Last news in Fakti

15 Януари, 2024 11:48 3 471 23

Ах...Свенливи водещи се мръщят на "сглобка"

  • сглобка-
  • правителство-
  • водещи-
  • медии

С това разполагаме, дами и господа - и като политици, и като медии

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няма ТВ-водещ, който пресилено свенливо да не е декларирал, колко го травмира и колко му е неудобно да споменава в ефир понятието "сглобка", когато се налага да говори за настоящото ни управление.

За да има някаква сглобка, драги колеги, все пак са необходими компоненти, които си пасват. Буквално и преносно. Компоненти, между които нещата се получават.

Така че не виждам къде е драмата за журналистите, освен в желанието им да драматизират артистично, демонстрирайки нелеп свръхморал и пресилена деликатност.

А ако влагат някакъв неприличен подтекст, наистина отдавам това на въображението им, което си остава територия за други специалисти.

Изразът "сглобка" по отношение на управленската конфигурация дойде от средите на самите участници в нея, а той все по-очевидно не ги притеснява. В началото наистина бе така, а ситуацията, породена от срама им, че са заедно в пясъчника, роди и друга малоумна словесна конфигурация - НЕкоалиция.

Имаме един изцяло самонасилен и маниерен естетски порив от пределно семплата ни "четвърта власт". Както се казва - с това разполагаме - и като политици, и като медии.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Езиковед

    52 6 Отговор
    Правилно се прозная и пише козяшка сглобка и доста си пасва имат общи интреси обичат да крадът и двете страни и са безродници по природа. Идеално си пасват от посолството са ги подбрали мн прецизно .
  • 2 Браво

    52 0 Отговор
    Адмирации за автора за коментара. Честен спрямо читателите си.

    Коментиран от #21

  • 3 По-интересен е

    47 1 Отговор
    Изразът "посолствоТО"

    Коментиран от #11

  • 4 провинциалист

    35 1 Отговор
    Прав си, Кривчо, от ОПГ-та сглобка няма как да стане. В същото време по медиите не могат да ги наричат ОПГ-та, та затова е конфузна ситуацията.
  • 5 С отвращение

    46 0 Отговор
    Това не е сглобка, не е коалиция, а ортаклък, обединение на разни по интереси лица в обща банда с идеална цел. Идеалната цел е разграбването на България. Гарант на това е САЩ.

    Коментиран от #7

  • 6 Артилерист

    37 0 Отговор
    Разсъждения в стил "Цв.Цв". В случая със "сглобка" всеки нормален човек иска да изрази омерзението, отвращението и възмущението си от две представящи се за антиподи партии преди изборите, които без никакви притеснения и скрупули се сглобиха в един уродлив и много опасен Франкенщайн. "Сглобка" е политическа метафора на съединяване на две несъвместимости и това няма нищо общо със занаятчийския смисъл на думата, с който автора се опитва да ни будалка и да омаловажи нашето общо отвращение от годежа на уж ненавиждащи се партии...

    Коментиран от #8

  • 7 Вярно това е ортаклък

    15 9 Отговор

    До коментар #5 от "С отвращение":

    За да не станем президентска република. А ти като мисирките, давай воля на фантазиите си.

    Коментиран от #10

  • 8 Гранатомятащ

    7 31 Отговор

    До коментар #6 от "Артилерист":

    Франкенщайн беше президентското управление на държава, която по конституция е парламентарна република а не президентко управление в московлийската федерация.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 С отвращение

    21 8 Отговор

    До коментар #7 от "Вярно това е ортаклък":

    Това с президентската република е като поправките в Конституцията, мечти на отделни лица за неограничена власт. Никак не искам, утре някой Плевню или Тагарев, да се окаже с тази власт и да коли и беси като цар. Мераците може да са на Руменчо, но и той не е вечен.
  • 11 Да, по-интересен е

    3 22 Отговор

    До коментар #3 от "По-интересен е":

    ПосолствоТО на московиеТО.
  • 12 КАСАПИН

    11 0 Отговор
    МИЛЕНЧО ФРЕНСКАТА ЛЮБОВ БРОИ ЛИ СЕ ЗА СГЛОБКА ИЛИ САМО ТУРСКАТА
  • 13 нннн

    21 1 Отговор
    Прав е авторът. Сглобката е факт. Сглобка между еничари и кърджалии, за които гласуваха 30% от българите. А негласувалите 70% - те са съгласни.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Читател

    13 2 Отговор
    Пресилено свенливи водещи . Точни думи , на точно място от Милен Ганев . Браво .

    Коментиран от #17

  • 16 Пжгн

    14 1 Отговор
    Е как няма да се притесняват мисирките като са на заплата при същата некоалиция или сглобката, това е все едно да наречеш шефа си идио.т в ефир
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мнение

    15 1 Отговор
    Фашистката цензура вече е в ход! Дори и във факти,за съжаление!
  • 19 Още нещо

    9 2 Отговор
    Изразът „сглобка“ бе употребен за първи път в един есемес от Лена Бориславова до Бойко Борисов. Борисов го огласи. Бориславова намери това за некоректно.
    Драмата да се преструват на обективни е завладяла най-вече БТВ – задръстената до негледяемост от реклами телевизия. Преди време едно дете я нарече в ефир „тъпа“ и всички скочиха, а момиченцето просто имаше на ум скучна. Преяждането с реклами на най-толерираната телевизия също се оказва, че може има обратен ефект.
  • 20 Някой

    3 8 Отговор
    Аз съм недоволен, че ДПС и ГЕРБ участват отново участват в управлението на Българи, т.е. в "сглобката" на ПП. Но бих бил още по-недоволен, ако ДПС участваха в сглобка с БСП както беше при "тройната коалиция" и кабинетите Беров и Орешарски, и кабинета Борисов 3.

    Недоволните от "сглобката" журналисти, политолози ... вместо да мънкат, колко са недоволни да излязат и да кажат по-доволни ли ще са от избори безкрай или пък от сглобка доминирана от "Възраждоне", БСП и ИТН. Политиката е функция на възможното, а не на желаното. И ПП и ГЕРБ имат желание да управляват самостоятелно и по друг начин, но бг избирателите са ги поставили в ситуация да не управляват самостоятелно. Бг избирателите са гласували така, че да има "сглобка". Ако избирателите не искат сглобка, трябва да гласуват по друг начин или по други правила.
  • 21 Според заслугите

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    И този бая е Ял баница от зеления чорап и сега му е мъчно
  • 22 Старец

    4 0 Отговор
    "За да има някаква сглобка, драги колеги, все пак са необходими компоненти, които си пасват."
    Пасват си само в слугинажа към посолствоТО.
  • 23 безпартиен

    0 0 Отговор
    За да е един журналист честен и почтен,трябва освен фактите които всеки от нас знае,но няма възможност да сподели с другите,да предложи и решение на проблемите!Да предложи такива решения,каквито самият той мисли за правилни!До сега за вече 34 години "демокрация" няма нито един в официалните медии!