Last news in Fakti

23 Януари, 2017 17:05 1 474 3

Германия: НАТО не е сделка

  • урсула фон дер лайен-
  • нато-
  • доналд тръмп-
  • ес

Урсула фон дер Лайен критикува президента на САЩ Доналд Тръмп

Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен критикува президента на САЩ Доналд Тръмп заради отношението му към НАТО. В интервю за в. „Ханделсблат“ Урсула фон дер Лайен напомня на Доналд Тръмп за ценностите на НАТО.

Тя казва, че американският президент не може да постигне глобални промени ако не си осигури подкрепата на надеждни съюзници в лицето на членовете на Алианса. „НАТО не е сделка, доверие не се купува“, подчертава германският военен министър.

Въпреки изказванията на Доналд Тръмп, че НАТО е остаряла организация, тя изразява увереност, че трансатлантическото партньорство има бъдеще, а връзките между членовете на НАТО остават силни. „Европейците са готови да модернизират НАТО и да разпределят справедливо тежестите“, казва Урсула фон дер Лайен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    2 3 Отговор
    В момента куклите на Сорос са в шах и паника и почват да си проличават една по една!
  • 2 no name no face no number

    1 2 Отговор
    НАТО трябва да се разпадне. От кого се пазят като СИВ си отиде. В момента това е тай агресивната организация която се чуди какъв враг да си измисли и убедително да започне и да се страхува от него , за да си оправдае съществуването. Тези търтеи се издържат от нашите данъци и са много и безполезни Тръмп е мноого прав и Льо Пен също.

    Коментиран от #3

  • 3 обяснение

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Колко ти е компетентно мнението личи по абсолютното непознаване на основните организации в света. СИВ (Съвет за икономическа взаимопомощ) е икономически съюз на разпадналия се соцлагер, а ответното му действие на НАТО се казва Варшавски договор!
Новини по държави: