Last news in Fakti

13 Октомври, 2018 10:48 3 813 4

Не избягвайте пълномаслените млечни продукти

  • млечни продукти-
  • пълномаслени-
  • здраве-
  • изследване-
  • ползи

Изследване измежду 63 600 доброволци показва ползата от тях

Не избягвайте пълномаслените млечни продукти - 1
Снимки: shutterstock

Хората, които ядат пълномаслени млечни продукти, като кашкавал, сметана и кисело мляко, по-рядко развиват диабет тип 2, установи проучване на група британски учени, цитирано от Daily Mail.

Екипът от университета Кембридж са обработили данните на 63 600 души, обхванати в 16 изследвания. Те проследили ежедневието и хранителните навици на доброволците за период от 20 години.

В началото всички били здрави, но към края на периода 15 000 развили метаболитното заболяване. Участниците са изследвани за биомаркери на млечните мазнини, които са показател, че човекът консумира млечни продукти.

Не избягвайте пълномаслените млечни продукти

Във всяко от изследванията учените анализирали отношението между биомаркерите за млечните мазнини и риска от развиване на диабет тип 2. Те установили, че участниците с най-висока концентрация на такива биомарекри са с най-малка опасност от диабет тип 2, с 30 процента по-ниска, отколкото при хората, консумиращи най-малко млечни продукти.

Изследването не е целяло да установи кои млечни продукти са с най-голям профилактичен ефект.

Миналия месец учени от университета "Макмастър" в Канада обявиха, че три порции млечни продукти дневно намаляват риска от сърдечносъдови заболявания.

Като една порция те посочиха чаша прясно или кисело мляко, 15 гр. кашкавал, чаена лъжичка масло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕНЗИНДЖИЯ

    7 0 Отговор
    Обир посред бял ден тези кашкавали пълни с тайни химии за по-дълга годност са по скъпи от месото ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА КЪДЕ СА ИНСТИТУЦИИТЕ КЪДЕ САМО МАФИЯ НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ САМО НА ХЛЯБ И ВОДА ЩЕ НИ ДОКАРАТ С ТЕЗИ УБИЙСТВЕНИ ЦЕНИ НА ХРАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ НИТО СМЕ БОГАТИ НИТО СМЕ ВЕЧЕ И ЗДРАВИ ПОРАДИ СКЪПАТА И ВРЕДНА ХРАНА КОЯТО НИ ПРИБУТВАТ И НЯМА КОЙ ДАНИ ОПАЗИ ЗАЩОТО ВСИЧКО Е МАФИЯ
  • 2 Чукундур

    4 0 Отговор
    Какво масло бе хора 12 ,13 лв му е килото ,те за туй пишат,че всичко е палмово масло и сухо мляко made in china
  • 3 DGD

    1 2 Отговор
    За диабет незнам, но какви камъни в бъбреците правят млечните продукти от опит знам.
  • 4 Атака

    3 0 Отговор
    Камъни се образуват и от чешмяна вода ,защото е много ,,чиста,!!!!!