Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 20:50 2 400 3

Мъж застреля хладнокръвно чернокожо момче в САЩ

  • сащ-
  • чернокожо момче-
  • чернокож тийнейджър-
  • южна каролина-
  • убийство-
  • престъпление от омраза

Убийството на 15-годишният Джеймс било премахването на "още един боклук от улицата"

Мъж застреля хладнокръвно чернокожо момче в САЩ - 1

Бял мъж застреля хладнокръвно 15-годишен чернокож тийнейджър в американския щат Южна Каролина, като заявил пред следователите: "Начинът, по който аз виждам нещата е, че така на улицата ще има един боклук по-малко", съобщава британският вестник Independent.

Около 75 приятели и роднини на убития тийнейджър Джеймс Мийнс направиха бдение в източния край на града, в близост до мястото, където момчето е било застреляно, след размяна на реплики с Уилям Пулиам.

Според докладите Пулиам влязъл във физически спор с тийнейджър, който завършил фатално.

По време на полицейския разпит 62-годишният мъж заявил, че момчето се приближило до него и той го прострелял два пъти в областта на корема като "самозащита".

Скоро след това Джеймс умира в болницата, в която е откаран.

Тийнейджърът е бил член на местна неправителствена организация, наречена Dreams Community Development, където младежи посещавали седмичните сбирки, за да учат за кариерното развитие и комуникация.

Пулиам ще остане в затвора по обвинение в убийство първа степен. Той не е имал право да притежава пистолет заради предишно обвинение в домашно насилие.

По информация на полицията мъжът не е показал и капка разкаяние и дори бил изненадан, когато разбрал, че му е отнето правото на освобождаване под гаранция преди декември. Той се оплакал, че ще загуби работата си и заявил, че ще започне гладна стачка.

Полицията в Чарлстън е поискала от федералните власти да определят дали стрелбата е престъпление от омраза, след като 62-годишният бял мъж не само, че не показал съжаление за стореното, а направил коментар по адрес на Джеймс, наричайки го "боклук".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    7 2 Отговор
    На този определено му хлопа дъската, но естествено медиите няма да пропуснат да припишат тази трагедия на дискриминацията, расовата омраза и всички онези лоши неща които правят само белите мъже. Естествено когато черен убие бял това напълно в реда на нещата ... и как няма да е след като се случва толкова често.

    Коментиран от #2

  • 2 НикиД

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    от доста дълго време и в щатите и по останалия свят се наблюдава обратен расизъм и белите хора ги мачкат яко, дано сеха с новия президент нещата да се променят малко.
  • 3 Adi

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Бял мъж застреля хладнокръвно 15-годишен чернокож тийнейджър в американския щат Южна Каролина, като заявил пред следователите: "Начинът, по който аз виждам нещата е, че така на улицата ще има един боклук по-малко"....
    По хубаво оправдание не бях чел отдавна. Чернилките и арабите забравиха на кой свят са, а тук въпроса не е кой е по-низш, а че белите са малтретирани постоянно физически и вербално. Това е наследството от организации, като БХК, Мартин Л. Кинг, О. Джей Симпсън и тем подобни. Хората по света са еднакви- с еднакви мечти, желания и пороци, но арабите, с извратената си вяра и чернилките се превръщат от жертви в подтисници.