Last news in Fakti

16 Април, 2019 23:29 1 896 6

Има ли и колко са „виртуалните“ животни у нас?

  • крава-
  • овца-
  • животни

БАБХ извършва инвентаризация на животните в цялата страна

Има ли и колко са „виртуалните“ животни у нас? - 1

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и практикуващите ветеринарни лекари извършват инвентаризация на животните в стопанствата в цялата страна. Това е обявил зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов по време на среща със земеделски производители в Благоевград, цитиран от пресслужбата на агенцията.

Целта на проверките е да стане ясно има ли и колко са "виртуалните" животни във връзка с приема по директните плащания за Кампания 2019 г.

Системата трябва да се изчисти от такива практики, категоричен е бил зам.-министър Янко Иванов. По думите му проверките и инвентаризацията ще продължат, защото трябва да има яснота и по-добър контрол. По време на проверките във фермите ще бъдат гледани и паспорти, ветеринарномедицински свидетелства на животни и отразяването им в Интегрираната информационна система на БАБХ - ВетИС. "Трябва да има справедливо и ефективно разпределение на средствата, които се дават на животновъдите", е казал още зам.-министърът.

Сред основните цели на Министерството на земеделието, храните и горите е Общата селскостопанска политика след 2020 г. по отношение на директните плащания да не претърпи кардинални промени, е уверил земеделските стопани Янко Иванов. По-голям фокус ще има върху малките и средни земеделски стопанства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санчо Фермера

    10 0 Отговор
    Аз си гледам 3000 виртуални телета, ма мене няма да ме проверяват шото имам връзки. Купих си мазерати...
  • 2 0898481401

    12 1 Отговор
    когато в едно село се проверяват броя на животните от всяко съседно се докарват още и още, после обратното... проверяващите обаче не го виждат това.. щото на очите има залепени левчета

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ОТ ДИЗЕЛА

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "0898481401":

    Евсе пак щом идат от някъде значи всепак има
  • 4 Един

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "0898481401":

    Глупости ! Какво ще разкарваш добитъка!? Всичко става "на хартия"!
  • 5 Пешо

    2 0 Отговор
    Чрез субсидиите се извършва най-голямата кражба - по около три милиарда годишно. Зам..министърът твърди, че след 2020 година кражбата и до унищожаването на българското село и селско стопанство ще продължат с пълна сила. А Цацаратурата спи и дели с мошениците.
  • 6 Angel

    0 0 Отговор
    Не може да излъже обикновенния фермер защото има маркери, това става на хартия с шефа на лечебницата