Факти.БГ

Радев: Президентската институция подкрепя всяко усилие за прозрачност (ВИДЕО+СНИМКИ)

Венцислав Михайлов

За поредна година президентската институция отвори врати за граждани по случай Европейските дни на наследството. Хората имаха възможност да разгледат сградата на администрацията на държавния глава до 16:00 часа.

Администрацията на президента се включи в инициативата Европейски дни на наследството и за поредна година отвори врати за граждани. Държавният глава Румен Радев прие лично първите гости в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. "Президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите", каза Радев. "В Гербовата зала посрещаме държавни глави, делегации и гости от най-високо ниво. Радвам се днес, защото най-високото ниво сте вие - българските граждани", каза президентът пред гостите си.

А най-малките бяха и най-нетърпеливи да седнат на стола на държания глава. "Ролята на президента е да помага на държавата", категорично бе едно от децата, които посетиха президентството.

Гостите на президентската институция имаха възможността да разгледат Гербовата зала на „Дондуков“ 2, кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала и Президентската библиотека.

България