Last news in Fakti

24 Август, 2016 01:15 1 978 4

Няколко сигнала, че служител мисли да напусне

  • работа-
  • служител-
  • сигнали-
  • напускане-
  • шеф-
  • смяна

Ако служителят започне да закъснява, то това е сигнал, че вече не му пука

Няколко сигнала, че служител мисли да напусне - 1
Снимка: БТА/ AP

Всеки шеф иска да задържи най-добрите си служители. Понякога е необходимо да вдигне заплатите или да осигури условия на работа, които няма да са достъпни при конкурентите.

Има сигнали, обаче, че един работник мисли да напусне фирмата, в която е започнал да изкачва върховете в кариерата. Специалистите от компанията за обучение „Mindflash“ дават няколко примера, на които собствениците трябва да обърнат внимание.

Ако един служител, който до този момент е бил прилежен, започне да не обръща внимание дали закъснява, то по всичко личи, че вече не му пука за тази позиция.

Външният вид и облеклото също създават важни впечатления за отдадеността на един работник. Тръгването по-рано от работа също е притеснителен знак.

Важно е и отношението на служителя към неговите колеги. Ако до този момент е поддържал приятелски отношения, но изведнъж започне да говори зад гърба им, то той най-вероятно търси смяна на работната среда.

Накрая, но не на последно място, са промените, настъпили в личния му живот. Раждане на дете или загуба на близък човек могат да променят отношението му към работата. В такива случаи служителят се пита не е ли дошло времето за промяна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ядесереитн

    0 0 Отговор
    Има си цака и за такива - азе ги държа мойте с 3 заплати назад. Кой бега - не ми давам трудовата книжка . Нема пари, нема документи, къф си ти бре?

    Един серсем нещо се пробва да ме съди преди 3-4г. Набутах го един тон пари по съдилища. Чак неговата адвокатка ми стана.... айде дотук. Още е доникъде - и седи без работа. Разнесох го до всички в окръга и никой не го взема. Ама се е запънал нещо и не ше да бега по Софията или у Немско.

    Коментиран от #2

  • 2 Морков или тояга

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ядесереитн":

    Надявам се този да не е ловджия !!!
    Напуснах предната работа и ми платиха ВСИЧКО + ПГО който не съм ползвал.
    Да не ми се чудиш ШЕФЧЕ, принципно съм спокоен човек не съм конфликтен и заплатата ми за моята работа във въпросната фирма беше 2500 лв чисто.
    Заради такива като теб се застраховах предварително при евентуално некоректно отношение, първо щях да запаля архива, после да съсипя HDD на сървърите и след това сядаме да говорим, защото по-зла съдба съм и ловджия и нататък нещата стават грозни.
    Съдът в света в който живея е структуриран така, аз съм прокурора, аз съм съдията, аз съм изпълнителя.
    В една нормална държава ти щеше да си в затвора, а на този "серсем" щеше да плащаш до живот, но нали не сме нормални за това никой не трябва да си търси правата в съда в България, а трепеш на място к..лето и те това е.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Ядесереитн

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Морков или тояга":

    Не съм ловец - рибар съм. Излизам и сам, основно около с. Рабиша - заповядай и носи пушката! Всеки там ме знае. Питай за Семо майора . А такива, дето имат мерак да ме палят и трепят добре зная как да се оправям още откак заработих в инстанцията и после - 93 година, откак започнах да се занимавам и с бизнес. Не зная в какъв свят живееш - мязаш на неотслужил компютърждия. Май не си заклал и едно пиле.
    На таквизе "интелигенти" най ми е кеф да им показвам истинския живот. А той е адски прост - ядене, сранье и е...нье ако можеш да си го позволиш.
  • 4 Ядесереитн

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Морков или тояга":

    Вчера нещо те немаше на язовиро, днес пак съм там. Тъмносиня киа спортидж и зелено платнище навес - виждат се отдалече. Пищова го оставих у Видин, само едно манарче носим.