12 Януари, 2017 13:54 5 441 4

Заработи нова зарядна станция за електромобили

  • нова-
  • станция-
  • електромобили

Устройството е част от новата концепция магазини

Заработи нова зарядна станция за електромобили - 1

"Лидл България" монтира станция за бързо зареждане на електромобили на паркинга на първия си магазин от ново поколение, който отвори врати точно преди 4 месеца в район „Младост“ (бул. Андрей Ляпчев 52) в София. Зарядното устройство модел ABB TERRA 53 CJG разполага с три типа накрайници и предлага възможности за зареждане на най-различни марки електромобили:

- CHAdeMO за Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroen и Kia;

- CCS за BMW, Volkswagen, GM, Porsche и Audi;

- Type 2 cable за Renault, Daimler, Tesla, Mercedes и Smart.

Използването на станцията е безплатно, като сесиите за зареждане са с максимална продължителност от 60 минути. Зарядното устройство може да обслужва едновременно два автомобила и може да се използва в рамките на работното време на магазина.

Благодарение на пригодността за специфични климатични условия станцията функционира дори при температури от -35 градуса по Целзий. Мощността ѝ е 50 кВт, като за максимално удобство на клиентите е снабдена със захранващи кабели с дължина от 3.9 метра.

Станцията е снабдена с LED дисплей, който информира за статуса на зареждане, използваната електроенергия, избор на накрайник и индикатор за грешки. Чрез директна интернет връзка с производителя е осигурен и дистанционен мониторинг на станцията.

С откриването на новия магазин компанията слага началото на изграждането на търговски обекти по изцяло нова концепция, която включва промяна в дизайна, функционалността и енергийната ефективност на сградите, а на фокус са поставени клиентите, служителите и околната среда.

Магазинът е първата по рода си интелигентна сграда в ритейл сектора в България и получава възможно най-високото ниво на международния сертификат BREEAM за енергийна ефективност – „Изключително“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    10 1 Отговор
    Еее Браво на тях! Дано добавят такива станции и в другите магазини.
  • 2 гост

    6 0 Отговор
    Супермаркетите като Лидл, Кауфланд и Била са чудесни за вграждане на фотоволтаички панели на техните покриви. Те имат постоянна консумация на ток и дори няма да им се налага да минават през процедури за присъединяване към ел. мрежата понеже консумацията ще им превишава производството на ток. Ако искат да са зелени да го направят, и топлата им вода може да идва от покрива.
    Хубаво е че са поставили зарядно, да, но ако тока идва от въглищата на теца е все тая, важното е като е зелено да е наистина зелено.

    Коментиран от #3

  • 3 Ламбо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Все още зелени са им само мозъците.Няма зелено.Всичко е лъжа.Мерят си ония работи за да покажат коя компания има по високи технологии.Първо рекламираха дизел двигателите и ги продаваха ефтино.Нафтата беше на половин цена.Хората се зарибиха за 5 години.После нафтата стана по-скъпа от бензина! Защо след като е по ефтина за производство?!После почнаха с ЕКО стандартите ЕВРО 1,2,3,4,5 и т.н.Купуваш си нова кола и след 15000км трябва да смениш скъп филтър за твърди частици - 500евро!?Алоооооо???? После почнаха с хибриди.Сега с електрокари.
    Нека да ми обяснят къде изхвърлят старите батерии?Как произвеждат тока“Защо батериите за ЛЕКСУС ЛХ хибрид струват 12000лв при подмяна? Всичко е за пари.Никога няма да си купя хибрид.Първо защото не искам да им пълня гушите на тез мошеници и второ защото петрол има за още 3000 години най - малко. За природен газ да не говорим защото от него има сигурно за сто хиляди години напред. Ай честито.
  • 4 боби турбото

    1 1 Отговор
    Адмираации за Ламбо абсолютно вярно казано , мошеници , крадци, манипулатори!