Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 12:51 1 500 5

Гръцките фермери готвят изненадващи блокади

  • гърция-
  • фермери-
  • блокада

Границата с Македония отново е затворена. Подготвят блокада и на тази с Албания

Гръцките фермери готвят изненадващи блокади - 1
Снимка: БТА

От днес се засилват протестите на фермерите с блокади на повече места и за по-дълго време. Досега графикът за затваряне на централната магистрала беше по два часа на ден. От днес ще блокираме без предупреждения, съобщават от щаба на протестите, цитирани от БНР.

На стратегическият пътен възел Темби при Лариса от вчера започнаха блокади. Днес също ще спират движението и в двете посоки, като реално разделят Гърция на две.

Границата с Македония отново е затворена. Подготвят блокада и на границата с Албания.

В Солун трети ден в центъра има протести с трактори, а блокираха и министерството на Северна Гърция. Искат среща с премиера Ципрас.

Министърът на аграрната политика Апостолу отново призова за преговори и дори подкрепи протестите “Фермерите имат право, правим каквото можем," в рамките на програмата за стабилизиране на страната.

Затваряне на пътища за по два часа на ден- не дало резултати-отчитат протестиращите. Стягат обръча по централната магистрала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Аз ги подкрепям Гърците . Те са Братски народ . Даже сме им длъжни за където сме окупирали северна Гърция навремето . Вие само им завиждате ,защото карат хубави трактори и се трудят много .

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Грък

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Айде отивай да протестираш с твоите съселяни кво мрънкаш тука!
  • 4 Тракторист

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ти си бил голям толераст бе.Виждал ли си им "хубавите"трактори?Всеки ден пътувам в Гърция и мога да ти кажа,че само около 20% от тракторите са по-нови.Иначе масово карат трактори от 70-те като Беларусь,Universal,Ursus,Ford,Zetor има даже и Щаер и Дойц от края на 50-те.И по-мързелив народ от гърците-НЯМА.
  • 5 гощо

    0 0 Отговор
    Сега ако сме адекватни лятото пълен бойкот на Гръцките К.Рорти да ги видим дали пак ше затворят границата?!?!? Ма нали сме п.тьовци още по гергьов ден ше хукне зганта да яде охтоподи и скариди!!!!
Новини по държави: