Last news in Fakti

25 Април, 2019 13:00 48 575 61

Спешна помощ за Гриша Ганчев!

  • цска-
  • гриша ганчев-
  • любослав пенев

Антуражът на собственика на ЦСКА разбира от всичко друго, но не и от футбол

Спешна помощ за Гриша Ганчев! - 1
Снимка: БГНЕС

Мнозина биха казали, че постфактум е лесно да се говори. За треньорските (не)умения на Любослав Пенев обаче писахме още преди точно два месеца. През този период ЦСКА имаше някакви проблясъци, но в нито един момент не показа, че спечелването на трофеи би било логично следствие на свършената в спортно-технически план работа, а по-скоро самоцел. Апогеят на футболната "червена" несъстоятелност бе вчерашният резил срещу Ботев (Пловдив), в мач, който и учител по физкултура щеше да спечели с двама човека повече и предстоящи продължения.

Вчерашният мач отваря редица въпроси най-вече за собственика на червения клуб Гриша Ганчев. Не му ли омръзна на този човек да е футболният неудачник на България, въпреки всичките финанси, време и желание, които влага в играта и конкретно ЦСКА? Защото, когато говорим за повече от 20 години във футбола, без да си влязъл в Шампионската лига и без да си създал отбор, който чисто игрово да е оставил някаква следа със стила си, вече говорим за неразбиране. И ако Гриша Ганчев е бизнесмен, който не е длъжен да разбира материята, то неговите съветници са доказани футболни глупаци.

Спорно е дали изобщо има смисъл да се иска някаква промяна от самия Ганчев, след като вчера след мача с Ботев, той описа ситуацията като "цветя и рози". Остава надеждата това да е била горчива шега, тъй като в ЦСКА са много далеч от подобни позитивни определения. Напротив - манталитетът, настанил се на "Армията" предвещава инквизиция срещу клетия "червен" фен, който преживя достатъчно несгоди. Вече изключително досаден стана непрекъснатият вой срещу съдиите на един провален футболен треньор, какъвто е Любослав Пенев. ЦСКА е превърнат в личен пансион за нуждаещия се от финанси Пенев и трибуна за мислите му по темата "българско съдийство", но не и за качествена треньорска дейност. Още по-неприятното, е че в хора на Пенев се включва и почти всеки червен ръководител, който получи някакъв шанс за медийна изява. Но то може би е нормално, защото на "Армията" за футбол няма как да говорят, при положение, че не произвеждат такъв. ЦСКА играе с почти неизползвана никъде в Европа схема, няма стил, трудно отбелязва голове и лесно получава. За два мача ЦСКА получи шест гола от Ботев (Пловдив). За справка - Ботев (Пловдив) загуби с 1:6 тазгодишната си зимна проверка срещу резервите и юношите на средноевропейски по класа отбор, какъвто е Шахтьор (Донецк) и към какъвто би трябвало да се стреми ЦСКА. Имайте предвид колко далеч е ЦСКА от изконните си традиции в този ред на мисли. Отново. И ако нещата не се променят, то предстоящата кампания в евротурнирите при всички положения ще е неудачна.

Неуспехите в резултатите на ЦСКА се трупат, както и годините без сериозни постижения на Гриша Ганчев. Купата на България за ЦСКА през 2016 не може да е такова. Последната титла с Литекс, която се явява и единственият повод за гордост на Любослав Пенев, пък дойде след съдийски реверанси, подобни на вчерашните изяви на Петър Костадинов. Крайно време е Ганчев да си смени съветниците с такива, които наистина разбират от футбол. А първото, което те да направят е да приключат с порочния кръг Стойчо Младенов - Любослав Пенев - доведен от Стоичков анонимник - препоръчан от Люпко Петрович сърбин. Това очевидно резултат не дава. Трябва да се търсят нови хора, с различен манталитет и идеи, близки до съвременния футбол. Такъв би могъл да бъде например Стилиян Петров, който има всички качества да бъде добър наставник - разбира играта, състезава се в сериозни западни отбори, бе лидер на националния отбор, а и мина през Борисовата градина. Въпросът е дали има кой да направи такива ходове. Защото на повечето хора на "Армията" в момента явно идеите им стигат до новата сграда на БФС и плюенето по съдиите там. Откъдето всички са им виновни. Ама 20 години все някой друг да ти е виновен някак не върви!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 критик

    88 50 Отговор
    Като не разбира от футбол, що се е хванал на това хоро тоя бастун ... да си беше гледал борбата, по-полезен щеше да е за спорта в Бг

    Коментиран от #7, #16, #55

  • 3 bbb

    71 77 Отговор
    А бе Васко гледай си драскането и не се занимавай с неща които не разбираш.Аман от такива пишман разбирачи и драскачи
  • 4 Трезвеник

    100 11 Отговор
    А нещо за Стойкас Стоилас ?...Това недоразумение първо трябва да си ходи !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Отговорът е

    65 11 Отговор

    До коментар #2 от "критик":

    В борбата няма такива възможности , финансираш футболен клуб с повечко фенове и имаш възможност за злоупотреби - меко казано!
  • 8 Леле

    47 71 Отговор
    Много смотана "статия"! Да пишеш само за да се правиш на интересен е тъпо. Проблемът е, че ни губи времето с този бълвоч!
  • 9 Какво да помогнем.........

    40 8 Отговор
    Пари ли му трябват?
  • 10 s7un7

    66 20 Отговор
    Освен пари трябва и акъл, а тоя няма, парите са му подарени и е нормално да не постига нищо, просто е послушен и за тва още не са го 'самоубили'
  • 11 В. Хаджийски

    27 8 Отговор
    До коментар #6

    Е като левскар нямам ли право на мнение?
  • 12 ти го каза

    83 4 Отговор
    Господа разбирачи,неразбрахте ли че целия ни футбол е едно пране на пари от извън класна работа.
    Качеството си личи като играем с чуждите отбори.Случайно някой да е чул за проверки на спецслужбите от къде са тези пари.Нямааа и няма и да има.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 jorkaev

    61 10 Отговор
    Много може да се говори на тази тема .. Купата на България ... кой да я вдигне тази купа .. тези, тъмнокожи, който не знаеха къде се намира България преди да са ги трансверирали и са им прибрали комисионите ... тези ли....замислете се колко българи играха вчера в отбора на ЦСКА ... ДО КАТО ИМА ЕДНА ПЕРУКА В бфс ... НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ БГ ФУТБОЛА ... ОТ КАКТО СА СЕ САМОНАСТАНИЛИ НЯМАМЕ СВЕТОВНА ИЗЯВА ... НО НИЩО - ИМА ГОСПОД ВЧЕРА СЕ ВИДЯ ... СРАМ ЗА ВСИЧКИ цска-РИ.. ТОЛКОВА ПОДЛИ ДУШИ ИМА ТАЯ БГ
  • 15 jorkaev

    35 12 Отговор
    Няма нищо ... ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЛЕВСКИ ИМА НАЙ-ДОБРИЯ ВРАТАР!!!!!
  • 16 Реалист

    54 15 Отговор

    До коментар #2 от "критик":

    Защото използва феновете като публичен щит - хвана се с цска когато го хванаха със ддс-то от захарта и беше на пангара. Сега лесно може да изкара на улицата 3000-4000 ултраси с лозунга - "нападат ме заради цска".
  • 17 Челмето.

    29 22 Отговор
    Много умници,много разбиращи,ако ги питаш ще започнат да ти дават акъл и жена си как да чукаш.Хубава работа ама българска
    96
  • 18 гост

    49 14 Отговор
    Както ЦСКА така и целият ни футбол е една перачница на мръсни пари.Гриша Ганчев си пере парите и въобще не го интересуват резултатите.Преди гриша Ганчев да се появи на хоризонта имаше едно момче- Крушата му викаха.Отговаряше за парите на Анастасия Мозер и БЗНС. Момчето много си повярва и Нонка Матова му направи снимка.Та Гриша Ганчев беше назначен на мястото на Крушата. Препоръчаха го като послушен и изпълнителен.
  • 19 Тошо

    26 32 Отговор
    Може ли авторът Васил Хаджийски да покаже документ за познанията си и постиженията си по футбол? Любо е един от най-успешните треньори на ЦСКА. Всички знаете, че ако трябва някой да се махне, се "стимулират" няколко профана от отбора и сговнясват всичко. А пък ако Гришата е започнал като "белия" вожд венцито да продава мачове - да си сърба попарата и от Ботев!

    Коментиран от #37

  • 20 Каун

    42 13 Отговор
    Чичо Митко използва целия късмет на рода, за втория глупак не остана нищо.
  • 21 реалист

    28 32 Отговор
    Авторчето що по-добре не пише за любимия си отбор от Делиормана, ами се е захванал да "анализира" другите? Явно не са му ясни нещата извън финикийските знаци- като любов към клуба, подпомагане на спорта и меценатство. Гледай си в паничката и не се занимавай с хора, които очевидно не можеш да разбереш! А ако не виждаш смисъл в това, което върше Гриша Ганчев, си помисли кой в тази държава е дал повече за спорта от този човек и тогава плюй!
  • 22 на onq му умря унуй

    40 19 Отговор
    Целият "бизнес" на Гришата се гради на далавера!ЦСКА след него ще прилича на "Полимери" след Баневи!Пред него Лупи ще е като ангел...
  • 23 Божинката

    17 31 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Къв Латекс те гони бе, ти да не си подуянски бояджия?
  • 24 Някой от някъде

    18 23 Отговор
    Именно при Любо Пенев ЦСКА елеминирана Динамо Москва като гости и игра в групите на лига европа плоска статия
  • 25 Някой от някъде

    15 23 Отговор
    Долу ръцете от Любо
  • 26 Фен

    36 12 Отговор
    Този нов отбор ЦСКА- София , тепърва ще се напъва да пише история , ама тази работа не става само с пари и малоумни изказвания от тренера и гърмения .
  • 27 Joro

    18 35 Отговор
    Гришата е най-големия пич !!!!! Срещу него да тичате не може да го стигнете гадни хейтъри

    !!!!
  • 28 Койчо

    29 9 Отговор
    Един човек искаше да се премести в София, отиде. Искаше да има за ползване голяма фенска маса, има такава. Да не продължавам, че...
  • 29 Все някой

    20 7 Отговор
    трябваше да каже истината. Не може да правиш едно и също нещо по един и същи начин (и хора) и да чакаш различни резултати. Пенев, Стоилов - ВЪН!
  • 30 1912

    19 23 Отговор
    А за безумното, престъпно, гнусно клане, което прост..тутката, нареченА "съдия", устрои срещу Ботев, защо не пишеш нищо, бе а?!?!?!?! Умряхте Мърши!!!!!!!!!!!!!!! Убихме ви!!!!!!!!!!!!!!! Мрете от мъка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Само Ботев Пловдив!!!!!!!!! Измрете с цялата си рода от мъка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Убихме Гнусната Перука и Гнусната корумпирана сган!!!!!!!!!! Ботев Пловдив и Николай Киров-Белия са Най-веиките отбор и треньор в България!!!!!!!!!!!!!!!
  • 31 1912

    14 26 Отговор
    Шопска мъка!!!!!! Ботев и Пловдив винаги са били и ще бъдат Най-Великият Град и Най-Великият Отбор в България!!! Ревете на воля, нещастници!!!!! Въпреки клането от "съдията", пак ви ударихме!!!

    Коментиран от #58

  • 32 Диамантената ръка

    29 13 Отговор
    Това е Литекс, не е Цска. Това е факт, другото е лъжа и шизофрения, приемане на желаното за възможно.
  • 33 München

    26 8 Отговор
    Не разбрахте ли, че Левски и ЦСКА няма да вземат трофей, докато Бойко Бирисов е на власт! Така си осигурява спокойствието от феновете на двата отбора. Спомнете си миналата година финала загубен от Левски, аналогичен завършек на сезона и от ЦСКА тази година. Няма футбол вече, за съжаление!

    Коментиран от #38

  • 34 АФтора,

    14 7 Отговор
    защо пишеш глупости, като си далеч от материята, просто не бълвай глупости. Това, че триете коментари си е ваш минус и показва, че имате сериозен проблем с обективизма.
  • 35 Без име

    13 12 Отговор
    Дано да го махнат тоя маркуч от армията,освен да плюе по съдиите друго не може. Много добра статия
  • 36 Лупи

    26 12 Отговор
    Моля пишете истинското име на отбора от гр. Ловеч. Човека за която е изакана въпросната "статия" винаги е бил почетен президент на Литекс, така както Ахмет Доган е почетен президент на ДПС. Та малкия човек, като дойде в големия град с цялата си трупа да не би някой да е очаквал да се представя по-различно отколкото се е представял до сега с Литекс? Това, че си премести цирка от Ловеч в София няма как да промени манталитета му и методите му. Купени съдии, хванати играчи на противника и резонни неудачи в Европа. Поне успява да си продава някой от играчите за сносни пари, като им урежда места в националния отбор преди това и така има пари да шмърка от скъпото, което не знам какво топли сганта дето му е налапала чурчето и си мисли, че ще станат европейски шампиони.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 селянин 1

    13 9 Отговор

    До коментар #33 от "München":

    На Чавдар-етрополе-все някой им е виновен..съдии,левски-що взе скалпа на Бодуров,а се видя че без него,литекс са гола вода, на канарчетата,свалям шапка..с девет играчи изравниха..и пловдиски финал-браво.А гришата да почне смяна,като започне..от супата,мъри е свободен.

    Коментиран от #39

  • 39 München

    6 5 Отговор

    До коментар #38 от "селянин 1":

    От ”плитките” Ви разсъждения ми стана ясно, че направения от мен коментар няма как да достигне до сетивата Ви! Весели празници!
  • 40 слаб разум

    13 6 Отговор
    Г-н Хаджийски , когато си с двама играча в повече , заедно със съдията и добавките към това и не биеш , това значи че някой над теб ти се смее.
  • 41 Аз аз

    16 10 Отговор
    Е по тъпа статия не съм чел
  • 42 Другия с коня

    16 9 Отговор
    Никой не разследва заем от 480 милиона за Приватизацията на ПЕТРОЛ от Джуджето Ганчев....Мълчат като зашити......червени Боклуци.....

    Коментиран от #57

  • 43 факт

    7 2 Отговор
    много думи за нищо
  • 44 Васил

    11 18 Отговор
    Левски! Това е отбора!
  • 45 Бай герги

    5 8 Отговор
    Цска литекс де са пълни безродници и с съдиите отпаднаха време е съдиите да им върнат паричките
  • 46 Димов

    8 3 Отговор
    Точно за такива като тоя селски писар е фразата на Ганчев за къщичката и птичките
  • 47 Петър

    13 9 Отговор
    Има само един ЦСКА. 1948.Другото е Литекс
  • 48 Guest

    10 4 Отговор
    За азиатско тото да сте чували?

    Коментиран от #59

  • 49 супата

    12 6 Отговор
    Аз по-голям резил от тоя не помня , ама няма такова падение! Това Литекс- цска са истинските футболни иди.оти на България, вече е доказано , а Чичовото е върховният им жрец , факт . Браво на Ботев Пд , браво !!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Koчо

    6 2 Отговор
    Не плачете на чужди гробища.Защото ще бъдете е!!!!..
  • 52 Клас

    6 2 Отговор
    Или не разбираш много от футбол, или имаш лична ненавсит към ЦСКА, или комерсиално тролстваш в полза на Перуката, Гела и компания. Щом са допуснали този материал до белия свят явно и хората над теб в медията нещо са му отпуснали края, може и да е умишлено...
  • 53 Санитар от Пирогов

    2 2 Отговор
    Ми да заповяда при нас ! На осмия етаж се освободи едно легло !
  • 54 Прост и беден

    8 1 Отговор
    Духам си супата и гледам сеир. В бе-ге-то е така, ,,тарикат,, и ,,умник,, са управляващите кораба и за това кораба потъва.
  • 55 Азимир

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "критик":

    Много бихме искали да се назначи футболен разбирач като авторът на този пасквил, ама за съжеление не си е написал името.
  • 56 Професионалист

    9 2 Отговор
    Докато Б.Михайлов и Й.Лечков ръководят българския футбол ще има само корупция и невежество,а резултати-никакви.Оставка!!!
  • 57 Враг

    3 5 Отговор

    До коментар #42 от "Другия с коня":

    Кой, кой да го разследва , нали всички една крачка ги е мътила .Тоя джуджака е от същото болшевишки котило !!!!
  • 58 Стършел

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "1912":

    Прав си за съдийството, но защо с толкова злоба и омраза?! Сопри се малко - злобата вреди много. Не съм от Ботев, но се видя, че има Господ и макар супер неадекватното съдийство правдата възтържествува.
  • 59 Не са

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Guest":

    Не са чували за азиатско тото , но не им го обяснявай ... те са медийно зомбирани и си мислят, че в България има футбол ... нЕма футбол тук , а само черни каси, черно тото и пране на пари от наркопласмент / Лудогорец/. Затова правиме равен с Черна Гора и ... ъъъъ Косово , което даже не е и държава.
  • 60 Геро Найденов

    1 1 Отговор
    Василе, къде си тръгнал да коментираш продадена/купена купа? Кинтите са минали през пасарела на азиатското тото/лото.
  • 61 ПТИЦАТА ДОДО

    1 0 Отговор
    ......ТИИ....КЪЩИЧКА ЗА ПТИЧЕНЦА ПРАВИЛ ЛИ СИ БЕ.....А....????