Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 16:00 956 7

Аспарух Илиев: При ротацията изплува циничният пазарлък на партиите за постове и власт

  • пирогов-
  • болница-
  • мерки-
  • корупция-
  • здраве-
  • здравеопазване

Власт у нас се държи физически. Директорът на "Пирогов" няма 15 лева за съдебно решение, което го сваля от власт

Аспарух Илиев: При ротацията изплува циничният пазарлък на партиите за постове и власт - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С наближаване на ротацията няма никакви управленчески решения в полза на обществото, образование, здравеопазване, икономика. Върви пазарлък за позиции, квоти и интереси по най-грозния начин. Това е абсолютно срамно за една европейска демокрация.

Това коментира във "Фейсбук" Аспарух Илиев.

Пазарлък за партийни квоти в независимите регулатори!?! Моля? Дори помощите за Украйна (100 ръждясали БТР-а) все още не могат да се транспортират заради липса на 300 000 лева за транспорт. Задкулисието не било задкулисие, защото седяло на първи ред. Нека го наречем тогава "предкулисие", какво мислите? Борисов се възмущавал, бил като Навални. По скоро като НаХални.

Един поглед към "театъра" с ръководството на болница "Пирогов"

показва умален вариант на цялата държава - директорът е освободен от министър Хинков (законно) преди месеци, обжалването е отхвърлено на всички инстанции, но сега "бедният" директор отказва да си вземе съдебното решение, защото нямал пари (15 лв) за такса. Топюристи го съветват явно. Тупка и той топката до ротацията, а след това - втори мандат.

Защото излезе ли от сградата, кой знае как ще протече конкурсът.

Власт у нас се държи физически. Държи.

Това е толкова евтино, толкова подигравателно към държава, институции и демокрация, че нямам думи.

Защото и болниците са контингент на партиите - Пирогов е на ГЕРБ, Правителствена е под шапката на Едрото момче и пр. В същото време търсим отново пари за сърдечна трансплантация на малко дете, защото системата, която дава милиони за медикаменти, изчезнали без следи, се оказва в невъзможност да лекува децата си за част от тази сума. Приоритети...

Вчера ме попитаха защо нямам доверие в институциите в България - с квотните партийни регулатори или политически лобита навсякъде ли да имам? С прокуратура, чийто шеф разследва корупция с негово лично участие ли да имам? С политици, които се страхуват да кажат една по-остра дума ли да имам? Уважаеми политици, ходите по тънък, много тънък лед. Не, нямам никакво разбиране. Нулево.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сталин

    9 0 Отговор
    Факти -само тоя еврейски ауспух ни липсваше
  • 3 12340

    8 0 Отговор
    Разбирачот на Републиката се изока...
    ... Само по бело грозде :))
    Пурко, как е ковида в Берн, уе?
  • 4 ИНЖ1

    6 0 Отговор
    След като нямат мнозинство, ППДБ трябва да влизат в договорки. Как да стане иначе??? По волята на Избирателя това е разпределението в НС....Като не ви харесва - мислете как ще гласувате!!!
  • 5 Аз съм тъпо копеуе

    3 0 Отговор
    Стана ми смешно от надписа върху буса на снимката - криминалистична лаборатория. А защо не - криминалистическа лаборатория?
  • 6 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Бе тоз лаборант няма ли друга работа в Швейцария че постоянно се изхожда по всички въпроси ?
  • 7 ВКК

    0 0 Отговор
    Нещо за Токуда, Софиямед, Св.София, Сърце и мозък!?!? Те на кого са? Защо се занимавате с Пирогов, а!?