Last news in Fakti

22 Юни, 2017 10:31 2 071 0

Разбиха група, разпространявала фалшиви евро

  • фалшиви-
  • евро
Разбиха група, разпространявала фалшиви евро - 1

Специализирана прокуратура и ГДБОП неутрализираха група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици.

Повдигнати са обвинения на петима участници в организираната престъпна група. Те са задържани на 20 юни 2017 г. при специализирана операция в Петрич и Сандански.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2016 г. Участниците в престъпната група внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен това, групата се е занимавала и с разпространение на наркотици, основно на марихуана, съобщи Нова тв.

Членовете на престъпната група са задържани в момент на продажба на фалшиви евро на служители под прикритие. При извършения оглед в автомобила на един от задържаните, са намерени и иззети 942 неистински банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции.

В петък Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата задържани.

Разбиха група, разпространявала фалшиви евро
Разбиха група, разпространявала фалшиви евро


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА