Last news in Fakti

25 Януари, 2024 13:00 3 508 64

Калина Андролова: Румен Радев ще свърши с отстраняване от длъжност

  • румен радев-
  • президент-
  • корупция-
  • политика

Ако не научаваш нищо от грешките си, логично си обречен на импийчмънт

Калина Андролова: Румен Радев ще свърши с отстраняване от длъжност - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пеевски говори за чудовищна корупция в президентството, което тъне „в кеш“, и поставя въпросите за Копринката, Сотир Ушев, кой е касиерът и пр.

Аз съм критик на Радев много отдавна най-вече защото още от самото начало се виждаше, че този човек е обграден от потресаващо деинтелектулизирани елементи, които съзнателно и несъзнателно подготвят неговата политическа разруха.

За това предупреждава във "Фейсбук" Калина Андролова.

Всички сме свидетели как „президентчето“ (както го наричат тези, които си назначаваха на воля хора в служебните му кабинети и му даваха политически акъли) загуби ВСИЧКО, заради неспособност да подбира, разпознава, оценява хората, които прибираше около себе си. Той беше инструментализиран за целите на опозицията срещу Нинова и употребен подобаващо в игра, която не беше неговата. Беше употребен и за целите на олигархичната война, но не успя да усвои плодовете на революцията, за да си гарантира свой политически напредък.

Защото нямаше умен екип! Тъкмо обратното.

Не сме виждали по-голяма пързалка от тази, по която ПП го пуснаха да се пързаля. Неблагодарно и грубо! Радев се разби в плитчините на глупостта, връзкарството, алчността и самозабравата от властта. И сега в момента, Радев вече не е обект на тези, срещу които уж се бореше. Той е обект на друга външна стратегия, а нашите тук са само изпълнители, които трябва да го приключат.

Радев ще свърши с отстраняване от длъжност и основанията ще започнат от корупция на най-близките му хора. Успехът на този свят не зависи само от един тип умение, дали си умен, талантлив, войнствен, силен и т.н. Светът е прекалено сложен и успехът зависи от способността да се свързваш с околните, да създаваш интелигентен екип, да си добър психолог, да си щедър. Грешките са страхотно нещо. Те са нашият учител. Ако обаче не научаваш нищо от грешките си, логично си обречен на импийчмънт.

Политическото IQ е мерна единица за способността на човек да създава партиен ресурс и да разбира тъканта на политическите процеси, да избира хора, да ги изважда отпред, да им дава възможности. Кои са хората на Радев през всичките тези години?

Копринката с прочутите взятки, "ще ти направя договор за един милион, но искам 500 хиляди напред". Може да си много умен в която и да е друга област, и напълно неадекватен в политиката.

Политиката е психология и война.

Въпреки че винаги съм критикувала Радев, в момента малко го съжалявам. Страстта по парите го довърши. Когато го отстранят, ще бъде необратимо късно за него да прави партия, да се състезава на друг по-сложен, по-опасен тепих. Няма да го има топлото президентство и гарантираните партийни гласове на БСП! Тъкмо обратното, ще започне с един кош загуби.

Опитът на Радев сега да лансира лидерство на Петър Витанов е напълно смехотворен и ще бъде поредният провал с гръм и трясък. Поредната задънена улица. Имам чувството, че някой нарочно върти Радев в кръг с тези идеи за нефелни партийни проекти, докато му се завие свят. Не знам кой наистина съветва Радев, но който и да е, безспорно не става дори за кафепиене, камо ли за изработване на стратегически и тактически политически идеи.

Президентът Радев тепърва ще разбира, че всички, които ядоха и пиха с огромни шепи от неговите служебните кабинети, ще забравят на мига, че съществува, когато започне да слиза надолу. Това е ключова истина в живота. Винаги слизаш сам. И колкото по-надолу, толкова по-сам. Всичко е раздадено, изпито, пропиляно.

След битката при Фарсала Помпей Велики е трябвало да потърси убежище в Египет. Там го убили приближените на малолетния цар Птолемей, за да получат благоволението на Цезар. Помпей, покорителят на половината свят и велик пълководец, се е оказал жалък просяк за милост при това не пред египетския цар, а пред неговите слуги. Историята на древния Рим е невероятно поучителна. Съветвам Радев да прочете как приключва Първия триумвират, когато през 53 г. пр. н.е. Крас е убит, а Помпей и Цезар започват война помежду си за властта. И тогава сенатът лишава Гай Юлий Цезар от неговите пълномощия...

Само че не всеки може да е Цезар, някои са сродни души и компетентности на Копринката, бау, бау и мяу, мяу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    83 25 Отговор
    Май забравиха какво стана като Гешев нахлу в президентството?!Нека опитат пак!

    Коментиран от #11, #16, #41

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Верно ли

    113 12 Отговор
    Хахахаха, ай стига ма! Пеевски говорел за "чудовищна корупция" в Президентството - е това ако не е някакъв оксиморон - човекът от Магитски обвинява Президента в корупция :))))) И, разбира се, всякакви влечуги, като тази, изпълзяха да го плюят!
  • 5 Доста крайно

    39 11 Отговор
    А иначе умна и почтен, що така
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Добре, че е Радев

    76 13 Отговор
    Че иначе хептем ще втасаме, вижте само записа на тайната сбирка на ПП в Галерия от 23 януари или д Ютуб и алабаланицата с избирателите...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А дано...........

    8 45 Отговор
    Нека Бойко I ни упавлява во век и веков . Казах
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стана

    26 43 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Мутри вън ,други мутри вътре,и безвремие две три години.Какво направи радеф ,нищоо

    Коментиран от #45

  • 12 Дааа

    18 49 Отговор
    Хич няма да ми е мъчно за натовеца Радев! Обграден с крадливи глупаци, успя да натресе още едно голямо зло- Киро и Асен! Сякаш малко ни бяха негодниците от шайката на костов!
  • 13 Граовец

    47 10 Отговор
    таз много жалка душица
  • 14 Калино Калинке!!

    68 9 Отговор
    Сал ти ли си Мома!! И Калинките изкараха да плюят по Президента!!
  • 15 Ние

    19 27 Отговор

    До коментар #3 от "Искаме Мир, а не НАТО !":

    СМЕ НАТО!
  • 16 Факт

    55 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Едва ли ДПС, ГЕРБ и ПП, ДБ са чак пак толкова глупави, че да правят отстраняване на президента!?!?!? Защото тогава ще си вкарат страхотен автогол! Защото веднага ще се формира много силна партия около президента и ще бъде отстранена сглобката, абсолютно сигурно! А Вицепрезидентът ще довърши мандата! Би било много добре развитие, за да стане истина!!!
  • 17 Верно ли

    49 4 Отговор
    Сега я виждам и тази "новинка" - спонсорът на ПП-ДеБетата съди България за 3 млрд.лева. Това сигурно не е корупция, а топ мошенгия, а?
  • 18 Радев е подлец и крадец

    21 32 Отговор
    "Булгаргаз" ще плаща на "Боташ" по 300 млн. лв. на година независимо дали ползва газ
    Булгаргаз" не получава достъп до турската преносна мрежа, а само право да разтоварва танкери на конкретно посочен терминал и да получи същото количество природен газ на границата си, в точка Странджа/Малкочлар.
    За тази "услуга" държавната компания се ангажира да плати 3.8 млрд. лв. само за такси на "Боташ" за периода на споразумението, което е за 13 години, независимо дали внася газ или не.

    Над 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт са били сменени от Румен Радев по негово лично усмотрение. Всички ръководни длъжности в сектор сигурност са назначения на Радев и очевадно осигуряват чадър на хибридната война, която русия води срещу Родината ни. Тези хора все още не са сменени и изпълняват заповедите на националния предател и пудел на кондукторката от Zпосолството, румен радев.

    Коментиран от #46

  • 19 Някой

    57 9 Отговор
    Тъй ли? И можете да имате доверие на Пеевски? При все, че е известен крадеци лъжец? Че е в списъка "Магнитски"? Че изпозлва правилен изказ - "тъне в кеш"? А защо не се поинтересуваш защо Пеевски тъне в кеш? Или не е това поръчката, която си приела да изпълниш?
    Доста ниска топка сте. Президента ще ви отвее!
  • 20 Иван рилски

    53 22 Отговор
    Президентът е избран от всички българи и се грижи за тях, защото казва истината и е коректив на сглобката.Спрете да говорите срещу него,не може да оправдавате грешките на управляващата сглопка само защото президента е против глупостите които правят.

    Коментиран от #23, #27

  • 21 Импийчмънт

    13 34 Отговор
    Време е.
  • 22 Копейко

    15 20 Отговор

    До коментар #3 от "Искаме Мир, а не НАТО !":

    По колко рубли ще давате,нали знаете в България безплатни протести няма
  • 23 Тия

    17 28 Отговор

    До коментар #20 от "Иван рилски":

    дето го избирахме, пишман станахме, в пъти.
  • 24 Българин

    41 19 Отговор
    Много си повярва тази госпожа,ама няма да стане.Радев ще си изкара целия мандат.Единствения свестен политик,който защитава националните интереси на България.
  • 25 Чекмеджан ефенди

    29 22 Отговор
    Иска ви се ама няма. Радев ще ви размаже.
  • 26 Механик

    18 26 Отговор
    Радев се мисли, че да си политик и президент е много по-лесно, отколкото да се въртиш на лоста.

  • 27 Костя

    7 15 Отговор

    До коментар #20 от "Иван рилски":

    За мен гласуваха същите българи ,значи ставам и за президент ,а и аз не се прекривам
  • 28 Армейска мъдрост

    18 20 Отговор
    Фуражката деформира главата!
  • 29 Факт

    30 18 Отговор
    Президента Радев ще си довърши мандата ,и ще остане в историята като президент два пъти избиран пряко от народа.А Калина Андролова и два мандата живот да има,няма да я запомни никой.Грух-грух!
  • 30 Верно ли

    29 9 Отговор
    Гледам и АКФто са налазили отново Президента и те цитират ШишунКосапа - явно днес има акция на посолствоТО срещу Президента заради Конституционните шменти капели на ратайчетата в НС!
  • 31 Механик

    20 23 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор.

    Коментиран от #59

  • 32 !!!?

    23 10 Отговор
    Пеевски: Президентството - една тъмна институция пълна с много Кеш !!!?

  • 33 хаха

    23 22 Отговор
    Да махнете го за да направи пария, и на следващите избори ще ви издуха с двеста.
  • 34 Делян

    13 27 Отговор
    Радев трябва да се определи какъв е. Днес Нинова го съветва да скача – той скача. Първо да реши дали е нейното цирково куче или ще става лидер на партия. Но той се страхува да основе партия, защото се страхува за имунитета си. Пълния имунитет, който има в момента.
  • 35 Бай Ставри

    28 11 Отговор
    Калинке голяма си калинка.
  • 36 Ламбо

    25 9 Отговор
    А бе тая да няма нещо украинско .
  • 37 азз

    21 9 Отговор
    Що не си копаш доматето....остави умните мисли на умни хора- ти явно не си от тях,ти си писарка срещу заплащане.....но служиш на безочливи и нагли господари....
  • 38 ха ха

    17 8 Отговор
    а калинка знае ли какво е написала ?
  • 39 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    13 5 Отговор
    Е ТЕ ТОГАВА ВСИЧКИ В НС ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ
  • 40 Калинке,

    8 6 Отговор
    калинке......
  • 41 Нури

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Много Точно написано от Вас Пс

    Коментиран от #57

  • 42 Тая нещо

    9 15 Отговор
    обърна палачинката. Тя е дружка на Волгин, и досега свирепо защитаваше рашистите, Путин и Радев. Бърза да се отдръпне от зависимия ни полу президент!
  • 43 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    19 15 Отговор
    Импийчмънт и затвор за рублопозорището продажно❗❗
  • 44 калинка

    16 13 Отговор
    Та коя беше тая, ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ ? Седнала да плюе президента и да защитава шишито.А бе моме президента ще ве отвее всички като куцо пиле домат.Анадъмо ?
  • 45 Последния Софиянец

    16 15 Отговор

    До коментар #11 от "Стана":

    Така е, но поне крадеф се наруши яко с рубли и се опита да възстанови накърнените интереси на ватенките в България с продажните си служебни кабинети!
  • 46 Точно

    9 9 Отговор

    До коментар #18 от "Радев е подлец и крадец":

    така е, но много удачно е да се спомене, че е циркаджийско куче на Нинова!
  • 47 отново хора на хонорар..

    12 5 Отговор
    ни казват кой е добър за нас и кой не е.


    ФАКТИ БЪРЗО ТРИЙТЕ ТОЗИ КОМЕНТАР
  • 48 калинката

    15 15 Отговор
    Калинкеее, мари Калинооо, я виж каква е алтернативата ма, мари...този човек е 100 пъти по-интелигентен и дипломатичен от Боку Тиквътъ, Дерлян Пееф, Простото, КириЛенка, Лоряр, Кокоря, ПростаДеса и тн...калинки, герберасти и пеперушки..направо да прави партия нова и да сменяме час по-скоро тоя вмирисан, акан, осмърдян памперз наречен Зглобка, която ни тика в лапите на войната и смъртта, типично по евроатлантически...дъно на дъната.
  • 49 българка

    16 7 Отговор
    Написано умно, убедително, ами ако е вярно? Не бързайте да оплювате вестоносеца, първо се замислете, изчакайте времето да покаже и решете какво да правите, кого да подкрепяте. Какво всъщност искате - грозната истина или красивите лъжи?
  • 50 !!!?

    21 7 Отговор
    Ами ако Шиши казва истината за Радев и Гълъбарника му... !?? Затова ако Радев се чувства опетнен трябва незабавно да заведе дело срещу Пеевски, защото е опетнена и институцията Президентство ! Номера с "Юмрука" вече го изигра за да отклони обвиненията за шуробаджанащина касаеща назначението на любовницата му на две заплати в поделението в което е бил началник. Но ако се сниши и задкулисно се опита да потуши бруталните обвинения към него и подвластния му Гълъбарник в Президентството, то бъдещето му е непредвидимо !!!?

  • 51 пенко

    11 8 Отговор
    КОЙ УНИЩОЖИ БУЛГАРТАБАК ---НЕ БЕШЕ ЛИ ПУЕВСКИ ???????????

    Коментиран от #63

  • 52 чудо голямо

    13 11 Отговор
    Аз предпочитам Радев „да управлява страната вместо Делян Магнитски и компания.
    И така ще бъде
  • 53 Я, андролчето сега срещу Резидента?

    7 6 Отговор
    А това сега кой й го плати, за един прЕ(д)ател питам?
    Нинова ли кешира, или Просия реши, че крадев в куц кон...
    Интересни времена!
  • 54 президент копейка смотана

    9 8 Отговор
    Не може да си с НАТО и с Адолф путин едновременно!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ПЕЕВСКИ Е ЗА ЗАТВОРА ДОЖИВОТНО

    11 4 Отговор
    ОШУШКА С БОЙКО 10 МИЛИАРДА ЕВРО ОТ КТБ ! - ............ РАДЕВ САМО ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА И ДВАМАТА ВЛИЗАТ .....................
  • 57 007 /агент/

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Нури":

    Вальо, Вальо....
  • 58 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    4 4 Отговор
    АМАН ОТ АНАЛИЗАТОРИ, ПОЛИТОЛОЗИ И ВСЯКАКВИ БАЯЧИ.
    МОМЕ, ОТ КЪДЕ ИЗПЛУВА????
    ЛЪСНИ СИ ТОПКАТА ЗА ГЛЕДАНЕ. НЕЩО НАМИРИСВАШ НА КАЛИНКА С НАПИСАНИ ДУМИЧКИ КОИТО ДА КАЖЕШ. ТВЪРДЕ СИ НАЗАД В КЛАСАЦИИТЕ ЗА ПОСТ ПРИ НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ.
  • 59 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Механик":

    МЕХАНИК, МНОГО СИ ПРАВ..
    ЗАВЪРШИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВОЕННИ ИЛИ В РУСИЯ СЕГА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ.
    ЖАЛКИ НАГАЖДАЧИ.
    НЯКОЙ ОТ ТЯХ СА ЯВНИ ПРЕДАТЕЛИ.
  • 60 Ний ша Ва упрайм

    1 2 Отговор
    ква е тая калинка явно слугува раболепно на посолството
  • 61 анонимен

    2 2 Отговор
    Когато Бай Ганьо стане президент и реши да бъде Тодор Живков 2 да превърне България в еднолична президенска република чрез псевдо референдуми и неговата промяна на конституцията ( не видя бял свят) Защо ли ? За да служи добре на Кремъл ( обещаха му цялата власт като го направиха марионетка )
  • 62 хехехе

    2 1 Отговор
    ВЯРНО ИЛИ НЕ ОТ ШИШИ АКЪЛ НЕ ИСКАМ ЩОТ ТОЙ ОЩЕ ПО ОМАЗАН
  • 63 пенко, пенко

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "пенко":

    БУЛГАРТАБАК ЛИ А КОЙ УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ С БОТОШ? ШЕЙТАН ФАТМАКА.
  • 64 граф Монте Кристо

    1 0 Отговор
    Колко духовито ,и поучително.Наистина радев прекалено се увлича,повярвал си е,че проекта му ще успее само защото има бол пари от неговите пътища на коприната,заради величието на президентския му сан,и защото се прави на русофил.Партия трети март, а същевременно тагарев се шири на полето на шовинизма без дори радев да му се скара.Американците изглежда настървиха шиши да го атакува безогледно и да му иска оставката.Взеха да се дебнат като класически рицари на плаща и кинжала за удоволствие на американците.