Last news in Fakti

20 Март, 2024 08:35 2 809 21

Предизвикателството… по делото „Семерджиев“

  • семерджиев-
  • дело-
  • загинали-
  • свидетели

Експертиза срещу дума на оцелял – на кого можем да вярваме повече…

Предизвикателството… по делото „Семерджиев“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През април м.г. Софийският градски съд постанови 20 г. затвор при първоначално строг режим за Георги Семерджиев, а той в момента обжалва присъдата. Подсъдим е за фаталната катастрофа с две жертви на булевард "Черни връх" от 5 юли 2022 г., когато мина на червено със 166 км/ч и уби Хариет Стефанович и Христина Дилева. От удара джипът „Ауди“ е разполовен на две. Това са просто фактите. Около инцидента излязоха много неща – полицаи се опитаха да го прикрият, полицаи са си мили колите на негова автомивка, имаше вътрешно разследване в СДВР, имаше наказани, имаше фалшива книжка, имаше какво ли не. От една катастрофа. Стигна се и до дело, разбира се.

Какво се случи
Софийският административен съд заличи от списъка на свидетелите мистериозната жена, която според защитната теза на Георги Семерджиев, е шофирала джипа му във фаталната нощ на 5 юли 2022 г. И това стана, след като въпросната жена не се яви пред съда и на 6 март. Според магистратите защитата на подсъдимия е имала многократни възможности да я осигури като свидетел, но това не се е случило. Припомняме, че по време на предишното заседание свидетелката Велина Аршинкова заяви, че се е возила на задната седалка на джипа по време на катастрофата и че друга жена е шофирала – правила е тест драйв. След разпита ѝ прокуратурата поиска протокол от казаното да бъде изпратен в районната прокуратура поради наличие на данни за лъжесвидетелстване. Причина за това са думите ѝ, че в момента на катастрофата в колата са били трима души. Тя, Семерджиев и трето лице – Елена (б.р. – въпросната свидетелка, която не се явява и не може да бъде открита), която е карала автомобила. Имаме свидетел, имаме показания. Дали са истина, или не – ще се установява. Всъщност, може да се установи много лесно.

Просто предизвикателство
След като свидетелката е оцеляла веднъж, какъв е проблемът да се направи инсценировка на инцидента и тя пак да се вози на задната седалка!? Явно колата е супер безопасна, въпреки че при удара се цепи на две. Дали ще се съгласи…
Защитата на семействата на жертвите обаче поискаха показанията на Аршинкова да бъдат считани за лъжесвидетелстване, защото според една от експертизите човек на задната седалка в автомобила няма как да е оцелял при удара. Експертиза срещу дума на оцелял – на кого можем да вярваме повече…


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасковски каунь

    38 1 Отговор
    Проблемът трябваше да се реши до днес.
    До стената и кррррррррррр.
  • 2 гост

    57 1 Отговор
    Семерджиев накара прокуратура и съд да се правят на маймуни и да протакат до безкрайност ! Но питам: Онази "полицайка" с джуките подсъдима ли е за съучастие и укривателство ??????

    Коментиран от #9

  • 3 ТаУмВзе

    25 2 Отговор
    Купува си Условна, после благотворително се събират кинти да му се купи танк, та да си гази на воля момчето де! Приключили сме Вчера ей. Целта държава със един Улав не мое 100 годин.

    Коментиран от #8

  • 4 доживотен

    30 0 Отговор
    без право на промени
  • 5 Име

    4 22 Отговор
    Прокурорите да помислят - непредпазливост, най-много - 18 месеца е наказанието - какви са тези 20-30 години. Това е страшно, аз също мога да се случи нещо един вид, как така - те вика - решили, какви са тези присъди, то е нещо страшно това.

    Кирил Маричков уби ли човек на пътя - "Щуреца", уби.

    Георги Калоянчев - уби ли човек на пътя - уби, това е актьор, но уби човек.

    Колко още катастрофи има - не е истина.
  • 6 Аааааа добре

    26 0 Отговор
    Следствен експеримент и оная "свидетелка" ако оцелее, може напълно да й верваме.
  • 7 делян дуганов

    21 0 Отговор
    от нашите е, бавим
  • 8 гейнерал семкаджиев

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    няма да барете унуку ей!
  • 9 Внука на

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    комунистически "генерал" трудно влиза в затвора, а и оная "хубавица" е същата.

    Коментиран от #12

  • 10 дори когато те снимат

    16 1 Отговор
    в нарушение на пътя с тринога и НЕ СЕ ПРЕДСТВИ ЕВЕНТУАЛНИЯ ВОДАЧ НА МПСЕТО ТО ТОГАВА АВТОМАТИЧНО НАКАЗАНИЕТО СЕ ПОЕМА ОТ СОБСТВЕНИКА НА АВТОМОБИЛА. ТОЧКА.
  • 11 Тома

    21 0 Отговор
    Жената сигурно е била като на бати бойко мата харито пълна мистерия защото българския съд е най простия
  • 12 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Внука на":

    До 8 и 9 ! Келемето Георги Семерджиев НЕ Е ВНУК НА генерал Семерджиев. Съвпадение на имената ! Генералът има 2 сина и 2 внука,които носят неговото име Атанас. Същото е и с отвратителния Александър Йорданов. Нито баща му, нито чичо му са убийците от Ястребино.

    Коментиран от #18, #20

  • 13 за дрогите има закрила .

    14 0 Отговор
    тоя е друсал 5 години . ченгетата са го гледали .
  • 14 Срамота

    22 0 Отговор
    А кво стана със Симона? Полицайката, която му помагаше след това (съучастничката)

    Коментиран от #17

  • 15 Ден

    18 0 Отговор
    Аршинкова също с 20 години в сливенския!
  • 16 нощ

    13 1 Отговор
    Семерджиев е генерал от ДС, това изчадие е негова рода, а верните слуги на ДС се опитват да го извадят.

    Кога сте виждали на мястото на катастрофата да дойдат половината ръководство на прокуратура и следствие?

    Ако го оправдаят или му дадат ниска присъда трябва да ходим да запалим съдебната палата.
  • 17 Вярно срамота

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Срамота":

    За нашата правосъдие система.Видяхме какво направи турския съд за убитите наше момче на границата.Ако беше в БГ съд щеше да се протака 2-3 години и накрая най много нещо условно.
  • 18 Може и така да е

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Но пак е комунистическо изчадие щом милиция прокурори и съд го пазят!
  • 19 Име

    0 8 Отговор
    Трябва да го превъзпитаме - това е мъжкото поведение, женското поведение, да направим от глината - човек, а не да го бутаме по затвори, очевидно е неадекватен за момента и - не е това начина, отново подчертавам - ще се преъсъздаде проблем, това настройва агресивните - към агресия.
  • 20 Да бе да

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    И Буруджиева и тя така...
  • 21 Амиии,

    5 0 Отговор
    фамилията Семерджиев говори ли ви нещо,аз в случайности не вярвам?!?... Затова и ще направят всичко възможно да го измъкнат!!!