Last news in Fakti

29 Март, 2024 17:36 4 737 82

Звучен плесник към родния елит на конференцията "20 години в НАТО"

  • нато-
  • българия-
  • послание

Официални представители на НАТО не се забелязаха - нито в президиума, нито в залата

Звучен плесник към родния елит на конференцията "20 години в НАТО" - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Националната инициатива на правителството, която започна с конференция и ще завърши с концерт от 18 часа на площад "Батенберг" потегли със звучен плесник от нашите съюзници към кремълско-натоевропейката котерия в България.

В конференцията, която се състоя във Военния клуб, се изсипа върхушка на родния елит: президентът, премиерът, членове на правителството, членове на ръководства на политически партии.

Това коментира във "Фейсбук" Григор Лилов.

Президентът Румен Радев блесна като основен оратор, за да пропагандира за пореден път някои негови неатлантически и неевропейски тези.

Естествено, годишнината не е отразено на президентските интернет комуникации.

В Президиума грееха Николай Денков, Мария Габриел, Тодор Тагарев, които изказаха мъдри мисли и се за породен път се заклеха в евроатлантическа вярност.

Обаче най-видните ни "евроатлантици" като Бойко Борисов, Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Иванов и др. счетоха, че е под достойнството им да засветят с ярка светлина и на тази конференция.

______________________________

Официални представители на НАТО не се забелязаха - нито в президиума, нито в залата.

Нямаше и приветствие нито от Генералния секретар на НАТО, нито от Главната картира на НАТО, нито от Военния комитет и Секретариат, нито от.. въобще нито от когото и да било.

Бяха поканени всички посланици на държавите-съюзници. Основните пропуснаха събитието, за другите - не знам. На своите интернет страници и страници в социалните мрежи посолствата засега не са зачели събитието.

___________________________

Сещам се обаче, че например преди 9 дни посланик Кенет Мертен уважи такава конференция с реч и присъствие, и срещи с млади българи. Тя пак беше по повод 20-годишната от приемането ни в НАТО, но вместо да е организирана от правителството и с държавни и партийни лидери, направиха я младежите от Студентския дипломатически клуб.

Духат все по-силно нови геополитически ветрове - прочистващи.

По дипломатичен път, но категорично беше демонстрирана оценката, че България е избрала да е член на НАТО, но в действителност води политика да не е съвсем и с огромна доза демагогия.

Крайно време е огромният евроатлантически електорат у нас да си отвори очите за реалността и да изисква от своите партии и лидери: не сте изцяло с ЕС и НАТО и повече това няма да търпим.

*** Антъни Блинкен поздрави 7-те държави, които заедно с България бяха приети в НАТО преди 20 години. Довечера на площад "Батенберг" ще има концерт , в който НАТО ще поздрави самите българи вместо партийните и властови сановници - чрез участието на джаз бендът на Върховното главно командване.

*** Неуважаеми тролове, ще изтрия и блокирам всеки, който се изявява просташки тук и който не защити опорката си с аргументи защо е неполезно за България да е в НАТО. Повтарям - темата е тезата за българския интерес и ползи или неинтерес, а не кого мразите и любите.

*** Дискусията къде и кого бият и не бият и кой кого бие и не бие вече е втръснала на всички, вкл. и в моя профил и моля никой да не я започва - ще изтрия коментарите му.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е защото

    147 8 Отговор
    От НАТО не са разбрали, че имаме елит. То и ние не сме разбрали.
  • 2 Хахах

    42 151 Отговор
    Ако не бяхме в Н.А.Т.О щяхме да споделяме съдбата на Украйна. Добре че русия навежда глава пред Н.А.Т.О

    Коментиран от #78

  • 3 Японеца

    85 27 Отговор
    Ще ни гонят от Нато, ще минем в сверата на влияние на Русия
  • 4 Гела, Мара и Камшик Тодора

    99 13 Отговор
    Само "президиумът" като видиш и цялото НАТО с все натегнатите ти е ясно.
  • 5 Боруна Лом

    99 12 Отговор
    ЗА ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ,,НАТОТО,,, ДВАДЕСЕТ И МНОГО ПРОЦЕНТА. НЕ КОМПЛЕКТ И НЕ ВЪОРЪЖЕНИЕ! ЧЕСТИТО НА паситооо!

    Коментиран от #59

  • 6 горски

    100 12 Отговор
    Е като ще триеш,защо изобщо има възможност за коментари.....
    Копни изказванията на оня с трабанчето,размножи ги ,направи си изкуственни юзъри да преразказват и се радвай на новата свобода на словото....

    Коментиран от #11

  • 7 Заврете си натото

    96 25 Отговор
    На кучето у ауспуха .Айде трий ...подлоги ...краварски..
  • 8 Голата истина

    97 20 Отговор
    Видя се че натото е касичка за членски внос
  • 9 Голата истина

    102 20 Отговор
    Етати смешната статия отишли некви дето искат нато а народа не
  • 10 ЖЕКО

    95 17 Отговор
    САМО БЪЛГАРСКИ БЕЗРОДНИЦИ СА ПРИСЪСТВАЛИ, ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЧЕРВЕНА ЛАМПА ЗА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ, НАРОДА ИМ КАЗА НЕ НА НАТО СКОРО МОЖЕ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ СЛУЧКА НА НАШИТЕ ШОРОШИ И КОЗЯЦИ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НатоЕС

    85 13 Отговор
    НАТО и ЕС сигурно са хубави неща, просто още не сме видяли нищо хубаво от тях (ще поизчакаме може да ни зарадват с нещо), за момента само: проблеми, ограничения, санкции и скъпи стоки и услуги, дори когато са си нашенски. А иначе готина новина, която завършва с думите, че ще има "цензура" - много демократично наистина :)
  • 13 Дългият

    52 11 Отговор
    Стара номенклатура...55 набор е...журналист...работил е във вестник Работническо дело...прочиташ това и не се интересуваш повече...
  • 14 😂😂😂😂😂😂

    31 4 Отговор
    🤣🤣🤣🤣😄😄😄😄НАТЮ 😄😄😄😄😄
  • 15 Реалист

    73 6 Отговор
    Селска вечеринка която ще свърши с безплатни
    кебапчета
  • 16 Тези

    17 48 Отговор
    Тези инфантили чак сега разбраха какво е Русия и руснаците Така и Изоставиха българите в техни ръце.Един малък народ не може да се пребори с организации като ГРУ И КГБ и пр.Сега е късно.Тия даже назначиха на служби руски възпитаници и деца ДС.Наричат се евроатлантици а на дела контра.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ромка с кока

    27 2 Отговор
    България е Аляска на Балканите, скоро ще си ги приберат
  • 19 Анонимен

    50 4 Отговор
    Как ги избират младежите от студентския дипломатически клуб?
  • 20 продажници

    39 7 Отговор
    План за световно поробване
    "Ние ще имаме Световно правителство, независимо
    дали ви харесва или не, чрез завоюване или по
    взаимно съгласие."
    Джеймс Уолбърг пред Съвета по външните работи, 17 февруари 1950 г.
  • 21 име

    58 8 Отговор
    Либералните евоатрантици нахранилка задминават и комустите по напъване пред големия брат. Чак вече чествания и концерти организират! Няма ли нещо млади евроатлантичета да рецитират възхвали за НАТО?
  • 22 Русия ще влезе в Нато

    53 11 Отговор
    Само веднъж но до Ла Манш

    Коментиран от #28

  • 23 Ветеран от Протеста

    43 4 Отговор
    Никой не обяснява как се стигна до тази ситуация...От бандитската Приватизация на тротоара се изсипват три милиона безработни...Могат да работят в САЩ,ЕС и Канада...За да сме в ЕС,трябва да сме в НАТО и стиснали здраво зъби...,щат не щат сме там....Спасяват се от Пролетарска революция...Ограбват имотите на МО,съкращават офицери главоломно...В Русия е същото - няма друг изход...Обаче сега има....От Москва пристигат други Указания...И кво прайм ся???М???Така Разкрачени няма как да се стои дълго...
  • 24 Митко каратиста

    49 5 Отговор
    Трябваше някой да пусне мейл в централната на Нато-Отан за да им напомни .Хората там си имат къде, къде по-големи дертове ,само до помнене на дати и поздрави за някваси там Балгерия им е. Даже не ни знаят в коя част на света сме.
  • 25 За по добро взаимодействие с Нато

    55 6 Отговор
    Русия премества границата си на Запад
  • 26 лай лай н а т о

    52 6 Отговор
    Те искат НАТО да обещае да не влиза в Украйна, което трябваше да направим. Не трябваше да поставяме НАТО в четиринадесет държави (в Източна Европа). Когато руснаците сложиха край на Съветския съюз през 1991 г. и преместиха 400 000 войници от Източна Германия, и така позволиха на НАТО да обедини Германия, те казаха: „Нашето условие за това огромно помирение, което правим, е никога да не премествате НАТО на изток“. А Джордж Буш им каза: „Няма да преместим НАТО и на сантиметър на Изток“. И през 1997 г. Збигнев Бжежински изложи плана, който е, че ние преместихме НАТО не един инч, а хиляда мили на изток, в 14 нации и след това поставихме ракетни системи AEGIS в Полша и Румъния, които са способни да носят ядрени бойни глави. Така че те са на няколко минути от Русия – могат да обезглавят цялото руско ръководство, ако искаме да започнем превантивна война. Това е непростимо“, каза Кенеди-младши.

    Коментиран от #33

  • 27 какъв е този бълвоч

    56 5 Отговор
    Някакъв наведен евроатлантик на хранилка се възмущава ще непго потупват по раото и не го бръснат за нищо! А познай що!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българите не гледаме сериозно на НАТО

    54 2 Отговор
    Толкова сме баровци колкото и християни. Всичко ни е половинчато. Хубавото е, че и НАТО не гледа на нас сериозно, та любовта е взаимна
  • 30 Бмх

    37 8 Отговор
    Нато се оказа едно недосче, но Путин ще го вкара откъдето е излязло! Сещате се нали?
  • 31 нннн

    62 8 Отговор
    България нищо не е избирала. Нямаше референдум. Изборът беше на просълзения Паси, дето возеше натовци с трабантчето. Е, и няколко НЕбългарски български политици.
  • 32 ХиХи

    46 5 Отговор
    Референдум за натю кога?
  • 33 БСП в Бунището

    10 50 Отговор

    До коментар #26 от "лай лай н а т о":

    След като си бил Окупиран от руската комунистическа армия половин век е напълно естествено да избереш Път,който да те защити от нова руска икономическа и политическа Окупация...Какво не ти е ясно??.

    Коментиран от #41, #45, #72

  • 34 коментар:

    36 4 Отговор
    аве няма ли някой от ислямска държава сред нашите бежанци да отиде там както са се събрали предателите на калъп, ще им съберем 5000 доларес
  • 35 Мисирка

    40 5 Отговор
    НАТО вън, НАТО са терористи
  • 36 Пейтриът

    47 2 Отговор
    Много постно на тоя концерт бе хора.Защо ми се струва,че на 3 март на Шипка имаше повечко хора.

    Коментиран от #38

  • 37 !!!?

    2 42 Отговор
    Съществуването на НАТО е по-важно за кремълския диктатор, като основна опорка на Кремъл за варварската война в Украйна !
    !!!?

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Истината

    7 18 Отговор
    НАТО показа на пребоядисаните като "натовци/евроатлантици" руски ченгета управляващи в България, че трябва да си ходят.

    Коментиран от #42, #51

  • 40 Пейтриът

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Вожда":

    Чакай малко братко.Сега ще зажулят я АС/DC,я Whitesnake

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тъпак

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Истината":

    399%
  • 43 Павел пенев

    40 5 Отговор
    От гледна точка на българския народ, Соломон Паси е едноличния член на НАТО., който при това не е българин. За да е ясна картинката,нека направим референдум за нашето членство в този терористичен военен блок за колективна отбрана/ нападение/ над държави без евроценности.
  • 44 Вожда

    22 1 Отговор

    До коментар #40 от "Пейтриът":

    Следят коментарите и трият.Не им хареса определението за така наречения, концерт. Това си е джем сешън в оригинал.А че отстрани изглежда нелепо, аз нямам вина. И да трият и да не трият, все ми е тая. Жалка история.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 НА ПРЕЗИДИУМА,....

    19 0 Отговор
    ОТ ПАдЪК ДО ОТ ПАдЪК, А У ЗАЛАТА ............. НЕ ПО РАЗЛИЧНО
  • 47 Българин

    25 1 Отговор
    "Неуважаеми тролове, ще изтрия и блокирам всеки, който се изявява просташки тук и който не защити опорката си с аргументи защо е неполезно за България да е в НАТО. Повтарям - темата е тезата за българския интерес и ползи или неинтерес, а не кого мразите и любите."
    ПЪРВО - езика ти отговаря на жител на Столипиново с основно образование!
    ВТОРО - с тази цензура трябва незабавно да си скъсаш дипломата!!!
  • 48 Павел пенев

    33 0 Отговор
    Ако това е родния елит посочен от Лилов-всичко е ясно, залата полупразна, дрънкане на общи приказки и само Соломончо се сополяви отново. Идилия.
  • 49 Долу НАТО!

    34 3 Отговор
    Българският народ не желае да е в престъпната военна организация НАТО! Дано Тръмп спечили и да и дръпне шалтера веднъж и завинаги. Само така войните ще спрат.
  • 50 Ето защо сме в НАТО.

    2 23 Отговор
    НАТО се разшири точно с бившите участнички от Варшавския договор (доскорошни "верни" съюзници на СССР) дори с бивши съюзни републики като трите Прибалтики и досега миролюбивите Финландия и Швеция. Какво стана с тия които не се присъединиха към НАТО - Грузия, Украйна, Беларус? На Грузия ѝ взеха Абхазия и Южна Осетия с война 2008г., на Украйна Крим, ЛНР и ДНР и война от 2014г. и 2022г., тоталитарен проруски режим в Беларус с ядрени руски ракети на територията превръщайки я в цел за НАТО. Сега се заканват на Приднестровието, Молдова, Казахстан, Армения...
  • 51 Затова ни бавят Ф-16

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "Истината":

    Нямат ни доверие американците. Преди 1-2г. идва у нас Ф-35 и в интервю с нидерландския му пилот той сподели, че са му задавани твърде много и свързани с авиониката, системата чужд-свой въпроси от българските му колеги - пилоти и инженерния персонал. Въпросите бяха чисто професионални и неповтарящи се, все едно един човек ги задава. Споделил естествено това с американците, но не каза техният отговор.
  • 52 Осакуе

    23 1 Отговор
    САЩ пусна 2 атомни бомби в Хирошима и Нагазаки загинаха 300 хилиади човека.Не сме със бобаджиите.

    Коментиран от #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Има национални интереси

    24 0 Отговор
    И те невинаги съвпадат с тези на евроатлантиците, още повече че НАТО излъга Русия, че ням да се разширява.....
  • 55 Сусу Манарата

    17 1 Отговор
    Голем празник! Ха! Ха!
    Едно време Дьо Гол ги натири от Франция, войската им и централата им. Оттогава са в Брюксел.
    А ние...?!
  • 56 ха ха

    18 0 Отговор
    Крайно време е огромният евроатлантически електорат у нас да си отвори очите за реалността и да изисква от своите партии и лидери: не сте изцяло с ЕС и НАТО и повече това няма да търпим./ нещо цифри за огромния електорат ? или 2% облагодетелствани са достатъчни
  • 57 Просто ги имаха бомбите,

    0 13 Отговор

    До коментар #52 от "Осакуе":

    а никой друг ги нямаше. Смяташ ли, че Сталин нямаше да използва ЯО ако го имаше? Тия бомби демотивираха мощната 1 милион Квантунгска армия която се предаде и само някои от най-надъханите дивизии воюваха срещу Василевски, даде само 20 000 убити да ги победи. Уплашените японци не си защитиха о. Сахалин и Курилските острови.
  • 58 думата елит ,трябва

    15 1 Отговор
    задължително да е в кавички ,написана без кавички по този начин е обида за българския народ
  • 59 Боруна Лом

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боруна Лом":

    А ЗА ТРИДЕСЕТ ГОДИШНИНА... ТРИДЕСЕТ ПРОЦЕНТА НЕКОМПЛЕКТ! А ЗА СЛЕДВАЩАТА ГОДИШНИНА...НЕ МИ СЕ МИСЛИ!
  • 60 УСА боклук

    16 0 Отговор
    На площада - два файтона хора. А затворили улици
  • 61 Ха сега де...

    6 6 Отговор
    Ами никой от поканените не е дошъл защото са поканени в последния момент и имали планирани мероприятия, а Митрофанова никой не я е поканил. Иначе щеше да е първа кипра.
  • 62 Майстор Тричко

    11 2 Отговор
    "Неуважаеми тролове, ще изтрия и блокирам всеки, който се изявява просташки тук и който не защити опорката си с аргументи защо е неполезно за България да е в НАТО." Не съм трол, но се кандидатирам за неуважаем защото смятам, че демокрацията означава и свобода на словото. Всеки, който трие не е демократ...Опитай сега Лилов Гр. за да те определя какъв си на практика, а не на думи!

    Коментиран от #66, #77

  • 63 Така Така

    12 2 Отговор
    Ще дойде време и ще троеме вашите мнения евроатлантически. Ползата ни е Суверенитет и много икономически ползи от различни посоки на света Лесно е да си кон с капак и да те пласкат с пръчката за да ти показват правилната посока . Едно списеач на статията прощавай, но не знам кой пол си. Не ме трии,а се срамувай, че си се заголил за господарите си.
  • 64 дядо поп

    11 1 Отговор
    Да бе защото малко триеш , трий като си нямаш работа , има и други сайтове! А иначе се имате за големи демократи , но не спирате да триете коментарите на хората които не са на едно мнение с вас!
  • 65 Факт

    13 3 Отговор
    НАТО е терористична организация !
  • 66 Бамбука

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Майстор Тричко":

    Ти да не си някакъв свободен ембреон ? как една малка страна може да съществува в това географско разположение ? СССР създадоха Варшавския договор после сами го разпуснаха и ни изоставиха. Останахме само с идеите , които ни наложиха и срещу НАТО - Турция, Гърция и другите. Бяхме врагове, но самите руснаци казват няма вечни приятели, има вечни интереси. КОе не разбираш или не можеш да разбереш ?

    Коментиран от #69, #70

  • 67 Искаме референдум

    12 0 Отговор
    Това е демокрация.

    Айде сега ме "изтрий", лиляв - евроатлантическа ненужна никому ИЗТРИМАЛКА!
  • 68 е как да присъстват

    7 0 Отговор
    когато 20 годишния договор е изтекъл и не е подновен????
  • 69 Жица

    14 1 Отговор

    До коментар #66 от "Бамбука":

    Варшавския договор се разпадна , защото бяха излъгани. След това защо не се разпусна нато. Нали противника го няма. Нато са терористи. Факти много. Ние сме с терористите
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 вас (повечето от бг елита)

    6 0 Отговор
    червеното знаме роди ви и те го знаят. Само Тагарев вероятно се чувства неособено добре. Другите не са чак фенове на нато. Някои пък не са дошли, защото са забелязали незачитането. Ми заети са хората, оборудват база в Румъния, има и учения.
  • 72 ти си

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "БСП в Бунището":

    пълен и д и о т!!!
  • 73 Пловдив 1912

    11 1 Отговор
    Тоя щял да трие ...ви защо има коментари..."огромна евро-атлантическа маса има вече само в мокрите ти сънища ...имаше, имаше надежди и тн...нооо всичко почти отече в канала !
  • 74 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 1 Отговор
    Засега нищо хубаво не сме видели от ЕС и от НАТО. От ЕС фалшиви тестове за шофьорите и ще въвеждат изпити за 70 годишните шофьори и всякакви дивотии и ограничения. От НАТО ни обезоръжиха като условие за приемане, а сега окончателно за Украйна. О както се вижда и от слепите, вместо да ни пази от война, НАТО ще ни вкара във война!
  • 75 любопитен

    6 0 Отговор
    На Соломонката трепереше ли му брадичката, сълзички пускаше ли?
  • 76 СЛАВА РОССИИ!

    8 0 Отговор
    СЛАВА РОССИИ!
  • 77 ГОТОВО

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Майстор Тричко":

    АРГУМЕНТ
    НЕ МЕ КЕФИШ
  • 78 незнайко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Ако не бяхме в НАТО нямаше да ни сринат икономиката и военната промишленност ! Не виждаш ли, че ни унищожават ДЪРЖАВАТА ТИХОМЪЛКОМ ?

    Коментиран от #79

  • 79 катран

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "незнайко":

    вижда ,но не чува..от гръм и трясък в укройна..Румънци вече разбрали ,като падне някоя друга ракета или дрон при тях що е то да си в НАТО..също и полша..оглуша..те са с гаранция че ще имат прооблеми.ГОЛЕМИ..
  • 80 Стремежът

    2 0 Отговор
    да принадлежиш е характерен само за слабите и неуверени в себе си хора и народи. Българският народ не се интересува от НАТО и ЕС тъкмо по тази причина - няма нужда да принадлежи. А то и самото психическо състояние - нуждата да принадлежи си е патологично, унизително състояние.
  • 81 резервист

    1 0 Отговор
    Какъв е реалният резултат от членството на България в НАТО? БА не разполага с достатъчно съвременно въоръжение и техника, отговарящо на схващанията за водене на модерна война. Това което закупуваме е остаряло още преди да проявим интерес към него. То е недостатъчно ефективно и ще създаде много трудности в логистиката. Структурата на въоръжените сили не отговаря на никакви изисквания за боеспособност и функционалност. Личният състав се подготвя по остарели методики на остарели тактики.
    ВПК освен снаряди за Украйна не произвежда нищо друго. На него не се възлагат задачи по модернизацията на армията.
    И така! Нарасна ли отбранителната способност на страната? Не!
    Честита годишнина!
  • 82 резервист

    0 1 Отговор
    Наскоро посетих къщата-музей на Филип Тотю - първият български комита. Докато я разглеждах отвън, защото не работеше, високо в небето прелетя военен самолет. Тъкмо турците започнаха да "охраняват" българското въздушно пространство. Ако можеше да види това комитата, три пъти щеше да се завърти в гроба!