Last news in Fakti

17 Юни, 2020 21:42 6 556 27

В Дуисбург-Марксло: Там, където и полицията не обича да стъпва

  • дуисбург-
  • германия-
  • турци-
  • араби-
  • кланове-
  • полиция-
  • престъпност-
  • европа

Там е царството на турско-арабските кланове и на бруталната престъпност

В Дуисбург-Марксло: Там, където и полицията не обича да стъпва - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мейл със заплахи получи полицията в Дуисбург. Под заглавие „Аллах е велик" авторите на електронното писмо между другото пишат: „Дуисбург-Марксло е нашият квартал. (…) Забраняваме на всички неверници да влизат в квартала. Всички полицаи, журналисти и други неверници ще бъдат отблъснати с оръжие – или убити. При нас важи единствено радикалният шериат. От Турция и от Русия сме си набавили 200 броя автомати „Калашников" с достатъчно боеприпаси."

Кварталът на клановете

Кварталът Марксло, в който живеят и доста хора от България, вече от години се слави като гореща точка – най-вече заради така наречените „кланове". Това са големи семейства, главно от ливански произход, чиито членове често се замесват в търговия с наркотици, кражби на автомобили, сводничество, но и други по-тежки престъпления. Както личи и от цитирания мейл, те се опитват да превърнат Марксло в нещо като затворено гето, където германските закони и изпълнителната власт на полиция не важат.

Тъкмо поради това политическото ръководство на провинцията Северен Рейн-Вестфалия на 22 май обяви „стратегия на нулева толерантност" към клановете. Вътрешният министър на провинцията Херберт Ройл заяви: „Жестоко се лъжат онези, които си мислят, че ние сме останали без дъх." Ройл предупреди, че полицията ще влиза в Марксло и ще преследва извършителите на всяко престъпление.

В Германия важат законите на държавата

Според министъра, членовете на клановете живеят с фалшивото убеждение, че само те имат думата в квартала, където тяхното семейно право властва над всичко останало. „В момента обаче те са принудени да разберат, че в Германия важи не нечие семейно право, а правото на държавата", казва още министърът.

В началото на тази седмица Дуисбург и още няколко града от провинцията се договориха да се борят с общи сили срещу клановата престъпност. Всички тези мерки идват след серия от инциденти в Марксло, при които арестът на членове на големите семейства неколкократно предизвика безредици.

В един от тези случаи полицията навлязла в Марксло с многобройни автомобили, а събралата се тълпа от близо 200 души ругала, оплювала, атакувала и дори заплашвала с убийство служителите на реда. На полицаите е заповядано занапред да влизат в квартала с бойните си униформи. Матиас Рое, който от години наблюдава проблема с ливанските кланове, смята тези мерки за правилни: „Нужна е репресия. Престъпниците се респектират, когато полицията им се яви в този вид."

Съвместно срещу клановете

Заедно с Есен и Дортмунд, Дуисбург занапред ще работи по общо стратегическо сътрудничество за противодействие на клановата престъпност. Съответното споразумение ще бъде подписано идната седмица. Според германските медии, в него между другото се казва: „Престъпната дейност и ефектните публични изяви на семейните кланове, най-вече от турско-арабски големи фамилии, изправят пред нарастващи предизвикателства не само полицията, но и другите правоприлагащи органи, комуналните власти и различни звена от публичния сектор. Населението възприема дейността на членовете на тези кланове като заплаха за съвместното съществуване."

В началото на седмицата беше оповестена и още една мярка срещу клановата престъпност в тази част от Германия. В провинция Северен Рейн-Вестфалия влиза в сила програма за ресоциализиране на членове на въпросните кланове, с акцент най-вече върху подрастващите.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    51 1 Отговор
    Много европейско.

    Коментиран от #21

  • 2 А.Х.

    107 1 Отговор
    "Един ден светът ще разбере, че съм бил прав."

    Коментиран от #11, #16

  • 3 Глас народен

    90 9 Отговор
    Не ме еве какво става в Дуисбург.Искам да знам защо мутрата министър—председател само в едното си нощно шкафче има имане колкото цялото циганско мешере и цар Киро взети заедно?

    Коментиран от #4

  • 4 Ке да се

    57 3 Отговор

    До коментар #3 от "Глас народен":

    За да гладува баба ти 12 дена от месеца
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 радев

    39 1 Отговор
    Най после да видя правилно действие на полицията!
  • 7 Долу радикалния ислям

    41 5 Отговор
    Пю скю лите ще ядат бахур@, ама яко. И свинск0 ще ядат халах акбаровците.
  • 8 БПФ

    71 1 Отговор
    Засега само едни големи приказки и никакви действия от т.нар. "полиция" - и те треперят "правозащитниците" да не се разпищят явно.

    Какво означава посланието реално? - Че талибаните са си направили АНКЛАВ посред Германия и забраняват на държавните органи да влязат там !!! Каква трябва да е реакцията на една нормална държава? - Влизане в гетото, ако трябва и с танкове, и поголовно изтребление на талибанската бандитска сган !!! Всичко друго е лигавщина и капитулация - пред бандити, завземащи Германия отвътре.

    №2 е напълно прав.
  • 9 Йордан

    51 1 Отговор
    Докато бабата е на власт,лошо се пише за германците.Неолиберастията им проми мозъците.По ирония на съдбата най-здравите и необременени германци са от бившето ГДР.

    Коментиран от #10

  • 10 Ягуар

    36 1 Отговор

    До коментар #9 от "Йордан":

    Не е по ирония на съдбата, а простона хората в бившето ГДР не са им промивали мозъците по времето на студената война. За тяхна радост бяха на правилната страна.

    Коментиран от #26

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АУУУУУ

    33 2 Отговор
    А тъкмо онзи красавец - кмета на Дуисбург беше казал че иска да дойдат всякакви мигранти от Сирия и отвсякъде само да се махнат българите..... АМИ ДА ВИ Е ЧЕСТИТ ШЕРИАТА....... ЩЕ РЕВЕШ ДА СЕ ВЪРНАТ БЪЛГАРИТЕ , АМА ЩЕ Е КЪСНО !!!!!!!
  • 13 Ами айде интегрирайте ги де

    28 0 Отговор
    Нали такива съвети ни давате и на нас
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 тариката

    18 1 Отговор
    никой да не влиза !, само социалните помощи са добре дошли .....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 5578, до

    18 0 Отговор
    Няма нужда да разкарват войниците до там. Да им Спират социала, те сами ще се изпокарат.
  • 18 Кочо

    15 0 Отговор
    Ами да ги интегрират. На нас нали ни реваха след 1989г колко не ни биеа да ги интегрираме. Сега да ги видим тях. Само комунизмът успя горе-долу да ги интегрира и при нас, и на територията на СССР.
  • 19 Вейдър

    16 0 Отговор
    То в нашите цигански махали да не е по различно?
  • 20 Един от Австрия

    10 0 Отговор
    Толерантни,толерантни... колко да са толерантни? Ще ги отупат и ще се кротнат!
  • 21 куку руку ку

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Не помня кой беше казал следното:
    "Избихме 6 млн. евреи, които искаха да бъдат германци, а след това поканихме 6 млн. турци, които искат да си останат турци."
  • 22 габровец от варна

    8 0 Отговор
    Абе не са се активирали едни групи от по 15-20 човека,добре известни и на резаците.😄😅😄😅.Много хубаво действат!Не са кат ченгетата.То затова не смеят да излизат от гетото,щото знаят че трудно ще се приберат... Туй да не е тука.
  • 23 Дюбрютрю

    4 0 Отговор
    Германия е от малкото страни и единствената голяма държава в европа няма вземане даване с араби и мюслита. Арабския халифат и Османската империя са ги пропуснали, но дойфе и техния ред. Исторически са доказали, че не се учат нито от своите нито от чужди грешки. Сега им предстои гертоизация циганизация ибислямизация на държавата. Израел им го причини ако не знаят, скоро няма да се усетят, че трябва да изринат всички нпо та джами имами и целия ислям.
  • 24 1234

    5 0 Отговор
    Сащ направиха така че да има гета в европа, там е проблема няма сган, няма гета няма проблем
  • 25 Георги

    2 0 Отговор
    Да им пратят чеченците, те ще оправят нещата. В Дижон арабухите не смеят да мръднат вече.
  • 26 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ягуар":

    На 17 юни над 1 милион души стачкуват в Берлин и в много други градове в цялата страна. Техните искания са за социални подобрения и политически промени.

    Силите за сигурност на ГДР се изправят пред трудна ситуация. Те не могат да спрат нападенията върху партийните сгради, нито насилието над длъжностни лица. Също така не успяват да предотвратят освобождаването на затворници. Само с помощта на съветските танкове, ГЕСП и правителството успяват да си върнат контрола над случващото се и потушават кърваво въстанието.Ето така е било в правилната страна.
  • 27 Бих

    1 0 Отговор
    искал да поканя автора в Некерщадт(Манхайм) да види какво турско арабско, престъоно и циганско и ше се хване за главата