Last news in Fakti

7 Септември, 2017 15:16 1 862 4

Рецидивист преби до смърт леля си, отказала да смени програмата

  • рецидивист-
  • побой-
  • леля
Рецидивист преби до смърт леля си, отказала да смени програмата - 1

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 56-годишен мъж, причинил смъртта на леля си със серия от жестоки побои.

Георги Г., който е от Елхово, дошъл да живее в дома на 83-годишната си леля Климентина Хр. във варненския кв. „Владиславово“, след като си счупила крайниците при падане в жилището.

Племенникът обаче често пиел, а алкохолът го правел агресивен. На 16 март 2017 г., отново пиян, той нанесъл побой над безпомощната жена. Съседи, които видели състоянието й – насинено око и рана на главата, сигнализирали на спешния телефон 112. След операция жената била неподвижна и помолила двама комшиите да идват да я обгрижват, като им дала ключ за апартамента си.

Пред полицаите и в присъствието на племенника възрастната жена обяснила, че е паднала и така получила нараняванията. Насаме с униформените обаче баба Климентина признала, че Георги й нанесъл побой с юмруци по лицето и тялото. Споделила също, че се страхува от него.

На мъжа бил съставен предупредителен протокол по Закона за МВР да не извършва физическо и психическо насилие над леля си, а тя била отведена в болница.

На 3 април обаче отново бил подаден сигнал за семеен скандал на адреса на 83-годишната жена. При позвъняване в жилището никой не отворил. Приела ги съседката, която с дадения й от пострадалата ключ отключила. Полицаите открили Клементина цялата в синини, но тя отказала медицинска помощ от страх да не бъде бита отново.

На 8 април, след като се почерпил с 200 грама водка, Георги отново влязъл в стаята на леля си. Решил да смени телевизионната програма, която жената гледала и когато тя се възпротивила, мъжът се нахвърлил върху нея с юмруци по цялото тяло, крещял и псувал.

На сутринта съседката отключила жилището, за да види болната жена. Гледката под завивките била стряскаща. Липсвала част от кожата на лявата й ръка, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й – посинени от побоя и опит да бъде удушена. От този момент нататък съседката отказала да ходи в дома на баба Климентина от страх от Георги.

Друг комшия сигнализирал за поредния инцидент и бабата била отведена за лечение в болницата. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която установила множество травми по цялото тяло, 8 счупени ребра, раменна кост, масивни хематоми.

На 16 април състоянието на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия тя била преместена в реанимация и поставена на изкуствена белодробна вентилация и медикаментозно лечение. Въпреки проведеното лечение, Климентина починала на следващия ден.

Племенникът е разпитан в качеството на обвиняем. Той отрекъл да е извършител на престъплението, като изложил версия, която не се подкрепя нито от едно събрано по делото доказателство, уточниха от прокуратурата. От началото на досъдебното производство до момента той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. До началото на съдебния процес, по който ще бъде съден за причиняване на смърт чрез умишлено нанесени средни телесни повреди, той е приведен в затвора. Предстои Варненският окръжен съд да насрочи делото.

Оказва се, че Георги Г. е рецидивист. Той вече е изтърпявал 15-годишна ефективна присъда за умишлено убийство, както и два пъти е бил осъждан за хулиганства, показва справка по делото за съдебното му минало.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига права и свободи,има и задължения!!

    9 0 Отговор
    Ако полицията си гледаше работата професионално,сега тази жена щеше да е жива.Нали за това е следователят, който да провери този племенник има ли криминално минало.Един месец тази възрастна жена е била в Ада, заради некадърната работа на полицията,,пазителка на гражданите"...
  • 2 Патриот

    6 0 Отговор
    полиция и здравеопазване срещу българите!
    ако беше м.....л и по сайтовете щях пишат с гръмки заглавия "трагедия"
  • 3 Бенц

    6 0 Отговор
    "Браво" на полицаите, чак след като я убил разбрали че е рецидивист......
  • 4 масраф

    0 0 Отговор
    Един пенсионер по малко ..по малък масраф за държавата ..каква радост за Боко Т.