

    Коментиран от #21, #23, #83

  • 3 Някой

    124 26 Отговор
    Няма как индивид, който през целия си съзнателе живот е бил нечий грантаджия да говори за морал.
  • 4 стоян георгиев

    94 35 Отговор
    Цивилизования в джендарство и ЛБГТИ и покорсво към господарите от САЩ и Брюксел
  • 5 Много българи работеха в СССР!

    33 73 Отговор
    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си бг цигани. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!

    Коментиран от #12, #27, #28, #33, #51

  • 6 Да, бе

    85 22 Отговор
    Дайнуффф, да беше заченала от чърчил, че да се свършва с тая мъка евроатлантическа... А и в паспорта се пиши атлантик, че да не ти берем срама българите....
  • 7 Коце вика

    53 66 Отговор
    Долу ваксините - ваксинира се!
    Долу еврото - има сметки в евро!
    Долу субсидията - купува си къща със субсидия!
    Долу предателите - вика срещу България!
    Долу лгбтхд++ - отваря бузки за руСССия!
  • 8 Русороб

    45 75 Отговор
    Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.

    Коментиран от #35

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вече имаме списък на руските еничари

    30 51 Отговор
    Скоро ще го публикуваме.
  • 11 Хипстър

    63 16 Отговор
    Дай нов, че този се изтърка! Като стара плоча гъгне и прескача, а претенции има за корифей!
  • 12 ОТ ХУМАТА

    10 23 Отговор

    До коментар #5 от "Много българи работеха в СССР!":

    О маалата е като малката Масква
  • 13 Посолството

    55 21 Отговор
    Нали знаете, защо му е такава фамилията на нашето момче, все "дай, дай, дай" от години го храним, какво да правим! Но не може да се отрече, че е и хитричко оставило си е първото име руското Евгений!
  • 14 КОТарАК

    36 21 Отговор
    В цивилизация рушат паметници незаконно разбрахте ли сега как е в цивилизацята Дойче Веле ви казва.
  • 15 Русофилски комунистически боклук

    45 35 Отговор
    Когато премахнаха плочите с имената на стотиците хиляди убити българи през Балканските войни и Първата световна, за да построят НДК, питаха ли българите?
    За тези българи нямаше дори войнишки паметник !

    Коментиран от #45

  • 16 дайнуф

    49 14 Отговор
    канех се да ти коментирам паксвила и ... после се сетих къв си и се погнусих

    Коментиран от #46

  • 17 Българете са си роби по принцип!

    25 22 Отговор
    Те обичат да си имат господар! Без значение какъв е, турчин, руснак, немец или американец!
  • 18 Реалист

    41 9 Отговор
    Съжелявам че тоя бесцелър не е на хартия щеше да свърши добра работа в тоалетната щото за друго не става

    Коментиран от #52

  • 19 Георги Димитров

    47 19 Отговор
    Варвари в България са само фашистите господин съдия!
  • 20 Бг сбъркана логика

    28 46 Отговор
    В България има 3900 тотема на руският окупатор! Повечето хора знаят само този МОЧА и онзи с педалското име Альоша, който стърчи в най старият град в Европа - Пловдив! Добре де, ама в България не е загивал или погребван нито един руски окупатор!!!. За какво са тези тотеми? Знам, че ни е сбъркана бг логиката, ама чак пък толкоз!

    Коментиран от #135

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 руска маймуна

    9 44 Отговор
    Възраждане е най добрата партия за България, за съжаление повечето българи са под човеци и тази партия напълно им подхожда.

    Коментиран от #39

  • 23 А бе

    13 18 Отговор

    До коментар #2 от "Руски еничари, мекерета":

    Те и първите и вторите са едни и същи, русопоклонници.
  • 24 Петър Москвичин

    32 27 Отговор
    Волгин реве за Митрофанова.
    Това е все едно Франция или Англия да предават реч на Гьобелс по държавното радио по време на войната.

    Коментиран от #30

  • 25 реру

    45 18 Отговор
    "Как и в България искат да заменят цивилизацията с диващина"



    Много лесно... достатъчна е да се види "Мила родна картинка", но не по Елин Пелин, а
    – български "патриот" до "патриота";
    – руско знаме;
    – американски iPhone;

    Коментиран от #62

  • 26 фбр

    41 20 Отговор
    Видиш ли статия на дойче зеле няма смисъл да я четеш ! А този така наречен професор си забравя удобно миналото ! Скапан грантаджия , укрокраварски фашист !
  • 27 Гастарбайтеров

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "Много българи работеха в СССР!":

    15 милиона гасбайтери работим в Русия ... Мечтаем като тебе за Бели Руси жени ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гошо

    10 17 Отговор
    Булгария е дивашка територия, и никога няма да бъде държава, Ганчака ще осъзнае че има свят и извън двора му, входът му и т.н. , но вече твърде късно!
  • 30 Мюнхен

    11 9 Отговор

    До коментар #24 от "Петър Москвичин":

    Англия и Франция бяхме сьюзници на Фюрера. Ама се скарахме ...

    Коментиран от #63

  • 31 бобо

    29 14 Отговор
    И до днес не са ми ясни англосаксонските ценности, но гледам в Ютуб, в предаване на живо, проточно излъчане от центъра на Лондон някакъв ужас - множеството хора ходят върху камари и чували с буклуци по улиците, навсякъде се веят знамена с цветовете на ЛГБТобщностите! В тълпите от хора всякакви, бели, индийци, негри, повлечени и мърсоляви! Нима това са ценностите, към които сме се устремили? Може би са само битовизми, но говорят много за състоянието на "ценностите".

    Коментиран от #41, #49

  • 32 Плебса помни като маймуните - 3 минути

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ти си":

    Трябва често да му се набива в кратуната.
  • 33 Магриб

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Много българи работеха в СССР!":

    Мечтая с Ганко за рускини ... Ама спиме в една стая с Ганко ...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 МММ да

    9 4 Отговор
    Дойче велето няма да е лошо да разкаже как точно го направиха в Германия.
  • 37 Русия е враг №1 на България !

    36 24 Отговор
    Русия винаги е носила смърт, разрушения, мизерия и корупция.
    Руският империализъм е най-варварски и безчовечен.
    Тази империя трябва да бъде заличена!

    Коментиран от #53

  • 38 Ти си

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Пасъмас-Альошо ми е!":

    Изтъркаха се вече клишетата и опорките почвата да се повтарят- скука ааа, мъкаааа .....
  • 39 Истината

    21 15 Отговор

    До коментар #22 от "руска маймуна":

    Възраждане не защитават българските, а руските интереси.
    Възраждане нямат можещи, знаещи и образовани хора - няма и един успял в листата им.
    Възраждане е един PR проект в който Копейкин е главатаря, а останалите нямат думата, те са статисти, пълнеж.
    Главатаря им е един наемен артист, който прави политика за пари - днес е путинофил утре туркофил .
    Правил го е за 6 партии преди измамата Възраждане

    Коментиран от #50

  • 40 000013

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Аз съм бг кифла":

    Нивото ти на оригиналност е като на ученик от пети клас - типичен гербераст .
  • 41 Копейкин

    19 16 Отговор

    До коментар #31 от "бобо":

    Що се мъчиш бе човек ?! Толкова е лесно да заживееш мечтания си живот на Изток, никой няма да те спре като тръгваш, вече не стрелят по границата като при соц концлагера.

    Ето Путин обещава високи заплати, ниски цени, качествено образование и достъпна медицина.
    Лесно и бързо получаване на гражданство. Защита от джендъри, които дебнат от всякъде.
    Може веднага да избягаш от натовската, европейска пропаднала гейропа.
    Освен това, вие копейките се чувствате задължени на Русия, че два пъти ни е окупирала.
    Не се мъчи! Следвай мечтите си! Живей си живота в руския рай.
  • 42 Радио Козяк

    13 8 Отговор

    До коментар #35 от "000013":

    Моля не ги пренасочвайте, часовете за cвиpки са заети за поне десетилетие напред. Вече не можем да устоим на желаещите умнокрадиви да ни изнасят концерти за дyдyк и флейта!
  • 43 Някой

    25 12 Отговор
    Статията мирише на нечистоплътност и алкохол. Гнусна история...
  • 44 Петрова

    20 18 Отговор
    Искам да ви питам!
    Докога ще се кланяме пред руска напаст, като пред някаква свещена крава, и докога ще търпим проруска измет да крие предателството си зад свобода на словото!?
    Тези руски копои попадат поне под два члена от НК..
    Значи във Франция, Англия и Германия могат да вземат мерки, в България, ги търпим..
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ха ха хааа

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "дайнуф":

    Ама все пак , драсна един ред ... с погнуса , конечно ..🤭😁

    Коментиран от #137

  • 47 защо

    14 9 Отговор
    DW и Евгений Дайнов - едно дълбоко и всепоглъщащо единение.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бухаха

    9 8 Отговор

    До коментар #31 от "бобо":

    Абе ошанка то в Лондон има и други работи нали се сещаш..само метрото име на 4 нива

    Коментиран от #55

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Точен коментар

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Много българи работеха в СССР!":

    Снимката сама говори. Русороб и рускиня.
  • 52 По правописа се познават ... Копейка!

    6 7 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Личи си, че не си по четенето. 5-ти клас?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ха ха

    16 9 Отговор
    ако евро атлантиците спазваха принципите които са записали , нямаше да има война в украйна , само че те решиха да правят цветни революции с фалшива пропаганда и да ограбват наред с инсталирани правителства
  • 55 000013

    7 3 Отговор

    До коментар #49 от "Бухаха":

    Е то и в София на метро и какво от това ? Пакистанското гето и на 5 нива метро да има пак си остава гето @

    Коментиран от #60, #61

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 !!!?

    27 11 Отговор
    Прокремълските сили искат България да остане дамгосана "от векове и за векове" !!!?

  • 58 АУДИ

    8 3 Отговор
    В първото изречение на тази харта и вече има противоречие, например отделянето на територии от България!!!
  • 59 Любо

    18 14 Отговор
    Ще повърна.....немските фашисти, които си палеха печките с живи хора и си миеха ръцете с човешки сапун , тези които избиха милиони и плячкосаха целия свят ми говорят за цивилизация ????!!!!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ти си

    11 19 Отговор

    До коментар #25 от "реру":

    Американски айфон произведен в Тайван ......

    Коментиран от #64, #81

  • 63 реру

    29 5 Отговор

    До коментар #30 от "Мюнхен":

    "Англия и Франция бяхме сьюзници на Фюрера. Ама се скарахме ..."



    Друг обаче подписа ПАКТА с Рибентроп и стана тя каквато стана... поделена Полша за начало и т.н.
  • 64 реру

    27 9 Отговор

    До коментар #62 от "Ти си":

    "Американски айфон произведен в Тайван ......"


    Може да е произведен и в Индия, на Марс и т.н., но технологията и разработката са американски...

    Коментиран от #79

  • 65 Ако добре си спомням

    14 9 Отговор
    евроатлантически държави бяха тези, които започват война на основата на фабрикувани основания, обичат да използват по-малки държави, като прокси за да решават геополитическите си проблеми с по-голям противник.
    В държавите на евроатлантиците властва либерален ред, който толерира много рязка граница между бедни и богати, жестока експлоатация на определени групи и има концентрация на медии в ръцете на две-три фамилии.
  • 66 Порно

    18 5 Отговор
    Разбира ги тия работи момчето, баща му е бил кореспондент на в. "Работническо дело" в Москва и Лондон, после е учило на държавни разноски пак в Лондон. Като порасна , стана шеф на "Отровено общество". Знае как да смуче възможно най много. Знае е на кой господар да се кланя.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Дедо

    19 7 Отговор
    Дайнов, комунистическо чедо,че си нечистоплътен личи от далече.Кажи пиле кой те изпрати да учиш в Лондон???Не обичам Путин,но защо да обичам Джо сенилния???Какво ни дадоха американците??Не е ли време Европа сама да определя своето бъдеще.Разбери - на хората им омръзна да се надупват на САЩ.

    Коментиран от #71, #73, #77

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Перо

    13 3 Отговор
    Съветският унтерменш се оказа голям отворко! В Москва сигурно е изучавал вероучение и атлантически ценности! От чичко Шорош изкара пенсия!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 генчо, генчо,

    15 2 Отговор
    откакто те познавам, все лижеш нечий задник
    „С решение No 216 от 11 март 1982 г. на Секретариата на ЦК на БКП, под номер 5 е зачислен като редовен аспирант по специалността „История на комунистическото и работническото движение, на националноосвободителните движение в Западна Европа след 1945 г.“
    През 1984г. получава научната степен “кандидат на историческите науки” след защита на дисертация на тема “Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи 1972-1981г.
    От март 1985 г. е асистент в Софийския университет, а през учебната 1985–1986 г. е гост-преподавател в колежа „Св. Антони“ на Оксфордския университет. Специализира в Париж под ръководството на професор Ален Лансло.
    Членувал е в движение “Екогласност” по време на т.нар. Перестройка.
    Работил е като преподавател в Института по история на БКП (който е закрит 1990г.)
    Част от трудовете му са с гриф “За служебно ползване” и се разпространяват само за вътрешнопартийна употреба.“

    Коментиран от #95

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 000013

    6 1 Отговор

    До коментар #60 от "Бухаха":

    Уелс и Шотландия не са Англия бе падаш въшлив !

    Коментиран от #91

  • 75 Петев

    8 5 Отговор
    Поредният платен коментар на един продажник, а?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ТрампЛин

    13 6 Отговор

    До коментар #68 от "Дедо":

    И Дядка, не е ли време ти да се почувстваш Европеец, а не азиатец? Не е ли време да се за замислиш за безопасността на Европа, включително и България, изправена пред Империята на Злото?
  • 78 Мдаа

    16 4 Отговор

    До коментар #76 от "Ти си":

    е къв си бе копейка хихихи.

    Коментиран от #80

  • 79 Ти си

    2 17 Отговор

    До коментар #64 от "реру":

    Дефинирай американски и американец за да сме точни ! Ще ти е трудно индиец или китаец , мексиканец и дори руснак да го определиш като американец .....

    Коментиран от #86, #93

  • 80 Ти си

    2 13 Отговор

    До коментар #78 от "Мдаа":

    Поста ти потвърждава изказването ми в пост 76 .....

    Коментиран от #82

  • 81 дядо поп

    5 13 Отговор

    До коментар #62 от "Ти си":

    И зареден с електроенергия от руска АЕЦ!
  • 82 Мдаа

    16 2 Отговор

    До коментар #80 от "Ти си":

    поста ти не струва и една копейка хихихи.

    Коментиран от #85

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ти си

    1 10 Отговор

    До коментар #82 от "Мдаа":

    Това е само и единствено твое мнение .....
  • 86 да питам

    16 1 Отговор

    До коментар #79 от "Ти си":

    А ти , би ли ми дефинирал пекински Москвич ...

    Коментиран от #90

  • 87 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "българин":

    що гледаш на хората в паницата, гледай си в твоята бе охлюв.
  • 88 Орел

    4 11 Отговор
    Този кога изтрезня? Философът от Миндя.
  • 89 Ами да

    3 1 Отговор
    Но, това е за нормални хора, не за идиоти!
  • 90 Ти си

    1 15 Отговор

    До коментар #86 от "да питам":

    Не се оклонявай от темата а се опитай да ми дадеш смислен отговор на въпроса който зададох .....
  • 91 Глупав човечец

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "000013":

    Аб е джанго
    Я си издои козите и си лягай

    Коментиран от #97

  • 92 Муахаха

    7 5 Отговор
    "- Установяване на „правото на всички народи да си избират формата на управление, при която искат да живеят“."

    Затова му организирахте преврат на Алиенде.
    И преди това на Мосадък в Иран.
    Точно па англосаксите са се загрижили за правата на народите.
    Цяла Латинска Америка пълна с диктатори и всичките с благословията и поддръжката на САЩ.
    Дори и Саддам им беше приятел и то точно тогава когато газираше кюрдите.

    Коментиран от #94

  • 93 реру

    18 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ти си":

    "Дефинирай американски и американец за да сме точни !..."


    Не че е необходимо, но явно ти е скучно... ePhone си е ePhone.
    Независимо фирмата къде е решила да го произвежда...
    В случая както знаеш става въпрос за патент на конкретен продукт, създанен, разработен,
    патентован и т.н. от американска фирма...

    Коментиран от #96

  • 94 В Чили Пиночет,

    3 5 Отговор

    До коментар #92 от "Муахаха":

    Е натоварил група комунисти в хеликоптер.Пуснал е двама ,трима...и другите комунисти всичко си казали.Сега Чили е процъфтяваща държава
  • 95 Ами не

    5 3 Отговор

    До коментар #72 от "генчо, генчо,":

    Най-радикалните и обосновани анализи по времето на Живков съм ги чул от хора от тогавашния Институт по социално управление при ЦК на БКП! Къде си бил тогава ти, и майка ти и бащати, че сега лаеш!?
  • 96 Ти си

    2 17 Отговор

    До коментар #93 от "реру":

    Отново ще те помоля да дефинираш " американска фирма " ! Знам че ти е трудно и за това се опитваш да вкараш дискусията ни в друга посока. Тук нестава въпрос за скука а за принципи.
    Не е проблем ако неможеш да отговориш на конкретен въпрос - просто кажи не мога или не знам....

    Коментиран от #102, #104, #106

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 мдаааа

    8 2 Отговор
    "Политически анализатор"?! Обществена тайна е, че у нас няма такова животно... Кристиян Шкварек
    „За пореден път включвам телевизора, прочитам името на еди кой си гост и отдолу надпис "политически анализатор", започвам да го слушам и чувам само единствено чиста, едностранчива, неприкрита полит-агитация. Директна, партийна.
    Абе, време е да кажем едно нещо открито - в България няма такова животно "политически анализатор".“
    „...Когато в студиото например седнат Даниел Смилов или Евгений Дайнов всички знаем ,че това не са "обективни преподаватели", от които ще чуем някакъв "неутрален анализ, плод на академичната им мисъл", ами бесни либерални активисти, нерядко преминаващи към партийни комсомолци. Че тяхната задача, аз вярвам самопоставена, не е да използват академичните си познания за изграждане на обективен анализ, ами винаги и всячески да защитават поредния градски партиен проект - в момента ППДБ. Без значение какво "анализът" показва.“...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Факти

    4 1 Отговор
    Свобода на словото а, че фаинов е пиянде за никого не е тайна и че е комунистическо чедо също и че ви пада нивото като медия като двата трибуна на на недоразумения
  • 102 Ама ти си

    6 2 Отговор

    До коментар #96 от "Ти си":

    Много праЗЗЗ
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 реру

    14 1 Отговор

    До коментар #96 от "Ти си":

    Смартфон iPhone:
    – Разработчик: Apple Inc.
    – Производители: Foxconn, Pegatron, Wistron.

    Компания Apple Inc.:
    – основана Лос Алтос, Калифорния, САЩ;
    – централа Купертино, Калифорния, САЩ.

    Коментиран от #107, #113, #120

  • 105 пак този

    3 1 Отговор
    А Англия ще разкаже ли, как е създадена Израелската държава?
  • 106 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    14 6 Отговор

    До коментар #96 от "Ти си":

    Американска фирма - създадена в САЩ , по законите на САЩ , със седалище и адрес на управление в САЩ, постигнала успехите си - благодарение на създаването си в САЩ и работата си в САЩ, по законите на САЩ .

    Не се прави на много умен, русофилино, разводнявайки темата за престъпленията на руските комунисти !
  • 107 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    14 3 Отговор

    До коментар #104 от "реру":

    Браво, Пепи, отговорил си точно русоробина.
  • 108 ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА НИ УНИЩОЖАВАТ

    5 9 Отговор
    БОМБАНДИРОВКАТА НА СОФИЯ И ИЗБИВАНЕТО НАД 4500 ЦИВИЛНИ СОФИЯНЦИ, ХИРОШИМА И НАГАСАКИ, ИРАК, АФГАНИСТАН, ВИЕТНАМ, ЮГОСЛАВИЯ, ГАЗА И Т.Н. ТОВА ЛИ Е ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ЗА КОЯТО ГОВОРИШ???? БЕЗРОДНИ ПРОДАЖНИЦИ.
  • 109 Системен

    5 10 Отговор
    Тоя неумития комунистически запъртък шщо не си гледа Миндя, Ами ръси глупости
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 123456

    4 4 Отговор
    Събрали се ЕД и ДВ, та се размирисали две лаана, като едно по-голямо !
  • 112 Госあ

    4 10 Отговор
    “ Следва Член 1 и най-важен: „Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство“.” Хахахахаха и под това се е подписала неграмотната свиня чърчил (с нобел за литература, между другото) която е кастрирала и унижила до самоубийство най талантливия си математик с най голям принос за англичаните във ВСВ, само защото бил обратен ! Или инвалида, в чиято страна по това време са се продавали хора за роби ! Хахаха а нечистоплътния дайнов гради тези !
  • 113 Госあ

    3 7 Отговор

    До коментар #104 от "реру":

    Foxconn е китайска. Не знам дали си наясно.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Госあ

    4 8 Отговор
    Добре де, обективната истина може да е нелицеприятна за позьорчетата, нека тогава просто попитам кой определи англосаксите за цивилизовани ???
  • 116 ........

    3 8 Отговор
    Манипулативна статия.Не ми харесва.За вас всеки,който е на различно мнение е "путинофил","русофил" и какво ли още не.Вие като сте се побъркали и ни водите към световна ядрена война това не означава,че и ние трябва да скачаме с вас в пропастта.Редно е да се лекувате!
    Завлекохте ни да плащаме чужди заеми все едно им плащаме репарации на тези укри.Аман от тях и от вашето лазене пред посолствоТО!
  • 117 Гал

    6 7 Отговор
    Мириризливият комунистически изтърсак...
  • 118 Госあ

    4 9 Отговор
    За цивилизации могат да се броят Китай, Египет и Гърция. След като си бил в Пекин, всеки град изглежда като провинция. Без да преувеличавам.
  • 119 Пилотът Гошу

    3 6 Отговор
    Дайнов, гений невероятен …. Айде да те видим, дървен философе ….

    1. Недопускането на „никакви териториални изменения, които не са в съгласие със свободно изразеното желание на заинтересованите народи. - Югославия, Северен Кипър, Израел само 7 години след подписването на тая тоалетна хартия, Каталуния и пребитите хора за да не гласуват, да не говорим за намесите точно на твоите идоли де що се сетиш, ако има келепир, разбирай ресурси.


    - Установяване на „правото на всички народи да си избират формата на управление, при която искат да живеят“ - всички? При условие, че изберат каквото каже чичо Сам, нали така? Индия пък още се води към монархията, също и Австралия, дали някой ги е питал? Айде стига глупости…


    - „Пълно сътрудничество между всички страни в икономическата област с цел да осигури за всички по-високо равнище на живот, икономическо развитие и социално осигуряване.“ - мдаааа, точно България е ярък пример последните 34 години … така си сътрудничат с нас, че човек не остана в страната… хем им слугуваме като пълни и.д.ио.ти….


    - „Всички държави в света трябва да се откажат от използването на сила по съображения от реалистичен и духовен характер.“ - оооо направо си уцелил десятката, САЩ и Англия попиляха света последните години специално отвсякъде ….


    Няма смисъл да продължавам, нали така? Дрънканици на хартийка, които никой не спазва, или по-скоро всички трябвало да ги спазват, освен шефовете, нали така?
  • 120 Пилотът Гошу

    2 7 Отговор

    До коментар #104 от "реру":

    Производителите ти са китайци, тайванци и тайванци. Разработчиците също. Слез на земята …
  • 121 Генерал 🇧🇬

    7 2 Отговор
    То бива простотия, бива, ама чак пък толкова...

    Атлантическата харта е съвместна декларация на американския президент Рузвелт и британския премиер Чърчил от август 1941 г. С нея се прави опит за ревизия на Версайската система. Всъщност, тя е по-нататъшно развитие на „14-те точки“ на американския президент Удроу Уилсън от януари 1918 г. СССР приема хартата на септември 1941 г., а малко по-късно още 26 държави я приподписват. По такъв начин се формира мощна антихитлеристка коалиция. Принципите заложени в хартата стават основата на учредената през 1945 г. Организация на обединените нации.
    Атлантическата харта отразява виждането на президента Рузвелт за следвоенното устройство на света. През август 1941 г. Чърчил е притиснат да признае правото на независимост на колониите в замяна на ангажимента на САЩ да се включат във войната ( това тоя ви го е спестил)

    Наистина, в Атлантическата харта намират отражение редица прогресивни, демократични принципи за следвоенното устройство на света. Но за съжаление почти нищо от декларираните цели на Хартата не е осъществено. Вярно, след края на Втората световна война се разпадна колониалната система. Но в създалия се "вакуум" САЩ заеха лидерска роля. На мястото на колониалните администрации се настаниха мултинационалните корпорации. Под маската на глобално икономическо сътрудничество в действителност се осъществи глобално икономическо заробване. Седем десетилетия след края на Вт. Св. война години светът отново е запла

    Коментиран от #122

  • 122 Генерал 🇧🇬

    6 1 Отговор

    До коментар #121 от "Генерал 🇧🇬":

    ..Седем десетилетия след края на Вт. Св. война години светът отново е заплашен от глобална катастрофа. Орязани са социалните гаранции. Завърна се нищетата и страхът. Застрашена е околната среда. Загърбени са фундаментални принципи на международното право. Употребата на сила и агресията са основен инструмент на тази хегемонистична политика. Атлантическата харта по такъв начин си остана едно пожелание, един идеал...
  • 123 бай Иван

    5 7 Отговор
    Най-краткият виц "Дайнов осъжда диващината"
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Не прочетох нищо от материала

    2 7 Отговор
    Защо ли? Защото мъж, женен за рускиня като Дайнов за мен е абсолютен женчо и не е мъж.
  • 126 ХАХАХА

    3 6 Отговор
    Дори не си направих труда да чета писоарните писания на този индивид публикувани в писоарното зеле .
  • 127 ХАРТАТА Е ЗА ЗАМАЗВАНЕ НА ОЧИТЕ

    6 4 Отговор
    СТРАНИТЕ СЕ ПРЕВЗЕМАТ ОТ ВЪТРЕ ЧРЕЗ НЕПЕОТА ТИП СОРОС.. ПРОДАЖНИ И ЛЕВОРЕЗБАРИ А И НАПРАВО КРИМИНАЛНИ ТИПОВЕ СЛУЖЕЩИ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА АНГЛОСАКСОНЦИТЕ. И РАЗГРАЖДАЩИ СЕМЕЙНИ И ОБЩЕСТВЕН И ЦЕНОСТИ. ТАА ХАРТА ЩО НЕ СЕ НАМЕСИ В ПОДКРЕПА НА СЪРБИЯ А ПОЗВОЛИ ДА И ИЗМЕНЯТ ГРАНИЦИТЕ И СЪЗДАДАТ ПРОКСИ РЕПУБЛИКИ.... АААА
  • 128 Първо се изкъпи

    2 8 Отговор
    Абеее Дайнов,вземи първо се изкъпи. Всеки християнин повече или по-малко знае за 10-те божи заповеди. А ,че някое си шугаво правителство било приело евроатлантически ценности обикновения гражданин това малко го брига и 95% въобще не ги знаят. Нито ми е зор какви ценности била приела НРБ, нито ценностите на РБ.
  • 129 Батето

    2 6 Отговор
    Дай нов,Гена,гледам,че не си си сменил памперса.Направи го,защото много в0ни и се не трае!
  • 130 ИНЖ

    9 0 Отговор
    "Традиционните ценности" са: на всеки диктатор както му изнася.
  • 131 Ден

    2 2 Отговор
    Дайнов тъпото

    Коментиран от #140

  • 132 Будител

    1 4 Отговор
    Баба Ванга - 1979 год.
    „Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато – славата на Владимир (Тогава са си мислели, че Ванга говори за Княз Владимир, но днес сме наясно за кого става въпрос), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света.“
    „Русия е прамайка на славянските държави. Тези, които се отделиха от нея, ще се завърнат с ново лице. Русия няма да се отклони от пътя на реформите, които накрая ще направят страната силна и могъща“
    „И сега Русия е велика и винаги ще бъде велика… Републиките ще се върнат към Русия.“
    „Сега Русия се нарича Съюз. Но ще се върне старата Русия и ще се казва като при свети Сергий. Нейното духовно превъзходство ще признаят всички, включително и Америка. Това ще стане след 60 години (казано през 1979 г.) Преди това ще се сближат три страни – Китай, Индия и Русия ще се съберат в една точка. България ще е при тях само ако бъде заедно с Русия и като част от Русия. Без Русия за България няма бъдеще.“
    Руското религиозно превъзходство е предсказано и от американския пророк Едгар Кейси: „…От Русия идва надеждата на света…“
  • 133 Свободно

    1 2 Отговор
    съчинение . Нищо не казва например за родител от 1 до 10 и т.н.
  • 134 ЗЕЛЕНСКИ

    1 0 Отговор
    М ДА АЛКОХОЛА И ДЖЕНДЪРСТВОТО НЕ ПРОЩАВАТ
  • 135 Гарван

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бг сбъркана логика":

    Не е вярно, има загинали от свръх алкохол.
  • 136 СЛАВА НА РУСИЯ

    0 1 Отговор
    Целия свят дори и американците гледат Русия като спасителка.

    Коментиран от #142

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Иван

    0 0 Отговор
    Не съм давал оценка на пост 37
  • 142 Слаба Просия

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "СЛАВА НА РУСИЯ":

    Някой да има логично обяснение как при толкова природни богатства са толкова бедни повечето хора там и гледат овчо шепа олигарси как ги крадат?