Last news in Fakti

9 Ноември, 2018 16:57 2 422 3

Будапеща: Купувачите бягат от центъра

  • будапеща-
  • унгария-
  • жилища-
  • цени

Непосилно скъпи имоти

Будапеща: Купувачите бягат от центъра - 1
Снимка: Shutterstock

В центъра на унгарската столица цените на недвижимите имоти растат с бързи темпове. Това е основната причина, поради която купувачите се насочват към периферията на Будапеща. Най-голям интерес те проявяват към 22, 21, 20, 17 и 15-ти райони на града.

Броят на клиентите не намалява, независимо от нарастването на цените, коментират брокери. По данни на Централното статистическо бюро на Унгария, средната цена на жилищата от вторичния пазар през миналата година се е увеличила с 27%. Тенденцията се запазва и през тази година, а прогнозата е, че и 2019-а няма да е по-различна. Към момента средната стойност на квадратен метър жилищна площ не надвишава 1550 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кореняк будапещчанин

    2 4 Отговор
    Трябва да се върне Будапещенското жителство!

    Коментиран от #2

  • 2 462

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "кореняк будапещчанин":

    Само така ще се спасят от навлеци кореняк-будапещенците.
  • 3 Гост

    5 2 Отговор
    Центъра не е лъжица за всяка уста. Говоря за същинския център- жълтите павета, Кристал, Театъра, бул. Витоша, НДК, не бул. Ботев или Мария Луиза. Иначе съм чувал от наскоро погражданени елементи, довлекли се от населени места с под 20000 жители как "на центъра" не било за живеене, защото нямало къде да си паркират колите и сградите били стари и гадни и шумно било; Реално центъра е лукс, а не квартал и хората трябва да го разберат. Места за паркиране има- в гаражи и дворове срещу съотвентния наем, все пак това не е младост с асфалтираната поляна пред панелката. Старите сгради предлагат възможности за моделиране на пространството и превръщането на апартаментите в тях в луксозни, обширни, шикозни градски жилища. А относно неоудобствата като шума- той е навсякъде, дори в Люлин 10, но и това може да се поправи с качествени дограми и изолации. Естествено всичко това е лукс, и не е достъпно за простолюдието- за него има "ново строителство" в Младост;