Last news in Fakti

28 Март, 2024 16:00 2 885 41

Венци Мицов: Откак се помня съм ненавиждал най-много комсомолците...

  • венци мицов-
  • сглобка-
  • ротация-
  • корупция-
  • правителство

А сега отворете прозореца и пуснете въздуха у дома. И запомнете – отново ще имате същата коалиция след няколко месеца. Няма никакъв шанс за друго

Венци Мицов: Откак се помня съм ненавиждал най-много комсомолците... - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„НИЩО, НИЕ ЩЕ ИМАМЕ 121 ДЕПУТАТИ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ“ ИЛИ КАК КРАСИВО-УМНИТЕ ОТ ОНАЯ ФРАЗА НА ДЪРЕВА СЕ ОКАЗАХА САМО КРАСИВИ, НО НЕ И УМНИ...

Откак се помня съм ненавиждал най-много комсомолците...

Няма как да не е така, защото живях почти 18 пълни години в условията на социализъм и диктатура. И много добре си спомням, че тогава имаше разни книги, като „наръчник на агитатора/пропагандатора“, които учеха бъдещите кариеристи в партията как да представят всяко нещо на света като подходящо за политическата ни доктрина.

Пример – имам разстройство – виновен е Джими Картър.

Втори пример – ние имаме атомни бомби, ама само защото те първи имаха и ако ние хвърлим бомби, това е справедливо, а ако те хвърлят – това е агресивният империализъм.

Именно фактът, че мразя комсомолците с техните мазни усмивчици, суха осанка и способност да представят всяко нещо на света като такова, което ги устройва идеологически никога не съм харесвал така наречената съвременна градска десница.

Причините – те са точно това, което през 1985 година беше комсомолът. Само че нямат репресивната му машина. Биха искали да я имат, но, за моя радост я нямат.

Днес слушам жалките комсомолци от ППДБ. И си мисля – чели ли са този наръчник на агитатора от 1985 година или така им идва... Примерно от родата, която е била с високи постове в йерархията на БКП (евала, Васко Терзиев, евала Христо Иванов, евала който още там се сети).

Слушам и гледам днес Киро Сорбоната по БТВ и генерал Наско по БНТ. И двамата се оплитат в малоумие, защото се опитват да убедят гледащите ги, че те са прави и че всичко е нагласено да ги прецака по пътя към борбата с MAFIQTA.

И се замислям. Последните дни следях доста стриктно информационния поток.

Първо беше – ние няма да правим правителство с ГЕРБ, ако Габриел е едновременно външен министър и премиер. Що? Щото искаме гласът ни да се чува.

После обаче казаха – ама ще направим, тя госпожа Габриел е добра, ние с нея работим добре.

А после – Габриел е красивото лице на MAFIQTA.

А днес генерал Атанасов промърмори, че май не е координирано това за лицето на MAFIQTA с него. Демек, май не смятат така...

И в крайна сметка аз разбрах следното. Поправете ме, ако греша.

Преговаряха. Осраха се до уши. Развалиха правителството. Отиват на избори....

И викат – то на тия избори май ще е някакъв подобен резултата и те другите са LO6I, но ние пак ще преговаряме с тях за правителство, щото, нали, иначе PUTIN IDE!!!

Прощавайте, драги избиратели на соевите дементи, ама вие или нямате никаква способност за критично мислене...

Или Дърева не е била права, като ви е нарекла „красиво-умни“ и вие сте само красиви, особено Иво Мирчев, Божи и генера Наско.

Но не това ме вдъхнови да напиша тоя пост. Вдъхнови ме нашият харвардски корифей от Али Експрес Кирил Петков.

И ме вдъхнови неговата титанична мисъл, че ще се борят да спечелят 121 места в следващия парламент.

И сега тук е момента да кажем няколко думи.

Никога, повтарям, НИКОГА няма да спечелите 121 места в парламента.

Няма как да спечелите, когато всичките ви акции от 2013 насам бяха хем изпълнени с молби от типа „елате не площада“, хем се разграничаваха от всички. Така например DANCE WITH ME чрез някои от лицата си гонеше протестиращите от предишната зима, щото били КОМОНИЗДИ.

Така по време на протестите през 2020 едните бяха на Ларгото, а другите се разграничаваха и стояха на Орлов мост.

Аз нямам пропуснат протест (голям) от 1989 година насам. И доживях един лидер на ПП „Пирин не е тутманик“ през 2013 да ми вика – „Какво правиш тука бе, политически труп и KOMONIZD”.

Господин Кире, няма да имате никога 121 депутати, защото сте си такива. Комсомолци. От-до. Самовлюбени, параноични, самодостатъчни, обединени около няколко кръжеца и няколко НПО-та, живеещи в балон.

И оттам нататък просто спрете да правите две неща:

а) да лъжете (никога с ГЕРБ, те са злото)

б) да се правите на носители на експертиза – видяхме ви и експертите (здравейте, аз съм Наско) и идеите...аз лично си тръгнах от една среща с екипа ви, след като обяснихте малоумните си идеи как си представяте развитието на българската култура чрез закриване на държавните културни институти...

Ако някога тия метастази на раковото заболяване на българската политика се гътнат- говоря за така наречената красиво-умна градска десница – то може би ще се появи някой читав субект. Някой субект, базирал съществуването си не около повтаряне на статии от соевата преса, а на истинска експертиза – и в културата и в образованието и във всичко останало.

Сега нещо за ГЕРБ. Бях отписал ГЕРБ напълно. През 2020 казах, че това е техният край...

Грешал съм. Грешал съм и за Пеевски. Старите играчи се оказаха доста по-хитри от комсомола.

Но така беше и едно време. При комунизма комсомолците се напиняха, но старите партийни куки винаги побеждаваха и всичко приключваше.

Така е и сега. Бойко започна да изглежда палав симпатяга на фона на нелепите ППДБ, като всички май забравихме първия мандат на ГЕРБ с всичките му там репресивни методи, тотална тапа върху медии, подслушвания, цецомобили и подобни.

И с това свършвам. Живеем във време на война. До нас, съвсем близо, падат бомби.

У нас бомби падат САМО В ПИК, но единственото, което никога няма да разбера е следното...

Уважаеми избиратели, толкова ли сте тъпи, че да вярвате все още на комсомола?

Поне четете ли програмите на тия, за които гласувате?

Май това е всичко. Казват, че политиката била блато...

Не е. Или поне не би трябвало да е. В блато я превърнаха онези, в които бяхте готови да се закълнете.

А сега отворете прозореца и пуснете въздуха у дома. И запомнете – отново ще имате същата коалиция след няколко месеца. Няма никакъв шанс за друго.

А сега, след като осмислите тая мисъл, може да отидете и да си сипете едно малко за мое здраве!

Лек ден!!!


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хайде поклонниците на божествата

    31 1 Отговор
    под строй към урните наново да преизбират за старата песен на нов глас и така цял живот
  • 2 Жалко

    28 19 Отговор
    Мицов не е сериозен политически коментатор, както партия Български петел или каквото там беше не е сериозна партия. Но по-рано Мицов беше остроумен, а вече и това не е.
  • 3 Руснаков

    8 19 Отговор
    Това доста пъти го повтарях, че тази сглобка е в резултат на резултати от 5 избора..компромисна... в името на БГ....И сега няма да е по различно...само че ще изгубим и слабата инерция която имаме...само че какво им пука...
  • 4 Име

    27 5 Отговор
    "може би ще се появи някой читав субект."
    --------
    35 г. са много време. Няма де се появи нищо. Ракът или е доброкачествен, или е злокачествен. Ако е доброкачествен - добре. Ако не ...
  • 5 черния

    9 18 Отговор
    Тука властта е определена да е в ДпС. Те са посочени за наследник на БКП, преди 40 години. Така че, никакви дебили и никакви мравояди, били те соросоиди, никога няма да видят власт. Владичеството на ДПС е определено на геостратегическо ниво и гарантирано със всчики ядрени ракети на РВСН на Руската Федерация. На който не му харесва, може да плаче!

    Коментиран от #6

  • 6 споко

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "черния":

    и други имат ядрени ракети.
  • 7 Уса

    14 8 Отговор
    Никога повече Герб-сдс-ппдб-дпс-бсп...Това са най-вредните и опасни партии от миналото и за бъдещето на България.Докараха българите до нивото на украинците да изплащат пенсиите със заеми,които наследниците да връщат с лихвите
  • 8 Сталин

    28 9 Отговор
    Българина е пълен глупак ако си мисли че еднодневни политически прос титутки назначени на власт от главния сводник в България - американското посолство че ще работят за интереса на българите много се лъжат . Тъй като българина по природа е шмекер той гласува за себеподобни и си мисли че колониалната администрация ще свърши цялата работа вместо него а той ще си стои на ракията и салатката.Единствените почтени хора в политиката бяха Жан Виденов и Волен Сидеров които влязоха във властта с по един апартамент и така и излязоха от политиката ,но много са малко почтените хора в България за да гласуват за такива политици,така че надежда всякаква вие оставете
  • 9 Олигофрен

    19 3 Отговор
    Овен че предлагаш да пием , друго нищо не предлагаш ! Язък за напъните да напишеш това което всички знаем !
  • 10 Гого

    20 4 Отговор
    Този господин не разбрах нещо предлага ли като алтернатива или си е поредния плювалник, който ни обяснява как всички с маскари?
  • 11 Иво

    16 4 Отговор
    Доста комплексарска полюция, както обикновено.
  • 12 Светльо

    20 3 Отговор
    "Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят"
  • 13 Крайно

    14 2 Отговор
    противна личност. Гледах го в едно кулинарно предаване, тогава разбрах, че е кофти човечец.
  • 14 Стършел

    11 5 Отговор
    Мицов, престъпниците са винаги една крачка преднина пред преследващите ги. Това го знаеш. Но ако следиш внимателно първите, веднага ще ти стане ясно, че е много трудно да ги победиш само с думи. През цялото време на "сглобката" първите се опитваха да надделеят и до голяма степен сполучиха. Грешките на ПП ДБ са безспорно много, най-вече, че не разбраха КОЙ точно стои до тях, и че този КОЙ ги надигра по своя си начин-за сега. Нямаха може би план Б и В, което беше задължително.

    Коментиран от #16

  • 15 ГЕРБ=ДПС=БСП

    9 11 Отговор
    Ами, ако отидат да гласуват само гербаджиите, депесарите, рубладжиини, чалгарите. Ако останалите що годе читави, не отидат да гласуват. Ако ГЕРБ+ДПС спечелят 77%, катастрофират държавата, както я катастрофира БСП на Жан Виденов. След това ще се оправим ли. Или отново БСП ще се върне във владта?

    Коментиран от #18

  • 16 Анджо

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "Стършел":

    Две години кирчо и кокорчо (сокалчо) имаха време да направят нещо полезно. А те нищо.

    Коментиран от #29

  • 17 Яяяяяя

    11 4 Отговор
    Колко много злоба е събрал този човек
  • 18 Ти от коя партия си

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    скъпа?? Гаранция от лгбти! Щом не спираш да се дереш от всичко "разбираш" с тоя акъл мъж трудно ще завъртиш, само ще те т.....т по парапетите.......
  • 19 Витамин

    11 12 Отговор
    БЕСНА ЧЕРВЕНА КОПЕЙКА ПОЛУЧИ ВЕЧЕ РУБЛИТЕ И ЗАПОЧНА ДА АГИТИРАШ ЗА КРАТУНАТА И ШИШИ.МНОГО СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН, ПРОМЯНА ЗАПОЧНА, ПРОМЯНА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ВЪПРЕКИ АКТИВНОТО МЕРОПРИЯТИЕ НА МАФИЯТА,НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД,И ДРУГО ДРоГАРЮ, МНОГО ВИ БОЛИ,ЗНАЧИ ДОБРЕ ТРЪГНАХА НЕЩАТА И ТЕЗИ 9 МЕСЕЦА СА САМО НАЧАЛОТО.
  • 20 мдаа

    10 3 Отговор
    Комунистите мразели комсомолците. Затова сме на този хал! Никъде по света хората не мразят своето утре! Само тук старите живеят с мисълта, че ще векуват и ще царуват, а после се оплакват, че нямало кой да пълни хазната с данъците си. Б0й за вас!

    Коментиран от #34

  • 21 Ха ха ха а така

    9 7 Отговор
    Напълно прав е Венци и нека жълтопветния вой да продължава , че много хубаво ми става .....

    Коментиран от #22

  • 22 гьостерица

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха а така":

    Гледай както ти става много хубаво да не вземеш да се гътнеш от кеф!
  • 23 Имат си съвременните комсомолци

    6 5 Отговор
    И наръчници, напечатани от АзБ
    И съвецки, пардон - хамрикански комисари
    И "спуснати" опорни точки
    И цензура от типа "фактчекъри"
    И Комун..., пардон - Евроатлантически манифест, наречен Истанбулска намсиквоси

    И най-вече - всички те са с промити с евроатлантически сапун мозъци, бетер предците си

    Живеем в дежа-вю с обратен знак.
  • 24 Тиква Стайл

    6 5 Отговор
    Мицка, прави си глупавата музика и не се занимавай с неща, от които не разбираш.
  • 25 ХАХАХА

    14 3 Отговор
    Толкова е дълго да опровергавам Мицов, че просто не ми се пише само ще кажа : Мицов не са измрели комсомолците и те не си спомнят да е имало наръчник на агитатор пропагандадори ,който да предствя как да всяко нещо по света посдходящто на доктрината. Мицов не знам къде си бил комсомолец ,ама се засрами за глупотевините Най важно не забравяй ,че има и по възрастни от теб ,които помнят онези времена, благодарение ,на които си се изучил и си станал пребоядисан атлантик. Грозна работа..
  • 26 Моряка

    7 7 Отговор
    След няколко месеца братко, я камилата я камиларя.Знаеш, че Русия като тръгне, спиране няма.Кирчо може да се спаси своевременно в Канада,ама другите ахмаци?Пък и времето за полет на Сармата до Канада е 10 минути.Тъй че я камилата, я камиларя.
  • 27 Газо

    6 1 Отговор
    Мен па ме изключия от комсомоло оти се напих и отвъртех един песник на комсомолскио секретар!
  • 28 Пейтриът

    10 0 Отговор
    Хубаво заглавие,но понеже съм една идея по-възрастен (и може би по-мъдър),бих заменил термина ,,комсомолци,, с термина ,,висши преторианци и техните малоумни деца,,.А който не знае що е то ,,преторианци,,да прочете в Уикипедия.Ще кажа само,че след 300 години дерибейства е ги е изтрепал до крак Константин Велики,който въздига християнството в държавна религия във Византия.
  • 29 Слави затова не поиска

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Анджо":

    да направи коалиция с тях щото ги видя какви са.

    Коментиран от #31

  • 30 инж. Ганчо Илков

    7 1 Отговор
    При Социализма се Провеждаше Диктатура на Пролетариата. С Репресии, Концлагери, Поправителни Училища и т.н. Лошото за Работата с Младежта, т.е. с Комсомолците, е че се даваха Огромни Незаслужени Привилегии. Журналистиката, Правото, Школата в Симеоново бяха единствено за "Своите" Поколения. Ако някой се провали на Приемен Изпит, се Записваше в РАБФАК ( Работнически Факултет). Създадоха се "Наши" Политици (сега Лидери на Политически Проекти) и Дъргавни Администратори, Съдии и Профсъюзни Дейци. "Калинки" в Медиите и Административните Институции. Бившите Комсомолски и Партийни Секретари станаха ЕКСПЕРТИ, Бизнесмени, Държавни Ръководители. При неосъществена Лустрация, бившите сега станаха Настоящи. Бойко, Костадинов, Корнелия, "Волгин" и сие, не са Паднали от Небето. С подобни Хора трябва да се прави Правителство.

    Коментиран от #33

  • 31 Напротив

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "Слави затова не поиска":

    направи коалиция, но почна войната и по сигнал на Радев и Борисов, които са Пирински слуги, го свалиха.

    Коментиран от #32

  • 32 От номер 31

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Напротив":

    Пирински да се чете путински
  • 33 Пейтриът

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "инж. Ганчо Илков":

    Ами то и т.нар. народен съд е бил вид радикална лустрация ,а днес пак си имаме неонацисти,е малко позьори падат,но маршируват и ,,помнят,,
  • 34 Даам

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "мдаа":

    Дали само тука, а? Ами нашите колонизатори защо си "избират" стогодишни президенти, а не вземат да "изберат" някой 20 годишен третополов латинос за да ги "оправи" ?

    Коментиран от #35

  • 35 Селеногин

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "Даам":

    Аз нямам колонизатори. Вашият лидер мина 70-те, сигурно го имаш за предимство.😏
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ОЩЕ ЕДНО ПРА СЕ ИЗГРУХ ТЯ

    4 0 Отговор
    18 г ЖИВЯЛ В ДИКТАТУРА...................ЩО ЗА ТЪ ПНЯ..............
  • 38 Сандо

    4 0 Отговор
    Не е задължително да си бил комсомолец за да се превърнеш в леке или боклук.И Мицов е живо доказателство за това.
  • 39 1985

    5 0 Отговор
    Чудя се това момче на каква възраст е и пък е Каква е била репресивната машина на комсомола през 1985г? И да те изключат от комсомола по това време на никой не му пукаше, дори ще се спасиш от плащане на комсомолски внос от 10стотинки на месец . Не познавам човек изключен от комсомола, освен ако не е станал партиен член. Такива въпроси интересуваха само натегачи, кариеристи или двойкари в университета, които ползваха партийната линия за да не изпаднат от обучение.
  • 40 безпартиен

    1 1 Отговор
    Интересни времена- ИМА РЕВОЛЮЦИОННА СИТУАЦИЯ НО НЯМА РЕВОЛЮЦИОНЕРИ!!!НИТО ЕДИН!!!!
  • 41 Фен

    0 0 Отговор
    Ех венци , венци / не е правописна грешка /,зад компа и на малка ракия всички сме много умни и добре се изразяваме . Прибърши се сега след толкова плюене и излез на пистата и направи нещо ти ако ти стиска , но няма как , стола е удобен и около компа не духа вятър. Стана ясно кой какъв е според компетентното ти мнение , само не стана ясно какво ти предлагаш за да оправиш държавата освен че си бил редовен участник в купоните по площадите за да пиеш бира и да викаш за чужди идеи на хора с топки които са излезли да ги брулят ветровете за да ти е по- комфортно на душата . А иначе кучетата си лаят ..............