Last news in Fakti

14 Януари, 2018 20:41 5 986 1

Подправка, която присъства във всяка кухня, е ключът към отслабването

  • черен пипер-
  • диета-
  • отслабване-
  • проучване-
  • университет шри венкатесвара-
  • индия-
  • пиперонал-
  • мазнини-
  • загуба на килограми

Ново изследване потвърждава невероятните свойства, които малките зрънца притежават

Подправка, която присъства във всяка кухня, е ключът към отслабването - 1
Снимки: shutterstock

Ако търсите доказателство за твърдението, че дребните неща водят до големи промени, то просто отворете шкафа с подправки и ще го откриете.

Подправка, която може да бъде открита във всяка кухня и струва стотинки, се оказа най-ефикасното средство за отслабване. До това заключение са стигнали група учени, потвърждавайки резултати от предишни изследвания.

Ново индийско проучване установи, че черният пипер има уникални свойства, благодарение на които можете значително да намалите талията си.

До това заключение стигнали изследователи от университета "Шри Венкатесвара", след като добавили съединението пиперонал — което е част от състава на черния пипер — към високо маслени диети на затлъстели плъхове. Този опит доказал, че храната с много подправки позволява да се намали вредният ефект от мазнините и холестерина в организма.

Изследванията показали, че пипероналът може да помогне и за регулирането на някои от гените, свързани със затлъстяването.

Учените констатирали, че черният пипер не само помага за редуцирането на мазнините в организма и понижава нивото на кръвната захар, а също така укрепва структурата на костните тъкани.

За изгарянето на мазнините отговаря уникално органично съединение — ароматният алдехид пиперонал. Благодарение на това вещество миризмата на отделни натурални продукти се усеща като силна и в редица случаи като неприятна.

Според британски диетолози и генетици, експериментите с гризачите могат да се приспособят към диетите за хора. По данни на учените, пиперонал може да окаже въздействие върху т.нар. генетично предразположение към затлъстяване, което се предава от родители на децата им.

Медиците отбелязват, че диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване.

Подправка, която присъства във всяка кухня, е ключът към отслабването


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Абсалютна шашма! Търговията с черен пипер нещо не върви.....
    Познавам двама братя. Те са с едро телосложение, но не бива да са по-тежки от 100-120 кГ. Не сядат да се хранят, щом няма черен пипер - и в храната, и в "солничката" смлян на пепел. Не съм виждал в живота си такова чудо при консумация на някаква подправка !
    И двамата са с по 150 кг живо тегло и нямат намерение да отслабнат!