Last news in Fakti

3 Август, 2016 07:43 1 438 7

КНДР с ракетна провокация към Япония

  • северна корея-
  • ракета-
  • япония

Изстреляна балистична ракета към Японско море

Властите в Северна Корея са изстреляли балистични ракети, паднали в близост до японски териториални води, съобщи „Ройтерс‘.

За това алармираха представители на Южна Корея. От Япония заявиха, че вече са във висока фаза на готовност след серията от изстрелвания на ракети, които Пхенян извърши през последните месеци.

Ракетата се е приземила край Японско море. Японският премиер Шинзо Абе заяви, че това е „смъртна заплаха“. Той обяви и протест срещу нарушаването на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН.

Според  южнокорейските военни ракетата е изстреляна от западната провинция Хуанхъ Намдо към източното крайбрежие.

От КНДР вече заявиха, че са готови да дадат директен отговор на новината, за разполагане на американски  противовъздушни системи на територията на Южна Корея.

От Пентагона съобщиха, че Северна Корея е изстреляла едновременно две ракети от клас „Нодон“. Едната от тях се е взривила веднага след изстрелването си, а другата е стигнала до Японско море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 незнайко

    1 1 Отговор
    (разполагане на американски противовъздушни системи ) Познайте кой иска канфликт. Даже не се съобразяват с населението на дадената страна, независимо коя е тя.

    Коментиран от #3

  • 3 знойко

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Разполагането на противовъздушни системи има силно изразен отбранителен характер!

    Изстрелването на балистични ракети към териториалните води на съседни държави не е никак миролюбив акт !

    За това нещо и ти можеше да се досетиш ако мислеше с централния а не с гръбначния мозък!!!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "знойко":

    Разполагането на южно корейски ПВО в близост до границата със Северна Корея би имало отбранителен характер.А разполагането на американски ПВО в близост до северно корейската граница едва ли има отбранителен характер.По принцип разполагането на каквито и да било американски военни системи в чужда държава,в близост с граница на съседна страна няма никакъв отбранителен характер.Къде е КНДР къде са САЩ?Каква заплаха са северно корейските ракети за американците?

    Коментиран от #7

  • 5 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "знойко":

    Гнойко ако не знаеш да те отворим малко. Корейската война не е приключила. И то точно по вина на сащ. Дет се вика бит и еван насищане нямат.
  • 6 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "знойко":

    Най-добре е да има връзка между двата мозъка. При теб бушона е гръмнал.
  • 7 знойко

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Напоследък стана много модерно , троловете на мравояда да използват словосъчетания като " в близост до границата със Северна Корея "както и "в близост до границата с русия" но това на практика са територии на суверенни държави съюзници на САЩ и НАТО !
    Какво пречи на КНДР и Русия да разполагат каквото си искат на територията на свои съюзници?
Новини по държави: