Last news in Fakti

16 Август, 2016 16:30 1 742 1

Google пусна аналог на FaceTime

  • google-
  • duo-
  • apple-
  • facetime
Google пусна аналог на FaceTime - 1

Гигантът Google представи ново приложение за видеоразговори, което ще се конкурира с FaceTime на Apple. За разлика от вече утвърдения си съперник Duo работи не само под фирмената операционна система Android, а и под iOS. Профилът е свързан с мобилния номер на абоната и след инсталиране програмата веднага показва кой от контактите вече я ползва.

Google пусна аналог на FaceTime

Особеност на новото приложение е функцията Knock Knock, която позволява събеседникът да бъде видян още преди да е отговорил на повикването. Duo поддържа видео с разделителна способност до 720p и позволява преминаване от мобилни данни към Wi-Fi без прекъсване. Качеството на картината и звука се адаптира автоматично към скоростта на връзката. От Google твърдят, че обменяната информация се криптира.

Google пусна аналог на FaceTime

Един от недостатъците на Duo е, че на този етап програмата не е взаимосвързана с останалите многобройни продукти на Google. За момента съществува само мобилно приложение - десктоп версия ще излезе на по-късен етап. Освен това функционалността е ограничена само до видеоразговор с един потребител. Възможност за обмен на текстови съобщения, снимки емотикони и т.н. все още няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харпун

    0 0 Отговор
    Лъжа е това