Last news in Fakti

28 Декември, 2013 15:47 2 868 0

Култови фрази на политиците през 2013 г.

  • култови-
  • фрази-
  • политиците-
  • 2013 г.
Култови фрази на политиците през 2013 г. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И през 2013 г. българските политици родиха култови фрази, което разбира се не ни изненада. В надпреварата като, че ли на челните места бе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, колкото и преломна за него да бе годината. Бисерите не подминаха обаче и управляващите сега политици. И така бисер, до бисер се редеха най-често в парламента дали заради липсата на кворум, дали заради протестите, дали заради взаимните обвинения, обикновенно без резултатно в стремежа "кой кого ще надвие".

Ето и част от запечатаното от Факти.бг:

Очевидно е, че в новия български парламент ще влязат политически сили, които досега са участвали в управлението, няма морално девствени. Препоръчвам смирение....Така служебният премиер Марин Райков коментира проведените на 12.05. извънредни парламентарни избори в страната.


Винаги е по-добре в присъствието на министър-председател, макар че не съм информиран да е вярно, да присъстват леки жени с тежки пороци, отколкото както по ваше време - леки мъже с тежки пороци. Бившият транспортен министър Ивайло Московски по време на парламентарен дебат за полетите на Авиоотряд 28.

"Аз предлагам, докато не дойде Станишев, да прекратим разглеждането, да може да се наспинка това момченце" и „Ние не сме длъжни да им правим всеки ден кворум, като фикусчето, което си отглеждат”, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при обсъждането в Народното събрание липса на кворум.

„По-добре калинки, отколкото криминалинки, които те насадиха по цялата администрация в пълен обем. Гафовете им са десетки”, произнесе се Борисов за назначенията на сегашното правителство.

"Смея да твърдя, че така описани, полетите са ми до Луната, Тройната коалиция на Станишев е летяла до Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, взети заедно“. Пак на бившият министър-председател Борисов, който така коментира резултатите от работата на анкетната комисия за дейността на правителствения "Авиоотряд 28".

"Отделянето на духа от тялото не се отразява добре на депутатите от ГЕРБ. Когато излизате на трибуната, обявявайте дали сте в залата или ви няма, дали говорите физически или политически, дали говори тялото ви или духът. В противен случай става какафония, която се излъчва и пред всички граждани". Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова по време на дебатите преди гласуването на внесеното от ГЕРБ проекторешение за преждевременно освобождаване на Михаил Миков от поста председател на парламента.

Не знам какво ви става, като стъпите на тази трибуна. Чухте ли сутринта, че ни викат, че сме недостойни, лъжци? Това не ви ли обижда? Мен ме обижда. Дайте да докажем на българския народ, че сме хора с разум, умни, с добри сърца. Председателстващият тържественото първо заседание на 42-ото Народно събрание Стефан Данаилов с призив към депутатите.

Започвам да чета само еротични издания. Само там може да се намери голата истина. Туит на Томислав Дончев от ГЕРБ.

За ликвидаторите на синята идея рано или късно ще има възмездие. Животът е по-силен от няколко ретроградни персони, които са се вкопчили в политиката като мухи на мърша. Спокойно, дните им са преброени. Лидерът на РЗС Яне Янев призовава за обединение на десните:

В африканската държава Габон пенсията е 194 евро. Там живее племето банту. Да не би това племе да са по-умни от българите. Лидерът на Атака обяснява по bTV защо трябва да се повишат пенсиите.

Бих искал да ви кажа, че никога през живота си не съм ваканцувал". Това е крилатата фраза на  Хюсеин Хафъзов от ДПС, която като, че ли навлезе в парламентарния речник и на всички останали.

Вие още не сте били камериерки на Ахмед Доган, когато аз съм го хранил с шкембе чорба, поясни Вежди Рашидов на ДПС.

Ще ви помоля малко да намалите Volume-то, това е призив към народните представители - говорете малко по-далеч от микрофона, Михаил Миков, председател на Народното събрание.

Аз не съм виждал Мая Манолова с палка или с камшик, поне не в пленарна зала, заяви Петър Курумбашев от БСП, защитавайки съпартийката си при искания и вот на недоверие.

Акустиката на този парламент не губи нищо от отсъствието на този особен фалцет (на Симеон Дянков - б.р.)",
Лютви Местан, ДПС.

Калинка по калинка - вир, а сладката държавна служба - язовир, Таско Ерменков, БСП

Ако имате дълг от 100 лв. в падеж и вземете 100 лв. дълг, за да го платите, колко дълг ви остава и как можете да откраднете от него? Ако ми кажете как може да се откраднете, ще се възползвам, премиерът
Пламен Орешарски пред парламента при дебатите за разрешението за държавен заем.

Предвидени са парите за хората с увреждания само до септември. Вие какво смятахте, че дотогава ще умрат всичките ли?, въпрос на лидерът на БСП Сергей Станишев към ГЕРБ.

Такъв е животът - имаш моменти на лентички, след това - на катарзис, Волен Сидеров към Бойко Борисов

Нека не правим грешката на санитаря, който отишъл да лекува диария с клизма!, Илия Баташки от БСП.

Всеки, който излезе и каже, че иска оставка, "защото това е волята на народа", ще събуди у останалите си колеги съмнения за психическото си здраве,  Лютви Местан, ДПС.

Правите реформа на СРС-тата така, както канибал приготвя вегетарианска кухня! Красимир Ципов от ГЕРБ към БСП.

Аз имам тен, а не съм стъпвал на морето. Моя тен баща ми го е дал. И аз исках да съм рус, бял, синеок, ама баща ми ме е направил такъв".Бойко Борисов обяснява пред парламента откъде му е загарът.

Аз няма да подкрепям Орешарски, нито Бадемов и Лешников.Волен Сидеров, "Атака" обявява, че партията му няма да подкрепи правителството


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА