Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 10:59 890 0

Глобиха с $500 млн. Facebook за кражба на софтуер

  • фейсбук-
  • пари-
  • глоба
Глобиха с $500 млн. Facebook за кражба на софтуер - 1

Съд в Тексас глоби дъщерната компания на Facebook - Oculus, с $500 млн. , съобщава АП. Причината е, че тя е използвала неправомерно софтуер, който е бил собственост на ZeniMax Media. Това не е попречило на компанията – майка да пусне на пазара очила за виртуална реалност.

Анализатори посочват, че делото е удар по имиджа на социалната медия, която през 2014 г. брои близо $2 млрд., за да придобие Oculus. От компанията все пак обявиха, че ще обжалват решението.

Анализатори припомнят, че от ZeniMax вече е поискала компенсация от Oculus в размер на $4 млрд. От тях $2 млрд. са компенсация и $2 млрд. за загубите на компанията.

То стана факт часове преди Facebook да обяви резултати, които показаха двоен скок на печалбата.

Социалната мрежа отчете ръст от 53% в приходите от реклами. Нетната печалба за последното тримесечие е близо $3,6 млрд. Освен това от Facebook се надяват да достигнат 2 млрд. потребители през първата половина на 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА