Last news in Fakti
20 Април, 2024

Кои фактори влияят най-силно на пазара на жилища у нас?


Кои фактори влияят най-силно на пазара на жилища у нас?
С подкрепата на
imot.bg
Ниските лихви по ипотечните заеми
34% (731)
Ръстът на доходите
12% (259)
Икономическата обстановка
14% (294)
Потребността от собствен дом
17% (360)
Силното инвестиционно желание
24% (528)

Коментари

  • 1 Гориил

    15 3 Отговор
    Очевидно никакви ниски лихви няма да повлияят на покупката на жилище при намаляващите РЕАЛНИ доходи.
  • 2 Боклуците на Боклука

    17 4 Отговор
    Най-големите фактори са, дъмпинга на цените и бързите печалби на строителните фирми.Не може в чужбина на определени места, един имот от 75кв.м.на морето да струва 60000€,а в България 120000€.!!!!?
  • 3 Верен отговор ПИРАМИДА

    13 5 Отговор
    ЕРдинствено факторът АЛЧНОСТ, от който са болни "предприемачите".

    Коментиран от #17

  • 4 Джони Бравоу

    9 4 Отговор
    Който купил купил, следва Хипер инфлация заради боковото евро.

    Коментиран от #19

  • 5 Дам

    13 3 Отговор
    Само имотите държат цени и се покачват, парите в банките се обезценяват и разни такси ги изяждат.

    Коментиран от #13, #23

  • 6 Уса

    6 4 Отговор
    Ръстът на доходите е основния показател,защото мераците от чужбина са почти приключили всички чакат спукване на балона.Затова американците подържат висок ръст на доходи,което позволява лесно отпускане на кредити и докато се осъзнаеш си нагазил в дълговете,но доходите ти позволяват да ги изплащаш.В България няма такова нещо и малко го осъзнават и като гледам гласуването ще си останете в тинята още 100 години

    Коментиран от #7


  • 7 Собственик

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Уса":

    Какъв балон бе Кочо, като идеш в магазина спукан ли е балона ще си умреш от чакане 😂

    Коментиран от #22

  • 8 Хаха

    4 3 Отговор
    Много от сделките да изцяло с лични пари от влогове само скъсаняци, като Кочо искат 100% финансиране от банки и после бързи кредити за ремонт и обзавеждане 🤭
  • 9 Факт

    10 7 Отговор
    Селянията, която настъпва към София !
  • 10 Осведомен

    6 5 Отговор
    При сегашната политическа и икономическа обстановка, ниски лихви и потребността от дом е най-добре да се инвестира в бункер. Дълбоко под земята и дебели поне 2 метра бетонни стени.

    Коментиран от #18

  • 11 Левче 100тинков

    2 5 Отговор
    Колонизаторските фактори,а именно:Край на всякаква частна собственост,предстои всичко под наем и цял живот под наем!
  • 12 Махнат ли стръвта - евтини кредити

    5 3 Отговор
    всичко отива в канала, а това ще стане съвсем скоро, мантрата че бамките са пълни с пари е уловка, парите отдавна са раздадени като кредити
  • 13 Поредната лъжа на вуето

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дам":

    Ей, няма да се сопреш, бетон не се яде, с пари можеш да си купиш всичко. Между другото, купувай бе тарикат, защо си се загрижил за нас простите, купувай, тегли кредити и пак купувай , ние на измислени цени не купуваме
  • 14 Коридорониера

    3 2 Отговор
    Имотният балон може да се пръсне брутално, подобно на финансовата криза в САЩ преди време, когато поради множеството необезпечени кредити с фиктивно ипотечно покритие, няколко големи банки фалираха.
  • 15 БНБ ГЕРБ

    5 1 Отговор
    Строителните фирми са наши, кредитите дето ще връщате до живот - ваши
  • 16 Знайко

    3 2 Отговор
    Ако нямаше инфлация, ако българите имаха повече сигурност, ако имаше алтернативи за запазване на спестяванията. Българите нямаше да се юрнат да купуват по няколко броъки ниско кочествени апартамента в 10-20 етажни бетонни гета . Само и само за да запазят мижавите си спестявания.

    В България населението намалява от 40 години, има много празни излишни жилища, не само по селата. ИМОТНИЯ БАЛОН СКОРО ЩИ СЕ СПУКА. И този път няма да изгорят само собствениците на апартаменти, този път ще изгорят и строители. Строителния бизнес ще стане излишен, по-точно строителството на небостъргачи. Ще оцелеят само строителите на едно-дву етажни едносемейни къщи.

  • 17 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Верен отговор ПИРАМИДА":

    "предприемачите" ги има защото ги има ... "купувачите" на апартаменти.

    Според мен голяма част от българите все още носят "травми" и "деформирмации" от времето на живковизма преди 1990 г. Когато апартамента беше символ на престиж и основна цел на живота. Времена когато една панелка и един Трабант струваха цял живот работа/40 години трудов стаж/.
  • 18 Експерт

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Осведомен":

    Само бункер не е достатъчен. Примери и Хитлер, и Осака бин Ладен ..., се самоубиха/бяха убити/ в бункерите, които си построиха. Най-вече е нужна огромна армия от зомбирани роби, готови да бачкат като оцезумели и да воюват с цената на живота си. За да държат по-далеч армията на окупатора от бункера на господаря робовладелец/местен феодал/.
  • 19 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джони Бравоу":

    "Който купил купил, следва..." "Голяма икономическа" световна катастрофа, подобна на случилото се през есента на 1929 г. Характеризираща се с 25%-33% безработица, глад, 50%-60% дефлация ...
  • 20 Еврото чука...

    7 0 Отговор
    ...на вратата, както и две войни -> от изток и от юг, и двете платени от запада! Та, в тези условие на все повече растяща инфлация, рано или късно държавата ще бъде принудена да вдигне лихвите по кредитите и то рязко, както и данъците!
  • 21 СофиАнец

    5 3 Отговор
    Алчността и провинциалното мислене, Имаш си в родния град, купуваш в София, за да има за децата ти, които едва ли ще се върнат в по-малкия град, но това не ти стига и продължаваш да пазаруваш с "инвестиционни цели" за да живееш от наеми или за да го продадеш още по-скъпо след 5 години. Това е и причината за презастрояването, за галопиращата инфлация (много пари в обращение без положен труд насреща), за пренаселването на големите градове, за мръсния въздух, липсата на зеленина в бетонните гета, в които се превърнаха кварталите! И съвсем между другото, в Германия в средно големите градове има по-достъпни 2 и 3 стайни апартаменти, да не говорим там доходите какви са в сравнение с българските... справка, техните сайтове за имоти и вградените търсачки по градове и региони!
  • 22 Уса

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Собственик":

    Имаше имотен балон в сащ през 2008 и се спука.Каквото се случва в сащ се случва и в България с 10-15 години закъснение.Цените в магазина не са съобразени с цените на имотите явно повечето време прекарваш в магазините
  • 23 Арбайтен

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дам":

    Имотите държат цени изкуствено заради балона който се поддържа от управляващите , гръмне ли балона цените ще се сринат и много предприемачи ще си направят харакири или сепуко защото няма да имат нищо.
  • 24 реално

    3 0 Отговор
    уж ниски лихвите и лесни кредитите но ако са ниски доходите не можеш да изплатиш кредита плащаш до едно време и после си аут от жилището,не е изгодно за обикновенния човек,изгодно е само за държавните чиновници и депутатите

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата