Last news in Fakti

11 Март, 2024 13:00 2 190 23

Стефан Ташев: Полицията и Общината позволиха историческият център на София да се превърне в арабско гето

  • женски пазар-
  • араби-
  • гето-
  • арабско гето

Близо 10 години по-късно нещата са още по-зле. Техни магазини, бръснарници, на които няма дума на български, но има палестински знамена

Стефан Ташев: Полицията и Общината позволиха историческият център на София да се превърне в арабско гето - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледам едни кабинетни експерти по Нова по темата с "бежанците" и протестите около тях. Показват таблички, графики. Де да беше толкова лесно и просто. Нещата обаче не са само черни и само бели. Нямало гета в София. Хайде, бе.

За това предупреждава във "Фейсбук" Стефан Ташев.

Препоръчвам на експертите да се разходят край Женския пазар, старата част на столицата, отдавна превърната в арабско гето. През лятото на 2015 година направих серия репортажи от района. В тях със снимки показахме как се докарват нелегани мигранти в багажници на таксита.

Близо 10 години по-късно нещата са още по-зле. Кварталът е превърнат в гето, от което държавата и общината са вдигнали ръце. Тълпи от еднакво облечени младежи висят по цял ден по улиците. Техни магазини, бръснарници, на които няма дума на български, но има палестински знамена. Имат тяхна аптека, в която ако влезеш и поискаш нещо на български те гледат като извънземен. Мръсотията по улиците е ужасяваща.

С какъв статут са тези хора? С какво се издържат? И с какво плащат престоя си в десетките "хостели" и "къщи за гости" в района? Работя в района и знам какво говоря. Всеки ден се вижда да пристигат нови и нови чужденци с куфари. Кой ги води, кой ги настанява? И, не, те не са "туристи".

Около цялото това полулегално гето процъфтява престъпност, наркотрафик и проституция. Това може да се види и без да си Джеймс Бонд. Районът е населен предимно с възрастни хора, младите се изнасят, не им понася гетото. Нека експертите кажат това нормално ли е в центъра на София? Разбирам радетелите за мултикултурализма, но все пак..


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    52 1 Отговор
    Квартала около Халите му викат Малката Абисиния.
  • 3 Някой

    66 2 Отговор
    Така е, но и правителствата имат голяма доза вина за това. Все пак последните умници подписаха скришом споразумение с Австрия да прибираме тук мюсюлмански непотребници.
  • 4 А а а

    56 5 Отговор
    Сглобката дори сложи процеса на стероиди договаряйки се с Австрия да ни ги карат бързо и по много директно със самолети, като бонус най-проблемните и престъпни!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бай Иван

    49 0 Отговор
    В която и държава да отидете мигрантите араби и всякакви такива овладяват центъра. И ставаме кочина. Отидете по Кирков всичко е някаква друга България. Става не много бавно и не полека и няма да трябват няколко века.
  • 7 честен ционист

    34 1 Отговор
    София трябва да я прекръстят на Софиябад.
  • 8 Жмръц

    45 5 Отговор
    Престъпното управление,които ги докара и продължава да го прави-НА СЪД и 3АТВОР!Денк0фф и Мара Габр,Б0еко,цялата пас мина отпреди 10г...ВСИЧКИ!
  • 9 Трол

    23 2 Отговор
    Последните научни изследвания показват, че мигрантите се привличат от ваксинирани граждани.
  • 10 Иван Крумов

    12 31 Отговор
    Този пък - няма по-усърдни търговци от арабите - те не понасят нашата култура и затова си се капсулират - по-големи подлеци от европейците - няма.

    Това - българин да ти направи мръсно е равносилно на - 1000 араби, махмурлии.

    Че ние още се мразим от сигурно от 100 години - рушим си паметниците, как можаха - 30 000 войника са си дали живота заради Хитлер - те ги обявиха - войниците обявиха - че били комунисти - мъртвите тела били комунисти и т.н.

    Арабите си плащат наемите - най-малкото - ако искат ще люпят семки по цял ден - аз досега работлив българин не съм видял - само мрънкане.

    Те предлагат стоки - ако искаш се бръснеш, ако искаш - не се.

    Пазар, какво толкова пък е станало.

    Освен това - този район е винаги бил гаднория и свързан с престъпност и какво ли не.

    Коментиран от #13

  • 11 е жрици и наркотици

    16 0 Отговор
    може да няма . Гета има и в Европа с бг мигранти . не си тръгват . търгуват , плодят се . Демек напушен фризьор те бръсне в ушето и ти предлага дебела арабка да те помасажира срещу 300 лева . уха . а училище няма ли наблизо . не са индянци . 30 кинта за подстрижка . ами наште българи с тяхното статукво на граждани и положение стрижат за 9 лв . Значи в бг гетото са по евтини . 30 е повече 3 пъти . Спряха еротичните телефони и рекламите на диковата тв . тея хора си работят все някъде . клубове има в студентски град . там арабите не ходят .
  • 12 Благой от СОФстрой

    12 1 Отговор
    От време ОНО сичкото МВР в софето се e обезпечилo от селя-мицифайки за да се измъкнат от паланките но за задължения и работа не ги търси!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДОУТОЧНЯВАНЕ

    19 0 Отговор
    След като народа не може да накаже съда , съдиите и полицията - ще бъде така !!!!!!!!!!
  • 15 Пенев

    17 0 Отговор
    Има лесно решение. Мигрант с престъпление = пътуване до родното място.
  • 16 Жител

    15 3 Отговор
    Центърът на София е гето, но не арабските магазинчета и бръснарнци са виновни за това положение. Няма никаква политика за реновиране и поддържане на сградите в центъра, които са в ужасно окаяно и грозно състояние. Със или без араби, никой нормален млад човек няма да иска да живее в центъра, където освен потискащата обстановка всичко е и синя/зелена зона, за кошмарния трафик да не говорим. Та арабите са там, защото другите не намират смисъл да правят бизнес на това място. Проблем с палестинските знамена не виждам - това е израз на солидарност със подложените на геноцид палестинци, още повече предвид украинското знаме на общината и израелското, което прожектираха на парламента. И аз ще си сложа палестинското на автомобила си!
  • 17 Българина

    19 0 Отговор
    В държава с трапезни патриоти е така .
  • 18 Сила

    13 0 Отговор
    КОЙ УПРАВЛЯВАШЕ СОФИЯ ПОЧТИ 20 ГОДИНИ.... ТЕРЗИЕВ ЛИ?
  • 19 Провокация

    3 0 Отговор
    няма необходимост да се назначават нови 1200 полицаи,като хора на Делян Пеевски и Бойко Борисов от частните училища по сигурност,това са големи разходи,после и затвори ще искат и това са разходи.Да се започне строителство в тази зона на МОЛ.
  • 20 Умирам от смях

    7 0 Отговор
    Не е точно така. Членството в ЕС ни даде тази възможност. Едно време на границата се стреляше на месо и нямаше такива проблеми.
  • 21 Ако питате

    3 0 Отговор
    арабите в гетото, те са си платили на когото трябва и колкото трябва.
  • 22 Българка

    7 0 Отговор
    Всеки Народ си заслужава съдбата. Мигрантите в София се разпасали и няма кой да ги спре. А самолетите все повече и повече свалят обратно мигранти от Брюксел и Виена. Центровете за мигранти вече пращят по шевовете, обаче Директорката на ДАБ мълчи нищо не казва! Не смее да се покаже по медиите! И какво да каже? Ей това направиха Денков и Габриел с подписаните договорености с австрийското Правителство.Сега мълчат. Пълен срам.
  • 23 ИНЖ1

    2 0 Отговор
    При наличието на Марто Нотариуса и Пепи Еврото как да очакваме прилагане на Закона??? Проблемите с бежанците са едно от следствията, проявленията.